De gezellige vakantiehuizen in Liberec staan op de mooiste plekjes

De vakantiehuizen in Liberec staan in Noord Bohemen, een van de vakantiegebieden in Tsjechië. Liberec is zowel de meest noordelijke provincie als de naam van de gelijknamige hoofdstad. Lees meer

Populaire Vakantiehuizen in Liberec


Informatie

De vakantiehuizen in Liberec staan in Noord Bohemen, een van de vakantiegebieden in Tsjechië. Liberec is zowel de meest noordelijke provincie als de naam van de gelijknamige hoofdstad. De provincie ligt tussen het Jizera gebergte aan de noordkant en de Jestedpiek op 1012m hoogte. Liberec is een van de grootste steden van Tsjechië. De stad speelde een belangrijke rol bij het produceren van glas en textiel.

De stad Liberec

De stad Liberec kunt u het beste ontdekken tijdens een stadswandeling, op deze manier komt u langs unieke plekjes . Ontdek in het centrum het Raadhuis uit 1892 in Renaissance stijl. De toren is 56m hoog en u kunt deze beklimmen als bezoeker. De kerk van St Antonius de Kluizenaar uit 1579 is opengsteld voor bezoekers. In het straatbeeld zult u diverse vakwerkhuizen aantreffen. Liefhebbers van kunst zullen plezier beleven aan de kunstgalerie met Nederlandse en Tsjechische schilderkunst uit de 20e eeuw. Meer streekgericht is het museum van Noord Bohemen over de natuurhistorie en cultuur van het gebied. Zo vindt u ook in Liberec de oudste dierentuin van Bohemen, zeker een aanrader. Liefhebbers van flora zullen genieten van een bezoek aan de Botanische tuin met een rijke verzameling van orchideeën.

De omgeving van Liberec

In de omgeving van de vakantiehuizen in Liberec kunt u genieten van de natuur in het Reuzengebergte. In de zomer kunt u hier fijn wandelen en mountainbiken en in de winter kunt u hier fantastisch wintersporten. U vindt hier toppen tot 1602m hoog. Harrachov en Spindleruv zijn twee bekendere wintersportplaatsen. Bij Harrachov kunt u de glasfabriek en het glasmuseum bezoeken. Vanaf de buitenwijk van Liberec gaat er een kabelbaan naar de top van Jested op 1012m. Rondom de berg Jested ligt een mooi skigebied. In dezelfde omgeving vindt u buiten het sneeuwseizoen een groot aanbod van wandel- en fietsroutes. Langs de rivier de Elbe zult u her en der nog middeleeuwse kastelen en onderkomens aantreffen als bewijs van vergane glorie. De omgeving van Melniks is een prachtig natuurgebied met bossen en een rijk palet aan kleuren. Er liggen hier mooie wandelroutes en fietspaden langs mooie plekjes zoals Hruba Skala, Kozakov en Jicin om er een paar te noemen. Daarnaast vindt u hier in dezelfde omgeving historische kastelen, burchten en kenmerkende volksbouwstijl die op een unieke manier een geheel vormen met het landschap. Rondkijken in de omgeving van Liberec is dus zeker de moeite waard. Een bezienswaardigheid in Noord Bohemen, misschien iets verder weg van Liberec kunt u het voormalige nazikamp Theresienstadt bezoeken, hier speelde zich bizarre taferelen af tijdens WOII. Het gebouw werd in de 18e eeuw gebouwd als vesting , toen werd het een gevangenis en toen kwam WOII. Nu is het een stille getuige van historische gebeurtenissen die nooit meer mogen gebeuren. Vanaf de vakantiehuizen in Liberec beleeft u plezier aan buitenactiviteiten in de natuur en het ontdekken van de rijke cultuur van Tsjechië.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

Als eerste op de hoogte zijn van de beste aanbiedingen en waardevolle tips?

Met het inschakelen van gratis website push notificaties mis je niets. Reuzehandig en je kunt deze service op elk moment weer uitschakelen. U moet op "Meldingen toestaan" klikken in het bericht van uw browser.

1

Notificaties van Bungalow.Net activeren.