De vakantiehuizen in Diekirch staan voor comfort en sfeer

Een vakantie bij de vakantiehuizen in Diekirch is heel plezierig. Zowel de regio als de hoofdstad dragen dezelfde naam. De stad ligt aan de rivier Sure. U vindt hier een rijke geschiedenis van de stad en regio, een deel daarvan ziet u terug in de musea in de stad.

Culturele bezienswaardigheden

Bezoek in de stad Diekirch het stedelijk museum met de Romeinse mozaieken, zo is de St Laurenskerk eveneens gebouwd op Romeinse fundamenten. De mascotte van de stad is een ezel. Het is een officiele mascotte, de jaarlijkse optocht door de stad is het ‘levende bewijs’. U kunt ook de ezels-fontein in de stad bewonderen. Deze ezels speelden een rol bij het grote protest tegen de aanleg van een spoorlijn. Daarnaast was de stad vroeger letterlijk omringd met kuddes ezels. De psychologische benadering van het fenomeen ezel is dat de inwoners zichzelf niet heel serieus nemen dus wat zelfsport doet geen zeer. De Diekirch brouwerij vindt u in een van de grote gebouwen aan de rivier de Sure. U kunt hier een rondleiding volgen of u kiest voor een van de festiviteiten door de brouwerij georganiseerd zoals de jaarlijkse bierfeesten. U kunt vanaf de vakantiehuizen in Diekirch kennis maken met de feiten over het Ardennenoffensief in deze regio bij het nationaal militairhistorisch museum. Bij het Musee Municipal zijn diverse archeologische vondsten gevonden. Andere musea wat u zult ontdekken is het nationale conservatorium van Historische voertuigen en het Bijenmuseum. Aan de Herrenberg staat de enige kazerne van het Luxemburgse leger.

Actief genieten in Diekirch

Dankzij het natuurlijke landschap vindt u bij de vakantiehuizen in Diekirch een netwerk van wandelroutes en fietspaden door de natuur en bij de dorpen, vele routes verbinden de dorpen met elkaar. U kunt hier in de natuur genieten op de fiets of mountainbike of wandelend. Daarnaast vindt u hier meer locaties waar u kunt vissen en kanovaren. Diekirch ligt precies tussen Gutland en Oesling in een verkeersvrije zone. U kunt vanaf Diekirch fijn naar Echternach wandelen. Kajakken over de Sure kan op bepaalde stukken van de rivier heel spannend zijn. Rondwandelen in de stad is gezellig en de groene plateaus in de omgeving zoals Golfknapp of Seitert geven de stad het gevoel van ruimte.

Luxemburg

Luxemburg is een groothertogdom en daarmee een van de kleinste landen van Europa, het heeft een oppervlakte van de Nederlandse provincie Drenthe. Het bestaat in het noorden uit Oesling , onderdeel van de Luxemburgse Ardennen. Het biedt een landschap van bosrijke plateaus, rivierdalen en rotsachtige bodems. In het zuiden ligt Gutland met een golvend landschap en een grond van leem en mergel. De vakantiehuizen in Diekirch staan in deze mooie provincie. Toerisme in Luxemburg is belangrijk voor de economie. Ten oosten van de rivier de Sure ligt Klein Zwitserland, hier vindt u rotsen met kloven en uniek flora en fauna. De riviervallei van de Moezel is ook een prachtig stuk natuur. Toeristisch aantrekkelijke steden zijn bijvoobeeld de stad Luxemburg, Clervaux, Echternach, Vianden, Beaufort en Larochette. Een van de bekende badplaatsen is Mondorf les Bains. Het aanbod van bekende en streekgebonden musea is groot en afwisselend. Goede voorbeelden hiervan zijn de diverse musea in Luxemburg, het Victor Hugo museum en het volkskundig museum in Vianden en wat dacht u van het wijnbouwmuseum of de musea over oorlog in de omgeving. Tot slot nog een enkel voorbeeld van toeristische trekpleister; de stad Luxemburg, een voormalige vestingstad in een groene en heuvelachtige omgeving bij de vakantiehuizen in Diekirch. Het historische centrum van de stad is een prachtige omgeving voor een stadswandeling. U kunt eigenlijk maar een conclusie trekken; u beleeft maximaal plezier aan een vakantie bij de vakantiehuizen in Diekirch.

Vakantieparken in Diekirch

Bungalowparken in Diekirch zijn prettige locaties voor een actieve vakanties in Diekirch. Een vakantiepark heeft van alles in huis voor een actieve vakanties. Denk hierbij aan volleybalvelden, pingpongtafel, basketbal, vaak is er bij het vakantiepark een zwembad, een riant terras met barbecue en luie stoelen. Als u rust en ontspanning zoekt, bent u hier op de juiste plek, wilt u actie en sport, dan bent u hier ook op de juiste plaats, u kunt hier zelfs fietsen huren. Verwen uzelf met een actieve vakantie in Diekirch en boek een vakantiepark. Buiten de parken kunt u zich ook actief uitleven, deze regio heeft uitstekende omstandigheden voor wandel- en fietsvakanties in de bossen, mooie mountainbiketochten in de natuur. Door de afwisselende omgeving kunt u hiervan genieten op verschillende niveaus. De musea vindt u vooral in Luxemburg Stad, met een groot en divers aanbod aan cultuurvakanties.

Vakantieparken in Diekirch voor actieve vakanties.

Vakantieparken in Diekirch en actieve vakanties vullen elkaar aan, de accommodaties is rijk voorzien van buitensportvoorzieningen en liggen op toegankelijke locaties voor een actieve vakantie in Diekirch. De vakantieaccommodaties zijn compleet ingericht, als u zelf wilt koken zult u zien dat u van alle gemakken bent voorzien. De kinderen kunnen hier heerlijk hun gang gaan en u kunt hier op vakantie met hond. De bungalowparken met zwembad zijn populaire vakantiebestemmingen voor jong en oud. Dankzij het landschap van weilanden en bossen en beken kunt u perfecte wandel- en fietsvakanties in de natuur verwachten, actieve vakanties op het platteland en uitdagende mountainbikevakanties in de bossen. Wanneer u rondreist in deze regio zult u diverse kastelen en historische monumenten tegenkomen, de kastelen met vaak nog heel oude bouwstijlen, unieke cultuurvakanties in de natuur en de historische monumenten kijken vaak terug op de Slag om de Ardennen, deze historische cultuurvakanties zijn zeer interessant voor jong en oud. De slag krijgt een gezicht op deze manier, dit zijn onvergetelijke actieve vakanties in Diekirch. Boek een vakantiepark in Diekirch.

Vakantieparken in Diekirch, all round vakanties met natuur en cultuur.

Vanuit de bungalowparken in Diekirch kunt u uitstekend genieten van complete vakanties in Diekirch. Wilt u cultuur? in Luxemburg Stad vindt u talloze musea zoals het fotomuseum of bezoek Vianden, daar vindt u het Viktor Hugo huis. Vakanties in de natuur? kies voor een wandel- en fietsvakanties op het platteland dwars door de weilanden en langs de beken en langs de velden. Wilt u een kasteel bezoeken? Clervaux, Witz en Bourscheid zijn enkele van de vele dorpen waar u kastelen in Diekirch zult aantreffen. Een vakantie in Diekirch is een afwisselende vakantie, waarbij u zelf kunt kiezen wat u wilt doen of wat u wilt zien. Een actieve vakantie op maat gemaakt voor u, geniet hiervan en boek een vakantiepark in Diekirch, bij deze onvergetelijke vakantie is verzekerd succes. Wat u eigenlijk gezien moet hebben is de St. Laurent kerk in Luxemburg, een bijna lege kerk, zeer oude architectuur met een heel bijzondere sfeer. Een unieke cultuurvakantie in Diekirch, vergeet uw camera niet. Boek nu een vakantiepark in Diekirch.

 

Appartementen in Diekirch

Groepsaccommodaties in Diekirch

BN31176
Sapinière Type F8 8 personen
1 week 26 nov t/m 03 dec '15 € 323
Dit sfeervol gerenoveerde vakantiepark ligt in het plaatsje Hosingen, op ca. 500 meter hoogte, tussen de pittoreske stadjes Clervaux & Vianden (15 kilometer). Het park ligt aan de rand van een groot natuurpark, waar u tijdens het wandelen van verschillende rou...
1996-2015 © Bungalow.Net
Mijn Reservering
Mijn Accommodaties
Over Bungalow.Net
Klantenservice
Nieuwsbrief
Onze website maakt gebruik van Cookies. Door op Ga verder te klikken, accepteert u het gebruik van cookies.
Nieuwsbrief

Zorg dat u als eerste op de hoogte bent van kortingen tot wel 60% in Luxemburg

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief