+31 (0)38 333 01 01 Menu

Menu 

Faciliteiten & Vakantiemogelijkheden

Een gezellig Oud en Nieuw bij de vakantiehuizen op de Veluwe

Huur een gezellig vakantiehuis voor een vakantie met Oud en Nieuw op de Veluwe. Hier verblijft u tijdens de laatste dagen van het jaar met uw vrienden of familie. In de vele dorpen en grotere plaatsen... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Veluwe

Informatie

Huur een gezellig vakantiehuis voor een vakantie met Oud en Nieuw op de Veluwe. Hier verblijft u tijdens de laatste dagen van het jaar met uw vrienden of familie. In de vele dorpen en grotere plaatsen wordt van alles georganiseerd tijdens deze vakantie. Afhankelijk van het weer kunt u misschien wel schaatsen op een plaatselijke ijsbaan. Als er sneeuw ligt, is een wandeling altijd heerlijk, de lucht is anders en het landschap is schilderachtig. Informeer ook naar een eventuele winterfair of einderjaarsfeest in de omgeving van uw vakantieaccommodatie als u daar geinteresseerd in bent. Natuurlijk kunt u altijd in alle rust van een fijn boek en goed gezelschap genieten. De Veluwe is wat dat betreft geen vakantiebestemming met massatoerisme.

Bezienswaardigheden in de omgeving

De liefhebbers van museabezoek kunnen tijdens een dagdeel van de vakantie met Oud en Nieuw een museum bezoeken. Ontdek in Apeldoorn CODA-museum van hedendaagse kunst of het Nederlandse Politiemuseum. Loop even de stad in vanaf uw vakantiehuis voor Oud en Nieuw op de Veluwe voor een koopje, ga uit eten of bezoek de bioscoop-met speciale eindejaarsacties en films. In Arnhem geldt eigenlijk het zelfde alleen in een ander jasje. Hier vindt u mooie musea zoals het Arnhems Oorlogsmuseum 40-45, Nederlands Watermuseum, Nederlands Wijnmuseum, Nederlands Openluchtmuseum.

De Veluwe

De originele inwoners van de Veluwe zijn vaak net iets terughoudender of noem het nuchterder. Dat wil niet zeggen dat ze niet gastvrij of vriendelijk zijn, ze hebben net even wat meer tijd nodig om te ontdooien. De dorpen en steden zijn niet dichtbevolkt en vaak onderverdeeld in wijken. U zult op de Veluwe nog de nodige tradities tegenkomen en ook bepaalde gerechten zoals de Veluwse koeken, zoet en eenvoudig en smakelijk. Daarnaast zijn gerechten als balkenbrij en roggebrood met spek en erwtensoep nog vrij vaak normaal eten maar ook een streekgerecht voor toeristen. Geniet van uw welverdiende rust vanaf de vakantiehuizen voor Oud en Nieuw op de Veluwe.