Vakantiehuizen Informatie

De mooie vakantiehuizen in Peer staan startklaar voor jong en oud

De vakantiehuizen in Peer vindt u in de Belgische provincie Limburg. Het is niet echt een hele grote stad. Het is een gezellige stad waar u leuk kunt rondkijken, u komt langs diverse historische gebouwen en monumenten zoals de Markt, een... Lees meer

Informatie

De vakantiehuizen in Peer vindt u in de Belgische provincie Limburg. Het is niet echt een hele grote stad. Het is een gezellige stad waar u leuk kunt rondkijken, u komt langs diverse historische gebouwen en monumenten zoals de Markt, een driehoek plein met stadspomp en kiosk. Ontdek ook de oude statige huizen en de resten van de ingangspoorten bij de Markt. Andere historsiche en moderne toppers zijn de Sint Trudokerk, de Deusterkapel uit de 17e eeuw en het stadspark de Perre uit 2003 waar jong en oud geniet van groene en frisse lucht. Liefhebbers van musea bezoeken kunnen hier hun gang gaan. Ontdek het Bruegelmuseum, het DulleGrietmuseum over de historsiche landbouwpraktijken of het museum voor Muziekinstrumenten met zeer oude muziekinstrumenten uit de Middeleeuwen en Renaissance. Iets heel anders is het Kleine Brogel Airmuseum op de vliegbasis Kleine Brogel. U kunt kiezen uit diverse musea in de omgeving van de vakantiehuizen in Peer.

De omgeving van Peer

Rondkijken in de omgeving van Peer is leuk, het landschap leent zich uitstekend voor een wandeling of fietstocht. Zo vindt u mooie wandelroutes bij de Mullemerbemden, ‘t Hoksent en de Erpekom. Als het slecht weer is of als u gewoon eens wat anders wilt, bezoekt u de Snowvalley-een van de grootste overdekte skipistes van Europa. Hier kunt u voorpret beleven aan de wintersportactiviteiten of gewoon praktisch wat oefenen na een geslaagde wintersportvakantie. Peer is de stad van Bruegel, het wetenschappelijk bewezen dat hier de schilder Bruegel geboren is. De meesterwerken als de Boerendans, de Kinderspelen en Hooioogst verwijzen met grote zekerheid naar Peer in de 16e eeuw. Ondanks alles , de meningen zijn nog steeds verdeeld. Bij Peer zijn oude grafheuvels ontdek, deze verwijzen naar inwoners vele jaren terug. De Reus der Kempen is de toren van de Sint Trudokerk en functioneerde als baken voor de reizigers. De toren is nu ingericht als plaatselijk museum. Liefhebbers van kunst en historie zullen zeker plezier beleven aan de omgeving van Bruegel en Peer.

De provincie Limburg

De provincie Limburg is in België de Mijnstreek. De mijnbouw is niet meer actief maar de streek heeft zichtbare en onzichtbare overblijfselen van een rijk steenkoolindustrie. In Beringen ziet u dat u dat wel heel sterk bij het Vlaams Mijnmuseum met mijngebouwen waar u deels in mag met een treintje als toerist. De voormalige steenbergen vormen nu een gebied voor mensen die willen genieten van een wandeling, een mountainbiketoer of de natuur. Voor de liefhebbers, Hasselt of Genk zijn leuke steden waar u de bourgondische Belgische sfeer kunt proeven. België en de vakantiehuizen in Peer zijn ideale vakantiebestemmingen als u onbezorgd van uw vakantie wilt genieten.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.