Vakantie in Slowakije

Tijdens een vakantie in Slowakije is de natuur en cultuur uw gastheer en gastvrouw van uw vakantie. Een actieve vakantie biedt dankzij de natuurlijke hoogteverschillen diverse mogelijkheden zoals wandelen en fietsen, klimmen en raften. Als u eens wat anders wilt, kunt u de keus maken voor de beklimming van Prena Magura in de Lage Tatra, een wandeltocht door de bergen naar de Stratovolcano vulkaan of een bergtocht naar de toppen van het Tatragebergte. De Tatra met bergmeren, watervallen en gletsjers vormen naast een sportieve uitdaging een bijzonder stuk natuur en uitstekend te bereiken vanaf de vakantiehuizen in Preschau.

Bratislava

Een bezoek aan de hoofdstad Bratislava zal u zeker aanspreken. Het is een stad met musea, historische monumenten en mooie plekjes, een stadswandeling is vaak de beste manier om deze stad te bewonderen. Zo kunt u er de Michalska Brana bezoeken, een van de vier toegangspoorten van de stad met een koperen groene dag. Hier kunt u het wapenmuseum bezoeken. Het ligt overigens vlakbij de winkelstraat in de zomer met standjes en straatmuzikanten. Het Dinopark is een kleine dierentuin met veel dieren, speeltuin, 3D bioscoop en fijne wandelpaden. Kunst in Bratislava is er genoeg, u ziet het werkelijk overal terug in het straatbeeld zoals de beelden in de historische binnenstad.

Cultuur en natuur

De mix van cultuur en natuur zult u vaak tegenkomen in Slowakije. Bezoek het dorp Vlkolinec bij Ruzomberok. Het is een dorp van 40 historische houten huizen midden in de natuur waar mensen normaal leven en werken. De grotten van Aggtelek Karst zijn diverse grotten, zij vormen de stille getuigen van het leven van toen . U weet werkelijk niet wat u ziet qua vorm en qua omvang. Dit alles is ontstaan uit een natuurlijke chemische reactie gedurende heel veel jaren. Denkt u hierbij ook aan de Silica ijsgrot of de Dobsinska ijsgrot. De historische stad Bardejov is een mooie stad met de restanten van de Middeleeuwse cultuur. Gelukkig wordt al dit mooist beschermd door de UNESCO zodat u en uw kinderen nog jaren deze natuurlijke en culturele feiten kunnen bewonderen.

Ondek dit mooie onontdekte land met de vakantiehuizen in Slowakije

Vanaf de Vakantiehuizen in Slowakije kunt u kiezen voor een actieve vakantie. Zo vindt u in Slowakije negen nationale parken met rotsmassieven, kloven, bergmeren, watervallen en ravijnen. U treft tijdens een vakantie in Zilina talloze bergwandelpaden aan, ruim vijfduizend kilometer aan wandelroutes en dertig wintersportgebieden. U kunt zomer en winter vanaf de vakantiehuizen in Slowakije genieten van diverse buitenactiviteiten dankzij deze prachtige natuur. De watersportvakantie vanaf de vakantiehuizen in Slowakije is mogelijk vanaf de vakantiehuizen in Slowakije bij de vele berg- en stuwmeren. Bij uw vakantiehuis kunt u informeren naar de mogelijkheden. De gastvrijheid en het lekkere eten maken uw actieve vakantie compleet vanaf de vakantiehuizen in Slowakije.

Een cultuurvakantie in Slowakije

Tijdens een cultuurvakantie vanaf de vakantiehuizen in Slowakije kunt u unieke culturele bezienswaardigheden ontdekken. Strbske Pleso is de hoogstgelegen gemeente vanaf de vakantiehuizen in Slowakije. In het Devbinska Kobyla staatsnatuurreservaat vindt u zeer zeldzame flora en fauna met een grote natuurhistorische waarde. Bezoek het Romeinse fort Gerulata, het oudste gebouw in Slowakije vanaf de vakantiehuizen in Slowakije. Het eerste gedrukte boek, een Latijns leerboek werd gedrukt in Presov. Ontdek het grootste gotische houten altaar van de wereld in Levoco. Verken het platteland vanaf de vakantiehuizen in Slowakije met de dorpjes, tradities, een plaatselijk gerecht. Proef de sfeer in dit bijzondere vakantieland Slowakije. Bezoek de stad Trencin of het traditionele dorp Selec. Van deze cultuurvakantie krijg u geen spijt.

Vakantiehuizen in Slowakije in de natuur

Vanaf de vakantiehuizen in Slowakije kunt u prachtige natuur ontdekken. Bezoek de beroemde grotten van Aggtlek Karst en Slowaakse Karst, honderden grotten ontstaan door een natuurlijk proces van water en kalksteen. De Silica-ijsgrot, Debsinska-ijsgrot en andere grotten moet u gezien hebben vanaf de vakantiehuizen in Slowakije. Als u van de natuur houdt, kiest u dan voor een wandelvakantie vanaf de stad Trencin in de bosrijke regio Porvarsky Inovec vanaf de vakantiehuizen in Slowakije. Bezoek vanaf een vakantiehuis in Slowakije het nationaalpark Slowaakse Karst. Naast de grotten vindt u hier watervallen en ravijnen, fantastische wandelroutes en mooie mountainbiketochten. De Delna vallei is een ideale locatie voor wandelvakanties, visvakantie en watersportvakantie, perfect voor een vakantie met kinderen.

Huistypes

  Vakantiehuizen Slowakije

  Vakantiehuizen Slowakije

  De vakantiehuizen in Slowakije zijn het beste begin van uw vakantie. Deze accommodaties zijn gezellig en compleet met alles wat u nodig heeft voor een fijne vakantie. Het zelfde geldt eigenlijk voor het land Slowakije. U vindt hier hoge bergen, mooie natuur, steden met musea en historische monumenten. De stad Kosice is de tweede stad van Slowakije. In 1369 kreeg deze stad een eigen wapenschildlijst. Het is een actieve stad met cultuur en sport. De eerste zondag wordt de tweede oudste Europese marathon georganiseerd, de eerste was in 1924. Ontdek de grootste dierentuin of de mooie botanische tuin en natuurlijk de stad zelf. De omgeving van het Slowaakse Ertsgebergte als grootste bergketen van Slowakije is indrukwekkend. De nationaalparken zoals Muranska planina en Slowaakse Karst zijn prachtige locaties voor natuurliefhebbers, rustzoekers, wandel- en mountainbiketochten.

  Onze Vakantiehuizen

  Appartementen Slowakije

  Appartementen Slowakije

  De appartementen in Slowakije vormen een ideale uitvalsbasis als u graag rondkijkt in de omgeving in de natuur of in een mooie stad. Zilinia is een prachige bestemming, een stadswandeling is een van de manieren om kennis te maken met de stad. Zilina is een stad met van alles wat. Het museum van Art Zilina is zeker een aanrader evenals de Farsky kostel, kerk aan het Hlinkovo Namestie plein bij wijze van spreken omringd door de prachtige bergen van Mala Fatra. Bij de Zilina dam kunt u fijn actief genieten zoals hardlopen, wandelen, inline skaten en fietsen. Bij de heuvel Stranik vindt u geschikte locaties voor paragliden. U vindt hier cultuur met het mooie Budatin kasteel of de Starhrad ruine op de heuvel. Bezoek een van de markten zoals de groente en fruitmarkt of ontdek de lokale kaas in de plaatselijke winkels in de buurt van de markt. Bij de Mala Fatra of de Sulov rotsen kunt u eindeloos wandelen. Deze mix van actie en cultuur is bijzonder in Slowakije.

  Onze appartementen

  Villa's Slowakije

  Villa's Slowakije

  De villa’s in Slowakije bieden gezelligheid en luxe tijdens uw vakantie. Het land Slowakije biedt een gevarieerde vakantie met kastelen en burchten, natuur, lekker eten, sfeervolle steden. Zo is het kastelencomplex Spissky hrad populair bij de toeristen. Het is groot, staat op een mooie plek en het museum met wapens, munten en martelwerktuigen is zeker de moeite waard. De Bratislavasky burcht is een goede reden om de hoofdstad te bezoeken. Vlkolinec is een traditioneel dorp met houten huisjes , in kenmerkende kleuren geschilderd, zelfs de klokkentoren op de markt is van hout gemaakt. U kunt hier plezierig de sfeer van Slowakije proeven. De natuur bij de Slowaakse Karst in het Slowaaks Ertsgebergte is een complex van kalksteengrotten, deels opengesteld voor publiek. De Dunajeckloof is een natuurlijke grens van ongekende schoonheid in het natuurpark Pienini, een bebost berglandschap met sfeer. Slowakije is een allround vakantieland.

  Onze villas

  Groepsaccommodaties Slowakije

  Groepsaccommodaties Slowakije

  De groepsaccommodaties in Slowakije vindt u in heel Slowakije, bij steden maar ook bij bergen en mooie meren. Als u van natuur houdt, zijn de Kremnica (vulkanische ) bergen een prachtige bestemming voor een wandeling of mountainbiketocht. De hoogste berg is Flochova met 1317 meter hoogte. In de winter vindt u hier skicentra op Krahule, Sibenicny heuvel en de Skalka bergen. Banska Bystrica is een stad met een unieke ligging tussen drie bergen; Lage Tatra, Grote Fatra en het Slowaakse Ertsgebergte. In het kunsthistorisch monumenten-museum vindt u vele stille getuigen van de voormalige Middeleeuwse mijnbouwstad. De architectuur in de stad laat de rijke tijden van toen zien met rijk versierde huizen, vestingwerken en historische gebouwen. Realiseert u zich wel dat bij Banksa Bystrica de zomers heet zijn en de winters sneeuwrijk en koud. Liefhebbers van historie komen tijd te kort in Banska Bystrica.

  Onze groepsaccommodaties

  Vakantieparken Slowakije

  Vakantieparken Slowakije

  De vakantieparken in Slowakije zijn gezellige vakantie adressen waar voor iedereen wat van zijn gading is. De een wandelt graag, of speelt een wedstrijd op het sportveld, de andere bezoekt het bruine café of een filmavond. Buiten de parken is ook van alles te zien en te doen. Ontdek de omgeving van de Kleine Karpaten met de top van 768meter hoogte. De wandelaars zullen hier geweldig genieten. Op de zuidoostelijke heuvels liggen diverse mooie wijngaarden. De bekende burcht van Devins of Cerveny Kamen kunt u ook bezoeken in deze regio. Bezoek de historische stadjes zoals Svaty Jur, Pezinok of Modra. Hier zult u zeker wijnbouwhuizen en grote kelders ontdekken. In Modra kunt u nog vestingwerken uit de 17e eeuw bezoeken. Trnava is een stad in West Slowakije met mooie musea. Bij Piestany vindt u een bekend spa resort met warmwaterbronnen. Het Slnava meer is een paradijs voor watersportliefhebbers.

  Onze vakantieparken

Specials

Praktische Informatie

Documenten

U kunt het land in reizen met een geldig paspoort of identiteitsbewijs. Als u iets langer wilt verblijven in Slowakije, informeer op de ambassade of u een visum nodig heeft. Vergeet ook niet uw reisverzekeringspapieren en ziektekosten papieren. Maak een kopie van uw paspoort en rijbewijs, bij verlies of diefstal is de aangifte zeer eenvoudig.

Autorijden:

U kunt met een gerust hart kiezen voor een autovakantie in Slowakije. Het is een prachtig land. De wegen zijn goed verzorgd al zult u wat minder snelwegen aantreffen. U dient uiteraard in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en Europese verzekeringspapieren. Vergeet niet bij de grensovergang het verplichte vignet voor de Slowaakse snelwegen te kopen, voor een week, een maand of een jaar. Er is 0 procent alcoholtolerantie voor de chauffeur achter het stuur. Verder gelden de normale verkeersregels zoals veiligheidsgordels dragen, licht voeren overdag en geen snelheden overtreden. Verkeerssnelheden zijn; in de bebouwde kom 50km per uur, buiten de bebouwde komt 90km per uur, snelwegen en autowegen 130km per uur. Voor elk land geldt het zelfde; wees een dame en heer in het verkeer.

 • Snelheidslimieten:
  Binnen de bebouwde kom 50km/h
  Buiten de bebouwde kom: 90km/h
  Snelwegen

Algemene Informatie

 • Oppervlakte: 49.035 km²

 • Inwoners: 5.425.000 in 2012

 • Hoofdstad: Bratislava

 • Regeringsvorm: Republiek

 • Taal: slowaaks

 • Munteenheid: Euro

Munteenheid

De munteenheid is de Euro in Slowakije. U vindt munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 eurocent en van 1 en 2 euro. Biljetten zijn er van 5, 10, 20. 50, 100, 200 en 500 euro.

Eten en Drinken

Het ontbijt in een restaurant kan zowel slowaaks als internationaal zijn, zoals u het zelf aangeeft. De lunch van de Slowaken is vaak warm met soep en een warme hap, aan de weg vindt u vaak belegde sneedjes brood of salades op mayonaise basis . Het warme avondeten in een restaurant is vaak een schnitzel of runderlap met gebakken ei, goulash vindt u ook overal. Als gerecht bij het vlees kunt u vaak kiezen uit patat, knedliky-noedels of gekookte aardappelen.

- De slowaken gebruiken alles uit de natuur, denkt u hierbij aan vis, paddenstoelen en bessen
- Bryndzove halusky – noedels van aardappels met schapenkaas en stukjes spek
- Bier is populair – Pivovar Saris of Zlaty Bazant, ontdek de plaatselijke bierbrouwerijen

- Plaatselijke wijnen vindt u in Zuidwest Slowakije, bezoek de plaatselijke wijnkelders
- Drinken van kraanwater in verband met hygiene is af te raden.
- Slowaakse keuken kan wat gekruid zijn deels onder invloed van de Hongaarse keuken.
- U zult vele kaassoorten aantreffen in Slowakije, zeer populair bij de plaatselijke bevolking.
- Elke streek heeft zijn eigen streekgerechten
- Een vrij normaal ontbijt is een kop sterke koffie met cake of gebak
- Een gangbaar dessert is deegwaren gevuld met kaas, ham of zoetigheden.
- Eigengemaakt of huisgemaakt brood is zeer populair
- Slowaakse knoflooksoep
- Segdin goulash
- Duiveltjesvlees met varkensvlees, uiten en pindakaas

Huisdieren

Het reizen met uw huisdier in Slowakije zal geen problemen geven. Zorg ervoor dat uw hond altijd aangelijnd is en dat uw huisdier een muilkorf draagt. De documenten die u nodig heeft voor onderweg zijn; Europese hondenpaspoort, recent vaccinatiebewijs en geldig gezondheidsverklaring van de dierenarts. Op deze manier kunt u samen onbezorgd op vakantie.

Een paar woorden Slowaaks

áno ja
nie nee
Prosím! Alstublieft!/Graag gedaan!/Wat zegt u?
Ďakujem! Dank u!
Dobré ráno! Goedemorgen!
Dobrý deň! Goedendag!
Dobrý večer! Goedenavond!
Dobrú noc! Goedenacht! Slaap lekker!
Ahoj. Hallo!/Dáág!
Rád/rada Ťa vidím. Fijn je te zien!
Dovidenia. Tot ziens!
Maj sa dobre. Hou je goed!
Dávaj pozor. Wees voorzichtig!
Ako sa máš/máte? Hoe gaat het?
Ďakujem, dobre. Goed, dank je/u.
Prepáčte, ospravedlňujem sa. Pardon, neemt u me niet kwalijk.
Nechcem. Ik wil niet.
Nemôžem. Ik kan niet.
Ako sa voláš/voláte? Hoe heet je/u?
Odkiaľ si/ste? Waar kom je/komt u vandaan?
Kedy?/ Ako? Wanneer?/Hoe?
Čo?/ Prečo? Wat?/Wanneer?
Kde?/ Ktorý? Waar?/Welke?
Koľko? Hoeveel?
Kde je….? Waar is …?
Je tam….? Is daar …?

Kde môžem dostať…? Waar kan ik … krijgen?
Kde môžem nájsť…..? Waar kan ik … vinden?
Kde bývate? Waar woont u?
Koľko máte rokov? Hoe oud bent u?
Koľko je hodín? Hoe laat is het?
Zablúdil/zablúdila som. Ik ben verdwaald.
Hovorí niekto anglicky/nemecky/… Spreekt hier iemand Engels/Duits/…
Rozumiete mi? Verstaat u mij?
Nerozumiem. Ik versta u/het niet.
Môžete mi ukázať cestu na mape? Kunt u me de weg op de kaart tonen?
Povedali by ste mi….. Kunt u mij zeggen …
Počkajte. Wacht even.
staré / nové oud/nieuw
dobré / zlé goed/slecht
drahé / lacné duur/goedkoop
veľké / malé groot/klein
blízko / ďaleko dichtbij/ver
voľné / obsadené vrij/bezet
otvorené / zatvorené open/gesloten
vľavo/vpravo/rovno links/rechts/rechtdoor
ťahať/tlačiť trekken/duwen

Culturele gewoonten

De bevolking in Slowakije ontvangen gastvrij hun bezoekers. Ze spreken graag hun eigen taal maar aangezien velen geen Slowaaks spreken, spreken velen ook Duits. Maak kennis met de legenden en sagen in Slowakije over een monument, naam van een stad of een historische gebeurtenis. Dat is deels een kennismaking met het land Slowakije en de inwoners.


1996-2016 © Bungalow.Net
Mijn Reservering
Mijn Accommodaties
Over Bungalow.Net
Klantenservice
Nieuwsbrief
Onze website maakt gebruik van Cookies. Door op Ga verder te klikken, accepteert u het gebruik van cookies.
Nieuwsbrief

Zorg dat u als eerste op de hoogte bent van kortingen tot wel 60% in Slowakije

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief