De beste vakantiehuizen aan zee in West Vlaanderen

Bij een vakantie in West Vlaanderen denk je meteen aan De Panne, Blankenberge, Oostende en de Haan en niet zonder reden want het zijn populaire badplaatsen aan de Belgische Kust, elk met z’n eigen karakter en ontelbare vakantiehuisjes. Het 70km lange strand van West Vlaanderen is overal breed en goed toegankelijk. Het water wordt langzaam dieper en daardoor een beschikte bestemming voor families met kinderen. Schelpen zoeken, zandkastelen bouwen, wandelen op het strand en natuurlijk zwemmen, het hoort er allemaal bij tijdens een zomervakantie in West Vlaanderen.

Strandvakantie met het gezin

Lekker ontspannen aan zee, de vakantiehuizen in West Vlaanderen zijn hiervoor het ideale uitgangspunt. Ze liggen veelal dicht bij het strand, maar ook dichtbij andere bezienswaardigheden en activiteiten. Een korte wandeling door de duinen scheidt u van het strand en de zee, maar ook een lange wandeling of fietstocht om de natuur te verkennen is hier heerlijk. Vooral de Haan en de Panne zijn geschikte bestemmingen voor families met kinderen. Een dagje Plopsaland mag ook zeker aan uw programma niet ontbreken, het ligt echt niet zo heel ver van uw vakantiehuisje in West Vlaanderen. Iets verder rijden, maar absoluut de moeite waard is Bobbejaanland, zeker voor kinderen tot 12 jaar een geweldige belevenis.

De Belgische Kust beleven

Voor jongeren zijn Oostende, Blankenberge en Knokke Heist de ideale bestemming. Na een dag aan het strand begint het bruisende nachtleven met clubs, disco’s en natuurlijk diverse bars, om daarna weer lekker aan het strand te gaan liggen. Ben je niet zo’n feestbeest, ook geen probleem, want je kan ook lekker uit eten bij de vele restaurantjes langs de boulevard. Lekker een dagje winkelen? Ook dat doe je op de boulevards of tijdens een uitstapje naar Antwerpen of Gent. Voor natuurliefhebbers ligt natuurgebied het Zwin op de grens met Nederland. Hier huizen veel watervogels en de wandel- en fietspaden nemen u mee door dit prachtige gebied. Met de vakantiehuizen in West Vlaanderen kan je de Vlaamse Kust echt beleven.

Ontspannen aan zee in West Vlaanderen

Met de familie verblijf je het beste op een vakantiepark in West Vlaanderen, met de zee om de hoek en heel veel te doen op het park zullen jullie met z’n allen genieten. Vooral de animatie zal erg in de smaak vallen bij de kinderen. Vaak zit je ook slechts op steenworp afstand van het strand en het heerlijke zeewater. De duinen aan de Belgische Kust wachten er ook op om ontdekt te worden. Er zijn oneindig veel fiets- en wandelpaden en met routes van elke moeilijkheidsgraad. Wil je een dagje niet zelf actief zijn? Dan kan je natuurlijk lekker op het strand gaan liggen, de kinderen spelen in het zand, met schelpen en in de branding. Als je graag wat wil zien van de omgeving dan is er de Kusttram die langs de hele Belgische Kust rijdt en stopt in elke badplaats. Het ritje is een belevenis op zich, maar het is ook nog eens een goede manier om naar één van de andere dorpjes te rijden.

Familievakantie aan zee

Voor de allerkleinsten is een bezoek aan Plopsaland in de Panne de highlight van de vakantie in West Vlaanderen, maar ook het Sea Life Center en familiepark de Sierk met het thema circus zijn echte aanraders. Ook kan je op diverse plekken bowlen en midgetgolfen. Snelheid beleef je op de kartbaan, bijvoorbeeld bij het Kinderautodroom of het Leopoldpark in Blankenberge. Houden jullie van de natuur? Ga dan op ontdekkingstocht naar de Hoge Blekker, deze 33m hoge duin is een behoorlijke klim, maar je wordt beloond met een mooi uitzicht. Verder wandelen doe je in het natuurgebied De Doornpassen. Ook natuurpark het Zwin is een prachtige plek om met elkaar te ontdekken. Doordat de Belgische Kust maar 70km lang is, liggen alle bezienswaardigheden nooit te ver van de vakantieparken in West Vlaanderen af.

Cultuur opsnuiven in West Vlaanderen

De vakantie in West Vlaanderen hoeft zich niet alleen rond het strand af te spelen. Brugge, Ieper en Kortrijk zijn echt een bezoek waard en de cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Brugge is waarschijnlijk de bekendste. Je zult je ogen uitkijken in deze prachtige stad met authentieke kleine straatjes, begijnhof, de grote markt met belfort en de Burg. Ook het historische centrum van Kortrijk zal je verbazen, met o.a. de Broeltorens langs de Leie en het middeleeuwse Baggaertshof zijn indrukwekkend. Ieper heet ook wel de kattenstad, iets wat zich laat zien in de jaarlijkse Kattenstoet en een typische Ieperse lekkernij, Kattenklauw. Veel toeristen komen naar deze stad vanwege het oorlogsverleden, maar ook uit andere tijdperken stammen diverse bezienswaardigheden. Met de vakantieparken in West Vlaanderen kan je zowel van de zon, zee en het strand genieten als van de natuur en cultuur. Het is een enorm veelzijdige vakantiebestemming voor jong en oud.

Appartementen in West-Vlaanderen

Groepsaccommodaties in West-Vlaanderen

Villa's in West-Vlaanderen

Villa’s in West Vlaanderen zijn mooie vakantiebestemmingen in België. Vanuit de villa’s kunt u er eenvoudig op uittrekken dankzij de toegankelijke ligging. Ze staan vaak in de buurt van belangrijke bezienswaardigheden zoals in Oostduinkerke, het nationale Visserijmuseum, uniek en boeiend over de geschiedenis van de visserij inclusief de constructie van boten of het Folkloremuseum, een levend museum over het dorps-volksleven van voor de eeuwwisseling.  Liggen vaak in de buurt van prachtige natuur zoals het natuurgebied de Doornpanne in Koksijde, diverse tuintypes, beschermd landschap en er liggen talloze wandelpaden, een aanrader voor de liefhebber van de actieve vakantie in de natuur. Zo kunt u van vele attracties en mooie plekjes genieten tijdens een vakantie in België.

Villa’s in West Vlaanderen voor actieve vakanties in België

Villa’s in West Vlaanderen zijn een prima gelegenheid om kennis te maken met het land en wat het te bieden heeft, zoals natuur, cultuur, sport, ontspanning, rust. Actieve vakanties in België zijn een uitdaging op zich. De Seastar vaart vanuit Nieuwpoort naar Oostende, met uitzicht op Nieuwpoort voor een deel zoals het natuurreservaat, jachthaven, vismijn en vissershaven, zeilboten. Een ontspannen vakantie op het water, u zult zich prima amuseren. Een bezoek aan Middelkerke is een actieve cultuurvakantie in België, het bestaat uit meerdere polderdorpen, het heeft een casino, een cultureel centrum, bezoek het stripdoolhof hier. Als u van golfen houdt, zult u naar naar het golfterrein in Westende moeten. Dit is een up to date golftraject waar de liefhebber van een golfvakantie zich bijzonder thuis zal voelen. Deze vakanties in België zijn een gegarandeerd succes. Haal het maximale uit uw actieve vakantie in België.

Villa’s in West Vlaanderen voor een unieke vakantie in België

Villa’s in West Vlaanderen zijn enig in hun soort, gezellig en compleet, comfortabel en sfeervol, u kunt hier op vakantie met hond, aantrekkelijke accommodaties voor uw vakantie in België. Oostende en Nieuwpoort zijn twee bekende bestemmingen, al heel veel bezocht door de bezoekers. In Oostende vindt u bijvoorbeeld de Amandine, een IJslandvaarder die nu op het droge ligt en opengesteld is voor publiek, een aangrijpend en indrukwekkend non-verbaal verhaal over het leven van toen. Deze unieke cultuurvakantie in België bezorgt u veel plezier. Nieuwpoort heeft ook veel te bieden, het is de hoofdstad van de verse vis, het is de eerste jachthaven van Noord Europa, het heeft de enige kinderboerderij aan de kust, het heeft een historisch stadscentrum, het heeft een sluizencomplex en een IJzermonument. Het zou jammer zijn als u dit niet gaat bekijken. Actieve vakanties voor jongeren en ouderen, u kunt hier alleen maar genieten van deze vakantie in België.

 

 

BN56490
Exclusive 6 DH511 6 personen
1 week 11 t/m 18 dec '15 € 398
Vul uw longen met de frisse zeelucht in Park De Haan. Eén van onze kleinere parken, dat toch nog veel te bieden heeft. Boek een prachtige Lake Side cottage, direct aan de oever van het meer gelegen - of kies voor een van de Original cottages met twee verdiepin...
BN963381
APP7 5 personen
1 week 05 t/m 12 dec '15 € 202
Uw accommodatie is gelegen in een appartementencomplex op de autovrije zeedijk. U ontwaakt elke ochtend met fenomenaal zicht op de zee en het strand van de Haan. Centraal gelegen op 18 km van Knokke-Heist en Oostende , en slechts 5 km verwijderd van Blankenber...
BN963382
APP8 8 personen
1 week 05 t/m 12 dec '15 € 254
Uw accomodatie is gelegen in een appartementencomplex op de autovrije zeedijk. U ontwaakt elke ochtend met fenomenaal zicht op de zee en het strand van de Haan. Centraal gelegen op 18 km van Knokke-Heist en Oostende , en slechts 5 km verwijderd van Blankenberg...
BN963384
APP5 6 personen
1 week 05 t/m 12 dec '15 € 247
Uw accomodatie is gelegen in een appartementencomplex op de autovrije zeedijk. U ontwaakt elke ochtend met fenomenaal zicht op de zee en het strand van de Haan. Centraal gelegen op 18 km van Knokke-Heist en Oostende , en slechts 5 km verwijderd van Blankenberg...
BN963387
APP2 6 personen
1 week 02 t/m 09 apr '16 € 660
Uw accomodatie is gelegen in een appartementencomplex 'Hiawatha'op de autovrije zeedijk. U ontwaakt elke ochtend met fenomenaal zicht op de zee en het strand van de Haan. Centraal gelegen op 18 km van Knokke-Heist en Oostende , en slechts 5 km verwijderd van B...
1996-2015 © Bungalow.Net
Mijn Reservering
Mijn Accommodaties
Over Bungalow.Net
Klantenservice
Nieuwsbrief
Onze website maakt gebruik van Cookies. Door op Ga verder te klikken, accepteert u het gebruik van cookies.
Nieuwsbrief

Zorg dat u als eerste op de hoogte bent van kortingen tot wel 60% in Belgie

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief