Kroatie

Kroatië is pas sinds 1991 weer een soevereine staat en is na het uiteenvallen van Joegoslavië en de daarna ontstane oorlog in het gebied weer in beeld bij de rest van Europa. Het land is zeer rijk aan natuurschoon met zijn schitterende kust, de vele eilanden en natuurreservaten. Een vakantie in Kroatië betekent terug gaan in de tijd, want het land heeft een hele oude geschiedenis, wat in veel dorpen en steden te zien is. Meer dan tweeduizend jaar vlak je niet zo maar uit.

Zagreb

Zagreb is de hoofdstad van Kroatië en ligt in het noorden van het land. Het is een oude barokke stad met een doolhof aan steegjes en trappen en ontelbare paleizen. Ook zijn er heel veel musea, waaronder het Archeologisch Museum met een collectie van meer dan 400.000 voorwerpen. Aan de hand van de tentoongestelde museumstukken wordt de geschiedenis van Kroatië en het Kroatische volk uit de doeken gedaan. Verder zijn er in het museum nog enkele collecties, zoals de Egyptische verzameling en de oudste Etruskische teksten ter wereld.

Split

Split is een van de oudste steden in Kroatië. In deze stad is de geschiedenis die teruggaat tot aan de oudheid, nog voelbaar. Vanuit een vakantiepark in de omgeving van Split is een bezoek aan het keizerlijk paleis van Diocletianus, die in het jaar 313 overleed, een indrukwekkend gebeuren. De dagelijkse markt van Split bewijst dat de stad en omgeving nog steeds bruisend zijn. Het plein waar de markt gehouden wordt, grenst direct aan de oostgevel van het voormalige paleis van Diocletianus. Verder staat Split zo vol met monumenten en is een wandeling langs de boulevard, die de bewoners de Riva noemen, zo’n genot, dat je hier zo zou willen blijven.

Natuurschoon

De Nationale en Natuurparken liggen door heel Kroatië verspreid en uiteraard ook de vakantieparken. In sommige parken leven nog bruinberen, wolven, lynxen, adelaars en gieren in het wild. Ook andere zeldzame vogels zijn er te zien. Het Nationaal Park Plitvicemeren, in het noordoosten, is het bekendste natuurgebied in Kroatië. Een aantal meren, grotten en watervallen maken onderdeel uit van dit bijzondere park. Het Nationaal Park Plitvicemeren telt zestien meren met daartussen negentig watervallen. Het is moeilijk om het hier droog te houden.

Dubrovnik

Dubrovnik wordt ook wel de ‘Parel van de Adriatische Zee’ genoemd en dat is terecht want de oude, complete vestingstad is nog helemaal in tact. Al in de 7e eeuw werd de haven door de Levantijnen gebruikt. Het oorspronkelijke dorp, Ragusa, lag op een eilandje dat met een omwalling werd versterkt en in de 12e eeuw werd de zee-engte die tussen het gehucht Dubrovnik en Ragusa lag gedempt. De historische vestingstad staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Bekijk onze vakantieparken


Zomers genieten met de familie op de recreatieparken in Kroatië

Een vakantiepark in Kroatië heeft veel voorzieningen voor hun gasten zoals een grote tuin voor de kinderen, parkeergelegenheid, een zwembad, comfort en gezelligheid. Vaak is een vakantie met hond ook mogelijk. Een bezoek aan Zadar is een aanrader, een stad op het schiereiland en omringd door twee kades, het is een belangrijke havenstad, erg leuk om rond te kijken. De autovrije hoofdstraat, de Kalelarga, met boetiekjes, cafés, historische gebouwen is niet voor niets een mooie en belangrijke toeristische trekpleister. Stranden vindt u overal in Kroatië en afhankelijk van het strand kunt u er alleen zwemmen of ook genieten van een meer complete watersportvakantie. Duiken in Zadar is zeer bekend in Kroatië, probeer het uit, u kunt een proefduik maken of zelfs een hele cursus volgen. Verder worden vanuit de haven diverse bootexcursies georganiseerd. Tijdens een vakantie in Kroatië ontdekt het allemaal.

Eilanden ontdekken in de Adriatische Zee

Kroatië heeft meerdere eilanden, waar Dugi Otok er één van is. Het is het grootste eiland met tien dorpen en naast het toerisme komen hier de inkomsten uit schapen hoeden, visserij en landbouw, allemaal in een prachtig heuvelachtig landschap. Ook voor een strandvakantie bent u hier aan het goede adres, dankzij de brede stranden in pittoreske baaien. Een deel van het eiland behoort tot het nationaal park Kornati. De wandelmogelijkheden op dit eiland zijn onuitputtelijk, de stranden zeer bijzonder en de fiets- en mountainbikeroutes afwisselend, zowel de moeilijkheidsgraad als de omgeving. In oude vissersdorpjes vindt u tegenwoordig moderne jachthavens om aan de wens van de toeristen te voldoen. Ook voor een vakantie met kinderen zijn de eilanden de juiste bestemming. Ze kunnen lekker spelen en zwemmen aan de stranden, maar ook zij zullen het leuk vinden om de oude stadjes en dorpjes te verkennen. Verwen uzelf en boek een bungalowpark in Kroatië.

Actief genieten op Brac

Een vakantiepark in Kroatië is een mooi uitgangspunt voor een actieve vakantie. Het land is aantrekkelijk en afwisselend, o.a. vanwege de gastvrijheid van de plaatselijke bevolking, de prachtig natuurlijke omgeving en de heerlijke gerechten en specialiteiten. Een bezoek aan het eiland Brac en het oude stadje is hier een levend voorbeeld van. U vindt hier schitterende kiezelstranden, deze worden beschouwd als de mooiste stranden van de Adriatische kust. Het een toplocatie voor een vakantie in Kroatië, zeker voor surfliefhebbers, er worden niet voor niets op internationaal niveau wedstrijden georganiseerd. De stad heeft een gezellig centrum met een haven en paleis, kasteel, een Dominicaans klooster en kerk. De culinaire specialiteiten met o.a. verschillende zeevruchten en veel vis moet u echt proberen. Voor (water)sportliefhebbers is er van alles te doen in Kroatië en niet alleen voor de volwassenen maar ook de kinderen kunnen hier van genieten. Ze kunnen leren surfen en snorkelen en jullie kunnen samen gaan zwemmen, wandelen, klimmen en mountainbiken. Maak eens een boottocht langs de Kroatische Kust. Terwijl de kids snorkelen kunt u duiken en de onderwaterwereld inclusief grotten ontdekken.

Bekijk onze vakantieparken

De beste vakantiepark regio's

Istrie

Istrie

Istrië ligt in het meest westelijke deel van Kroatië, een streling voor het oog; stromen lopen naar de zee door steile valleien, weelderige velden, eigenaardige dorpen op de toppen van de glooiende heuvels, witte besneeuwde bergtoppen en ongelofelijke landschappen met wijngaarden en olijfboomgaarden. En dan is er natuurlijk de mooie helderblauwe zee. Met een vakantiepark in Istrië maakt u de beste keus voor de meest perfecte vakantie met de hoogste verwachtingen. De regio is de grootste groene oase aan de Noord Adriatische Zee, de kust is begroeid met dennenbossen en groene macchia. Misschien klinkt dit als een droomscenario, maar dit is echt. Alles op deze locatie is een uitnodiging; de natuur, de kleine steden en dorpen, de vriendelijke plaatselijke bevolking en de mooie tradities. U bent heel dicht bij een levensveranderende ervaring.

Onze vakantieparken

Kroatische kust

Kroatische kust

De Kroatische kust is een uitdagende reisbestemming met natuurlijke schoonheid en een levendig nachtleven. Met het vakantiepark aan de Kroatische kust zit u midden in de actie. De eilanden van zuidelijk Kroatië zijn een top reisbestemming voor talloze toeristen. De Kroatische kust biedt een mix van heldere baaien, verborgen grotten en stranden, olijfboomgaarden en bossen van cypressen en dennenbossen. Het is absoluut een van de aantrekkelijkste bezienswaardigheden. De oude steden zijn ongelofelijk goed bewaard, de architectuur overtreft de hoogste verwachtingen. De mogelijkheden voor zeilen, varen, zonnenbaden, zwemmen en watersport beoefenen zijn eindeloos. De keuken wordt gekenmerkt door superbe vis, garnaal, octopusvis en oesters en natuurlijke zijn er steeds meer bekende wijnen. Kortom; de Kroatische kust is het recept voor een onvergetelijke vakantie.

Onze vakantieparken

1996-2014 © Bungalow.Net
Mijn Reservering
Mijn Accommodaties
Over Bungalow.Net
Klantenservice
Nieuwsbrief
Onze website maakt gebruik van Cookies. Door op Ga verder te klikken, accepteert u het gebruik van cookies.
Nieuwsbrief

Zorg dat u als eerste op de hoogte bent van kortingen tot wel 60% in Kroatie

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief