Vakantiehuizen Informatie

Vakantiehuizen in Willemstad

De stad Willemstad is de hoofdstad van Curacao en de voormalige hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Vanaf de vakantiehuizen in Willemstad kunt u genieten van de mooie bezienswaardigheden. Vanwege de bouwstijl van de huizen... Lees meer

Populaire Vakantiehuizen in Willemstad


Informatie

De stad Willemstad is de hoofdstad van Curacao en de voormalige hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Vanaf de vakantiehuizen in Willemstad kunt u genieten van de mooie bezienswaardigheden. Vanwege de bouwstijl van de huizen wordt het wel het Amsterdam van het westelijk halfrond genoemd. Het grappige is dat de oorsprong meer Portugees als Hollands is. U kunt uw mening vormen als u het met eigen ogen ziet.

Unieke bezienswaardigheden

Om te beginnen, de binnenstad van Willemstad wordt beschermd door UNESCO als werelderfgoed. Hier kunt u in alle rust rondwandelen en de mooie plekjes ontdekken, de historische gebouwen zijn stille getuigen van een bewogen geschiedenis. Fort Amsterdam staat in de wijk Punda. Tegenwoordig is hier de gouverneurswoning, Fort kerk en het museum gehuisvesd, hier ontdekt u informatie over Curacao. De stad met handelskade en Nederlandse dakkapellen, unieke gevels en tropische huiskleren bestaat uit twee delen, Punda en Otrabanda met als tussengrens de St Annabaai. Geniet van de gezelligheid in dit deel van de stad. De bruggen in de stad geven de stad een eigen sfeer. Zo is er een voetgangersbrug met de naam Koningin Emmabrug, andere bijnamen zijn Pontjesbrug of Swinging old lady. De Koningin Julianabrug verbindt Punda met Otrabanda De Mikve Israel Emanuel synagogue is ooit gebouwd in 1732, volgens overlevering de eerste joodse synagoge op het Westelijke halfrond, deze is nog in gebruik maar ook regelmatig opengesteld voor bezoekers. De drijvende markt leeft, bruist en is kleurrijk tijdens uw vakantie in Willemstad. U vindt hier vis en verse produkten aangeboden door kleurig geklede Antilliaanse vrouwen. Een dergelijke markt vindt u nergens anders op de wereld. Toerisme en Willemstad gaan hand in hand. Het was ooit een vrijhaven en al snel een belangrijke slavenmarkt contactpunt. Daarnaast kwam Shell in de stad en sinds de jaren zestig is de hartelijke ontvangst van de toeristen een belangrijke bron van inkomsten. Deze rijke geschiedenis maakt de stad nog aantrekkelijker.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.