Natuurlijk genieten met last minutes in de Eifel-Moezel

De Eifel en Moezel liggen in het westen van Duitsland tegen de Belgische grens en vormen een schitterende vakantiebestemming. De groene natuur van de Eifel in het noorden en de steile, met wijnranken begroeide hellingen aan weerszijden van de Moezel in het zuiden, vormen samen een sprookjesachtig landschap. De last minute vakantiehuizen aan de Moezel of in de Eifel zijn dan ook het ideale uitgangspunt om deze regio te verkennen. Het vulkaanlandschap van de Vulkaan Eifel, het veenlandschap van de Hoge Venen en het merengebied de noordelijke Eifel bieden prachtige wandel- en fietsmogelijkheden voor de liefhebbers. Wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen met een boottocht over de Moezel, een bezoek aan de diverse imposante kastelen en natuurlijk wijnproeverijen, met de wereldberoemde Rieslingwijnen. Cultuur en natuur gaan hier samen op en het is dan ook een unieke combinatie met een last minute vakantie in de Eifel of aan de Moezel.

Vakantie in het Moezeldal

De beste manier om het dal van de Moezel te verkennen is op de fiets vanuit de last minute vakantiehuizen aan de Moezel. De ruim 300km lange Moselradweg neemt u mee langs de mooiste plekken langs deze rivier, maar ook door markante steden zoals Koblenz, Cochem en Trier. De vele wijngaarden op de oevers van de Moezel zijn kenmerkend voor deze streek en zullen grotendeels het decor zijn van uw reis. In de herfst kleuren de wijnranken prachtigh rood en geel. De historische centra van Cochem en Trier zijn een absolute must als u hier verblijft. De oude vakwerkhuizen, burchten en kerken nemen u mee door het levendige verleden van de stadjes. De plek waar de moezel de Rijn in stroom bij Koblenz is indrukwekkend en een mooi eindpunt van uw last minute vakantie aan de Moezel.

De Eifel verkennen

De bergen van de Eifel kan je uitstekend te voet verkennen. Dit Duitse laaggebergte bestaat uit bergen, bossen en een oud vulkaanlandschap. De last minute vakantiehuizen in de Eifel zijn ideaal om dit gebied te ontdekken. Nationaalpark Hoge Venen-Eifel ligt op de grens met België. Door dit veengebied lopen vele wandelroutes die deels door vlonders aangelegd zijn. Het vulkanische plateau in de Eifel is een groen maanlandschap van kraters waarin meertjes zijn ontstaan. In een aantal van deze kan je heerlijk zwemmen. Een ander hoogtepunt van uw last minute vakantie in de Eifel is het racecircuit Nürburgring, naast de jaarlijkse 24 uurs race ook de plek van een pretpark en groot winkelcentrum.

Last minutes in Eifel-Moezel

De last minute vakantiehuizen in Eifel-Moezel zijn het ideale uitgangspunt om dit deel van Duitsland eens beter te leren kennen. Op slechts een paar uur rijden van Nederland of België bent u er al en kan de vakantie beginnen. Beleef de natuur en snuif de cultuur op en u zult beslist genieten.

Actief de Eifel en Moezel verkennen met onze last minutes

De last minute vakantieparken in Eifel-Moezel zijn de perfecte uitvalsbasis om het spectaculaire Eifel-gebergte en de schilderachtige Moezelvallei te verkennen. Geniet van een heerlijke tijd met de familie met een barbecue op het terras van de woning of bezoek een fantastische wijnproeverij tijdens een fietstocht door de schilderachtige dorpjes van de Midden-Moezel-vallei. Onze last minutes in Eifel-Moezel zijn ook het perfecte uitgangspunt voor watersporten met activiteiten zoals kajakken, zwemmen, kanoën, waterskiën en duiken. Bespaar tijd en geld. Boek een huisje op een van de last minute vakantieparken in Eifel-Moezel!

Nationaal Park Eifel

Dit prachtige natuurgebied maakt deel uit van het Natuurpark Hoge Venen-Eifel en bestaat voor een groot deel uit beukenbos. Vroeger bestond bijna het hele Eifelgebied uit beuken. In de 19e eeuw zijn er grote delen met sparren beplant die sneller groeien dan loofbomen. De terugkeer van de beuk wordt in grote gedeelten van de Eifel gestimuleerd. In het nationale park zijn ongeveer 80 beschermde plantensoorten en 150 diersoorten die met uitsterven bedreigd worden. De lynx en de zwarte ooievaar zijn een paar bijzondere dieren die hier voor komen.

Activiteiten in de natuur

Tijdens elke last minute aan de Eifel-Moezel is er geen gebrek aan actie. Bijna overal zijn kano’s te huur, zijn er wandelpaden aangelegd en mountainbike tracks. Voor wie van paardrijden houdt, zijn er voldoende maneges om les te nemen of met een buitenrit mee te gaan. De vrijheid die je voelt als je met je paard door de heuvels en dalen galoppeert is ongekend. Maar ook het beoefenen van alpinisme of speleologie is een sensatie. Je kunt hier vanuit je last minute van alles boeken of ondernemen. Laat de kans niet liggen en laat je eens helemaal gaan.

Trier een stedentrip vol historie

Een van de mooiste steden in dit gebied is de stad Trier waar nog overblijfselen zijn van de Romeinse beschaving. Het Amfitheater is een van deze beroemde gebouwen uit de oudheid dat rond het jaar 100 is gebouwd tegen de helling van de Petrisberg. Hier konden in die tijd 20.000 toeschouwers zitten. In deze arena vonden de spelen plaats waarbij ter dood veroordeelde gevangenen aan uitgehongerde wilde dieren werden gevoerd. In de arena worden tegenwoordig ’s zomers openluchtvoorstellingen gegeven. Het amfitheater is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De historische binnenstad van Trier is ook zeker een bezoek waard tijdens uw verblijf in een bungalowpark in de Eifel of aan de Moezel.

Last Minute Appartementen in Eifel-Moezel

Last Minute Groepsaccommodaties in Eifel-Moezel

Last Minute Villa's in Eifel-Moezel

BN38040
Cochem - GC4 4 personen
1 week 04 t/m 11 dec '15 € 139
Prachtige villa´s en hoogwaardige faciliteiten maken dit park, gelegen in het schilderachtige heuvellandschap aan de Moezel, tot een bijzondere bestemming. Op slechts 170 kilometer van de Nederlandse grens vindt u de Moezelstreek, een geliefd vakantiegebied be...
BN50568
KBS Kronenburg 4p 4 personen
1 week 04 t/m 11 dec '15 € 160
In het prachtige natuurpark Nord Eifel, vlakbij de plaats waar Duitsland, België en Luxemburg aan elkaar grenzen, ligt het familiepark Kronenburg See. Het park ligt op een zonnige en steile helling op het zuiden. Het park is omringd door schitterende bossen me...
BN71045
HE754 Comfort cottage 4 4 personen
1 week 08 t/m 15 jan '16 € 349
Het park Eifel ligt middenin de vulkanische Eifelstreek. Resultaat: een prachtige, natuurlijke omgeving. Heerlijk om buiten te sporten en dat kunt u in Center Parcs Park Eifel volop: fietsen huren, mountainbiken of Nordic Walken in het grootste Nordic Fitness ...
BN901362
Haus 1 - Typ B (Blockhaus) 4 personen
1 week 04 t/m 11 dec '15 € 660
Speciale aanbieding! Beddengoed, handdoeken en elektriciteit zijn bij de prijs inbegrepen in het geval dat u een midweek of weekend boekt! Week boekingen niet te beginnen met zaterdag kunnen enkel geboekt worden op aanvraag! Neem contact op met Bungalow.Net v...
BN997296
Ferienhaus Classic 5p 5 personen
1 week 02 t/m 07 dec '15 € 445
Comfortabele vrijstaande vakantiewoningen, geschikt voor maximaal 5 of 6 personen liggen te midden van groene velden, diepe bossen en een heuvelachtig landschap. In het mooie Hoog Eifelgebied vindt u vulkanen, kratermeren, recreatieve gebieden, natuurparken en...
1996-2015 © Bungalow.Net
Mijn Reservering
Mijn Accommodaties
Over Bungalow.Net
Klantenservice
Nieuwsbrief
Onze website maakt gebruik van Cookies. Door op Ga verder te klikken, accepteert u het gebruik van cookies.
Nieuwsbrief

Zorg dat u als eerste op de hoogte bent van kortingen tot wel 60% in Duitsland

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief