Vakantie in Slowakije

Tijdens een vakantie in Slowakije is de natuur en cultuur uw gastheer en gastvrouw van uw vakantie. Een actieve vakantie biedt dankzij de natuurlijke hoogteverschillen diverse mogelijkheden zoals wandelen en fietsen, klimmen en raften. Als u eens wat anders wilt, kunt u de keus maken voor de beklimming van Prena Magura in de Lage Tatra, een wandeltocht door de bergen naar de Stratovolcano vulkaan of een bergtocht naar de toppen van het Tatragebergte. De Tatra met bergmeren, watervallen en gletsjers vormen naast een sportieve uitdaging een bijzonder stuk natuur en uitstekend te bereiken vanaf de vakantiehuizen in Preschau.

Bratislava

Een bezoek aan de hoofdstad Bratislava zal u zeker aanspreken. Het is een stad met musea, historische monumenten en mooie plekjes, een stadswandeling is vaak de beste manier om deze stad te bewonderen. Zo kunt u er de Michalska Brana bezoeken, een van de vier toegangspoorten van de stad met een koperen groene dag. Hier kunt u het wapenmuseum bezoeken. Het ligt overigens vlakbij de winkelstraat in de zomer met standjes en straatmuzikanten. Het Dinopark is een kleine dierentuin met veel dieren, speeltuin, 3D bioscoop en fijne wandelpaden. Kunst in Bratislava is er genoeg, u ziet het werkelijk overal terug in het straatbeeld zoals de beelden in de historische binnenstad.

Cultuur en natuur

De mix van cultuur en natuur zult u vaak tegenkomen in Slowakije. Bezoek het dorp Vlkolinec bij Ruzomberok. Het is een dorp van 40 historische houten huizen midden in de natuur waar mensen normaal leven en werken. De grotten van Aggtelek Karst zijn diverse grotten, zij vormen de stille getuigen van het leven van toen . U weet werkelijk niet wat u ziet qua vorm en qua omvang. Dit alles is ontstaan uit een natuurlijke chemische reactie gedurende heel veel jaren. Denkt u hierbij ook aan de Silica ijsgrot of de Dobsinska ijsgrot. De historische stad Bardejov is een mooie stad met de restanten van de Middeleeuwse cultuur. Gelukkig wordt al dit mooist beschermd door de UNESCO zodat u en uw kinderen nog jaren deze natuurlijke en culturele feiten kunnen bewonderen.

Ondek dit mooie onontdekte land met de vakantiehuizen in Slowakije

Vanaf de Vakantiehuizen in Slowakije kunt u kiezen voor een actieve vakantie. Zo vindt u in Slowakije negen nationale parken met rotsmassieven, kloven, bergmeren, watervallen en ravijnen. U treft tijdens een vakantie in Zilina talloze bergwandelpaden aan, ruim vijfduizend kilometer aan wandelroutes en dertig wintersportgebieden. U kunt zomer en winter vanaf de vakantiehuizen in Slowakije genieten van diverse buitenactiviteiten dankzij deze prachtige natuur. De watersportvakantie vanaf de vakantiehuizen in Slowakije is mogelijk vanaf de vakantiehuizen in Slowakije bij de vele berg- en stuwmeren. Bij uw vakantiehuis kunt u informeren naar de mogelijkheden. De gastvrijheid en het lekkere eten maken uw actieve vakantie compleet vanaf de vakantiehuizen in Slowakije.

Een cultuurvakantie in Slowakije

Tijdens een cultuurvakantie vanaf de vakantiehuizen in Slowakije kunt u unieke culturele bezienswaardigheden ontdekken. Strbske Pleso is de hoogstgelegen gemeente vanaf de vakantiehuizen in Slowakije. In het Devbinska Kobyla staatsnatuurreservaat vindt u zeer zeldzame flora en fauna met een grote natuurhistorische waarde. Bezoek het Romeinse fort Gerulata, het oudste gebouw in Slowakije vanaf de vakantiehuizen in Slowakije. Het eerste gedrukte boek, een Latijns leerboek werd gedrukt in Presov. Ontdek het grootste gotische houten altaar van de wereld in Levoco. Verken het platteland vanaf de vakantiehuizen in Slowakije met de dorpjes, tradities, een plaatselijk gerecht. Proef de sfeer in dit bijzondere vakantieland Slowakije. Bezoek de stad Trencin of het traditionele dorp Selec. Van deze cultuurvakantie krijg u geen spijt.

Vakantiehuizen in Slowakije in de natuur

Vanaf de vakantiehuizen in Slowakije kunt u prachtige natuur ontdekken. Bezoek de beroemde grotten van Aggtlek Karst en Slowaakse Karst, honderden grotten ontstaan door een natuurlijk proces van water en kalksteen. De Silica-ijsgrot, Debsinska-ijsgrot en andere grotten moet u gezien hebben vanaf de vakantiehuizen in Slowakije. Als u van de natuur houdt, kiest u dan voor een wandelvakantie vanaf de stad Trencin in de bosrijke regio Porvarsky Inovec vanaf de vakantiehuizen in Slowakije. Bezoek vanaf een vakantiehuis in Slowakije het nationaalpark Slowaakse Karst. Naast de grotten vindt u hier watervallen en ravijnen, fantastische wandelroutes en mooie mountainbiketochten. De Delna vallei is een ideale locatie voor wandelvakanties, visvakantie en watersportvakantie, perfect voor een vakantie met kinderen.

Actief genieten in de natuur vanaf de recreatieparken in Slowakije

De cultuurvakantie vanaf de vakantieparken in Slowakije heeft van alles te bieden. De stad Nitra is een mooie bestemming voor een stedentrip. De stad is mooi gelegen in een heuvelachtig gebied. De hoger gelegen burcht is zeker een bezoek waard, het zijn eigenlijk drie kerken. U vindt hier ook een barokke pestzuil uit 1760. De grote historische bibliotheek is hier ook gehuisvest. In de benedenstad staat de Stefanskapel, het oudste gebouw van Nitra. In de omgeving van de stad kunt u dankzij de mooie wandelpaden op uw gemak rondkijken zoals naar de Zobor Peak van 588 meter. Het nationaalpark Zobor is ook zeker een aanrader als u van rust en natuur houdt. Het kastanjebos van Jelenska Gastnaica is aan te bevelen. Nitra is een leuke bestemming voor enkele dagen, er valt van alles te beleven.

Kies voor een vakantie in de bergen van Slowakije

Als u de naam Tatra gebergte hoort, denkt u al snel aan Slowakije, onderverdeeld in Hoge en Lage Tatra. U treft hier vanaf de vakantieparken in Slowakije van alles aan; bergmeren zoals bij Liptov, bekende en geliefde wintersport gebieden zoals bij Banska, bijzondere druipsteengrotten zoals bij Demanovska, romantische valleien zoals bij Muran. In de Hoge Tatra vindt u grillige en woeste bergtoppen tot 2600 meter. In Tatranska Lomnica vindt u het natuurmuseum en bij Stary Smokovec ligt een prachtig wintersportresort. De Lage Tatra biedt een landschap met rotskammen en grotten, de hoogste top is 2024 meter bij Chopok. Liefhebbers van natuur, rust, wandelingen en trektochten, uitdagende mountainbiketochten, gezellige wintersport zijn aan het juiste adres in de Tatra. Check via internet waar u goed uit de voeten kunt aansluitend bij uw fysieke mogelijkheden.

U vindt gezelligheid en afwisseling met een vakantie in Slowakije

Velen weten niet dat Slowakije een prachtig fietsvakantieland is. Houdt wel rekening met de hoogteverschillen in het heuvelachtige landschap. De bewegwijzering is matig maar de fiets- en wandelroutes vindt u in elke supermarkt. U kunt uit uw dak gaan op de fiets met 5400 km aan routes en paden. Ontdek de gletsjers en gletsjermeren, deze prachtige meren vindt u op de mooiste locaties. In het nationaalpark Presov staat bekend om zijn bijzondere ravijn met in de diepte de rivier de Dunajec. Hier kunt u varen op grote vlotten als u avontuurlijk aangelegd bent. Als u vanaf uw vakantie adres rondkijkt in de omgeving stuit u altijd op een mooie plek, plaatselijk museum of lokaal terras met een culinaire verwennerij. Slowakije is enig in zijn soort.

Appartementen Slowakije

De cultuurvakantie vanaf de appartementen in Slowakije heeft van alles voor u in huis. Zo kunt u het dorp Vlkolinec bij Ruzomberok bezoeken, hier vindt u veertig houten huizen in oude stijl bewoond en dit is tegelijkertijd het hele dorp. De plaats Banska Stiavnica bestaat al vele eeuwen met in de hoofdrol de goud- en zilverwinning. Dit ziet u tot aan vandaag de dag nog terug in de bouwstijlen en inrichting van het dorp. De Spissky burch is een kasteelruïne voor Europese begrippen goed bewaard, een aanrader. De historische stad Bardejov heeft diverse aantrekkelijke culturele monumenten voor de bezoekers. De burcht Bratislava is op een heuvel aan de Donau gebouwd, opengesteld voor bezoekers en sinds een paar jaar gerenoveerd. Andere mooie plekjes in Bratislava zoals de St Elisabethkerk of de Kerstmarkt in december op het Hviezdoslavovo plein kunt u ontdekken tijdens een stadswandeling.

Een actieve vakante om Slowakije is van alle markten thuis

Vanaf de appartementen in Slowakije kunt u kiezen voor een vakantie die bij u past. Zo vindt u in Slowakije vakantieland al negen nationaalparken met kloven, meertjes, watervallen en grotten waar u heerlijk kunt wandelen en mountainbiken. Een wandel- en fietsvakantie over de meer ruim 12.000 km aan bergpaden is bijna constant een vakantie met een avontuurlijk tintje. Als u van een vakantie aan het water houdt, kunt u kiezen voor een van de 360 meertjes al of niet in de bergen met diverse watersportactiviteiten. De ruim dertig wintersportgebieden zijn beslist aan te bevelen als u in een gezellige sfeer sportief wilt genieten in en van de sneeuw. Voor ontspanning kunt u bij een van de 23 kuuroorden terecht. Hier kunt u kiezen voor behandelingen met een genezend of ontspannend effect dankzij modderbaden, mineraalwater of andere natuurlijke bronnen.

Ontdek de rijke natuur van Slowakije vakantieland

Vanaf de appartementen in Slowakije kunt u diverse grotten bezoeken. De grotten van Aggtelek Karst en Slowaakse Karst zijn bekender, de grotten ontstonden dankzij een natuurlijk proces van water en kalksteen. Zeven van de deze grotten worden beschermd door de UNESCO zoals Domica en Baradlagrot, Silica ijsgrot en de Jasovska jaskyna. De botanische tuinen in Bratislava, Kosice en Nitra zijn ook zeker een bezoek waard. Hier treft u prachtige tuinarchitectuur en historische tuinen aan. De streek Orava is een gebied met boerendorpjes, bossen, heuvels en bloemrijke weiden en natuurlijk het Oravsa stuwmeer. Het is een populaire plek voor zwemmers, vissers en watersporters. Als u in deze omgeving bent, breng dan ook een bezoek aan de Ovrasky burcht. Slowakije is een prachtig land.

Villa's Slowakije

Vanaf de villas in Slowakije is het Slowaaks Paradijs een prachtige vakantiebestemming met natuur en cultuur. Het is een middelgebergte met ravijnen, watervallen en grotten zoals bij Dobinska. In deze zelfde regio vindt u de geisers van Herlany en het Vihorlatgebergte. Het aanbod van cultuur is een goede concurrent. Bij Spisska Nova ves staat de gotische kerktoren met dubbele klok, bezoek de mijnwerkersstad Roznova, Bardejov of Kosice met de mooie kathedraal. Als u op zoek bent naar actie en adrenaline, bent u hier ook aan het juiste adres. In de winter kunt u hier fijn skiën en snowboarden. Als er geen sneeuw ligt, is hier bijna alles mogelijk; klimmen en abseilen, wandelen en mountainbiken of ‘gewoon’ genieten van uw welverdiende rust. Ontdek de steile trappen, boomstambruggen en natuurpaden. Kies voor deze complete vakantie, er is voor ieder wat wils.

De cultuurvakantie in Slowakije is uniek

Tijdens de cultuurvakantie in Slowakije kunt u mooie steden en stadjes bezoeken. De musea zijn zeker een bezoek waard. Denkt u hierbij aan het historische plaatsje Bardejov met monumenten en een gezellig centrum. Kosica en Levoca zijn twee historische plaatsjes met de stadsmuren nog in tact, het geeft extra allure deze locaties. Bezoek het voormalige mijnstadje Banska Stiavnica, hier vindt u nog stille getuigen van het mijnleven van toen, rijk gevuld. Bezoek de houten kerken in de Karpaten, bezoek een van de aantrekkelijke openluchtmusea van Slowakije. Het kasteel van Devin is een van de oude burchten, het kasteel van Bojnice is een ander mooi voorbeeld. De oude binnenstad van Bratislava biedt twee bijzondere musea zoals het Klokkenmuseum en het Joods museum. Slowakije is rijk aan cultuur.

Ontdek het bijzondere vakantieland Slowakije

Vele gebruikten en gebruiken de term bijzonder en speciaal maar Slowakije is echt bijzonder en speciaal. Vanaf de villa’s in Slowakije kunt u de hoogste berg-Hoge Tatra ontdekken met de hoogste bergtop-Gerlach van 2655 meter. Het grootste eiland in de Donau is Zitny ostrov, het geeft de Donau nog meer allure. Bezoek de oudste grot-Dobsina ijsgrot. Het natuurlijke landschap van Slowakije is indrukwekkend. Zo staat het oudste goed bewaarde gebouw in Bratislava, het is de St Janskerkje vlakbij Kremnicke Bane. Het oudste houten gotische kerkje staat in Hervartov-16e eeuw. De eerste mijnbouwuniversiteit in Europa is te vinden in Banska Stiavnica, opgericht in 1762. Het eerste gedrukte boek, een Latijns leerboek van Fabinus werd gedrukt in 1573 in Presov. Ontdek de unieke cultuur en natuur in Slowakije.

Huistypes

  Vakantiehuizen Slowakije

  Vakantiehuizen Slowakije

  De vakantiehuizen in Slowakije zijn het beste begin van uw vakantie. Deze accommodaties zijn gezellig en compleet met alles wat u nodig heeft voor een fijne vakantie. Het zelfde geldt eigenlijk voor het land Slowakije. U vindt hier hoge bergen, mooie natuur, steden met musea en historische monumenten. De stad Kosice is de tweede stad van Slowakije. In 1369 kreeg deze stad een eigen wapenschildlijst. Het is een actieve stad met cultuur en sport. De eerste zondag wordt de tweede oudste Europese marathon georganiseerd, de eerste was in 1924. Ontdek de grootste dierentuin of de mooie botanische tuin en natuurlijk de stad zelf. De omgeving van het Slowaakse Ertsgebergte als grootste bergketen van Slowakije is indrukwekkend. De nationaalparken zoals Muranska planina en Slowaakse Karst zijn prachtige locaties voor natuurliefhebbers, rustzoekers, wandel- en mountainbiketochten.

  Onze Vakantiehuizen

  Appartementen Slowakije

  Appartementen Slowakije

  De appartementen in Slowakije vormen een ideale uitvalsbasis als u graag rondkijkt in de omgeving in de natuur of in een mooie stad. Zilinia is een prachige bestemming, een stadswandeling is een van de manieren om kennis te maken met de stad. Zilina is een stad met van alles wat. Het museum van Art Zilina is zeker een aanrader evenals de Farsky kostel, kerk aan het Hlinkovo Namestie plein bij wijze van spreken omringd door de prachtige bergen van Mala Fatra. Bij de Zilina dam kunt u fijn actief genieten zoals hardlopen, wandelen, inline skaten en fietsen. Bij de heuvel Stranik vindt u geschikte locaties voor paragliden. U vindt hier cultuur met het mooie Budatin kasteel of de Starhrad ruine op de heuvel. Bezoek een van de markten zoals de groente en fruitmarkt of ontdek de lokale kaas in de plaatselijke winkels in de buurt van de markt. Bij de Mala Fatra of de Sulov rotsen kunt u eindeloos wandelen. Deze mix van actie en cultuur is bijzonder in Slowakije.


  Villa's Slowakije

  Villa's Slowakije

  De villa’s in Slowakije bieden gezelligheid en luxe tijdens uw vakantie. Het land Slowakije biedt een gevarieerde vakantie met kastelen en burchten, natuur, lekker eten, sfeervolle steden. Zo is het kastelencomplex Spissky hrad populair bij de toeristen. Het is groot, staat op een mooie plek en het museum met wapens, munten en martelwerktuigen is zeker de moeite waard. De Bratislavasky burcht is een goede reden om de hoofdstad te bezoeken. Vlkolinec is een traditioneel dorp met houten huisjes , in kenmerkende kleuren geschilderd, zelfs de klokkentoren op de markt is van hout gemaakt. U kunt hier plezierig de sfeer van Slowakije proeven. De natuur bij de Slowaakse Karst in het Slowaaks Ertsgebergte is een complex van kalksteengrotten, deels opengesteld voor publiek. De Dunajeckloof is een natuurlijke grens van ongekende schoonheid in het natuurpark Pienini, een bebost berglandschap met sfeer. Slowakije is een allround vakantieland.


  Groepsaccommodaties Slowakije

  Groepsaccommodaties Slowakije

  De groepsaccommodaties in Slowakije vindt u in heel Slowakije, bij steden maar ook bij bergen en mooie meren. Als u van natuur houdt, zijn de Kremnica (vulkanische ) bergen een prachtige bestemming voor een wandeling of mountainbiketocht. De hoogste berg is Flochova met 1317 meter hoogte. In de winter vindt u hier skicentra op Krahule, Sibenicny heuvel en de Skalka bergen. Banska Bystrica is een stad met een unieke ligging tussen drie bergen; Lage Tatra, Grote Fatra en het Slowaakse Ertsgebergte. In het kunsthistorisch monumenten-museum vindt u vele stille getuigen van de voormalige Middeleeuwse mijnbouwstad. De architectuur in de stad laat de rijke tijden van toen zien met rijk versierde huizen, vestingwerken en historische gebouwen. Realiseert u zich wel dat bij Banksa Bystrica de zomers heet zijn en de winters sneeuwrijk en koud. Liefhebbers van historie komen tijd te kort in Banska Bystrica.


  Vakantieparken Slowakije

  Vakantieparken Slowakije

  De vakantieparken in Slowakije zijn gezellige vakantie adressen waar voor iedereen wat van zijn gading is. De een wandelt graag, of speelt een wedstrijd op het sportveld, de andere bezoekt het bruine café of een filmavond. Buiten de parken is ook van alles te zien en te doen. Ontdek de omgeving van de Kleine Karpaten met de top van 768meter hoogte. De wandelaars zullen hier geweldig genieten. Op de zuidoostelijke heuvels liggen diverse mooie wijngaarden. De bekende burcht van Devins of Cerveny Kamen kunt u ook bezoeken in deze regio. Bezoek de historische stadjes zoals Svaty Jur, Pezinok of Modra. Hier zult u zeker wijnbouwhuizen en grote kelders ontdekken. In Modra kunt u nog vestingwerken uit de 17e eeuw bezoeken. Trnava is een stad in West Slowakije met mooie musea. Bij Piestany vindt u een bekend spa resort met warmwaterbronnen. Het Slnava meer is een paradijs voor watersportliefhebbers.

  Onze vakantieparken

Specials

Praktische Informatie

Documenten

U kunt het land in reizen met een geldig paspoort of identiteitsbewijs. Als u iets langer wilt verblijven in Slowakije, informeer op de ambassade of u een visum nodig heeft. Vergeet ook niet uw reisverzekeringspapieren en ziektekosten papieren. Maak een kopie van uw paspoort en rijbewijs, bij verlies of diefstal is de aangifte zeer eenvoudig.

Autorijden:

U kunt met een gerust hart kiezen voor een autovakantie in Slowakije. Het is een prachtig land. De wegen zijn goed verzorgd al zult u wat minder snelwegen aantreffen. U dient uiteraard in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en Europese verzekeringspapieren. Vergeet niet bij de grensovergang het verplichte vignet voor de Slowaakse snelwegen te kopen, voor een week, een maand of een jaar. Er is 0 procent alcoholtolerantie voor de chauffeur achter het stuur. Verder gelden de normale verkeersregels zoals veiligheidsgordels dragen, licht voeren overdag en geen snelheden overtreden. Verkeerssnelheden zijn; in de bebouwde kom 50km per uur, buiten de bebouwde komt 90km per uur, snelwegen en autowegen 130km per uur. Voor elk land geldt het zelfde; wees een dame en heer in het verkeer.

 • Snelheidslimieten:
  Binnen de bebouwde kom 50km/h
  Buiten de bebouwde kom: 90km/h
  Snelwegen

Algemene Informatie

 • Oppervlakte: 49.035 km²

 • Inwoners: 5.425.000 in 2012

 • Hoofdstad: Bratislava

 • Regeringsvorm: Republiek

 • Taal: slowaaks

 • Munteenheid: Euro

Munteenheid

De munteenheid is de Euro in Slowakije. U vindt munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 eurocent en van 1 en 2 euro. Biljetten zijn er van 5, 10, 20. 50, 100, 200 en 500 euro.

Eten en Drinken

Het ontbijt in een restaurant kan zowel slowaaks als internationaal zijn, zoals u het zelf aangeeft. De lunch van de Slowaken is vaak warm met soep en een warme hap, aan de weg vindt u vaak belegde sneedjes brood of salades op mayonaise basis . Het warme avondeten in een restaurant is vaak een schnitzel of runderlap met gebakken ei, goulash vindt u ook overal. Als gerecht bij het vlees kunt u vaak kiezen uit patat, knedliky-noedels of gekookte aardappelen.

- De slowaken gebruiken alles uit de natuur, denkt u hierbij aan vis, paddenstoelen en bessen
- Bryndzove halusky – noedels van aardappels met schapenkaas en stukjes spek
- Bier is populair – Pivovar Saris of Zlaty Bazant, ontdek de plaatselijke bierbrouwerijen

- Plaatselijke wijnen vindt u in Zuidwest Slowakije, bezoek de plaatselijke wijnkelders
- Drinken van kraanwater in verband met hygiene is af te raden.
- Slowaakse keuken kan wat gekruid zijn deels onder invloed van de Hongaarse keuken.
- U zult vele kaassoorten aantreffen in Slowakije, zeer populair bij de plaatselijke bevolking.
- Elke streek heeft zijn eigen streekgerechten
- Een vrij normaal ontbijt is een kop sterke koffie met cake of gebak
- Een gangbaar dessert is deegwaren gevuld met kaas, ham of zoetigheden.
- Eigengemaakt of huisgemaakt brood is zeer populair
- Slowaakse knoflooksoep
- Segdin goulash
- Duiveltjesvlees met varkensvlees, uiten en pindakaas

Huisdieren

Het reizen met uw huisdier in Slowakije zal geen problemen geven. Zorg ervoor dat uw hond altijd aangelijnd is en dat uw huisdier een muilkorf draagt. De documenten die u nodig heeft voor onderweg zijn; Europese hondenpaspoort, recent vaccinatiebewijs en geldig gezondheidsverklaring van de dierenarts. Op deze manier kunt u samen onbezorgd op vakantie.

Een paar woorden Slowaaks

áno ja
nie nee
Prosím! Alstublieft!/Graag gedaan!/Wat zegt u?
Ďakujem! Dank u!
Dobré ráno! Goedemorgen!
Dobrý deň! Goedendag!
Dobrý večer! Goedenavond!
Dobrú noc! Goedenacht! Slaap lekker!
Ahoj. Hallo!/Dáág!
Rád/rada Ťa vidím. Fijn je te zien!
Dovidenia. Tot ziens!
Maj sa dobre. Hou je goed!
Dávaj pozor. Wees voorzichtig!
Ako sa máš/máte? Hoe gaat het?
Ďakujem, dobre. Goed, dank je/u.
Prepáčte, ospravedlňujem sa. Pardon, neemt u me niet kwalijk.
Nechcem. Ik wil niet.
Nemôžem. Ik kan niet.
Ako sa voláš/voláte? Hoe heet je/u?
Odkiaľ si/ste? Waar kom je/komt u vandaan?
Kedy?/ Ako? Wanneer?/Hoe?
Čo?/ Prečo? Wat?/Wanneer?
Kde?/ Ktorý? Waar?/Welke?
Koľko? Hoeveel?
Kde je….? Waar is …?
Je tam….? Is daar …?

Kde môžem dostať…? Waar kan ik … krijgen?
Kde môžem nájsť…..? Waar kan ik … vinden?
Kde bývate? Waar woont u?
Koľko máte rokov? Hoe oud bent u?
Koľko je hodín? Hoe laat is het?
Zablúdil/zablúdila som. Ik ben verdwaald.
Hovorí niekto anglicky/nemecky/… Spreekt hier iemand Engels/Duits/…
Rozumiete mi? Verstaat u mij?
Nerozumiem. Ik versta u/het niet.
Môžete mi ukázať cestu na mape? Kunt u me de weg op de kaart tonen?
Povedali by ste mi….. Kunt u mij zeggen …
Počkajte. Wacht even.
staré / nové oud/nieuw
dobré / zlé goed/slecht
drahé / lacné duur/goedkoop
veľké / malé groot/klein
blízko / ďaleko dichtbij/ver
voľné / obsadené vrij/bezet
otvorené / zatvorené open/gesloten
vľavo/vpravo/rovno links/rechts/rechtdoor
ťahať/tlačiť trekken/duwen

Culturele gewoonten

De bevolking in Slowakije ontvangen gastvrij hun bezoekers. Ze spreken graag hun eigen taal maar aangezien velen geen Slowaaks spreken, spreken velen ook Duits. Maak kennis met de legenden en sagen in Slowakije over een monument, naam van een stad of een historische gebeurtenis. Dat is deels een kennismaking met het land Slowakije en de inwoners.


1996-2015 © Bungalow.Net
Mijn Reservering
Mijn Accommodaties
Over Bungalow.Net
Klantenservice
Nieuwsbrief
Onze website maakt gebruik van Cookies. Door op Ga verder te klikken, accepteert u het gebruik van cookies.
Nieuwsbrief

Zorg dat u als eerste op de hoogte bent van kortingen tot wel 60% in Slowakije

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief