Vakantie in Noorwegen

Tijdens een vakantie in Noorwegen ontdekt u de kustlijn van Noorwegen, ongewoon lang met 25.148km. De kust biedt ontspanning in de vorm van mooie stranden en schitterende natuur in de vorm van fjorden of inhammen. Noorwegen telt daarnaast talloze gletsjers zoals Josteddalsbreen, Nigardsbreen en Briksdalsbeen. Vergeet niet de Trollheimen, een prachtige bergketen in More-Romsdal . Wandelen in deze schitterende omgeving, mountainbiken en genieten van de natuur is een indrukwekkende vakantie ervaring die u niet snel zult vergeten.

Verken de omgeving

Een bezoek aan de hoofdstad Oslo is gezellig en interessant. Deze stad biedt meer dan vijftig musea en diverse kunstgalerijen. Een stadswandeling is een plezierige manier om de stad te ontdekken. De bezienswaardigheden op het schiereiland Bygdoy liggen wat verderop. Het fort Akershus, gebouwd in 1299 heeft vele indringers tegengehouden, nu is het een museum. Het stadhuis won in 1918 een ontwerpwedstrijd, het interieur is volledig gedecoreerd door diverse Noorse kunstenaars. De Karls Johans Gate is de hoofstraat in Oslo, een bijna lijnrechte verbinding tussen het station en de koninklijk paleis. Deze verbinding bestaat uit meerdere oudere straten waar u ook nog heerlijk kunt winkelen. Slottet of koninklijk paleis is gebouwd in begin 1900 en opengesteld voor bezoekers. In het Vigelandpark kunt u het hele jaar gratis rondwandelen in een mooie park met stenen en bronzen beelden. Natuurliefhebbers kunnen hun ogen uitkijken in Telemark waar veel natuurbezienswaardigheden te vinden zijn. Om onder andere te noemen, de Staafkerk van Heddal, Krossobanen, Waterval Rjukanfossen en het Meer Møsvatnet. In Denemarken zult u zich geen moment vervelen.

UNESCO in Noorwegen

Liefhebbers van geschiedenis en cultuur zullen zeker plezier beleven aan hun vakantie in Noorwegen. Zo vindt u diverse werelderfgoederen van UNESCO in Noorwegen. Breng een bezoek aan Bergen en bezoek de Bryggen-de kade. Het is het levendige centrum van handelsactiviteiten. De twee lange rijen huizen met puntgevels langs de waterkant is een mooi plaatje. Het waren tegelijkertijd pakhuizen en woonhuizen. De mijnstad Roros is een prachtig voorbeeld van goed bewaarde historie, de mijnen sloten in 1977. Het ruitvormige stratenpatroon is veilig bewaard tot aan de dag van vandaag. De rotstekeningen van Alta vormen een van de belangrijkste verzameling rotstekeningen. Hier krijgt u via de tekeningen een beeld van het leven van 6000 jaar terug hoe de mensen leefden en werkten. De 3000 rotstekeningen zijn een schoolvoorbeeld van een reis in de tijd in het prachtige land Noorwegen.

Deze ruige natuur beleeft u vanuit de vakantiehuizen in Noorwegen

Kom de groene natuur ontdekken vanuit de vakantiehuizen in Noorwegen. De gezellige houten huizen staan op de mooiste plekken die u zich kunt wensen. Direct aan de fjord, compleet met eigen roeiboot of aan een spiegelglad meer omringd door bomen en wat denkt u er van om midden in een pittoresk Scandinavisch dorp te verblijven? De mogelijkheden zijn oneindig. U heeft ongetwijfeld een groot grondstuk om het huis om lekker buiten te zitten of voor de kinderen om te spelen. Voor de Noorse kust liggen diverse eilanden, zoals de Lofoten en de grillige kust zelf bestaat uit fjorden, zoals de Nordfjord. Deze laatste staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Verder vindt u in Noorwegen talloze gletsjers, waaronder de grootste van Europa, de Briksdalsbreen, andere bekende gletsjers zijn Svartisen en de Golfgeonnagletsjer. Een ideale bestemming voor de avonturiers, natuurliefhebbers en fotografen. U vindt hier ook prachtige steden voor boeiende cultuurvakantie met als hoofdbestemming Oslo. Ziet u zichzelf al zitten in zo’n mooi houten Scandinavisch huisje in Noorwegen?

Ontdek het land van fjorden en ruige natuur

Houdt u ervan om midden in de natuur te zijn en deze al wandelend of fietsend te verkennen? De vakantiehuizen in Noorwegen zijn dan een prachtige beginpunt voor deze actieve reizen. Doordat Noorwegen een dunbevolkt land is, is er veel ruimte voor de soms zelfs ruige natuur en leven hier o.a. beren, vossen en wolven in het wild. Het land zal u ook verrassen met het prachtige en afwisselende landschappen vol bossen, fjorden, bergen en zelfs gletsjers. In Sogn en Fjordane staan een aantal prachtige Fjorden zoals, Sognefjord, Sunnfjord en Nordfjord. Deze bieden ontelbare mogelijkheden voor een actieve vakantie met roeien, zeilen, duiken, wandelen, fietsen, bergbeklimmen en skiën. Bergen, in Hordaland, is de tweede grootste stad van Noorwegen. Bergen is een stad waar natuur en cultuur samenkomen. Het wordt ook wel de ‘stad tussen de zeven bergen’ genoemd, de hoogste van de zeven bergen is Ulriken. Er is een kabelbaan die u naar de top van Floyen kan brengen, zodat u ‘s zomers en ‘s winters van het uitzicht kan genieten. Bergen heeft ook diverse bezienswaardigheden zoals Troldhaugen, het voormalige huis van Edvard Grieg, het aquarium Advariet in Bergen en de beroemde Vigeland beeldentuin. De stad is het begin en eindpunt van de (cruise)schepen van Hurtigruten, die u mee kunnen nemen langs de Noorse kust, vergeet uw camera niet op deze onvergetelijke vakantie in Noorwegen.

Beleef de Noorse cultuur

In een land met zo veel schitterende natuur als Noorwegen denkt u misschien niet direct aan een cultuurvakantie. Toch kunt u tijdens uw vakantie in Noorwegen de dagen in de natuur afwisselen met daguitstapjes naar diverse bezienswaardigheden. Noorwegen staat bekend om haar staafkerken uit de 11e eeuw en staan ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. De staafkerk van Urnes is zeker een bezoek waard. De stijl en schoonheid van het houtsnijwerk is indrukwekkend. Als u Bergen bezoekt, bezoek dan ook de kade, het is een kleurrijke reeks Hanze-handelshuizen. De rotskust van Alta is ook een prachtige bestemming met rotstekeningen net ten zuiden van Alta die ontdekt werden in 1972. Deze tekeningen laten de geschiedenis tot leven komen. De oudste afbeeldingen zijn 6300 jaar oud.

Huistypes

  Vakantiehuizen Noorwegen

  Vakantiehuizen Noorwegen

  Vanaf de vakantiehuizen in Noorwegen kunt u eenvoudig de omgeving verkennen. De Noordkaap is een van de vele mooie bestemmingen als u van wonderbare natuur houdt. De Noordkaap aan de Barentszee is het bijna noordelijkste puntje van het Europese vasteland op het eiland Mageroya, 2080km van de Noordpool. De eilandengroep Frans Jozefland is ook Europa met Kaap Fligely. U vindt aan de Noordkaap tijdens een vakantie aan de kust mooie wandelroutes en unieke natuur. Bezoek Frederikstad aan de Oslofjord, ten noorden van het Skagerrak. De vestingstad Gamlebyen-Oude stad is de best bewaarde historische stad, dit mag u niet missen met twee forten. De stad Tromso is een heel ander soort stad met mooie musea als het Poolmuseum, Tromso museum in het Volkspark. De IJszeekathedraal is een modern gebouw met veel glas, een werk van Viktor Sparre. Met de kabelbaan Fjellheisen kunt u van de stad en de omgeving genieten want Noorwegen is prachtig.

  Onze Vakantiehuizen

  Appartementen Noorwegen

  Appartementen Noorwegen

  In de omgeving van de appartementen in Noorwegen valt veel te ontdekken. De Lofoten eilanden is een eilandengroep in provincie Nordland. De visserijtraditie is iets wat gelijk opvalt als u deze eilanden bezoekt. Houten rekken waar kabeljauw hangt te drogen is een van de feiten. Midden in de winter varen de visserijschepen uit voor een mooie vangst. In de zomer wordt het eiland vaak bezocht door toeristen, ontdekken de oude vissershutten met de typisch rode kleur en bezoeken het Vikingmuseum in Borg. De boottochten op zee worden gecombineerd met het spotten van de zeevogels. Dit is een unieke vakantie ervaring. Een mooie stad bezoeken is ook gezellig zoals Kristiansand. Naast de stad zelf trekt Dyreparken-dierenpark en pretpark veel bezoekers.Het festival Quart is een belangrijk festival in de stad zelf, jaarlijks in juli georganiseerd. Een vakantie in Noorwegen is actief en cultureel zeer aantrekkelijk.

  Onze appartementen

  Villa's Noorwegen

  Villa's Noorwegen

  Villa’s in Noorwegen geven uw vakantie nog meer allure. Noorwegen is een vakantieland met vele gezichten zoals stranden en fjorden maar ook bergen, mooie steden met veel historie en cultuur. De kustlijn, compleet met fjorden, eilanden en inhammen is 25.148km lang. De fjorden zijn een paradijs voor de liefhebbers van natuur en wandelingen maken. Denkt u hier bij aan Sognefjord, Hardangerfjord of Oslofjord. De Geirangerfjord wordt beschermd door UNESCO. De gletsjers zoals Nigardsbreen en Briksdalsbreen zijn schitterend. Een voorbeeld van een Noorse stad is Bergen, de stad tussen zeven bergen waaronder de Floyen. Geniet van de stad vanaf de kabelbaan Floibanen naar de hoogste berg Ulriken of bezoek het Troldhaugen museum. Daarnaast vindt u in Noorwegen unieke staafkerken, de oudste christelijke gebouwen. Wat u ook niet mag missen; de Rotskust van Alta of het openluchtmuseum Maihaugen, Noordkaap of de hoge rots Preikestolen.

  Onze villas

  Groepsaccommodaties Noorwegen

  Groepsaccommodaties Noorwegen

  De groepsaccommodaties in Noorwegen zijn gezellige accommodaties met lekker veel ruimte voor alle vakantiegangers, bagage en speelruimte voor de kids. Het is een prima uitvalsbasis voor een mooie ontdekkingsreis in de natuur zoals de Noorse fjorden. De Geirangerfjord vindt u in de regio Sunnmore. Er liggen hier diverse watervallen zoals de Zeven zusters, de Bruidssluier en de Vrijer. Het is terecht een veelbezochte locatie door de toeristen. Er lopen ook diverse wandelpaden langs en de rondvaarten varen leiden u langs de fjorden. Dalsnibba is een berg van 1476m hoog niet ver van de Geirangerfjord. Vaak ligt hier zelfs in de zomer sneeuw. U vindt talloze mooie natuur in Noorwegen. Een bezoek aan een Noorse stad is altijd weer anders zoals bij Narvik. Het ligt aan het water en u kunt er perfect duiken. Het is een bijna ijsvrije haven, bruisend van activiteiten en het oorlogsmuseum in Narvik is een aanrader. Ontdek Noorwegen in al zijn facetten

  Onze groepsaccommodaties

  Vakantieparken Noorwegen

  Vakantieparken Noorwegen

  De vakantieparken in Noorwegen zijn actieve vakantie adressen. Op de parken vindt u mogelijk een gezellig restaurant, een internetcafe, amusement of een multifunctioneel sportveld. Buiten de parken kunt u als familie genieten bijvoorbeeld in het Hunderfossen familie attractiepark bij Lillehammer. Hier zijn de Noorse traditionele sprookjes en trollen het thema van de diverse attracties. Het Peer Gyntweg is een 60km lange toeristische weg , een oude tolweg en een bijzondere route. Lillehammer is een andere toeristische topper met het openluchtmuseum in Maihaugen, met 187 huizen uit diverse periodes. Andere attracties in en om Lillehammer zijn de staafkerk van Garmo, kunstmuseum Flygelet, Skibladner-oude raderstoomboot van de wereld maar ook Susjoen-groot skiterrein of de rotsbeschilderingen van Drotten. U kunt er niet omheen dat Noorwegen van alle markten thuis is.

  Onze vakantieparken

Specials

Praktische Informatie

Documenten

U kunt met een geldig paspoort of identiteitskaart het land Noorwegen bereizen. Dit is qua documenten het enige verplicht document. Daarnaast is het verstandig om uw reisverzekeringspapieren en ziektekostenpapieren bij u te dragen. Dit is niet verplicht, wel aan te raden. Het zelfde geldt voor het telefoonnummer van het blokkeren voor uw bankpas. Een kopie van uw paspoort of rijbewijs is niet rechtsgeldig, wel handig bij eventueel verlies of diefstal.

Autorijden:

Een autovakantie in Noorwegen is fantastisch vanwege de mooie omgeving.
Houdt rekening met de volgende zaken:

- U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en complete verzekeringspapieren zoals de groene kaart.
- Betaal de tolwegen-vaak elektronisch- zij vormen de financiele basis voor het bouwen van bruggen, tunnels en onderhoud.
- Er zijn over het algemeen weinig snelwegen
- Het komt regelmatig voor dat vanwege sneeuwval of gladde wegen afgesloten worden, laat u informeren op locatie.
- Maximale snelheden zijn; 30km per uur in woonwijken, binnen bebouwde kom 50km per uur, tweebaanswegen 90km per uur, met aanhangwagen 60km of 80km per uur afhankelijk van het gewicht.
- De bergpassen vereisen extra voorzichtigheid.
- Drinken en rijden is een ernstige verkeersovertreding, dit gaat niet samen in Noorwegen
- U dient ten alle tijden dimlicht te voeren.
- Veiligheidsriemen zijn verplicht.
- U dient winterbanden gebruiken in het seizoen - 15 oktober tot 1 mei.
- U dient minimaal 1 fluoriserend vest in de auto te hebben naast de veiligheidsdriehoek
- U mag handsfree bellen tijdens het rijden maar het is niet aan te raden op deze wegen

Algemene Informatie

 • Oppervlakte: 323.787 km²

 • Inwoners: 5.063.709 in 2013

 • Hoofdstad: Oslo

 • Regeringsvorm: parlementaire constiturionele monarchie

 • Taal: Noors - Samisch

 • Munteenheid: Noorse Kroon NOK

Munteenheid

In Noorwegen wordt betaalt met de Noorse kroon NOK. De bankviljetten zijn ; 50, 100, 200, 500 en 1000. 1 kroon is 100 ore, er zijn munten van 50, 1,5, 10 en 20. Kijk voor vertrek op internet wat de recente koers is. U kunt ook betalen met bankkaart in de winkels. Het voordeligste wisselen is direct pinnen vanaf de bankautomaat. Deze vindt u op diverse locaties. Houdt wel altijd wat contant geld op zak, u weet maar nooit. Als u met euro’s wilt betalen, wat in de grote steden vaker mogelijk is, eerst informeren naar de mogelijkheid en houdt er rekening mee dat u Noors geld terug krijgt.

Eten en Drinken

- Eten en drinken in Noorwegen heeft zijn eigen gewoontes. De traditionele gerechten zijn regional gebonden. Wel zult u vaak de overeenkomst ontdekken van ingredienten zoals aardappelen, kool, wintergroenten met vlees of vis.
- Er zijn wel degelijk volksfavorieten zoals Lapskaus-soort soep, Joika-kaker-rendiergehaktballen in saus, knodel of granenbal of raspeball.
- Drie maaltijden;
- Ontbijt en lunch bestaat vaak uit vele soorten brood met beleg, vaak aangevuld met fruit of joghurt.
- Avondmaaltijd is vaak brood met hapje in de avond – kvelds.
- Loff en knackebrod vindt u in alle soorten en maten.
- Ontdek de bruine kaas-brunost
- Geitenmelk
- Gele kaas – gulost, zacht van smaak
- Brood met leverpastei, jam of appelmoes
- Avondeten ; aardappels, vlees en groente net iets in een andere vorm.
- Kjottkaker – platte gehaktbal.
- Lefse – pannenkoek
- U kunt het kraanwater drinken in Noorwegen zonder problemen.
- Alcoholische dranken zijn duur maar van goede kwaliteit , de staatswinkel verkoopt wat op de fles staat.
- Akevitt – noors alkoholisch drank van aardappelen en komijn
- Eet smakelijk in Noorwegen.

Huisdieren

Een vakantie met huisdieren in Noorwegen is heel gezellig maar u moet er wel wat voor doen. U moet zorgen voor het document Blauw Europees paspoort , tevens gezondheidsverklaring en vaccinatiebewijs. Het dier moet gechipt worden of een duidelijke tatoeage hebben ter indentificatie. De injectie voor rabies is een belangrijke preventieve maatregel. Als u via Zweden naar Noorwegen reist, dient u rekening te houden met mogelijk andere documenten. Elke grensovergang heeft toch zijn eigen invulling van de Europese wet. De hond moet aangelijnd zijn en een muilkorf dragen. Informeer tijdig! bij uw dierenarts welke maatregelen actueel zijn.

Een paar woordjes Noors

Yes = Ja
No = Nei
Thank you = Takk
Please = Vær så snill
Excuse me = Unnskyld meg
Hello = Hallo
Goodbye = Ha det
I do not understand = Jeg forstår ikke
Where is ...? = Hvor er ...?
How much is the fare? = Hvor mye koster billetten?
One ticket to ..., please. = En billett til ..., takk.
Train = Tog
Bus = Buss
Underground/tube/metro = T-bane
Tram = Trikk
Train station = Jernbanestasjon
Bus station = Busstasjon
Airport = Flyplass

I would like to buy... = Jeg vil gjerne kjøpe...
How much does this cost? = Hvor mye koster dette?
Do you have...? = Har du...?
Do you accept credit cards? = Tar dere kredittkort?
Tourist Information = Turistinformasjon
Police station = Politistasjon
Hospital = Sykehus
Store/shop = Butikk

One = En
Two = To
Three = Tre
Four = Fire
Five = Fem
Six = Seks
Seven = Syv
Eight = Åtte
Nine = Ni
Ten = Ti

Day = Dag
Week = Uke
Month = Måned
Year = År
Today = I dag
Yesterday = I går
Tomorrow = I morgen

Monday = Mandag
Tuesday = Tirsdag
Wednesday = Onsdag
Thursday = Torsdag
Friday = Fredag
Saturday = Lørdag
Sunday = Søndag

Culturele gewoonten

De inwoners van Noorwegen gaan minder vaak uit eten vanwege de hoge prijzen, pizza eten is favoriet en goedkoop. U vindt in de meeste restaurants diverse lokale gerechten zoals gemarineerde zalm – Gravlaks. Het avondeten in een Noorse familie is heel informeel. Als u rondkijkt in het land komt u veel historische stadjes en dorpen tegen met houten kerken-staafkerken en echt oude architectuur. Zo gebruiken nog vele ouderen de traditionele kleding-klederdracht van de regio. Tijdens festivals en feestelijke markten kunt u kennis maken met de traditionele volksdansen en zang, verhalenvertellers over de trollen-kenmerkend voor Noorwegen. De Noren trekken graag de natuur in met het hele gezin als het weekend is of vakantie, al of niet met ski’s in de winter of met een gevulde picknickmand in de zomer. De Noren vinden hun eigen land een prachtig vakantieland en ze hebben gelijk! De Noren zouden als stug en saai bekend staan. De werkelijkheid is dat ze wat afwachtend zijn tijdens het eerste contact. Als het ijs gebroken is, leert u een heel andere kant van de Noren kennen.


1996-2016 © Bungalow.Net
Mijn Reservering
Mijn Accommodaties
Over Bungalow.Net
Klantenservice
Nieuwsbrief
Onze website maakt gebruik van Cookies. Door op Ga verder te klikken, accepteert u het gebruik van cookies.
Nieuwsbrief

Zorg dat u als eerste op de hoogte bent van kortingen tot wel 60% in Noorwegen

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief