Vakantiehuizen Informatie

Proef de Drentse sfeer bij de gezellige vakantiehuizen in Norg

De gezellige vakantiehuizen in Norg vindt u in een esdorp in de provincie Drenthe, slechts 25km van Groningen en 12km van Assen. Zo heeft u een idee waar u uw vakantiehuis kunt ontdekken. Lees meer

Populaire Vakantiehuizen in Norg


Informatie

De gezellige vakantiehuizen in Norg vindt u in een esdorp in de provincie Drenthe, slechts 25km van Groningen en 12km van Assen. Zo heeft u een idee waar u uw vakantiehuis kunt ontdekken. Vlakbij het dorp zult u het recreatiegebied de Oosterduinen aantreffen. In het dorp kunt u leuk rondkijken en de bezienswaardigheden ontdekken. De Sint Margaretha kerk is een belangrijk monument met een zadeldaktoren, de wijwaterbak en het doopvont is waarschijnlijk uit de 12e eeuw. Het kerkhof wat er bij was is niet verwijderd, alleen de zerken zijn wel verwijderd. Drenthe is het land van de hunebedden, in Norg zelf zult u er geen tegenkomen maar wel in Westervelde en bij Zeijen. Op het oude kerkhof in Norg liggen waarschijnlijk dezelfde stenen als die gebruikt werden voor de hunebedden. Ontdek de twee windmolens Noordenveld-korenmolen uit 1878 en de Hoop met bilauwieken. Beiden zijn regelmatig opengesteld voor bezoekers en in werking te bezoeken. De brinken en markten in Norg zijn nog actief maar ook weer op kleine schaal. De brinken werden oorspronkelijk gebruikt voor de paardenmarkten, nu nog in minimale mate. De Zwartendijksterschans is een verdedigingswerk uit de 16e eeuw. Vanaf de vakantiehuizen in Norg ontdekt u zeker de Schansweg, dit was eerst de Zwartendijk. De schans beschermt deze weg dus heel functioneel, daarnaast ziet het er ook goed verzorgd uit.

De omgeving van Norg

De natuurlijke omgeving van de vakantiehuizen in Norg is prachtig, mooie voorbeelden hiervan zijn de bosgebieden Molenduinen, Langeloerduinen of de Oosterduinen. Twee andere natuurgebieden vlakbij zijn Norgerholt en de Fochteloerveen. Wandelen en fietsen zijn plezierige bezigheden in deze landschappen. Als u actief wilt genieten, ontdek het zwemparadijs. Bij het Ronostrand ligt een mooie recreatieplas waar u fijn kunt ontspannen aan het water. In Norg wordt nog drie keer per jaar de paardenmarkt gehouden, het is tegenwoordig meer een toeristisch evenement als een economische markt en vaak in combinatie met een Vierdaagse of kermis of sportief evenement. Liefhebbers van natuur en rust zullen zeker genieten van de omgeving van hun vakantiehuis in Norg. Vergeet niet dat u hier ook kunt paardrijden in de vrije natuur, fantastisch als u wilt ontspannen zo dichtbij de natuur. De boerderijen zijn vaak in Saksische stijl gebouwd en de glooiende velden zijn rustgevend. Als u wat meer leven in de brouwerij wilt, kiest u dan voor een bezoek aan een stad als Assen of Groningen. Beiden huisvesten aantrekkelijke musea en in beide steden kunt u gezellig winkelen en rondkijken met een stadswandeling langs de mooie plekjes. Tot slot nog het Esdorpenlandschap; dit landschap heeft een heel eigen karakter met kerkuilen, in een rustige plattelandssfeer, Norg is het hoogste dorp van de omgeving. De voormalige beekdalen zijn natuurgebied. Als u hier meer over wilt weten, kiest u dan voor een themawandeling in omgeving van uw vakantiehuis in Norg, het is kleinschalig maar zeker niet onaantrekkelijk en enig in zijn soort, een mooi voorbeeld van een Drents dorp.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

Als eerste op de hoogte zijn van de beste aanbiedingen en waardevolle tips?

Met het inschakelen van gratis website push notificaties mis je niets. Reuzehandig en je kunt deze service op elk moment weer uitschakelen. U moet op "Meldingen toestaan" klikken in het bericht van uw browser.

1

Notificaties van Bungalow.Net activeren.