Vakantie in Hongarije

De vakantie in Hongarije is all-round met wintersport, strandvakantie en watersport bij het Balatonmeer, super-stedentrips zoals in Boedapest en prachtige natuur op de Poesta.Het is geen groot land maar er is van alles te doen. Voor ontspanning moet u in Hongarije zijn bij een van de vele kuuroorden. Er zijn in het land diverse kuuroorden en warmwaterbronnen. U laat zich verwennen door zacht en luxueus water. In Boedapest vindt u een mooi kuuroord bij Szechenyi, het grootste publieke thermaalbad van Boedapest. De magische omgeving vormt samen met het bijzondere water een unieke bron van weldaad en welzijn.

Maak kennis met Boedapest
Als men aan Hongarije denkt, komt Boedapest als snel om de hoek kijken. Het is een stad van kaliber waar cultuur, musea en historie rijk vertegenwoordigd zijn. De Donau verdeelt de stad in twee delen, Boeda en Pest. De bruggen zoals Elisabethbrug of Kettingbrug geven de stad extra allure. Een wandeling langs de oevers van de Donau is bijzonder, gezellig met het hele gezin en romantisch tijdens de zonsondergang in het juiste gezelschap. Als u van winkelen houdt, kunt u zich uitleven in het stadscentrum met de Blauwe straat en de vele zijstraatjes. Op de Burchtheuvel staan een paar bekende monumenten in Boeda zoals de Burcht, Matthiaskerk, Vissersbastion en de Tancsics Milhaly straat. Aan een enkele dag heeft u niet genoeg als u alles wilt zien van deze stad.

Ontdek het Balatonmeer
Het Balatonmeer is het grootste meer met 592km2 van Midden Europa. Het is 79km lang en 15km breed. Deze ‘ Hongaarse Zee’ is een paradijs voor de liefhebbers van zwemmen en watersportvakanties. Bovendien is het een onderdeel van het nationaalpark Balatonmeer. Voor kunstenaars en schilders is het meer al heel vaak een inspiratiebron geweest in elk van de vier seizoenen. Jozsef Egry is een van deze schilders, de schilderijen ziet u deels terug in het museum in Badacsony. In deze zelfde regio aan de noordoever zult u ook diverse wijngaarden in het landschap zien zoals bij Csopak, Badacsony en Zanka of de vruchtbare valleien van Scisco. Deze wijnen krijgen met de jaren steeds meer bekendheid. Hongarije is van alle markten thuis.

Bekijk onze vakantiehuizen


Zon, water en schitterende natuur rond de recreatieparken in Hongarije

Vakantieparken in Hongarije zijn een mooie bestemming voor diegenen die wat willen zien en doen in Hongarije. Als u op zoek bent naar rust en stilte zijn er talloze natuurbestemmingen, bijvoorbeeld bij een van de vele nationale parken met de unieke grotten, het wisselend landschap van bossen, moerassen, beken en rivieren. Als u op zoek bent naar cultuur kunt u ook kiezen, wilt u een grote bekende locatie bezoeken zoals Boedapest of wilt u juist het platteland leren kennen met alle tradities en gewoontes, de verrassende kleinere musea, de heerlijke Hongaarse keuken en van de gastvrije dorpen en kleine stadjes. Maak kennis met de wijngebieden van Hongarije, er zijn er maar liefst 22, afhankelijk van uw verdere plannen kunt u uw vakantiebestemming hierop aanpassen. Deze wijngebieden zoals Kunsag, de schat van het gouden zand, Csopak, de vurige wijnen van de rode grond, Balatonmellek, de wijnen uit het vurige Keteldal en Etyek-Boeda, wijn en champagne. Ontdek het zelf en boek op een bungalowpark in Hongarije bij Bungalow.Net

Het veelzijdige Hongarije verkennen

Een vakantie in Hongarije biedt veel mogelijkheden voor een actieve vakantie zoals aan het Balatonmeer. Hier kunt u naar hartenlust zwemmen, zeilen, roeien en vissen. Bij Balatonfured liggen twee idyllische jachthavens. Verder vindt u hier diverse badhuizen en spa’s voor de beste wellnessmogelijkheden, het is een van de oudste Hongaarse plekken om te ontspannen. Siofok wordt ook wel de hoofdstad van Balaton genoemd. U kunt hier uitgaan, lekker luieren aan de heerlijke zandstranden, wandelen langs het strand, genieten van de boulevard en u vindt er ook meerdere gebouwen en architectuur van Imre Makovecz en het Milenniumpark. Het prachtige schiereiland met het rijkste dorpje Tihany. Hier staat een prachtige kerk en vindt u een rijk uitgaansleven. Het schiereiland is beschermd gebied en maakt deel uit van de Balaton Hooglanden. Veszprem is een oud stadje, een historische cultuurvakantie, gebouwd op zeven heuvels met een imposant kasteel uit de 9e eeuw, een dierentuin, vulkanische wijngaarden en proef hier vooral ook de traditionele goulash. Met de recreatieparken in Hongarije zult u genieten met het gezin.

Cultuur opsnuiven op uw vakantie

Uw cultuurvakantie begint in Eger. Dit prachtige stadje staat bekend om haar burcht en de thermaalbaden, de historische gebouwen zoals de Ottomaanse minaret en de rode wijn uit deze regio die ook wel bekend staat als de stierenbloedwijn, Egri Bikaver. Als u een wijnliefhebber bent, zult u ook wel weten dat het zeer de moeite waard is om hier een wijnboerderij te bezoeken of een proeverij. De gastvrijheid is hartverwarmend en de kwaliteit van de wijnen bijzonder goed. Maak een heerlijke wandeling door het stadje, u vindt er een prachtig historisch centrum met architectuur en cultuur en terrasjes. De Donauknie is eigenlijk een bocht in de Donau, het is de omgeving die u veel plezier zal bezorgen, met het prachtige landschap, overblijfselen van kastelen en andere monumenten, kleine dorpjes en steden, met als belangrijke vakantiebestemming Ezstergom, een paar andere kleine stadjes zijn Dunabogdany, Leanyfalu en Szentrendre. Verwen uzelf met een mooi stukje cultuur en natuur en boek een vakantie in Hongarije.

Bekijk onze vakantiehuizen

Huistypes

  Vakantiehuizen Hongarije

  Vakantiehuizen Hongarije

  Vanaf de vakantiehuizen in Hongarije kunt u alle kanten op. Als u voor Zuid Transdanubië kiest, kiest u voor een gevarieerd vakantie regio. In deze regio ligt de stad Pecs met een overweldigend aanbod van cultuur zols de Romeinse grafkelders, Turkse gebedshuizen, Zsolnay keramiek, Csonvary schilderijen en schilderwerken van Vasarely. De stad bruist in de zomer met gezellige terrasjes en leuke restaurants en koffiehuizen. Het nabije parkbos van de Mecsek biedt prachtige wandelroutes of een wijnproeverij boven op de berg. De markten zijn ook zeker een aanrader. Andere unieke plaatsen zijn Abaliget met druipsteengrotten, het folkloristische Dees of de thermaalbaden van Dombovar Gunaras. De Grote of Hongaarse Laagvlakte biedt mooie natuur in de vorm van het Tiszameer, de poesta van Hortobagy, de nationaalparken en de grootste boomgaard van Europa. Ontdek ook de cultuur met bedevaartplaatsen en de ‘koerganen’- terpen als begraafplaats. Hongarije is rijk aan natuur , historie en cultuur.

  Onze Vakantiehuizen

  Appartementen Hongarije

  Appartementen Hongarije

  Vanaf de appartementen in Hongarije beleeft u plezier aan de combinatie van water en natuur, cultuur en rust. Het Tizsameer is een grote baai waar u heerlijk kunt watersporten met zeilen en waterski, surfen en zwemmen. Het beschermde natuurgebied is rijk gevuld met vogels en vissen. De rietvelden van Riszavalkibekken zijn het thuisfront van de vogels in het vogelreservaat in natonaalpark Hortobagy. Bij Tiszaujvaros vindt u een mix van badplaats, thermale baden, natuurgebied en centrum voor fysieke en genezende behandelingen. De omgeving is prachtig. Het Balatonmeer is iets groter maar veel bekender. Tijdens de vakantie kunt u wandelen, fietsen, watersport met surfen, zeilen, zonnen en zwemmen in de nabije omgeving van het Balatonmeer. Paardrijden om het meer is ook zeer populair. Siofok is de ‘hoofdstad’ van het Balaton. U vindt hier familie stranden, mooie stranden als Zilver en Gouden strand en boulevards. De stadspleinen zijn regelmatig gevuld met kunstwerken van Hongaarse kunstenaars. Hongarije is een levendig vakantieland.


  Villa's Hongarije

  Villa's Hongarije

  De villa’s in Hongarije geven u de kans om kennis te maken met een afwisselend vakantieland. De stad Boedapest en het Batatonmeer zijn twee bekende toeristische trekpleisters maar er is veel meer. De natuur in het nationaalpark Hortobagy is prachtig met de Hongaarse steppe, moerasgebieden, kleine bosjes en zoutmoerassen. Het feit dat er meer dan 300 vogelsoorten te spotten zijn, heeft geen nadere uitleg nodig. Het Balatonmeer is het grootste Europese meer met natuur, wijnbouw, wintersport, watersport, strandvakanties en lekker eten. Daarnaast is het een van de locaties in Hongarije waar schilders en kunstenaars hun inspiratie vinden. Jozsef Egry met een museum in Badacsony is een mooi voorbeeld hiervan. Wijnliefhebbers zouden zeker de regio van Csopak-Zanka moeten ervaren. Hier wordt hard gewerkt aan goede kwaliteitswijnen. Een dagje rondkijken in Boedapest met de historische en culinaire cultuur maakt uw vakantie in Hongarije compleet.


  Groepsaccommodaties Hongarije

  Groepsaccommodaties Hongarije

  In de omgeving van de groepsaccommodaties in Hongarije kunt u fijn wintersporten als het seizoen daar is. Al heeft Hongarije geen extreem hoge bergen, er zijn wel degelijk mogelijkheden voor wintesport zoals bij Bankut in het Bukk gebergte. Het is met de langlaufloipes en de 8 skipistes de meest sneeuwzekere locatie. In het stadje Normafa is de skivakantie een groot succs. Sipark Matraszentistvan biedt zes pistes, snowtubing en sneeuwkanonnen. U kunt ook op een andere manier genieten van de bergen zoals het Pilisgebergte. Het is een romantisch landschap met bossen, talloze fiets- en wandelpaden, diverse grotten en een hoogste top van 756m. Als u van natuur houdt is deze regio een paradijs voor u. Bij Rackeve, een plaatsje aan de Donaubocht kunt u fantastisch vissen en watersporten. Bij Szazhalombatta kunt u het grote openluchtmuseum over de brons en ijzertijd bezoeken. Er is voor ieder wat wils in Hongarije.


  Vakantieparken Hongarije

  Vakantieparken Hongarije

  De vakantieparken in Hongarije vindt u door het hele land. Met de keus voor Noord Hongarije kiest u voor mooie bergketens als Cserhat, Matra, Zemplen of het Bukkgebergte. Ontdek de druipsteengrotten van Baradla, het dorpje Holloko en het natuurreservaat van het Bukkhoogvlakte. U vindt in deze regio nog volkskunst zoals het borduurwerk van Palocen, volksklederdracht van de Matyos en natuurlijk de thermaalbaden van Bogacs en Bukkszek. De stad Eger is een prachtige historische stad met rode wijnen-stierenbloed en zeer oude wijnkelders. Het landschap van West Transdanubie is heuvelachtig, verrijkt met historische monumenten. De hoofdabdij van Pannonhalma wordt beschermd door de UNESCO. In deze zelfde regio kunt u fijn fietsen en wandelen, varen en kennis maken met de wijngebieden. Ontdek de badplaats Buk met de bronnen, de basis voor het kuurbad van Buk met geneeskrachtig water. U vindt hier tevens de mooiste golfbaan, het kasteel van Buk in een schitterend natuurlijk landschap.

  Onze vakantieparken

Specials

Praktische Informatie

Documenten

Reizen naar het prachtige land Hongarije vereist voor de Nederlander of Europeaan geen extra papierwerk. Elke reiziger, volwassen en kinderen moeten in het bezit zijn van een eigen reisdocument in de vorm van een paspoort of Europees identiteitsbewijs. Een visum is niet nodig voor dit land voor Europeanen. Andere reisdocumenten zoals reisverzekeringspapieren en ziektekostenpapieren zijn een aanrader, bij een probleem heeft u uw informatie bij de hand. Het meenemen van het telefoonnummer voor het blokkeren van een creditkaart is een andere aanbeveling . Dit kan veel problemen voorkomen. Op deze manier kunt u onbezorgd op vakantie.

Autorijden:

Auto rijden in Hongarije is autorijden in Europa. De Europese wetgeving geldt in Hongarije. Zorg dat u een geldige autoverzekering heeft en in het bezit van een geldig rijbewijs. Denkt u aan de tolwegen, er zijn er nu vijf , Aan de grens kunt u een vignet kopen , u krijgt een bonnetje wat u goed bewaren moet als bewijs van betaling en uw kentekennummer wordt geregistreerd in de computer. Bij controle aan de weg wordt uw kentekennummer per computer gecontroleerd. De boetes zijn behoorlijk hoog dus overtreden van regels zoals geen veiligheidsgordels dragen of door het rode licht rijden kost u geld. Er wordt geen alcohol getolereerd als u de chauffeur bent en mobiel bellen zal u een boete opleveren bij controle. De Hongaren maken veel en vaak gebruik van hun richtingaanwijzer.

 • Snelheidslimieten:
  Binnen de bebouwde kom 50km/h
  Buiten de bebouwde kom: 90km/h
  Snelwegen130km/h

Algemene Informatie

 • Oppervlakte: 93027 km²

 • Inwoners: 9939470 in 2013

 • Hoofdstad: Boedapest

 • Regeringsvorm: Republiek

 • Taal: hongaars

 • Munteenheid: forint

Munteenheid

De munteenheid in Hongarije is de forint – ft. U kunt op vele plaatsen betalen met euro’s of een bankkaart. Het voordeligst is dat u direct betaalt met uw bankkaart of direct geld pint uit de bankautomaat. Voor de koers kunt u het beste net voor vertrek op internet checken wat de juiste koers is.

Eten en Drinken

De Hongaarse keuken heeft een eigen identiteit al zult u beslist herkenbare onderdelen uit andere landen ontdekken. De hongaren zijn liefhebbers van vlees, vis, kaas, soep, fruit en aardappel gerechten en stoofpotten.

Gulyas: een mix van stoofpot en soep, afhankelijk van de regio-kookstijl met vlees en aardappels
Kolbasz: huisgemaakte worsten, gerookt of gebraden
Geitenkaas
Turo: geknede verse kaas waar zout aan toegevoegd is
Porkolt: stoofpot van vlees en groenten en aardappels
Halaszle: vissoep van diverse vissoorten
Wijn: elke regio heeft zijn eigen wijnen en rose
Palinka: een sterk alcoholisch drankje van alcohol en vruchten met een gemiddeld alcoholgehalde van 40 procent of meer
Toltott kaposzta: koolrolletjes gevuld met rijst, vlees en kruiden al of niet in tomatensaus
Toltott paprika: paprika’s gevuld volgens hetzelfde principie
Ontdek de koffiehuizen in Boedapest, een paradijs voor de koffieliefhebber

Huisdieren

Als u met uw huisdier op vakantie wilt, u reist met de auto en de hond is in het bezit van een geldig hondenpaspoort en vaccinatiebewijs, kunt u vrij overal heenreizen binnen Europa. Vergeet niet dat uw huisdier alle injecties heeft gehad en altijd aangelijnd moet zijn. Informeer op uw vakantie adres of uw huisdier welkom is. Dit voorkomt veel teleurstellingen.

Een paar woordjes Hongaars

De taal in Hongarije is hongaars, steeds meer mensen spreken engels en duits. De Hongaren stellen het op prijs als u een paar woordjes hongaars herkent, maar het heeft geen enkele overeenkomst met een andere taal. Daar zult u al snel achter komen. Hier volgen enkele vakantie woordjes:

Hallo - jó napot
Ja/nee - igen/nem
Dank u - köszönöm
Wanneer? - mikor
Waar? - hol
Ochtend - délelött
Middag - délután
Avond - este
Vandaag - ma
Gisteren - tegnap
Morgen - holnap
Rechts - jobb
Links - bal
Open - nyitva
Gesloten - zárva
Gesloten op feestdagen - únnep van zarva
Gratis - ingyen
Bakkerij - pékség
Drogist - patika
Postkantoor - postahivatal
Supermarkt - ábécé
Bus - autóbus
Tram - villamos
Metro - metró
Trein - vonat

Culturele gewoonten

De Hongaren zijn trots op hun gerechten, huisgemaakte wijnen en likeurs. De basisrecepten zijn hetzelfde maar iedereen geeft het een eigen tintje volgens overlevering. De Nederlanders bieden koffie aan als er iemand komt op het prive adres, de Hongaren serveren graag hun eigen palinka of wijn, uiteraard vaak huisgemaakt. Eten aanbieden is een vorm van Hongaarse gastvrijheid. Kinderen staan centraal in de familie, er wordt veel rekenig met hen gehouden. De Hongaren worden graag beleefd benadert, dit gaat niet ten koste van de gastvrijheid. Ze hebben net iets meer tijd nodig voordat met een spontaan gesprek begint.


1996-2014 © Bungalow.Net
Mijn Reservering
Mijn Accommodaties
Over Bungalow.Net
Klantenservice
Nieuwsbrief
Onze website maakt gebruik van Cookies. Door op Ga verder te klikken, accepteert u het gebruik van cookies.
Nieuwsbrief

Zorg dat u als eerste op de hoogte bent van kortingen tot wel 60% in Hongarije

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief