Vakantie in Nederland

Lekker genieten van een vakantie in Nederland, een populaire bestemming voor velen en dat is niet zonder reden want het land is heel divers, met schitterende zandstranden en uitgestrekte duinen aan de Noordzeekust, verscholen vakantiewoningen op de Waddeneilanden, bossen, weilanden en uitgestrekte heidevelden. Een vakantie in Nederland biedt voor ieder wat wils en daarom zijn er ook overal gezellige vakantiehuizen en bungalows te vinden of u nu op vakantie gaat met de familie of gezellig met een groep vrienden. Boek eens een vakantiewoning op een vakantiepark, de kinderen zullen het geweldig vinden.

Vakantie in Nederland, in alle seizoenen kunt u genieten


De ontwakende lente met het frisse groen, de jonge dieren en de vele vogels die zingen zijn het moment om te genieten van de meivakantie in Nederland, lekker wandelen en fietsen in de natuur, bijvoorbeeld vanaf de vakantiehuizen in Drenthe. De warme zomerzon, de groene bomen en opgewarmde zee aan de Zeeuwse Kust wachten op u in de zomervakantie. Watersportplezier begint aan de vele meren en plassen die Nederland rijk is. Zo zijn er de Loosdrechtse Plassen, Friese Meren en natuurlijk het IJsselmeer.

De geurige herfst met haar prachtige kleuren nodigt u uit om uw herfstvakantie door te brengen in één van de gezellige vakantiewoningen op de Veluwe, waar de bossen prachtig verkleuren en de paddenstoelen hun rode en bruine hoeden tonen. Toch mag u ook een vakantie in Nederland in de winter niet vergeten, de bevroren kanalen en plassen nodigen uit tot schaatsen, vooral in Friesland en een weekendje weg met vrienden naar een vakantiehuis met open haard is een echte aanrader. De vakantiehuizen in Limburg zijn het beste uitgangspunt voor een bezoek aan een kerstmarkt, in eigen land of net over de grens. Kortom u zult genieten tijdens een vakantie in Nederland, in welk jaargetijde u ook gaat.

Cultuurvakantie in Nederland


Een vakantie in Nederland is niet alleen voor natuurliefhebbers en liefhebbers van een actieve vakantie, ook een cultuurvakantie in Nederland is een echte aanrader. De eeuwenoude geschiedenis van het land is overal terug te zien, van de prehistorische Hunebedden in Drenthe, de middeleeuwse stadscentra Utrecht, Nijmegen en Deventer, maar ook de vesting Bourtange, uit de tijd van de Nederlandse opstand. Ook zijn er verschillende musea die u mee terug nemen in de tijd zoals het openluchtmuseum in Arnhem en het Anne Frankhuis in Amsterdam. De diverse musea van hedendaagse en moderne kunst, evenals de vele kunstwerken maken de vakantie in Nederland voor de cultuurliefhebber compleet.

De vakantiehuizen in Nederland boekt u online voor elke gelegenheid

Op vakantie in Nederland, lekker dicht bij huis, maar dat betekent niet dat je in dezelfde omgeving zit. Nederland is een land met heel veel gezichten en mogelijkheden. Daardoor liggen ook de vakantiehuizen in Nederland verspreid over het hele land en is er voor iedereen een geschikte plek. Ben je een echte fietsliefhebber dan kom je zeker aan je trekken in Drenthe, Gelderland en Zeeland. Hou je ervan om aan het strand te liggen dan zijn de Waddeneilanden en Noord en Zuid Holland misschien wel wat voor jou. Laat je inspireren en ontdek dit veelzijdige land.Natuur ontdekken


Voor zo’n dichtbevolkt land heeft Nederland toch nog heel wat natuur om te ontdekken, waaronder zelfs een aantal nationale parken. Eén van de oudste en bekendste is Nationaal Park Hoge Veluwe, midden in Nederland. Dit bosrijke gebied strekt zich uit door een groot deel van Gelderland en nodigt uit tot fietsen en wandelen. Bij het bezoekerscentrum zijn speciale witte leenfietsen om zo het gebied te verkennen. Natuurliefhebbers kunnen in de vroege ochtend en tegen de schemering wild gaan spotten, de wilde zwijnen lopen soms zo langs de weg en ook reeën en herten lopen soms zo in het beeld van je camera. Er zijn speciale wildspotplekken gemaakt. Dit alles maakt de Veluwe tot een uitstekende vakantiebestemming voor jong en oud. Andere natuurparken die zeker de moeite waard zijn, zijn de Oostvaardersplassen in Flevoland, bekend van de natuurfilm ‘De nieuwe wildernis’ en Nationaal Park de Biesbosch in Brabant.


Stedentrip naar Amsterdam


Een dagje Amsterdam mag eigenlijk niet ontbreken aan een vakantie in Nederland. Cultuurliefhebbers zullen hier zeker aan hun trekken komen met de oude grachten en de vele musea. Eén van de bekendste musea is in 2013 heropend, het Rijksmuseum. Hier hangen de werken van een Nederlands grootste meesters, zoals de Nachtwacht van Rembrandt en diverse stukken van Johannes Vermeer. Een ander museum dat een echte trekpleister is, is het Huis van Anne Frank, waar zij jarenlang met haar familie ondergedoken zat in de Tweede Wereldoorlog. Toch ga je hier ook heen voor een dagje winkelen en daarna ontspannen op een terrasje of in een gezellig café.


De kleurenpracht van de bloembollen


Slechts een paar weken per jaar staan de bollenvelden aan de Noordzeekust in bloei. Alle kleuren van de regenboog zijn hier in het voorjaar te zien, een uniek fenomeen bij de vakantiehuizen in Nederland. De bloembollen worden over de hele wereld verkocht en is een van de belangrijkste exportartikelen van het land.

Actief genieten op vakantie


Als je meer het sportieve type bent, is er voor ieder wat wils: wandelen en fietsen kan bij vrijwel alle vakantiehuisjes in Nederland. Wil je skaten of skeeleren, zeilen, surfen, zwemmen of wadlopen, paardrijden of lekker uitwaaien aan het strand, ook daarvoor ben je bij in Nederland op de goede plek. Een echte uitdaging is de Elfsteden fietstocht van ruim 200 km, een unieke fietsvakantie in Friesland. De heuvels in Limburg, maar ook die in Salland (Overijssel) nodigen uit tot wandelen en fietsen. Paardrijden op de Hondsrug of waterskiën in Twente, een actieve vakantie is overal te vinden.


Culinair genieten met Nederlandse specialiteiten


In de meeste steden en dorpen staan 's zomers terrassen buiten en is het, met mooi weer, soms moeilijk om nog een vrij plekje te vinden. De restaurants hebben bijna allemaal een op de Franse keuken gebaseerd menu, maar er zijn ook specialiteiten restaurants. Zeker in de grote steden kun je van eenvoudig fastfood tot exclusief exotisch eten. Visliefhebbers komen aan hun trekken tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Zeeland, met vele typische visrestaurants kunt u bijna elke dag genieten van verse vis en mosselpannetjes.

Ontdek de gezelligste recreatieparken in Nederland met het gezin

Vakantieparken in Nederland bieden prachtige vakantiemogelijkheden voor hen die actief willen genieten, er mogelijkheden genoeg. Zo vindt u op de bungalowparken vaak allerlei faciliteiten zoals; een zwembad, midgetgolfbaan, sportvelden, terras met barbecue, speelruimte voor de kinderen, fietsverhuur en complete en comfortabel ingerichte accommodaties. Ook daarbuiten kunt u alle kanten op met de talloze bewegwijzerde wandel- en fietspaden. Wat wilt u beleven op en om een vakantiepark in Nederland? Misschien een luchtballonvaart of een bezoek aan één van de dierentuinen zoals, Burgers Zoo, Zoo Emmen met de prachtige vlindertuin en Diergaarde Blijdorp? Daarnaast kunt u tijdens een strandvakantie aan de Noordzeekust een uitstapje maken naar Madurodam, dit park toont een prachtig nagebouwd Nederland in het klein. Er zijn zoveel details dat wanneer u Nederland niet kent, u hier, in een notendop, kennis kunt maken met het land. Als u een bekende Nederlander, een beroemde zanger of filmster wilt ontmoeten, hoeft u voor 1 keer geen afspraak te maken, bezoek Madame Tussaud, het wassenbeeldenmuseum in Amsterdam en u ontmoet ze allemaal.Tradities het hele jaar rond


Nederland heeft veel tradities ondanks het moderne en vooruitstrevende imago. Een vakantie in Nederland spreekt dan ook in elk jaargetijde tot de verbeelding. In de winter zult u ervaren dat veel Nederlanders direct bij de eerste vriesnacht over de Elfstedentocht beginnen, een prestigieuze schaatstocht op natuurijs tussen elf steden in Friesland. Bind de schaatsen maar vast onder voor een schitterende natuurtocht, waar natuurlijk ‘koek en zopie’ bij hoort. Een stalletje waar je warme chocolademelk en koek kan krijgen, maar ook vaak soep en een broodje knakworst. Bij de winter horen ook typisch boerenkool met worst en erwtensoep met spek en brood. Tijdens een EK of WK voetbal kleuren de straten spontaan Oranje, evenals op Koningsdag, waar iedereen in oranje gekleed de straat op gaat om het te vieren, Nederlandser kan niet. Wat dacht u van de koffiecultuur in Nederland? Als u bij iemand binnenkomt is de eerste vraag: Kopje koffie? Koekje erbij? Onze tip wanneer u verblijft op een bungalowpark in Nederland: houdt het dagmenu van de restaurants in de omgeving in de gaten. Hier kunt u vaak kennis maken met typische Nederlandse gerechten en deze verschillen per provincie.Nederland waterland


Als eeuwen lang is Nederland verbonden met water, een doorlopende strijd met de natuur, maar ook een uniek landschap dat dit land zo mooi maakt. Met dijken, sluizen en de beroemde Deltawerken worden de lager gelegen gebieden beschermd. Niet alleen functioneel, maar ze bieden tegelijkertijd ook prachtige plekken om te wandelen en te fietsen. Geniet aan de ene kant van het oneindige uitzicht over de zee en aan de andere kant van de weidse blikken over de groene weilanden en rivieren. Dat het af en toe fout kan gaan toont de watersnoodramp in 1953 aan. Deltapark Neeltje Jans is een mooi museum, dat niet alleen herinnert aan deze ramp, maar ook de techniek achter de Deltawerken laat zien. Wil je weten hoe het voelt om midden in een orkaan te staan of wil je kennis maken met zeehonden? Ook dat kan hier. Al het water in Nederland nodigt ook uit tot een watersportvakantie, zeilen, surfen, roeien, kajakken en natuurlijk zwemmen. De Noordzeekust en Zeeuwse Kust met de brede stranden zijn hiervoor ideaal, maar ook de Friese Meren bieden oneindige mogelijkheden. Als het water uit de Waddenzee teruggetrokken is trek dan je gymschoenen aan en loop over het wad. Er worden op diverse plekken Wadlooptochten georganiseerd. Iets voor u tijdens een vakantie in Nederland?

Appartementen Nederland

De keus voor de appartementen in Nederland is het beste begin van uw vakantie. U kunt kiezen voor bekende en onbekende culturele bezienswaardigheden. Zo kunt u kiezen voor een museumtoer in Amsterdam, u kunt met een gecombineerd kaartje diverse musea bezoeken. Voor de liefhebbers: maak een boottocht in de Rotterdamse haven langs de containers en andere uitrustingen, zeer interessant. Een stadswandeling is leuk voor jong en oud. Denkt u hierbij aan steden zoals Utrecht, Groningen, Leeuwarden of Maastricht. U komt op deze manier langs bijzondere plekjes die u als toerist niet gevonden zou hebben, al of niet met gids. De typische Nederlandse cultuur zoals de vissersdorpen bij Marken en Urk of de kaasmarkt in Gouda is ook altijd een succes.

Een actieve vakantie in Nederland vakantieland is leuk

De actieve vakantie vanaf de appartementen in Nederland is altijd leuk dankzij de vele mogelijkheden in de buitenlucht. Naast de strandvakantie is de fietsvakantie ook zeer populair. Nederland wordt niet voor niets in Europa het fietsland genoemd. De bewegwijzering is bijzonder goed van de kilometerslange fietspaden met fietsknooppunten. Eigenlijk geldt hetzelfde voor de wandelingen. U kunt kilometers wandelen met routes, door de bossen en duinen of langs het strand. Er komen steeds meer aparte paden voor de mountainbike. De ruiterpaden zijn rijk vertegenwoordigd door heel Nederland in de bossen en op de heide. De watersport op de rivieren en in de natuur is heel actief. Denkt u hierbij aan de Biesbosch met mogelijkheden voor kano varen of punteren in Giethoorn. Nederland is een actief vakantieland.

Kies voor een strandvakantie in Nederland

De strandvakantie vanaf de appartementen in Nederland biedt vele locaties. Hierbij kunt u denken aan de Wadden met Texel of Ameland, de Noordzeekust met Scheveningen of Egmond aan Zee of Zeeland met Zierikzee. Dankzij de lange Nederlandse kustlijn vindt u altijd een strand dat bij u past. Zeeland staat bekend om de deels gezinsvriendelijke stranden. De stranden bij Scheveningen zijn druk, actief met een casino en strandterrassen. De Waddeneilanden zijn uniek vanwege de mix van cultuur, natuur en tradities. Wadlopen is een bijzondere aanvulling op uw vakantie aan het water, u heeft er wel oude schoenen en stevige benen voor nodig. Liefhebbers van zwemmen en zonnebaden, surfen en zeilen, kano varen en bootexcursies maken zijn bij het juiste adres aan de Nederlandse kust.

Groepsaccommodaties Nederland

Molens, kaas en klompen. Daar wordt meestal aan gedacht wanneer u aan een familievakantie in een groepsaccommodatie in Nederland denkt. ’s Zomers kunt u genieten in een prachtig groot vakantiehuis bij het strand van Scheveningen, of één van de Waddeneilanden bezoeken. Houdt u meer van cultuur en historie? In de omgeving van iedere groepsaccommodatie in Nederland is wel een stukje geschiedenis terug te vinden. In Amsterdam kunt u het Paleis op de Dam bewonderen en de oude grachtenpanden die afstammen uit de Gouden Eeuw. In de buurt van Maastricht kunt u een goedkope groepsaccommodatie voor 12 personen huren. Een leuk uitstapje tijdens een vakantie met kinderen in een groot vakantiehuis zijn de kalksteen grotten van de Sint-Pietersberg.

Weekendje weg met vrienden in Nederland

Nederland is een fiets land, daarom kunt u bij veel goedkope groepsaccommodaties in Nederland fietsen huren, erg leuk om zo de omgeving te leren kennen van het grote vakantiehuis. In Friesland zijn er grote vakantiehuizen aan het water. Hier kunt u fantastisch zeilen tijdens een weekend met vrienden. Er zijn ook groepsaccommodaties voor 20 personen in Drenthe. Drenthe is vooral bekend om de hunebedden die er te vinden zijn. Ook voor een vakantie met het gezin in een groot vakantiehuis is het een goede plek, er zijn veel uitstapjes te maken in de omgeving tijdens de vakantie met kinderen. Voor een ontspannen weekendje weg kunt u een groepsaccommodatie voor 12 personen met wellness mogelijkheden huren. Deze groepaccommodaties in Nederland zijn op verschillende locaties te vinden.

Familieweekend, met iedereen bij elkaar zijn

Een groot vakantiehuis voor een familievakantie kunt u onder anderen in Overijssel huren. Hier staan groepsaccommodaties voor 20 personen of zelfs meer. De grote vakantiehuizen in Nederland liggen in de buurt van recreatiegebied het Eerderbos. Verder kunt u dierentuin de Apenheul bezoeken of een dagje naar attractiepark Juliana Toren, een leuke locatie voor een gezinsvakantie in een groepsaccommodatie in Nederland.

Villa's Nederland

Villa’s in Nederland hebben prachtige vakanties voor u in petto, afhankelijk van uw wensen en voorkeur voor bepaalde vakanties kunt u kiezen voor een bepaalde provincie in Nederland. Zo vindt u aan de kuststrook prachtige strandvakanties, in het midden van het land prachtige wandel- en fietsvakanties, de Waddeneilanden bieden prachtige mogelijkheden voor natuurvakanties. In het zuiden van het land vindt u een meer heuvelachtig landschap, zeer geschikt voor meer actieve mountainbikevakanties en schitterende wandel- en fietsvakanties. Cultuurvakanties vindt u overal, in de grote steden vindt u prachtige musea, de kleinere dorpen hebben nog veel tradities en gewoontes die tot uiting komen in de kleinere musea en de plaatselijke gerechten die u kunt bestellen in een dorpsrestaurantje. Zo vindt u in bepaalde steden een specifieke keramiekproductie zoals Delfts blauw, Makkumer aardewerk. Als u deze betreffende locaties bezoekt, vindt u musea en oude werkplaatsen omtrent deze producten, interessant, informatief en u kunt hier prachtige souvenirs aanschaffen voor de achterblijvers, of verwen uzelf met een prachtig stuk keramiek. Vakanties in Nederland hebben alle mogelijkheden van de wereld, ontdek ze zelf en boek een mooie villa in Nederland.

Luxe cultuurvakantie

Villa’s in Nederland bieden mooie cultuurvakanties voor jong en oud. De villa’s in Nederland zijn comfortabel en compleet, de vakanties met huisdier zijn gezellig, de villa’s met zwembad zijn onbezorgde vakanties, het gemeubileerde terras is uitnodigend. Onder deze omstandigheden wil toch iedereen op vakantie in Nederland? Cultuurvakanties in Nederland zijn bijzonder, het Nederlandse volk heeft jarenlang als belangrijkste inkomsten de visvangst gehad, dat verklaart misschien waar de Nederlanders nog steeds gek zijn op de ‘nieuwe haring’, rauwe haring gepekeld met verse uien en een wit bolletje, uit het vuistje, een delicatesse voor veel Nederlanders, bij buitenlandse toeristen wat minder geliefd.. Als u een vissersdorp bezoekt vallen u een paar dingen op, in veel vissersdorpen wordt door de oudere bevolking nog klederdracht gedragen als dagelijkse kledij, naast de toeristische markten. In de vissersdorpen kunt u veel visverkooppunten vinden met haring, paling en vele andere soorten vissen, en visrokerijen, leuk om even binnen te kijken als u de kans krijgt. In de vissersdorpen wordt nog vaak met een dialect gesproken, wat een bepaalde sfeer geeft in het dorp. In de vissersdorpen kunt u op de eventueel aanwezige boulevards heerlijke visgerechten nuttigen, op eenvoudige locaties maar ook in de luxere restaurants, een boeiende culinaire cultuurvakantie in Nederland. Zo vindt u in diverse havens nog restanten van de oude vissersvloot, als u kennis wilt maken met deze cultuur, bezoek een museum over de visserij, vreselijk interessant en een prachtige cultuurvakantie in Nederland. Boek een mooie villa in Nederland.

Vakantie in luxe in Nederland

De vakanties vanuit de villa’s in Nederland zijn uniek, Nederland heeft ondanks het vooruitstrevende imago heel veel te bieden aan historie, cultuur, natuur, tradities, ontspanning. De villa’s in Nederland zijn mooi en comfortabel ingericht, de vakanties met hond zijn fijne dagen voor het hele gezin, de villa’s met zwembad zijn ontspannen vakanties. Deze vakantieaccommodaties zijn niet voor niets populair bij vele bezoekers. Als u de verschillende provincies bezoekt, zult u ontdekken dat niet elke provincie de zelfde soorten boerderijen heeft, zo vindt u in Friesland en Drenthe of Zeeland ander soort boerderijen qua bouwstijl. Daarnaast vindt u in Nederland twee typische streken waar u veel oude molens vindt, de Kinderdijk en de Zaanse Schans. Dit is zowel voor de Nederlander als voor een toerist een unieke actieve vakantie in Nederland. Als u bedenkt dat deze molens vele jaren terug gebouwd zijn, worden het nog uniekere cultuurvakanties. Bezoek een molen, er schuilt een hele geschiedenis en levensstijl achter deze molen. U kunt deze locaties zeer goed bekijken tijdens een rondrit met de auto, een andere mogelijkheid in Nederlandse stijl zijn de vele fietstochten over de dijken en landwegen, compleet met picknickmogelijkheden langs de weg. Nog een andere mogelijkheid zijn de wandelvakanties in deze regio, zeer de moeite waard. Unieke vakanties in Nederland zijn er dus genoeg, boek een villa in Nederland en ontdek het zelf.

Huistypes

  Vakantiehuizen Nederland

  Vakantiehuizen Nederland

  De vakantiehuizen in Nederland zijn de ideale accommodatie voor een heerlijke familievakantie. Daarom liggen ze ook op de beste plekken, dichtbij activiteiten en bezienswaardigheden, zodat u elke dag wat anders kunt plannen. De meeste vakantiehuizen in Nederland hebben een grote tuin waar u kunt barbecueën en de huisdiervriendelijke vakantiehuizen zijn ideaal voor uw vakantie met hond. Er is een geschikt vakantiehuis in Nederland voor elk budget, van eenvoudige huizen tot luxe villa's, kunt u de mooiste woning uitzoeken die bij u past. Voor natuurliefhebbers zijn er vakantiehuizen in de natuur of aan het water, zelfs met aanlegsteiger voor uw eigen bootje, terwijl u met de vakantiehuizen in de stad kunt genieten van een stedentrip in Nederland. De vakantiehuizen in Nederland zijn het ideale uitgangspunt voor elke vakantie.

  Onze Vakantiehuizen

  Appartementen Nederland

  Appartementen Nederland

  Een stedentrip in Nederland begint in de appartementen in de stad, maar ook een appartement aan zee met prachtig uitzicht is een uitstekende keuze voor uw vakantie. Het mooiste is dat de appartementen in Nederland vaak niet zo duur zijn en u dus makkelijk een lekker weekendje weg kunt boeken of een stedentrip om lekker te winkelen. De appartementen komen in vele soorten en maten, van een studio voor twee personen tot een luxe appartement voor 8 personen. Welke u ook kiest u zult hier lekker bijkomen, of u gaat wandelen in de natuur of gaat genieten van een wellnessweekend, alles is mogelijk met de appartementen in Nederland. Vanaf het balkon heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving en het is dan ook een fijne plek om de dag af te sluiten met een lekker drankje. Boek daarom een appartement in Nederland, voor een lage prijs heeft u veel plezier.


  Groepsaccommodaties Nederland

  Groepsaccommodaties Nederland

  Lekker een weekendje weg met de vriendengroep of met de hele familie? Daarvoor zijn de groepsaccommodaties in Nederland met veel ruimte om lekker samen te zijn voor een gezellig verblijf. Een grote tuin met barbecue voor gezellige avonden buiten en veel speelruimte voor de kinderen zijn vaak aanwezig bij de groepshuizen in Nederland. De centrale ligging maakt daguitstapjes eenvoudig mogelijk. Met een groep komt u natuurlijk vaak met meerdere auto's en ook hierop is het groepshuis in Nederland ingesteld, door meerdere parkeerplaatsen op het terrein aan te leggen. Genoeg slaapkamers, meerdere badkamers en een ruime keuken en eettafel zorgen ervoor dat uw familieweekend een succes wordt, terwijl de open haard voor extra sfeer zorgt in de wintermaanden. De groepsaccommodaties maken uw weekendje weg met familie of vrienden in elk jaargetijde tot een succes.


  Vakantieparken Nederland

  Vakantieparken Nederland

  Uw familievakantie begint op een vakantiepark in Nederland met zwembad, animatie en natuurlijk veel te doen in de omgeving. De gezellige vakantieparken liggen op de mooiste plekjes met veel te doen voor jong en oud. De kinderen houden veel van pretparken en dierentuinen en dat is dan ook een heerlijk dagje uit. Ze kunnen ook sport en spel beleven met het animatieteam of lekker knutselen. Terwijl de kinderen druk zijn met hun nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kunt u heerlijk ontspannen. Op de bungalowparken in Nederland kunt u verschillende soorten accommodaties boeken, van eenvoudig tot luxe woningen, soms zelfs met privésauna of jacuzzi. Een vakantiepark met zwembad is zeker een succes, u kunt lekker zwemmen in het zwembad en vaak vindt u ook een midgetgolfbaan, restaurant en supermarkt op het park. Alles is aanwezig voor een perfecte familievakantie op de vakantieparken in Nederland.

  Onze vakantieparken

Specials

Praktische Informatie

Documenten

Voor het reizen naar en in Nederland heeft u de volgende documenten nodig.

 • Een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart, voor Nederlanders geldt dat een rijbewijs ook een geldig legitimatiebewijs is binnen de landsgrenzen.

Autorijden:

 • Snelheidslimieten:
  Binnen de bebouwde kom: 50km/h
  Buiten de bebouwde kom: 80km/h
  Autoweg: 100km/h
  Snelwegen: 120 of 130 km/h afhankelijk van de weg.

  Op sommige wegen is de snelheid zichtbaar d.m.v. de strepen op de middellijn. Is dit een dubbele witte streep dan is de toegestane snelheid 80km/h. Indien er een groene baan zit tussen de 2 witte strepen mag u 100km/h rijden.

 • In Nederland is het toegestaan om na het drinken van 2 glazen bier of een wijntje achter het stuur te zitten. Het toegestane alcoholpromillage is 0,5‰. Voor beginnende rijders is dit 0,2‰.

 • Het is verplicht om een gevarendriehoek bij u te hebben. Voor uw eigen veiligheid is het verstandig om een fluorescerend veiligheidshesje bij u te hebben.

 • In Nederland zijn erg veel fietsers, met name in de stad. Op veel plaatsen zijn er aparte fietspaden naast de weg, maar er zijn ook fietspaden op de weg. Deze worden aangeduid met een rood wegdek met daarin het teken van een fiets.

 • Op sommige wegen is de snelheid zichtbaar d.m.v. de strepen op de middellijn. Is dit een dubbele witte streep dan is de toegestane snelheid 80km/h. Indien er een groene baan zit tussen de 2 witte strepen mag u 100km/h rijden.

Algemene Informatie

 • Officiële naam: Koninkrijk der Nederlanden

 • Oppervlakte: 41.628 km2

 • Aantal inwoners: 16.4 miljoen (2008)

 • Hoofdstad: Amsterdam, maar de regering zetelt in Den Haag

 • Regeringsvorm: Koninkrijk

 • Taal: Nederlands

Eten en Drinken

 • Boerenkool, hutspot met rookworst

 • Bal gehakt

 • Frikadel en kroket

 • Pannenkoeken met stroop of poedersuiker, diverse vullingen

 • Diverse Nederlandse bieren zoals: Grolsch, Hertog-Jan

 • Diverse kaassoorten zoals Edam, Gouda, Leerdammer of Friese nagelkaas

 • Vla in diverse smaken

 • Ontbijtkoek, Friese kruidkoek

 • Speculaas

 • Stroopwafels

 • Drop

Huisdieren

Wanneer u uw trouwe viervoeter mee wilt nemen naar Nederland moet u rekening houden met de volgende punten.

 • Het huisdier heeft een Europees dierenpaspoort nodig waar in vermeld staat welke inentingen uw dier gehad heeft.

 • Het dier moet geïdentificeerd kunnen worden door middel van een chip (tatoeage is sinds 1 juli 2011 niet meer voldoende)

 • Voor Nederland moet uw huisdier tenminste ingeënt zijn voor de volgende ziekten:

  • Honden: rabiës

  • Katten: niesziekte, kattenziekte

 • Zorgt u er ook voor dat het dier voor vertrek een ontwormingskuur heeft gehad.

 • Neem tijdig contact op met uw dierenarts om de inentingen en het paspoort te regelen.

 • Voor meer informatie kijkt u op de website: http://www.dogsincluded.nl/invoer/nederland.htm

 • Voor vakantie binnen Nederland met uw huisdier is dit makkelijker. U hoeft hiervoor niet aan speciale voorwaarden te voldoen. Wel raden wij u aan om het dierenpaspoort mee te nemen. Mocht er iets zijn met uw huisdier en u moet een dierenarts bezoeken dan is het erg handig om deze bij u te hebben.

Basiskennis van de taal

When you go on holidays to a different country it almost always means that you will meet a different language. This way we’d like to introduce you to the conversation basics. It’s always appreciated if you know a few words in the foreign language.

Dutch has some difficult sounds and some are pronounced in the back of your throat. You can use the pronunciation of the vowels and letters below with the pronunciation in brackets behind the words.

a - is a British “a” like in can’t
aa - is a longer and more open “a”, like the last a in area
au - is like “ouch” without the ch
e - is an American “a” like in the word can
ee is a long American “a” like in the word cane
eu - as the first “e” in nerve
g - pronounced in the back of your throat, as if clearing it
i - is the “i” in hint
ie - is “ee” in Greece
ei or ij - English doesn’t know this sound but an “ai” as in five is closest.
o - is the “o” like the first o in hollow
oe - as an “oo” in good
oo - is a longer more open “o” as in locomotive
ou - as in ouch without the ch or as in house
r - pronounced in the back of your throat, as if clearing it
u - as the “u” in blunt, within a word. In other forms it is pronounced "uu"
ui - there is no such vowel in English, ou like house is closest.
uu - is a sound that does not exist in English but the “u” in utopia, without the j that is pronounced before it, is closest.

Good Morning - Goedemorgen (goodemorgen)
Good Day - Goedendag (goodendag)
Good Evening - Goedenavond (goodenaavond)
Hello - Hallo (hallo)
Goodbye - Tot ziens (tot zeens)
Here you are/Please - Alstublieft (alstubleeft)
Thank you - Dank u wel (dank u well)
Sorry - Sorry

Supermarket - Supermarkt (supermarkt)
Bakery - Bakker
Butcher - Slager (slaager)
Restaurant - Restaurant
Apothecary - Apotheek (Apothake, with a long o like locomotive)
Hospital - Ziekenhuis - (zeekenhouse)
Doctor - Dokter (docter)
Dentist - Tandarts (tandarts)
Swimming pool - Zwembad (zwembad)
Beach - Strand (strand)

One - Eén (ane, like cane without the c)
Two - Twee (twa, with an a as in cane)
Three - Drie (dree)
Four - Vier (veer)
Five - Vijf (vaif)
Six - Zes (zas, American a)
Seven - Zeven (zaiven)
Eight - Acht (acht, British a)
Nine - Negen (naigen)
Ten - Tien (teen)

Culturele Gewoonten

Wanneer u in Nederland bent krijgt u te maken met een andere cultuur. De cultuur van een land wordt niet alleen bepaald door de bouw van de huizen, kleding en de taal, maar ook de manier van doen van de mensen kan heel anders zijn. Naast de andere taal is lichaamstaal ook heel belangrijk. Wij hopen u d.m.v. dit stukje een inzicht te geven in de Nederlandse normen en waarden.

 • Nederlanders staat bekend om hun directheid. Als u iets vraagt zult u een eerlijk antwoord krijgen met de kern precies waar het op staat. Ook in vragen en opmerkingen zult u merken dat Nederlanders er niet omheen draaien.

 • Nederlanders zijn erg gericht op tijd. Wanneer zij een afspraak hebben zullen zij eerder een paar minuten te vroeg zijn dan te laat. Te laat komen wordt dan ook als hinderlijk ervaren.

 • Nederland is een schoon land en werkt ook hard aan het schoonhouden van de straten en bermen. Het is dan ook wenselijk dat u afval in de betreffende afvalbakken gooit en niets laat rondzwerven.

 • In een winkel en op de markt wacht iedereen netjes op zijn haar beurt. Er is niet altijd een duidelijke wachtrij te onderscheiden maar het is gebruikelijk dat je kijkt wie er voor u al stonden, daarna bent u aan de beurt.

 • Het wordt in Nederland als onbeleefd ervaren als u, wanneer u geholpen wordt in een winkel of aan een balie, uw telefoon opneemt.

 • Wanneer u iemand wilt bezoeken is het gebruikelijk dat u van te voren even belt en aankondigt dat u komt en vraagt of het uitkomt. Spontaan langskomen is niet gebruikelijk.

 • In Nederland gelden in de regel vaste tijden voor van alles. Koffietijd is rond 11 uur, theetijd ’s middags is rond 15.00. Etenstijd om 18.00 en koffie ’s avonds is om 20.00. Dit zijn dan ook de tijden dat u verwacht wordt als u uitgenodigd bent. Neem altijd een kleinigheidje mee voor de gastvrouw.

 • Tijdens het eten wordt er in de regel niet gestoord. Rond 18.00 niet bellen of aanbellen.

 • Op zondag zijn alle winkels gesloten, met uitzondering van winkels in toeristische gebieden met een speciale vergunning en koopzondagen. Supermarkten zijn in de regel zondags dicht, maar tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat ook hier een koopzondag geldt.

 • Wanneer u een huisdier meeneemt moet u goed opletten waar u uw dier uitlaat. Er zijn hondenuitlaat terreinen, waar gevraagd wordt de poep op te scheppen en mee te nemen. Het is niet toegestaan om uw hond op straat zijn behoefte te laten doen.


1996-2015 © Bungalow.Net
Mijn Reservering
Mijn Accommodaties
Over Bungalow.Net
Klantenservice
Nieuwsbrief
Onze website maakt gebruik van Cookies. Door op Ga verder te klikken, accepteert u het gebruik van cookies.
Nieuwsbrief

Zorg dat u als eerste op de hoogte bent van kortingen tot wel 60% in Nederland

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief