Zon, zee en strand beleven tijdens een vakantie aan de Cote d'Azur

De Cote d’Azur was in de 19e eeuw al het magische Europese oord waar het nooit winter was. Nog steeds is het een populaire regio en daardoor vindt u ook talloze vakantiehuizen aan de Cote d'Azur De azuurblauwe kleur ziet u terug in de lucht langzaam overgaand in de zee. Het is een zeer gevarieerd landschap met stranden en bossen, bergtoppen en smalle of diepe valleien, rotspartijen en baaien aan de kust. De zandstranden zijn beroemd vanwege de strandvakantie, natuur en watersport. Voor de kust zelf liggen duizenden rotsen en eilandjes zoals Iles d’Hyeres of Iles d’Or. Een must om te verkennen op vakantie aan de Cote d'Azur.

Mooie natuurgebieden

Het nationale natuurpark van Mercantour is een beschermd natuurgebied. Het biedt bescherming van de bestaande natuur en het leert de bezoekers de natuur te respecteren. Er ligt een wandelroute van 600km door het park langs informatieborden over historie, natuur en cultuur van het gebied. Een leuk idee en niet ver van de vakantiehuizen aan de Cote d'Azur. Het openluchtmuseum Vallee des Merveilles ligt in een natuurgebied, u vindt hier meer dan 30.000 rotstekeningen en andere archeologische vondsten. Wandelen is hier ontspannend en informatief.

Actief aan de Cote d’Azur

Een actieve vakantie aan de Cotes d’Azur is afwisselend en ontspannend. De golfvakantie is plezierig, mede dankzij de goedverzorgde golfbanen en het grote aanbod van golfbanen. De wandelroutes zowel in de bergen als aan de kust of in het binnenland sturen u dwars door de natuur.  De Via Alpina is een schitterende bergroute. Bedenk bij elke route dat u ook slechts een deel van de route kunt volgen, afhankelijk van uw tijd en fysieke mogelijkheden. De Napoleonroute naar Grenoble, een aanrader als u van historie en cultuur houdt. Liefhebbers van groen en tuinen kunnen kiezen voor de Mimosaroute, mimosa is het symbool van de winter aan de Cote d’Azur. Deze route van 130km leidt u door de heuvels en dalen en langs de mimosavelden.  

De Azuurkust

Het kustgebied en het achterland bij Bandol en Menton is een prachtige bestemming voor een vakantie aan de Cote d'Azur. De lengte van de kustlijn is 432km. Het wordt ook wel de Azuurkust genoemd. U vindt aan de kust naast de mooie badplaatsen zoals Cannes, St. Tropez en Menton ook nog steeds schilderachtige vissersdorpen en intieme baaien bij een van de mooie rotsen. Menton is het eindpunt van de Cote d’ Azur. Een strandvakantie en de watersport is een groot succes. Liefhebbers van luxe badplaatsen voelen zich hier prima. Een van de vakantiehuizen aan de Cote d'Azur huren met het hele gezin aan de kust is een succes dankzij de vele strand- en watersportactiviteiten.

Cultuur opsnuiven

Aan de kust vindt u het hele jaar door tal van activiteiten en festivals. Tussen Cannes en Menton worden talloze evenementen georganiseerd met een artistiek of creatief karakter. Het landschap met lichtval, temperatuur, natuur, kleuren en sfeer is en blijf een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars. Vele oude meesters hebben er voor gezorgd dat vissersdorpen, steden en landschappen ‘bewaard’ zijn gebleven. Saint Paul is een kunstenaarsdorp waar Soutine, Chagall en Calder de tijd van hun leven hadden. Bezoek het parfummuseum in Grasse tijdens uw vakantie aan de Cote d'Azur, het is het beginpunt van de traditionele parfumerie. De gastronomie van Nice is een prachtig voorbeeld van de fijne keuken in Frankrijk waar de wijn een belangrijk onderdeel van is. De Franse steden aan de kust zijn indrukwekkend zoals Saint Tropez. In de jaren vijftig kwamen zowel de kunstenaars als de welgestelden graag in deze stad. Een stadswandeling is een bijzondere ervaring. Ontdek in Port Vauban de grootste jachten. Biot is een Frans stadje, een bergstadje met pottenbakkersproducten en glasblazerij. In het stadje zelf wonen diverse kunstenaars. Picasso zou hier de ambachten van glasbewerken en keramiek geleerd hebben. De vakantiehuizen aan de Cote d’Azur hebben u veel te bieden.

Onze vakantieparken aan de Côte d’Azur op de mooiste locaties

Onze vakantieparken aan de Côte d’Azur liggen zeer gunstig voor dagjes naar het strand en uitstapjes in de omgeving. Een vakantie aan de Côte d’Azur was eind 19e eeuw al populair en een regio waar de rijken en de adel van Europa overwinterden.

Op stap in de regio

Cannes en Saint Tropez zijn de bekendste bad- en havenplaatsen aan de kust. ‘The rich and famous’ hebben hier hun luxe jachten in de havens liggen en de kans dat je Madonna of Johnny Depp of een andere celebrity hier op straat tegen komt is reëel. Vanuit onze vakantieparken kan je alle kanten op. Bezoek het stadje Antibes dat bekend is om het Picassomuseum in het oude kasteel van de familie Grimaldi, het vorstenhuis van Monaco. Daar vlakbij is ook het Marineland waar er spectaculaire shows te zien zijn met orka’s, dolfijnen en zeeleeuwen. Nice is ook een prachtige havenstad om te bezoeken tijdens je vakantie aan de Côte d’Azur. De stad heeft een mooi historisch centrum en het Aquarium Exotique is zeker met kinderen een belevenis. Ongeveer 20 kilometer naar het oosten toe ligt het ministaatje Monaco met de hoofdstad Monte Carlo. Het vorstendom werd vooral bekend doordat de actrice Grace Kelly in 1956 trouwde met Prins Reinier van Monaco.

Activiteiten aan de Côte d’Azur

Aan de hele Côte d’Azur kan je uiteraard heerlijk zwemmen in de Middellandse Zee maar er zijn allerlei verhuurbedrijven van surfplanken, kajaks en kano’s waarmee je de zee op kan. Je kan ook les nemen bij een van de duikscholen om je duikbrevet te halen. Doe de kinderen een plezier en trek er een dag voor uit om het Europark, dat in Vias Plage ligt te bezoeken. Dit is het grootste attractiepark van Frankrijk waar u tijd tekort zal komen. Golfen is tegenwoordig ook een sport voor kinderen en dat is ook in Cap d'Agde Golf mogelijk. ’s Avonds kom je moe en tevreden weer in je huisje op een bungalowpark aan de Côte d’Azur thuis.

Appartementen in Côte d'Azur

Vakantievilla's aan de Côte d’Azur, altijd op schitterende locaties

De Franse Rivièra is een populair vakantiegebied in het zuiden van Frankrijk aan de Middellandse Zee. Hier vindt u onze mooiste vakantievilla’s aan de Côte d’Azur, zoals de Franse Rivièra door de Fransen wordt genoemd. Van Marseille tot aan de Italiaanse grens is het hier vooral in de zomermaanden een drukte van jewelste.

Activiteiten aan de Côte d’Azur

Onze villa’s aan de Côtes d’Azur zijn in alle kustplaatsen te vinden waar je heerlijk kunt zwemmen zeilen en surfen en is er genoeg te beleven aan evenementen en feestelijkheden. Het jaarlijkse festival in Cannes is een hoogtepunt voor die stad die dan vol loopt met toeristen uit de hele wereld. De havens van Menton, Cannes, Saint Tropez en Nice liggen vol met luxueuze jachten van de ‘rich and famous’ uit de hele wereld die je hier ook gewoon op straat kunt tegenkomen. In Antibes staat het Musée Picasso Antibes dat in het Château Grimaldi is gehuisvest. Het ministaatje Monaco met de hoofdstad Monte Carlo is ook zeker een bezoek waard. in Saint Jean Cap Ferrat is in het Musée Île de France is door de familie Rothschild een prachtige kunstcollectie samengesteld. Zorg dat je op 14 juli op vakantie aan de Côte d’Azur bent want dit is dé feestdag voor de Fransen! Het wordt in elk dorp uitbundig gevierd en in de grotere steden zoals Nîmes, Marseille en Nice zijn grote vuurwerken te zien.

Attractieparken in de omgeving

Een villa aan de Cote d’Azur boek je voor de familie, want er is van alles te doen. Antibesland is een prachtig attractiepark met wel meer dan 30 attracties die voor jong en oud sensationeel zijn. Het Lunapark in Nice is heel apart want het geheel is overdekt dus het hele jaar geopend. Koalaland in Menton is vooral leuk voor gezinnen met kleine kinderen. Wilt u tijdens uw vakantie aan de Côte d’Azur een spectaculaire treinreis maken? Stap dan in de trein van Nice naar Condeo en maak een geweldige tocht door de Alpen. Verder zijn er nabij Antibes ook nog het Marineland te vinden en Adventure Land. U komt in elk geval weer doodmoe en tevreden thuis in uw villa aan de Côte d’Azur.
BN64167
La Rade 2 personen
1 week 12 t/m 19 sep '15 € 651
Deze vakantiewoning heeft een oppervlakte van 65 m², is geschikt voor 2 personen en heeft 1 slaapkamer en een badkamer. De zee ligt op 3 km van het huis. De accommodatie beschikt over een airconditioning. Tuinniveau van een grote villa, op de heuvels van Nice,...
BN903632
Cannes Villa Francia S4/5 p. 3s 5 personen
1 week 29 aug t/m 05 sep '15 € 543
Deze residentie in Cannes bevindt zich in een van de luxe woonwijken, middenin een prachtig omgeving met tropisch natuurschoon. De appartementen liggen rondom het zwembad en zijn maximaal twee verdiepingen hoog. De zuilengangen, dakterrassen en pastelkleurige ...
BN961690
La Quietude 8 personen
1 week 12 t/m 19 sep '15 € 2275
Biot (5.575 inw) is een historisch dorpje gesticht in 154 voor Chr, gelegen boven op heuvels bedekt met mimosas en olijfbomen. Het oude dorp heeft straatjes met oude gevels, bogen, poorten, trappen en mooie pleinen, waarvan de place des Arcades aan beide zijde...
BN985501
Gassin/St. Tropez 2p5 Le Clos 5 personen
1 week 10 t/m 17 okt '15 € 420
Op 150 meter van de Golf van St. Tropez aan de Middellandse Zee, op 5 minuten lopen naar het dichtstbijzijnde strand en op 15 minuten lopen naar het centrum van het bruisende Saint Tropez vindt u dit vakantiepark. Op 5 minuten rijden met de auto liggen de stra...
BN986190
Les Maures S2 Oceanides 2 personen
1 week 19 t/m 26 sep '15 € 176
La Londe des Maures, situated in the heart of the Var coast, lies opposite the «Iles d’Or», and with the Maures Mountains as a backdrop, is a perfect combination of sea and unspoilt nature.With two-thirds of its surface covered by vineyards and forests, this b...
1996-2015 © Bungalow.Net
Mijn Reservering
Mijn Accommodaties
Over Bungalow.Net
Klantenservice
Nieuwsbrief
Onze website maakt gebruik van Cookies. Door op Ga verder te klikken, accepteert u het gebruik van cookies.
Nieuwsbrief

Zorg dat u als eerste op de hoogte bent van kortingen tot wel 60% in Frankrijk

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief