Denemarken 0 Vakantieparken
Helaas hebben we geen resultaten kunnen vinden voor uw zoekcriteria, maar door uw zoekopdracht aan te passen kunnen wij u vast helpen. Een paar tips om te zoeken: Verwijder filters Vergroot het zoekgebied Zoek op stad, regio, land, huisnaam.Verwijder laatste filter

Natuurlijk genieten op de recreatieparken in Denemarken met het hele gezin

De vakantieparken in Denemarken zijn een bijzondere vakantiebestemming, met vooral ook veel mogelijkheden voor de kinderen, zoals een zwembad en natuurlijk ook de gezelligheid die u hier aantreft. Denemarken bestaat uit kleine en grote eilanden, allemaal met hun unieke culturele bezienswaardigheden. Ook in Kopenhagen kunt u natuurlijk de cultuur opsnuiven. De mooie brede zandstranden en de prachtige natuur mag u niet vergeten. De fjorden, baaien, kliffen, stranden en de prachtige binnenlanden zijn één grote uitnodiging voor prachtige wandelingen. Samso is een heerlijk eiland in het Kattegat, bekend om zijn kaas, aardappels en asperges en streekgerechten met paling. Een goede keuze voor een vakantie in Denemarken want het is een eiland voor liefhebbers van rust en stilte. Dankzij de vier havens kunnen sportvissers en zeilers het eiland toch goed bereiken als het Kattegat te ruig is.

Herleef de cultuur met het gezin

Een vakantie in Denemarken is zeker een succes voor het hele gezin. Naast de bijna oneindige natuur heeft het land ook veel te bieden op het gebied van cultuur. In Kopenhagen vindt u de prachtige fontein van Gefion en natuurlijk de beroemde kleine zeemeermin. De fontein zou op een het Raadhuisplein komen staan, maar het is tegenover de Kastellet komen te staan, de vesting van Kopenhagen. Bezoek ook zeker de Nyhavn, met de rij kleurrijke huizen langs het water. Hans Christian Andersen heeft zelfs nog in een van deze huizen gewoond. Ook buiten Kopenhagen is veel cultuur te vinden, bijvoorbeeld uit de tijd van de Vikingen. Bij Roskilde is een Vikingschipmuseum, waar 5 boten tentoongesteld worden. De kinderen zien zich hier al aan boord staan met zwaarden en schilden. Ook een zeiltocht behoort hier tot de mogelijkheden. Op het eiland Seeland zijn nog diverse vestingen en kastelen uit deze tijd overgebleven. Het eiland Bornholm is ook een absolute aanrader. Ronne is een leuk havenstadje op het eiland met lage, kleurrijke huizen, een kerkplein, het Ronne theater, St. Nikolajkerk, Bornholms museum, Keramiekmuseum en het Forsvarsmuseum.

Een bijzondere vakantie in Denemarken

Met de vakantieparken in Denemarken beleeft u een wel hele bijzondere vakantie. De Ny Carlsberg Glyptotek is een museum in Kopenhagen, met een grote collectie aan beeldhouwwerken. Het is opgericht door bierbrouwer Carl Jacobsen en daarmee ook naar hem vernoemd. De kinderen zullen misschien liever naar een pretpark of een dierentuin gaan en ook niet zonder reden, want wie speelt er nou niet met lego. Een bezoek aan Legoland bij Billund mag dan ook echt niet ontbreken. In Kopenhagen vindt u het stadspark Tivoli met diverse attracties en het is tot 's avonds open. Misschien een goede afsluiter van een dagje cultuur opsnuiven. In Odense vindt u een grote dierentuin, maar ook het Hans Christian Andersen museum, de bekende schrijver van sprookjes zoals het lelijke jonge eendje en de kleine zeemeermin. Boek een bungalowpark in Denemarken om dit bijzondere land te ontdekken.