Hongarije

Nederland heeft altijd een speciale band gehad met Hongarije die terug gaat tot de 11e eeuw toen Prinses Elisabeth, de dochter van de Hongaarse Koning Andreas, trouwde met Lodewijk de IV van Thüringen. Zij kregen drie kinderen waarvan Prinses Sofia trouwde met de hertog van Brabant, Hendrik II, een Oranje. Daarnaast redde Michiel de Ruyter in 1676 in Napels een aantal Hongaarse protestantse dominees uit handen van een slavenhandelaar en wordt hij daarom sindsdien in heel Hongarije als held vereerd. In veel steden zie je herdenkingstekens staan aan dit historische feit. Hongarije is groot en ruim. Zeker in de ogen van Nederlanders die er graag op vakantie gaan. Er wonen ongeveer 10 miljoen mensen en het land is bijna drie keer zo groot als Nederland en door het hele land zijn er aantrekkelijke, in prijs en voor het oog, vakantieparken. Bijna twee miljoen Hongaren wonen en werken in Boedapest. Deze wereldstad, ooit samen met Wenen het centrum van het Habsburgse rijk, straalt nog steeds een mondaine sfeer uit. Aan de Boedakant van de stad is het oude centrum te vinden dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en aan de andere kant van de Donau, de Pestkant vind je de grote boulevards, de Parlementsgebouwen, de Opera en de theaters. De Kettingburg was in 1849 de eerste vaste oeververbinding tussen beide delen van de stad. Zijn naam heeft hij te danken aan Graaf István Széchenyi, die het initiatief tot de bouw ervan. Ook nam hij het initiatief tot de bouw van de thermale baden, de Széchenyi Baden, die vlakbij het Heldenplein en de Dierentuin liggen.

Poesta

Grote delen van Hongarije bestaan uit poesta, grote vlaktes, hooguit begroeid met graan, zover als het oog reikt. Ooit stond het hele land vol met bossen maar tijdens de Turkse overheersing, van 1526 tot 1683, werden deze gekapt. De Hongaren zijn oorspronkelijk een nomadisch paardenvolk dat rond de 9e eeuw in het Karpatenbekken aankwamen. De liefde voor het paard is nooit verdwenen en dat laat zich in de vele maneges zien. Vaak is er een vakantiepark aan verbonden zodat je lekker kunt paardrijden. Een paardenshow staat hier dagelijks op het menu en daarna natuurlijk een pan met goulash op tafel.

De Donau

Deze prachtige rivier stroomt door heel Hongarije en komt hier vanuit Wenen via Bratislava het land binnen. Vanaf het water is Hongarije vanuit een mooi gezichtspunt te bekijken zeker als je door de Donau-knie vaart, langs de steden Komárom en Esztergom om vervolgens Boedapest in te varen langs het Margit-eiland dat middenin de rivier ligt. Dan doemt de stad voor je op, rechts het Koninklijk Paleis en de citadel en op de linkeroever de Parlementsgebouwen. Meestal eindigt de tocht hier en heb je uitgebreid de tijd om deze schitterende stad te bezoeken.

Bekijk onze vakantieparken


Zon, water en schitterende natuur rond de recreatieparken in Hongarije

Vakantieparken in Hongarije zijn een mooie bestemming voor diegenen die wat willen zien en doen in Hongarije. Als u op zoek bent naar rust en stilte zijn er talloze natuurbestemmingen, bijvoorbeeld bij een van de vele nationale parken met de unieke grotten, het wisselend landschap van bossen, moerassen, beken en rivieren. Als u op zoek bent naar cultuur kunt u ook kiezen, wilt u een grote bekende locatie bezoeken zoals Boedapest of wilt u juist het platteland leren kennen met alle tradities en gewoontes, de verrassende kleinere musea, de heerlijke Hongaarse keuken en van de gastvrije dorpen en kleine stadjes. Maak kennis met de wijngebieden van Hongarije, er zijn er maar liefst 22, afhankelijk van uw verdere plannen kunt u uw vakantiebestemming hierop aanpassen. Deze wijngebieden zoals Kunsag, de schat van het gouden zand, Csopak, de vurige wijnen van de rode grond, Balatonmellek, de wijnen uit het vurige Keteldal en Etyek-Boeda, wijn en champagne. Ontdek het zelf en boek op een bungalowpark in Hongarije bij Bungalow.Net

Het veelzijdige Hongarije verkennen

Een vakantie in Hongarije biedt veel mogelijkheden voor een actieve vakantie zoals aan het Balatonmeer. Hier kunt u naar hartenlust zwemmen, zeilen, roeien en vissen. Bij Balatonfured liggen twee idyllische jachthavens. Verder vindt u hier diverse badhuizen en spa’s voor de beste wellnessmogelijkheden, het is een van de oudste Hongaarse plekken om te ontspannen. Siofok wordt ook wel de hoofdstad van Balaton genoemd. U kunt hier uitgaan, lekker luieren aan de heerlijke zandstranden, wandelen langs het strand, genieten van de boulevard en u vindt er ook meerdere gebouwen en architectuur van Imre Makovecz en het Milenniumpark. Het prachtige schiereiland met het rijkste dorpje Tihany. Hier staat een prachtige kerk en vindt u een rijk uitgaansleven. Het schiereiland is beschermd gebied en maakt deel uit van de Balaton Hooglanden. Veszprem is een oud stadje, een historische cultuurvakantie, gebouwd op zeven heuvels met een imposant kasteel uit de 9e eeuw, een dierentuin, vulkanische wijngaarden en proef hier vooral ook de traditionele goulash. Met de recreatieparken in Hongarije zult u genieten met het gezin.

Cultuur opsnuiven op uw vakantie

Uw cultuurvakantie begint in Eger. Dit prachtige stadje staat bekend om haar burcht en de thermaalbaden, de historische gebouwen zoals de Ottomaanse minaret en de rode wijn uit deze regio die ook wel bekend staat als de stierenbloedwijn, Egri Bikaver. Als u een wijnliefhebber bent, zult u ook wel weten dat het zeer de moeite waard is om hier een wijnboerderij te bezoeken of een proeverij. De gastvrijheid is hartverwarmend en de kwaliteit van de wijnen bijzonder goed. Maak een heerlijke wandeling door het stadje, u vindt er een prachtig historisch centrum met architectuur en cultuur en terrasjes. De Donauknie is eigenlijk een bocht in de Donau, het is de omgeving die u veel plezier zal bezorgen, met het prachtige landschap, overblijfselen van kastelen en andere monumenten, kleine dorpjes en steden, met als belangrijke vakantiebestemming Ezstergom, een paar andere kleine stadjes zijn Dunabogdany, Leanyfalu en Szentrendre. Verwen uzelf met een mooi stukje cultuur en natuur en boek een vakantie in Hongarije.

Bekijk onze vakantieparken

De beste vakantiepark regio's

Balatonmeer

Balatonmeer

Het Balatonmeer is een van de Hongaarse schatten, het wordt ook wel de Hongaarse Zee genoemd door de talloze toeristen die de regio bezoeken. U noemt het en het is er! bij het Balaton in Hongarije, denkt u hierbij aan het traditionele spa, schilderachtige wijnregio’s, geweldige omstandigheden voor zeilen, zwemmen, surfen, andere watersporten, mooie kerken en kastelen. Er zijn sommige mooie resorts aan het oever van het meer zoals Siofok, geweldige attracties tijdens de zomer. Vanaf een vakantiepark bij het Balaton kunt u genieten van een geweldige vakantie. Als u nader wilt kennis maken met de tradities van het land en unieke gewoontes, is het Badacsony wijngebied een goede bestemming, bezoek de historische stad Keszthely met het Waxmuseum van historische modellen en het Marsepein-museum voor een extra en plezierig cultureel tintje. Uw ideale vakantiebestemming ligt om de hoek in de mooie omgeving van Balaton.

Onze vakantieparken

Boedapest en omgeving

Boedapest en omgeving

Een vakantie in Hongarije wordt gekenmerkt door afwisseling, er zijn zo veel mogelijkheden om dingen te doen en zo veel attracties waar u plezier aan zult beleven, hier vindt u uw droomvakantie. Vanaf een vakantiepark in Boedapest en omgeving kunt u de mooie hoofdstad van het land bezoeken met het Vissersbastillion, het Staats Operahuis, de St Stephen basiliek en talloze andere juweeltjes in deze schitterende Europese hoofdstad. In Boedapest en omgeving vindt u cultuur, historie, amusement voor jong en oud. Bezoek het Margaret eiland en geniet van de vredige rust in een mooie natuurlijke omgeving. Maak een mooie en romantische tocht op de Donau, geniet van de talloze thermale baden en het levendige nachtleven in de stad Boedapest. Onafhankelijk van uw stemming, u vindt het allemaal in Boedapest en omgeving.

Onze vakantieparken

Noordelijke Grote Laagvlakte

Noordelijke Grote Laagvlakte

Op de Grote Hongaarse Vlakte in Hongarije biedt van alles wat; de poesta in Hongarije met de grijze kudde, de bijzondere dorpen met geweldige tradities, thermale baden en spa’s, steden met een mooie historie en een vriendelijke plaatselijke bevolking. Vanaf een vakantiepark op de Grote Hongaarse Vlakte kunt u kleine schatten in Hongarije ontdekken zoals de stad Csemo, liefhebbers van de natuur zullen zeker genieten van het nationaalpark Hortobagy waar de natuurlijke schatten van dit unieke gebied goed bewaard worden. Het centrum van de regio is de stad Debrecen met een geweldig cultureel en wetenschappelijk leven. De fantastische kerk in Debrecen moet u echt gezien hebben. Net zoals in andere delen van Hongarije in het noordelijk deel van de grote vlakte treft u talloze thermale bronnen en diverse spa’s aan, inmiddels wereldberoemd. Het medicinale water in Cserkeszolo heeft een magisch effect op u, het populaire Hajduszoboszlo laat een ongelofelijk indruk achter bij jong en oud.

Onze vakantieparken

1996-2014 © Bungalow.Net
Mijn Reservering
Mijn Accommodaties
Over Bungalow.Net
Klantenservice
Nieuwsbrief
Onze website maakt gebruik van Cookies. Door op Ga verder te klikken, accepteert u het gebruik van cookies.
Nieuwsbrief

Zorg dat u als eerste op de hoogte bent van kortingen tot wel 60% in Hongarije

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief