Puur genieten met een weekendje weg in Friesland

Een weekendje weg met de mooie vakantiehuizen in Friesland is heerlijk ook al is het maar een paar dagen. U kunt hier zoveel doen, zien, bezoeken en ontdekken. Daarom hebben we voor u wat mogelijkheden op een rijtje gezet, zodat u eenvoudiger tot een keuze komt waar en wat u kunt gaat doen.

De Friese Meren

Het Friese Merengebied is een goede bestemming tijdens een weekendje weg in Friesland als u even wat afstand wilt nemen van het dagelijkse leven. De natuur rond de meren is fantastisch. De vestingstad Sloten is een aantrekkelijke bestemming als u wat wilt rondkijken in een stad, wat wilt winkelen en sfeer wilt proeven. U zult hier veel toeristen en watersporters aantreffen, mede dankzij de jachthaven aan de zuidkant van Sloten. De vakantiehuizen in Friesland voor een weekendje weg staan overal. Het Slotermeer ligt er vlakbij en is altijd onderdeel, van de Elfstedenroute op ijs of op het water. Het Sneekermeer staat bol van gezelligheid en watersport, gelukkig niet ten koste van de natuurlijke omgeving. Bij het Tjeukemeer kunt u bij Echten het gemaal bezoeken met het bekende standbeeld Tsjuke en March, belangrijk voor de watersporters.

Cultuur beleven

Er is zoveel te zien en te doen vanaf de vakantiehuizen voor een weekendje weg in Friesland. Cultuur en Friesland gaan hand in hand, groot en klein. De traditionele dorpen zijn levende voorbeelden van een levensstijl die je hier na eeuwen nog steeds vindt. Een bezoek aan de Kaas- en klompenmakerij Wildervanck is ook zeker een aanrader, leuk voor jong en oud uit informatief of nostalgisch oogpunt. Het aantal musea is groot en de onderwerpen zijn gevarieerd, de 124 molens staan fier in de buitenlucht, startklaar om bewonderd te worden. Het Heksenmuseum de Heksehoeve in Appelscha zou u zeker serieus moeten nemen!

Actief er opuit

Tot slot nog wat tips voor activiteiten voor een weekendje weg vanaf de vakantiehuizen in Friesland, al of niet met wat uitdaging. Zo kunt u kiezen voor een kitesurfles in Harlingen, een ballonvaart in Joure, een bezoek aan de Swing indoor skischool in Heerenveen. Een rondvaart door Sneek is ideaal als u veel wilt zien, slecht ter been bent of kleine kinderen bij u heeft. Wadlopen in Friesland is een sportieve uitdaging; u loopt letterlijk over de zeebodem naar de Waddeneilanden Schiermonnikoog of Ameland, een unieke ervaring voor sportieve liefhebbers van de natuur. U komt vast tijd te kort tijdens een weekendje weg in Friesland, een goede reden om terug te komen.

Vakantieparken voor een weekendje weg Duitsland

Appartementen voor een weekendje weg Duitsland

Groepsaccommodaties voor een weekendje weg Duitsland

Villa's voor een weekendje weg Duitsland

1996-2014 © Bungalow.Net
Mijn Reservering
Mijn Accommodaties
Over Bungalow.Net
Klantenservice
Nieuwsbrief
Onze website maakt gebruik van Cookies. Door op Ga verder te klikken, accepteert u het gebruik van cookies.
Nieuwsbrief

Zorg dat u als eerste op de hoogte bent van kortingen tot wel 60% in Duitsland

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief