tips Featured

Hoe uw vakantie bijdraagt aan een betere toekomst voor mens en natuur

Gepost door Lotte Van Dijk op 08-08-2019

Bij BungalowNet Group doen we niets liever dan u een onbezorgde vakantie bieden. Maar we vinden het ook onze verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan de wereld en een beter en gezonder leefklimaat te creëren. Daarom ondersteunen we Eden Reforestation Projects: een organisatie die bossen herstelt en tegelijk mensen uit armoede haalt. Zo draagt uw vakantie bij aan een duurzame toekomst.


Op veel plekken op aarde zorgt de vernietiging van gezonde bossen voor grote problemen. Bomen bieden een leefgebied voor dieren, zuiveren water, geven bescherming tegen overstromingen en erosie en zorgen voor voedingstoffen die nodig zijn voor de landbouw. Veel boeren in zulke gebieden zien hun opbrengsten teruglopen en trekken naar overbevolkte steden om op zoek te gaan naar werk, of komen terecht in vluchtelingenkampen. Vaak hebben ze zelfs geen andere keus dan slavernij om te overleven.

Menswaardig bestaan

Eden Reforestation Projects vermindert extreme armoede en herstelt gezonde bossen. Dat doet ze door lokale dorpsbewoners in dienst te nemen om jaarlijks miljoenen inheemse bomen te kweken, te planten en te laten groeien. Die aanpak bleek zo succesvol dat Eden sinds de start in Ethiopië in 2004 inmiddels actief is in verschillende landen over de hele wereld waar ontbossing en armoede hand in hand gaan. Zo zijn al duizenden lokale arbeiders aan het werk gezet, met de aanplant van bomen. Daarmee verdienen ze een loon waarmee ze op een menswaardige manier in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Eden heeft al meer dan 200 miljoen bomen geplant, en dat is nog maar het begin! Het doel is om elk jaar minimaal 100 miljoen bomen te planten en tienduizenden dorpsbewoners te helpen uit extreme armoede te ontsnappen.

Ambitieus in duurzaamheid

BungalowNet Group heeft Eden Reforestation Projects geselecteerd als een van onze duurzaamheidsprojecten, vanwege de doelmatigheid en transparantie waarmee ze te werk gaat. Door mensen die zijn getroffen door de verwoesting van hun leefomgeving een bestaan te bieden en tegelijk de bossen te herstellen, heeft Eden een grote en meetbare positieve impact op zowel mens als milieu.

BungalowNet Group is ambitieus, óók in onze duurzaamheidsmissie. Met onze donaties willen we binnen drie jaar 1 miljoen bomen laten planten in Indonesië. Bij elke geboekte overnachting via Bungalow.Net plant Eden Reforestation Projects een boom. Met uw boeking draagt u dus direct bij aan een betere, duurzame toekomst voor mens en natuur. Dat is nog eens met een goed gevoel op vakantie gaan!

tips

Essentiële tips voor een vakantie met het gezin met een zwembad

09-04-2018

Het zoeken naar een geschikt vakantiehuis is altijd even een uitdaging. Bij veel mensen (zeker met kinderen) staat met stip bovenaan: een zwembad. Lees meer

tips

10 vakantietips die belangrijk zijn bij het boeken van een vakantiehuisje

09-04-2018

Het huren van een vakantiehuisje is vaak zo gebeurd, met een klik op de muis, heeft u een droomhuis. Lees meer

tips

4 Lessen voor familievakanties

09-04-2018

Reizen met de hele familie is een geweldige manier om samen de wereld te ontdekken. Er zijn zoveel bestemmingen om uit te kiezen en overal zoveel leuke activiteiten om te proberen: je zit nooit zonder mogelijkheden. Lees meer