Duitsland

Duitsland is een erg groot land en daarom ook zo divers. In het noorden heb je de Noordzee en de Oostzee en de Duitse Waddeneilanden, in het oosten Berlijn en het gebied met de Poolse grens, in het westen De Eifel en in het zuiden de Beierse Alpen en het Zwarte Woud. Dan zijn er ook nog zo veel mooie steden met een roemrijke en interessante geschiedenis dat je nooit in één mensenleven alles in Duitsland kunt zien.

De Eifel

Onze oosterburen prijzen wij vaak om hun skigebieden vlakbij Nederland. De Eifel is zo’n gebied dat je in een paar uur rijden makkelijk bereikt en zodra het kan, pakken we de lange latten op en vertrekken voor een korte spontane vakantie. Niet alleen in de winter is De Eifel een populair gebied maar ook zomers is er in De Eifel heel wat te genieten. Vanuit een vakantiepark kan je hier meteen de wandelpaden op en verder kun je hier mountainbiken, paardrijden en kanoën. De Eifel loopt door in België in de Ardennen en zo zijn deze twee belangrijke natuurgebieden met elkaar verbonden.

Berlijn

Sinds 1989, na de val van de muur, weer de hoofdstad van het verenigde Duitsland na een verdeling van 40 jaar in een Oost en West Berlijn. Berlijn is een wereldstad en heeft in Europa de positie als een van de grootste culturele, politieke en wetenschappelijke centra.[De stad heeft ook een ongekende aantrekkingskracht op jongeren vanwege het culturele leven en de festivals en tentoonstellingen alsmede de vrije levensstijl. In Berlijn moet je geweest zijn.

München

In het zuiden van Duitsland in Beieren ligt de stad München die bekend is vanwege de Oktoberfesten die er jaarlijks worden gehouden. Maar dat niet alleen. München heeft een groot aantal bijzondere musea en een uitgebreid cultureel aanbod. Verder zijn er een heel wat historische gebouwen zoals de Theatinerkirche uit de 17e eeuw en de Frauenkirche, de hoofdkerk van de stad, uit de 15e eeuw. Hier staan ook nog enkele zomerkastelen van Beierse vorsten waaronder het Slot Nymphenburg, een barok paleis.

Het Zwarte Woud

Dit gebied in het zuidwesten van Duitsland is een schitterend dicht bebost terrein, Het Zwarte Woud of zoals de Duitsers zeggen het Schwarzwald. Hier kwamen aan het begin van de vorige eeuw al toeristen naar toe om te wandelen en de vakantieparken hebben al meer dan een eeuw ervaring. Het is altijd al een van de meest populaire vakantiebestemmingen van de Duitsers zelf geweest. Het Zwarte Woud is door de hele wereld bekend vanwege de beroemde sprookjes van de Gebroeders Grimm.

Bekijk onze vakantieparken


Volop genieten met het gezin op de recreatieparken in Duitsland

De vakantieparken in Duitsland zijn een echte aanrader voor jong en oud. Het land is veelzijdig en waar u ook van houdt er is vast en zeker een passende bestemming te vinden. Het Bodenmeer heeft veel te bieden aan natuur, watersport en flora en fauna. Met de Alpen op de achtergrond vindt u aan het Bodenmeer palmbomen, veel zon en smaragdgroen water. Op het meer liggen drie kleine eilandjes waaronder Mainau, bekende vanwege diversiteit aan planten, zeker de moeite van een bezoek waard en Reichenau met de restanten van een kloosterstad. Het havenstadje Lindau heeft sfeer, winkeltjes en schitterende wandelroutes, misschien een idee voor uw vakantie in Duitsland?

Cultuur opsnuiven met het gezin
Naast de schitterende natuur heeft Duitsland een langlopende geschiedenis die de meest uiteenlopende culturele bezienswaardigheden met zich meebrengt. Iets om te ontdekken vanaf de bungalowparken in Duitsland. De historische stad Bamberg, gebouwd op zeven heuvels, is een oude bisschops- en keizerstad. De drie historische stadscentra, Bergstadt, Inselstadt en Garnerstadt herbergen de Dom van St. Peter en Georg met het spectaculaire domplein en de oude haven. Het Museumeiland in Berlijn oftewel Museuminsel Berlin ligt midden in de Spree en is een ware tempelstad der kunsten. Hier vindt u 6000 jaar geschiedenis van de mensheid, het is het grootste en indrukwekkendste culturele investeringsproject van Europa. Dit moet u met eigen ogen gezien hebben als u Berlijn bezoekt. In Bremen vindt u het raadhuis en het Roland standbeeld, een symbool van vrijheid. Treedt in de voetsporen van Goethe en ontdek de stad Frankfurt spelenderwijs. Goethe is hier geboren en dat vindt u overal in terug, bijvoorbeeld met de Goethetoren van 45m hoog in het stadsbos. De favoriete drank van de inwoner van de stad was appelwijn, een kenmerkende drank vroeger en nu. Ontdek het zelf. Een paar bekendere bezienswaardigheden zijn het Joods Museum, het Goethehuis, de Palmentuin en Sachsenhausen, de gezelligste plek in Frankfurt.

Natuur- en cultuurroutes in Duitsland
In Duitsland hebben ze de cultuur en natuur naar een hoger niveau getild. Door het hele land liggen verschillende routes, elk met een eigen thema. U kunt dan ook vanaf alle vakantieparken in Duitsland wel een route volgen, waar kiest u voor? De Duitse Sprookjesroute neemt u mee door het hele land op zoek naar de oorsprong van Roodkapje, vrouw Holle en repelsteeltje, terwijl de Romantische Strasse u meeneemt door de geschiedenis en het heden. Langs deze route vindt je in de zomer ook alle festivals die je niet mag missen. Iedereen kent natuurlijk de vakwerkhuizen in Duitsland, een geraamte van houten balken met daartussen in felle kleuren geschilderde vakken van leem en stro. Duik de geschiedenis van de vakwerkbouw in met de diverse regionale vakwerkroutes die u meenemen langs vele prachtige stadjes. Dit is slechts een greep uit de vele thematische routes in Duitsland. Jong en oud zullen een heerlijke vakantie in Duitsland beleven met deze speciale bezienswaardigheden.

Bekijk onze vakantieparken

De beste vakantiepark regio's

Baden-Württemberg

Baden-Württemberg

Het de is derde grootste deelstaat in Duitsland, het ligt in het zuidwestelijke deel van het land waar ook de stad Stuttgart ligt, een van de belangrijkste steden van het land. De regio is een zeer populaire toeristische bestemming en dankzij het vakantiepark in Baden-Wurttemberg kunt u als toerist genieten van de moderne en historische stad compleet met de historische Wilhelma dierentuin, het kasteel Solitude, de minerale bronwaterbaden in Stuttgart-Bad Cannstatt en veel meer. De liefhebbers van buitenactiviteiten kunnen kiezen voor het platteland in de Boven Neckar vallei, de ongerepte Donau vallei, Swaabse Alpen, het bloemeneiland Mainau, de Bertha Benz herdenkingsroute, tevens een onderdeel van de geschiedenis. De lijst kan langer gemaakt worden, maar wat het belangrijkste is; het is zeker dat deze vakantie het beste van het beste biedt in Baden-Wurttemberg.

Onze vakantieparken

Nordrhein-Westfalen

Nordrhein-Westfalen

Deze regio in Duitsland met musea, culturele centra, concerthallen en theaters staan klaar voor de gasten met talloze attracties, inclusief de werelderfgoederen zoals de kathedraal in Aken, de Cologne kathedraal, de Zeche Zollverein koolmijn in Essen en het Augustusburg paleis in Bruhl, allen eenvoudig te bereiken vanaf het vakantiepark in Noord Rhein Westfalen. Daarnaast worden in de regio filmfestivals georganiseerd in Cologne, Bonn, Dortmund en andere steden. De moderne architectuur is prachtig, denkt u hierbij aan het nieuwe Zollhof in Dusseldorf als voorbeeld of het Art Nouveau Zeche Zollern in Dortmund. Maak een wandeling langs de oevers van rivier de Rijn, dit overtreft al uw verwachtingen, dit geeft u de kans langs de Pader te wandelen, de kortste rivier van Duitsland. Deze plaats is ideaal voor een kleine culturele pauze.

Onze vakantieparken

Rijnland-Palts

Rijnland-Palts

In het centrale zuidwestelijke deel van Duitsland ligt deze idyllische regio, met schitterende rivierlandschappen, in een bergachtig land, met historische steden en dorpen en sommige van deze zijn beroemd wijnproducenten van het land. Het Hambach kasteel brengt u terug in de sfeer van de jaren 1800, de kathedralen in steden als Mainz, Speyer, Worms geven een compleet sereen gevoel en de musea zoals het Wilhelm Hack museum met modernde kunst brengen de cultuur van de regio naar een hoger niveau. De perfecte ontsnapping in de Duitse geschiedenis, cultuur en natuur is mogelijk vanaf de vakantieparken in Rijnland-Palts. De stad Idar-Oberstein, de Duitse hoofdstad van de edelstenen is beslist een interessante bezienswaardigheid, evenals de steden Frankenthal met de porseleinfabriek of Trier, de oudste stad van het land.

Onze vakantieparken

1996-2014 © Bungalow.Net
Mijn Reservering
Mijn Accommodaties
Over Bungalow.Net
Klantenservice
Nieuwsbrief
Onze website maakt gebruik van Cookies. Door op Ga verder te klikken, accepteert u het gebruik van cookies.
Nieuwsbrief

Zorg dat u als eerste op de hoogte bent van kortingen tot wel 60% in Duitsland

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief