Kies voor watersport en een strandvakanantie aan de Belgische kust

U kunt kiezen uit gezellige en comfortabele vakantiehuizen aan de Belgische kust. De naam Belgische kust is multifunctioneel en dekt zowel de Vlaamse als Franse lading. U vindt hier een kuststrook van maximaal 70km lang, stranden afgewisseld met resorts, boulevards en huizenbouw zeer geschikt voor de watersport of een mooie strandvakantie.

Maak kennis met de mooie badplaatsen

Ontdek Zeebrugge vanaf de vakantiehuizen aan Belgische kust. U vindt hier vis, haven sinds 1977 en een museum. Een leuk onderdeel van het bezoek aan de haven is een havenrondvaart. De ‘oude vissershaven’ is verdwenen maar het is nog steeds aardig om te bezoeken. De Russische onderzeeboot in de jachthaven is een andere toeristische trekpleister, hier is nu een museum gehuisvest. Westende is een voorbeeld van Klein maar Dapper, het is een kleine en rustige badplaats, steeds meer bezocht door families. Vroeger had deze plaats een meer mondain karakter. Veurne is een wat minder bekende badplaats, een verborgen parel niet ver van de Franse grens. De Grote Markt is een leuk centraal punt met gezellige restaurants en terrassen maar ook leuke musea als het Beiaardmuseum en het Bakkerijmuseum. De badplaatsen De Panne, Koksijde en Oostduinkerke bieden samen met Veurne veel vakantieplezier aan het water.

Een vakantie aan de Belgische kust is populair bij vele Belgen en Nederlandse bezoekers. Houd rekening met te weinig parkeergelegenheid tijdens het hoofdseizoen, kom met de trein of maak gebruik van de kusttram, zo kunt u stressloos plezier beleven aan de watersport en strandvakantie. Blankenberge is een prachtige besteming voor strandliefhebbers, het is de drukstbezochte badplaats met gezellige vakantiehuisjes aan de Belgische kust. Tijdens de warme zomermaanden is hier sprake van massatoerisme.

Natuurlijke schoonheid in België

Tijdens uw vakantie aan de Belgische kust kunt u van een mooie natuurlijk landschap genieten, de Hoge Blekker is een natuurrreservaat bij Koksijde en is onderdeel van een groter duinencomplex. De duinen worden afgewisseld door pannen in het landschap, veel gebruikt voor kleinschalige akkerbouw. U kunt hier prima vogels spotten. Het reservaat is het hele jaar geopend voor wandelaars en fietsers, daarnaast vinden de ruiters hun eigen routes in deze omgeving. De Belgische kust heeft het hele jaar veel te bieden aan de gasten.

Geniet in alle rust of actief op de vakantieparken aan de Belgische kust

Vanaf de vakantieparken aan de Belgische kust beleeft u plezier aan een kustlijn van 67km lang met uitgestrekte zandstranden en 14 badplaatsen. De watersport is rijk vertegenwoordigd met surfen en zeilen, zwemmen en zonnebaden, boottochten maken en zeekajakken. In de winter worden diverse evenementen georganiseerd, de badplaatsen zijn het hele jaar een bijzondere vakantiebestemming. Kunstenaars kiezen nog steeds voor de Belgische kust vanwege het magische licht, James Ensor en Paul Delvaux wisten het ook al in hun tijd.

Culturele ontdekkingen in België

Als u kiest voor een vakantie aan het water, wil dat niet zeggen dat u niet van historie of cultuur houdt. Zo vindt in de omgeving van de vakantieparken aan de Belgische kust bezienswaardigheden waar u veel plezier aan zult beleven. Breng een bezoek aan het museum van het domein Raversijde in Oostende of de Amandine, de laatste IJslandvaarder in de haven van Oostende en wat dacht u van fort Napoleon. De Dahliatuinen van Bredene zijn een mooie park van 10ha met mooie tuin met 500 soorten dahlia’s en zomers worden hier diverse evenementen georganiseerd. De locatie van Seafront in Brugge was onderdeel van de oude vismijn omgetoverd tot een mooi informatief themapark over de zee en de visserij in een mooi jasje gestoken. Sealife in Oostende is een andere fijne dagtocht tijdens een vakantie aan de Belgische kust.

Maak kennis met de gezellige badplaatsen

De badplaatsen in België doen niet voor elkaar onder. Oostende is een badplaats met een gezellige boulevard, een veelzijdig stadscentrum, mooi strand, diverse terassen, havens. Deze stad biedt een mooie mix van een strandvakantie en lekker rondkijken in een nieuwe stad. Oostduinkerke is klein en eigenlijk onderdeel van Koksijde. De Oostduinkerkse garnalenvissers zijn nog steeds actief en de prachtige natuur van de Hoge Blekker vlakbij een bungalowpark aan Belgische kust, dit wilt u niet missen. In Middelkerke kunt u genieten van een gezellige familie badplaats, men zegt dat u hier de meeste zonuren van de hele kust zult ervaren, waar of niet, het is het proberen waard. Koksijde is een plaats waar u fijn kunt fietsen en wandelen, winkelen en musea kunt bezoeken en het hele jaar door plezier beleeft aan de mooie stranden. De vakantie aan de Belgische kust is verrassend afwisselend.

Appartementen in Belgie Kust

Villa's in Belgie Kust

Villa’s aan de Belgische kust hebben een grote aantrekkingskracht en logisch. Het zijn mooie vakantiebestemmingen, u kunt hier op vakantie met hond of kat, de kinderen hebben de ruimte, ze zijn compleet en gezellig ingericht, een prima start voor een onbezorgde vakantie. Aan het einde van de dag is het heerlijk om nog even een frisse duik te nemen in het zwembad bij de villa. De Belgische kust is mooi, het heeft duinen, zee, strand, cultuur, buitensportmogelijkheden, er is voor iedereen wat te zien en te doen. Een mooi voorbeeld hiervan is Golf ter Hille, een Belgische golfschool in Oostduinkerke, een golfbaan ooit ontworpen door Harry Colt, met 18 holes en het ligt in een prachtige omgeving, compleet met eetgelegenheid en een korte en een langere parcours. Voor de kinderen is er een apart veld. België is een uniek vakantieland, met verrassend veel mogelijkheden voor een actieve strandvakantie in de natuur.

Villa’s aan de Belgische kust voor culturele vakanties in België

Villa’s aan de Belgische kust liggen op toegankelijke plaatsen en van hieruit kunt u eenvoudig genieten van culturele bezienswaardigheden. Een bezoek aan het domein Raversijde in Oostende is voor de liefhebbers van historische monumenten een must, het is een uniek  geheel van bunkers, loopgraven in een beschermd duingebied, een overblijfsel van de Antikwalloopgraven. Er zijn twee wandelingen uitgezet, zodat u op een plezierige manier kennis kunt maken met de geschiedenis en de schitterende omgeving, deze historische cultuurvakantie is uniek. Het park ’t Paelsteenveld geeft onderdak aan de beroemde Dahliatuinen in Bredene, daarnaast vindt u hier de vlinderbiotoop, labyrint en de billenkarpiste. Een mooie en humoristische culturele vakantiebestemming in België, die u niet heel snel zult vergeten. Aan het einde van de dag of tussendoor mag u de zee en het strand niet vergeten, een wandeling aan het strand of een bezoek aan een terrasje in een van de nabijgelegen dorpen verhogen uw plezier tijdens uw actieve vakantie in België.

Villa’s aan de Belgische kust voor aanlokkelijke vakanties en actieve vakanties.

Villa’s met zwembad aan de Belgische kust zijn aanlokkelijke vakantiebestemmingen voor hen die op zoek zijn naar strandvakanties in België. Bij Knokke kunt u genieten van een heerlijke strandvakantie, hier kunt u prima zwemmen, zonnebaden, surfen en kitesurfen. Daarnaast vindt u in het beschermd duingebied een prachtige historische bezienswaardigheid in de vorm van een vestingbouw. In het openluchtmuseum zijn twee wandelingen uitgezet waarbij u kunt kiezen qua lengte en tocht. Tijdens een strandvakantie aan de Belgische kust kunt u heerlijk bijkomen van het dagelijkse leven, met een boek, als toeschouwer of als actief deelnemer van een vakantie aan het water. Daarnaast kunt u op een bijzondere manier genieten van wandel- en fietsvakanties inde duinen. Door de sfeer en prachtige omgeving van het wonderschone landschap kunt u op een eenvoudige manier genieten van een onbezorgde actieve vakantie in de natuur aan de Belgische kust.

BN56490
Exclusive 6 DH511 6 personen
1 week 11 t/m 18 dec '15 € 398
Vul uw longen met de frisse zeelucht in Park De Haan. Eén van onze kleinere parken, dat toch nog veel te bieden heeft. Boek een prachtige Lake Side cottage, direct aan de oever van het meer gelegen - of kies voor een van de Original cottages met twee verdiepin...
BN923636
BL-TYPE 60 6 personen
1 week 30 nov t/m 07 dec '15 € 903
Aan de Belgische kust tussen Knokke, Oostende, de Haan en Westende ligt de bruisende badplaats Blankenberge. De parel van de Belgische kust die u een brede waaier van activiteiten biedt. De residentie met zijn schitterende verblijven, is centraal gelegen aan d...
BN963381
APP7 5 personen
1 week 05 t/m 12 dec '15 € 202
Uw accommodatie is gelegen in een appartementencomplex op de autovrije zeedijk. U ontwaakt elke ochtend met fenomenaal zicht op de zee en het strand van de Haan. Centraal gelegen op 18 km van Knokke-Heist en Oostende , en slechts 5 km verwijderd van Blankenber...
BN963387
APP2 6 personen
1 week 02 t/m 09 apr '16 € 660
Uw accomodatie is gelegen in een appartementencomplex 'Hiawatha'op de autovrije zeedijk. U ontwaakt elke ochtend met fenomenaal zicht op de zee en het strand van de Haan. Centraal gelegen op 18 km van Knokke-Heist en Oostende , en slechts 5 km verwijderd van B...
BN963388
APP 1 4 personen
1 week 05 t/m 12 dec '15 € 202
Uw accomodatie is gelegen in een appartementencomplex op de autovrije zeedijk. U ontwaakt elke ochtend met fenomenaal zicht op de zee en het strand van de Haan. Centraal gelegen op 18 km van Knokke-Heist en Oostende , en slechts 5 km verwijderd van Blankenberg...
1996-2015 © Bungalow.Net
Mijn Reservering
Mijn Accommodaties
Over Bungalow.Net
Klantenservice
Nieuwsbrief
Onze website maakt gebruik van Cookies. Door op Ga verder te klikken, accepteert u het gebruik van cookies.
Nieuwsbrief

Zorg dat u als eerste op de hoogte bent van kortingen tot wel 60% in Belgie

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief