De vakantiehuizen in Luik staan voor betaalbare gezelligheid

Schrijven over een mooie stad als Luik is bijna net zo leuk als een bezoek aan deze gezellige stad. Vanaf de vakantiehuizen in Luik-Liege in België kunt u rondkijken in deze stad, de musea en mooie plekjes ontdekken. Proef de Luikse wafel, deze is ovaal van vorm en zoet vanwege de suikerkristallen. De legende in deze stad is dat elke oma-grootmoeder haar eigen wafelrecept heeft.

Bezienswaardigheden in Luik

Tijdens een rondwandeling in de stad ontdekt u diverse historische bezienswaardigheden vlakbij de vakantiehuizen in Luik zoals het Place Saint Lambert het klooster van de Minderbroeders of de Doper fontein. Onder het plein van Place Saint Lambert zijn waardevolle opgravingen gedaan. Deze vondsten verwezen naar restanten van een Gallo Romeinse villa. Place du Marche is een zeer oude marktplein waar velen al hebben genoten op een mooi terrasje van hun rust. Een van de populaire jaarlijks terugkerende evenementen is de Kerstmarkt in december. Het plein in winterse sferen en feestelijk verlicht is een unieke locatie in de stad. De begraafplaats van Robermont is de grootste begraafplaats van Luik, een andere naam is Pere Lachaise. Sinds 1799 worden hier mensen begraven. Bezoek het Grand Curtis museum in de historische wijk van de stad Vurige Stede. Het is een museum met diverse onderwerpen, u kunt hier ook de tuin en een koffiehuis bezoeken. De Sint Pauluskathedraal is groot en het is de hoofdkerk van Luik, de schatkamer maakt deze kerk nog specialer.

De omgeving van Luik

De berg van Bueren ligt net buiten de stad bij de wijken Feronstree. U kunt de berg opklimmen via 374 traptreden met als beloning een prachtig uitzicht over de stad. Deze trap wordt op de eerste zaterdag van oktober met duizenden brandende kaarsen versierd. De achtergrondinformatie over deze happening kan ik u niet doorgeven, vraag er naar op locatie als u het wilt weten. Rondkijken in de stad is leuk, bezoek op zondag de zondagsmarkt La Batte. Dit is een markt aan de kade van 8 tot 14 uur. Op de 500 kramen vindt u alles van kaas tot juwelen, kleding tot fruit, alles wat te verkopen is. De omgeving van uw vakantiehuis in Luik verkennen met een boottocht over de Maas is altijd leuk voor jong en oud. Vanaf het water ontdekt u een andere mooie versie van de zelfde stad Luik.

Wallonië

De vakantiehuizen in Luik staan in de regio Wallonië. Luik is een van de Waalse cultuursteden. Deze regio is nog niet erg ontwikkeld als vakantiegebied, de ongereptheid van de omgeving is een pluspunt, het gebrek aan voorzieningen voor toeristen zoals bewegwijzeringen van routes is een minpunt maar niet onoverkomelijk. Als u via een route wilt wandelen of fietsen kiest u dan voor de Ravelroutes, deze zijn goed verzorgd. Wallonië huisvest diverse mooie steden en bezienswaardigheden. Denkt u hierbij aan steden als Namen, Charleroi of Durbuy. Een mooi staaltje van historische architectuur is het kasteel van Modave in de omgeving van de stad Hoei. Het kasteel is gebouwd op een rotspunt zestig meter boven de vallei van Hoyoux. Het is deels opengesteld voor bezoekers, een aanrader als u geinteresseerd bent in de geschiedenis van de omgeving. Net buiten Bastenaken-Bastogne staat een WOII oorlogsmonument het memorial du Mardasson. Dit monument herinnert de mensen met respect aan de slag om de Ardennen. De Blegny mijn is een heel ander soort van monument. Deze kolenmijn is opengesteld voor bezoekers , zo kunnen de bezoekers kennis maken met het mijnleven van toen. Heel belangrijk als u bedenkt dat de mijnwerkers letterlijk en figuurlijk een basis hebben gelegd voor de toekomst. U zult zeker genieten bij de vakantiehuizen in Luik in Wallonië, in België.

Vakantieparken in Liege

Vakantieparken in Luik zijn prettige vakantiebestemmingen met veel voorzieningen, binnen gezellig en compleet ingericht zodat u kunt koken als u zou willen en de kinderen hebben voldoende speelruimte. Buiten zult u een speeltuin aantreffen en deze accommodaties hebben vaak een zwembad. Bungalowparken met zwembad en u kunt hier genieten van een vakantie met hond, twee zeer belangrijke ingrediënten voor een gezellige actieve vakantie in België. U kunt bijvoorbeeld gaan kijken in Manderfeld, daar treft u Krippana en Euro Tecnica Kraippana, een tentoonstelling over kerststallen en de andere tentoonstelling is over modeltreinen en minispoorbanen, een van de grotere in Europa. Aantrekkelijke cultuurvakanties voor de liefhebbers.  

Vakantieparken in Luik voor gezellige cultuurvakanties in België

Luik en een vakantiepark in België zijn uw kans op een ontspannen actieve vakantie. U kunt hier wandelen, fietsen, varen en zwemmen naar hartenlust. Daarnaast vindt u hier ook veel cultuur, zoals de toeristische mijn Schieferstollen-Recht, een meer dan 100 jaar oude blauwe hardsteenmijn is heropend, deze biedt gerestaureerd en wel nu onderdak aan een parcours van een kleine kilometer met onder andere een brug en scenische spelletjes. Het geheel wordt ook wel de kathedraal genoemd vanwege de afmetingen. In Stavelot  zult u een gezellige tijd doorbrengen, het heeft een sfeervol centrum, u zult drie musea aantreffen in Spa-Francorchamps. Een over het voormalige prinsbisdom, een over Appolinaire, een dichter uit deze regio en een over oude racevoertuigen. Kenmerkend voor een vakantie in België, ook hier treft u een zeer breed aanbod van attracties, aantrekkelijke culturele vakanties voor de liefhebbers. 

Vakantieparken in Luik voor heerlijke natuurvakanties.

De bungalowparken in Luik zijn comfortabele vakantiebestemmingen, door zijn complete inrichting biedt het in feite alles voor wat u nodig heeft voor een perfecte vakantie in België. Als u er op uit wilt trekken, bezoek dan de watervallen van Coo in de Ambleve, een van de hogere watervallen in België. Het ontstaan van deze prachtige omgeving is niet helemaal duidelijk, u kunt hier geweldig genieten van een natuurvakantie, dat is wel duidelijk. Kajakken in de natuur, wandelen in de natuur, het pretpark Plopsa Coo bezoeken, een avontuurlijke mountainbiketocht maken, het kan allemaal tijdens deze heerlijke natuurlijke vakantie in België. Een bezoek aan Puzzle Planet is dan de verrassing voor de kinderen, een houten labyrint met drie niveaus en drie kilometer lang. In combinatie met een wandeling in de natuur is dit een unieke vakantie in Luik.

Appartementen in Liege

Groepsaccommodaties in Liege

Villa's in Liege

Een villa in Luik zorgt voor een fantastische vakantie in België. Of u nu lekker actief bezig wilt zijn tijdens een sportvakantie of dat u ontspannen wilt genieten tijdens een vakantie in de natuur of dat u wat cultuur wilt opsnuiven tijdens een culturele vakantie, u bent altijd op de juiste adres tijdens een vakantie in Luik. Een bezoek aan Raeren zal dit bevestigen, een dorp in Luik wat maar liefst zes kastelen, een historische kerk uit de 18e eeuw, een waterburcht met toren heeft, gelegen in een deel van het Aachener Wald. De bron van de Geul is ook erg interessant om even te bekijken. De omgeving is een natuurlijke vakantie op zich, de historische monumenten zijn een mooi aanvulling hierop, zeker voor de liefhebbers van een culturele vakantie.

Villa’s in Luik voor een actieve vakantie in België.

Een vakantie in Luik vanuit de villa’s in Luik is verrassend en prettig. De accommodaties zijn compleet ingericht en gezellig, zodat het er op uit trekken heerlijk is maar het thuis komen ook. U kunt in een prettige omgeving bijkomen van veel indrukken, terwijl de kinderen spelen in  en om de villa. Villa’s in Luik zijn huisdiervriendelijke accommodaties, het hele gezin kan en mag dus genieten van een aantrekkelijke vakantie in België. Elsenborn is een dorp, gelegen bij Bütgenback, het is hoogst gelegen dorp in België in een bosrijke omgeving. Het natuurreservaat Schwalmvachtal ligt vlakbij, daar kunt u heerlijke wandel- fiets- en mountainbiketochten in de natuur maken. Naast het uitgebreide wandel- en fietspadennetwerk zult u hier ook langlaufpistes aantreffen. Deze natuurvakantie is onvergetelijk vanwege de schitterende natuurlijke omgeving, bovendien heeft het talloze ingrediënten voor een perfecte sportvakantie.

Villa’s in Luik voor een aantrekkelijke cultuurvakantie in België.

Villa’s in Luik zijn comfortabele vakantiebestemmingen, u kunt hier op vakantie met hond en de kinderen hebben voldoende speelruimte zowel binnen als buiten. Zeer prettige omstandigheden voor een gezellige vakantie in Luik. Source O Rama is een watermuseum, interactief met als thema ‘water’, dit museum in Chaudfontaine heeft alles ingezet om u een onvergetelijke dag te bezorgen zoals 4D cinema, muzikale fonteinen en met succes. Ook water heeft een grote historische waarde, de vijftien attracties zullen u er alles over vertellen met een vleugje humor. Wandelen langs het water en in de natuur kan heel goed tijdens een vakantie in België. De Oostkantonse stuwmeren bijvoorbeeld maar ook langs de vele kleine rivierbeekjes dwars door het weidelandschap. Geniet van deze vakantie in de natuur op uw eigen manier, u zult de vakantie van uw leven hebben.

BN1303
Maison des Ardennes 1 45 personen
1 week 17 t/m 24 apr '15 € 1897
Een echte aanrader! Deze rustig gelegen groepsaccommodatie ligt in het hart van de Oostkantons, vlakbij het gezellige stadje Malmedy. Vroeger was dit een hotel. Maison des Ardennes 1 is een perfecte groepsaccommodatie die geschikt is voor grote groepen van 40 ...
BN1304
Maison des Ardennes 2 19 personen
1 week 17 t/m 24 apr '15 € 431
Deze prachtige rustig gelegen groepsaccommodatie ligt in het hart van de Oostkantons, vlakbij Malmedy. Vroeger was dit een hotel. Maison des Ardennes 2 is de perfecte groepsaccommodatie die geschikt is voor groepen van 8 tot 20 personen. Tegenover het gebouw s...
BN48753
Bron Hautregard. 12 personen
1 week 06 t/m 13 apr '15 € 604
Het dorpje La Reid-Theux ligt in het noordoosten van de Ardennen 30 km ten zuiden van Luik en 9 km ten noorden van Spa. Deze vrijstaande woning ligt aan de rand van een natuurgebied waar de bronnen van het Spawater in liggen. De beroemde grotten van Remouchamp...
BN49935
Les Charmes 20 personen
1 week 13 t/m 20 apr '15 € 1498
Op het hoogste punt van Chevron, aan de rand van het bos ligt dit luxe vakantieverblijf in Stoumont. Stoumont ligt 15 km. ten westen van Stavelot en is een zeer bosrijke gemeente, waar de rivieren de Amblève en de Lienne doorheen stromen. Het heeft een heel mo...
BN62373
Bungalow La Vieux Sart 8 personen
1 week 06 t/m 13 apr '15 € 383
Deze bungalow ligt in de Belgische Ardennen, op loopafstand van de watervallen van Coo,- Plopsaland,-restaurants en terrassen. De bungalow is gelegen op het kleinschalig park met een dertigtal bungalows en is gebouwd tegen de zuidkant van een berg. Hierdoor he...
1996-2015 © Bungalow.Net
Mijn Reservering
Mijn Accommodaties
Over Bungalow.Net
Klantenservice
Nieuwsbrief
Onze website maakt gebruik van Cookies. Door op Ga verder te klikken, accepteert u het gebruik van cookies.
Nieuwsbrief

Zorg dat u als eerste op de hoogte bent van kortingen tot wel 60% in Belgie

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief