Kies voor de onvergetelijke vakantiehuizen in Sauerland

Met de vakantiehuizen in Sauerland kiest u voor het laaggebergte van het gastvrije Midden-Duitsland. Een vakantie in Sauerland is om diverse redenen populair. De wintersport bij Winterberg en Willingen is voor velen een onvergetelijke sportieve vakantiebestemming. Liefhebbers van de natuur genieten met volle teugen van de grotten bij Iserlohn en wat dacht u van een natuurgebied als het Arnsberger Wald-bos. Als u graag kennis maakt met wat kenmerkende cultuur en historie van de regio, bent in het Sauerland aan het juiste adres met mooie historische steden en dorpen.

Culturele ontdekkingen in het Sauerland

In de omgeving van de vakantiehuizen in Sauerland kunt u de grotten bij Attendorn bezoeken, de Attagrot. De beroemde druipsteengrotten bij Iserlohn zijn ook zeker een bezoek waard. Bij een bezoek aan het dorp Brilon zult u ervaren dat het nederduits nog nauw verbonden is met de nederlandse taal. Bezoek het dorp en ontdek hier de prachtge Kneipp kuuroorden waar u heerlijk kunt ontspannen. Dit zijn stuk voor rijkdommen van dit vakantiegebied, eenvoudig te bezoeken tijdens een vakantie in Sauerland. Silbach is een mooie parel, deze mag u niet missen. Het is een van de oudste dorpen bij Winterberg. Het bestaat nu uit drie boerderijen en wat hutten tegen een berghelling. Het klinkt klein maar het is groots als u het zelf ziet.

Geniet actief in het Sauerland

Wintersport speelt de hoofdrol als er sneeuw ligt. De watersport is een andere belangrijk ingredient vanaf de vakantiehuizen in Sauerland. De waterrecreatie op de meren als de Mohnesee, Biggesee, Edersee of Diemelsee biedt talloze en plezierige mogelijkheden. Winterberg en Willingen zijn de belangrijkste locaties voor de wintersport in Sauerland. In Willingen worden jaarlijks de wereldkampioenschap skispringen bij de Mulhenkopfschans georganiseerd. Winterberg biedt hoogtes van 500 tot 800 meter, om u een idée te geven; er zijn 82 ski en rodelpistes, 55 skiliften, 150 sneeuwkanonnen, 180km aan langlaufloipes, bobsleebaan. In de zomer kunt u bij Winterberg fantastisch wandelen en mountainbiken. In Neuastenberg is een comfortabel luchtkuuroord en u kunt hier ook het Wintersportmuseum bezoeken vanaf uw vakantiehuisje in Sauerland, een meer dan compleet gebied voor skisport en langlaufen. Geniet van deze topvakantie met al uw zintuigen.

Appartementen in Sauerland


Appartementen in Sauerland bieden fantastische mogelijkheden voor het hele gezin. Of u nu op zoek bent naar actie, sport en spel of rust en natuur, u vindt het vanuit de appartementen in Sauerland. De appartementen in Sauerland zijn multifunctioneel en gezellig waardoor iedereen zich snel thuis zal voelen. De vakantie in Sauerland heeft vele gezichten, zo kunt u genieten van een cultuurvakantie en architectuur in Brilon met het mooie marktplein, de vakwerkhuizen, de oude bron en de historische kerk van het stadje waar u overigens heel gezellig kunt winkelen. U kunt ook kiezen voor een bezoek aan een van de meren in het Sauerland zoals het Diemel- en Biggemeer. Hier kunt u vanuit de appartementen in Sauerland genieten van een actieve vakantie in de natuur, een watersportvakantie met zeilen, surfen en zwemmen. Afhankelijk van uw vakantiewensen en mogelijkheden kunt u vanuit een appartement in Sauerland kiezen voor een vakantie die bij u past.


Appartementen in Sauerland voor een cultuurvakantie


Tijdens een vakantie in een appartement in Sauerland is een cultuurvakantie een goede keus als u van gezelligheid en afwisseling houdt. De appartementen in Sauerland bieden sfeer en comfort, terwijl de uitnodigende cultuurvakantie u kennis laat maken met Sauerland. Attendorn is een stad in het dal bij Bigge en u vindt hier de topattractie in de vorm van de Attagrotten, het bestaan hiervan gaat 1000 jaar terug. Vanuit de appartementen in Sauerland vormen ze een toeristische attractie samen met de parochiekerk in Attendorn en het Heimatmuseum. Vanuit de appartementen in Sauerland moet u de druipsteengrotten  uit 1907 gezien hebben, met 45 kleine afdelingen met grote natuurwonderen. Een mooier voorbeeld van een cultuurvakantie in de natuur vanuit de appartementen in Sauerland zult u niet vinden. De omgeving is eveneens het bekijken waard, tijdens een wandeling kunt u heel ontspannen rondkijken in de dorpjes. Bezorg uzelf een unieke cultuurvakantie en kies voor een appartement in Sauerland.


Appartementen in Sauerland voor een actieve vakantie


Een actieve vakantie vanuit de appartementen in Sauerland is zeer de moeite waard, zeker als u van natuur en een beetje actie houdt. Zo vindt u zeer bijzonder wandel- en fietsvakanties vanuit de appartementen in Sauerland. Eerst de wandelvakantie,  u kunt kiezen voor een schitterende wandelvakantie in de natuur bij Kahle Asten, gelijk de hoogste bergtop van Sauerland op 840 meter hoogte, de wandelmogelijkheden zijn schitterend vanuit de appartementen in Sauerland. De toren is de bonus van deze locatie en biedt een fantastisch uitzicht over de omgeving. Vanuit de appartementen in Sauerland is Winterberg een mooie vakantiebestemming met prachtige wandelvakanties in de zomer, met prachtige wintesportvakanties en het kuuroord staat het hele jaar klaar voor u. U kunt ook kiezen vanuit de appartementen in Sauerland voor Bike Arena Sauerland met een fietsaanbod van Willingen tot Brilon en Eslohe, met routes van 40 km, met hoogteverschillen, dwars door de natuur en dorpen, in diverse moeilijkheidsgraad. Een fiets- en wandelvakantie vanuit de appartementen in Sauerland is een onvergetelijk avontuur.

Ontdek de vakantieparken in Sauerland


Tijdens een vakantie in Sauerland ontdekt u een schittterend stukje Duitsland. De mooie bosgebieden, stuwmeren en heuvels zijn ideaal voor hen die van sport, natuur en rust houden. Het bijzondere van dit gebied zijn de historische bezienswaardigheden ogenschijnlijk nonchalant verspreid over het landschap compleet met kastelen, burchten en historische steden. U komt tijd te kort vanaf de vakantieparken in Sauerland als u het allemaal wilt zien en ervaren.


In Sauerland vindt u van alles wat

In de omgeving van de vakantieparken in Sauerland zult u de kaas en het bier van deze streek wel ontdekken. U kunt drie bierbrouwerijen bezoeken compleet met proeverij en rondleiding. De typisch Sauerlandse kaas lijkt op Emmentaler kaas, gewoon proberen, hopelijk ligt deze beschrijving dicht bij de waarheid. De grotten zijn een belangrijk onderdeel van de bezienswaardigheden die u kunt bezoeken tijdens een vakantie in Sauerland. Zo vindt u in Attendorn de bekendste en grootste druipsteengrot van Duitsland. Ervaren mijnwerkers zijn uw gidsen in de originele mijngangen, authentieker kan het niet Sauerland is een wintersportparadijs met Winterberg en Willingen als belangrijke deelnemers. In Winterberg ligt een beroemde bobsleebaan en springschans, beiden worden gebruikt voor de wereldkampioenschappen. Zomers is het een prachtig gebied voor wandelaars en mountainbikers. De Rothaarsteig-route der zintuigen of de Goetheroute zijn twee bekende voorbeelden van wandelroutes maar u kunt ook klein beginnen, geen probleem. Zorg wel voor goed schoeisel en uitrusting.


Cultuur vanaf de vakantieparken in Sauerland


Het kan allemaal. U vindt in dit vakantiegebied mooie historische steden zoals Tecklenburg of Silbach. Wat velen niet weten is dat u hier bijzondere musea kunt bezoeken. Voorbeelden hiervan zijn het Sauerlandmuseum of het Poppenmuseum in Schmallenberg. Uw herfstvakantie combineren met het Sauerland Herfst is een goed idée, HET festival van koperblazers op de meest ludieke locaties in dit gebied. Ervaar de natuur vanaf de vakantieparken in Sauerland, ontdek de stuwmeren, ooit ontstaan door het industrialisatie proces. Het zijn nu prachtige locaties waar u de natuur kunt bewonderen. Bezoek het nationaalmonument Luisenhutte aan de rand van het natuurpark Homert vanaf een bungalowpark in Sauerland. U kunt hier fantastisch wandelen, de natuur is schitterend en u kunt hier de historische hoogovencomplex bezoeken, heel bijzonder dus.


Groepsaccommodaties in Sauerland

Groepsaccommodaties in Sauerland zijn mooie accommodaties  en zeer geschikt voor een familievakantie of een vakantie met een groep vrienden, vanwege de extra ruime opzet en praktische inrichting. Vanuit de groepsaccommodatie in Sauerland kunt u er eenvoudig op uittrekken vanwege de strategische ligging zodat u niet ver hoeft te gaan voor een attractie of activiteit. De natuur en actieve vakantie spelen de hoofdrol in Sauerland, ondanks het zeer bijzonder aanbod van cultuurvakanties vanuit de groepsaccommodaties in Sauerland. De wandelingen in de bossen, de fietstochten langs de rivier, de mountainbiketochten zijn stuk voor stuk een belevenis tijdens uw actieve vakantie vanuit de groepsaccommodaties in Sauerland. De cultuurvakantie vanuit een groepaccommodatie in Sauerland is een prachtige kans om kennis te maken met de gewoontes en tradities van het land, en wat dacht u van de bouwstijlen? De vakwerkhuizen in Freudenberg met de smalle straten en prachtige binnenpleintjes mag u niet overslaan tijdens uw verblijf in een groepsaccommodatie in Sauerland.


Groepsaccommodaties in Sauerland voor een cultuurvakantie

Een vakantieverblijf in een groepsaccommodatie in Sauerland is een bijzondere belevenis in combinatie met een cultuurvakantie in Sauerland. Zowel de groepsaccommodatie in Sauerland als de cultuurvakantie is pure verwennerij dankzij de comfortabele en uitnodigende sfeer in Sauerland. Het staat bol van de mooie plekjes, Arnsberg is er een van, hier vindt u nog houtgesneden gevelversieringen en vakwerkhuizen. Op de oude marktplaats vindt u het Rathaus, en de Maximilianbronnen, eenvoudig te bereiken vanuit de groepsaccommodaties in Sauerland, evenals de klokkentoren uit de 18e eeuw, die u echt even moet bekijken als u in de buurt bent. Vanuit de groepsaccommodatie in Sauerland vindt u ook hier weer een mix van cultuur en natuur, het oude stadscentrum en het nieuwe wordt door midden gesneden door de rivier de Ruhr, wat een heel bijzondere sfeer geeft. Daarnaast is er een burchtruïne uit de 17e eeuw waar u prachtig naar toe kunt wandelen vanuit de groepsaccommodatie in Sauerland. U kunt alleen maar genieten van een cultuurvakantie tijdens een vakantieverblijf in een groepsaccommodatie in Sauerland.


Groepsaccommodaties in Sauerland voor een actieve wintersportvakantie

Vanuit een groepsaccommodatie in Sauerland kunt u maximaal genieten van een wintersportvakantie. De groepsaccommodaties in Sauerland bieden prachtige mogelijkheden voor een familievakantie in de sneeuw, als liefhebber van een afwisselende wintesportvakantie bent u hier op de juiste plek. Willingen en Winterberg zijn de twee belangrijkste skigebieden in Sauerland, eenvoudig te bereiken vanuit de groepsaccommodaties in Sauerland. Er is een gondelbaan naar de top van deEttelsberg, u vindt hier sleepliften en gezellige apres-ski mogelijkheden voor een ontspannen wintersportvakantie vanuit de groepsaccommodaties in Sauerland. Er is een bobsleebaan in Winterberg,  er is een springskischans in Willingen, er zijn rodelbanen, er zijn speciale programma’s voor de kinderen zowel kinderopvang als activiteiten en skilessen. U krijgt geen spijt van een wintersportvakantie vanuit een groepsaccommodatie in Sauerland. Wat praktische informatie: 150 liften op 280 ha skipiste, 300 km aan langlaufloipes, meer dan 100 skipiste zijn samen in staat u de wintersportvakantie van uw leven te bezorgen vanuit de groepsaccommodaties in Sauerland.

Ontdek de vakantieparken in Sauer-vakantieland

Appartementen in Sauerland

Groepsaccommodaties in Sauerland

BN49334
Jägerhaus 4 personen
1 week 20 t/m 27 apr '15 € 304
Dit appartement met een prachtig uitzicht op het rustige kleine dorpje Schwalefeld en zijn bergachtige omgeving, ligt op een schitterende natuurrijke locatie op 2,5 km afstand vanaf het bekende plaatsje Willingen. Geschikt voor 2-4 personen(72 m2), ingericht n...
BN49562
Vianna 6 personen
1 week 27 mrt t/m 03 apr '15 € 432
Sfeervolle Scandinavische houten woning in Bömighausen, op slechts 10 km afstand van het toeristische dorpje Willingen. Overdag het prachtige wintersport & wandelgebied Hoch-Sauerland ontdekken en 's avonds genieten van een goed glas wijn bij de open haard in ...
BN62588
Biberbau 6 personen
1 week 27 mrt t/m 03 apr '15 € 395
Dit vakantieparkje is gelegen in het middelgebergte van hoog Sauerland het gehucht Untervalme, 20 km van Winterberg en 32 km vanaf Willingen. De gemoedelijke en recentelijk gerenoveerde vakantiehuizen liggen direct aan de rand van het bos. U bewoont één van de...
BN70698
Ferienwohnung Braun 3 personen
1 week 27 mrt t/m 03 apr '15 € 280
De moderne vakantiewoning Braun is de ideale plaats voor degenen die rust en ontspanning zoeken. De woning is gelegen in Schmallenberg, een gezellige plaats in het Sauerland. U beschikt over een internetverbinding, centrale verwarming, speeltuin en een parkeer...
BN903449
SL771 Hotelkamer 2 2 personen
1 week 27 mrt t/m 03 apr '15 € 349
Ga naar het hoogste punt van het park, strek uw armen uit - en geniet van het heerlijke gevoel om uw dagelijkse leven achter u te laten. Een gevoel dat u in Park Hochsauerland tijdens uw hele vakantie zult hebben. Of u nu met vrienden of familie komt, of u ons...
1996-2015 © Bungalow.Net
Mijn Reservering
Mijn Accommodaties
Over Bungalow.Net
Klantenservice
Nieuwsbrief
Onze website maakt gebruik van Cookies. Door op Ga verder te klikken, accepteert u het gebruik van cookies.
Nieuwsbrief

Zorg dat u als eerste op de hoogte bent van kortingen tot wel 60% in Duitsland

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief