Vakantiehuizen aan de friese Meren, een topvakantiebestemming

Wanneer u denkt aan een vakantie op de Friese Meren, zult u denken aan een gebied dat uit 24 meren bestaat en gelegen is in het midden en zuidwest van Friesland. Daarbij moeten we vermelden dat de grootste stad in het gebied Sneek is en u heeft waarschijnlijk al gehoord over de beroemde Sneekweek... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Friese Meren


Informatie

Wanneer u denkt aan een vakantie op de Friese Meren, zult u denken aan een gebied dat uit 24 meren bestaat en gelegen is in het midden en zuidwest van Friesland. Daarbij moeten we vermelden dat de grootste stad in het gebied Sneek is en u heeft waarschijnlijk al gehoord over de beroemde Sneekweek, de jaarlijkse vaarevenement. Laten we eens kijken wat dit gebied ons nog meer te bieden heeft.

Een vakantie met historische bezienswaardigheden

Tal van schilderachtige dorpjes kunt u bezoeken vanuit uw vakantiehuis op de Friese Meren, zoals Hindeloopen, IJlst, Lemmer, Sloten, Stavoren en Workum. Vele van deze dorpen beschikken over een prachtige historische centra. In Lemmer, bijvoorbeeld, vindt u de UNESCO Werelderfgoed, Het D. F. Wouda gemaal dat de grootste werkende gemaal is van de hele wereld. De grootste en belangrijkste meren zijn het Sneekermeer, het Tjeukemeer, de Fluessen, het Heegermeer en het Slotermeer. Elf historische dorpjes vindt u in de buurt van de Friese Meren. Deze dorpen verbeelden unieke tradities en bieden u de meest verbluffende uitzichten. Heerenveen was oorspronkelijk een turfgraverij, de oudste van het hele land. Het nabijgelegen Museumpark Landgoed Oranjewoud, is een bijzonder mooie bosrijk park. Hier vindt u het Museum Belvédère. Stavoren is de oudste stad in Friesland en Hindeloopen staat bekend om zijn beschilderde meubels, terwijl Workum en Makkum bekend staat om hun aardewerk.

Culturele schatten in uw vakantie op de Friese Meren

Alle Friese Meren zijn bijzonder mooi. Door het boeken van een last minute vakantie villa op de Friese Meren kunt u de schoonheid van dit adembenemend gebied makkelijk verkennen. Aan de overkant van het Sneekermeer vindt u een zandbrug, de Gravinneweg, die vroeger werd gebruikt om door het meer te waden. Dit meer heeft drie zwembaden, waaronder een zout zwembad en de Gauwster Hoppen. Het natuurgebied van Geeuwpolder dat zorgt voor een unieke culturele attractie, vanweg het water dat in het meer bevind, wordt afgevoerd door de Geeuwpolder molen in zomer. Tjeukemeer is een andere mooi meer en de dorpen eromheen, zoals Echten, Rohel en Oosterzee, zijn geweldige plekken om te bezoeken en de lokale tradities te verkennen. Bezoek Sloten, het kleinste stadje van Nederland, u zult zeker geen spijt krijgen van deze ervaring.

Een vakantie in de natuur op de Friese meren

Het landschap van de Friese Meren bestaat hoofdzakelijk ... water. Het mooie en heldere water, is omringd door enkele geweldige natuurgebieden, zoals het Nationaal Landschap Zuidwest Frysland en Noardlike Fryske Walden, evenals de Nationale Parken Lauwersmeer, Schiermonnikoog, het Drents-Friese Wold en de Alde Feanen. Naast de vele watersporten die beoefend kunnen worden vanuit een vakantiewoning op de Friese Meren, kunt u genieten van een wandeling rond de Waddenzee. Breng een bezoek aan de Waddeneilanden en bewonder de prachtige flora en fauna. Het land tussen de meren is over het algemeen agrarisch, bestaand uit bezaaide weilanden, met hier en daar een boerderij en een kerktoren. Het is een zeer mooi en rustig landschap.

Wellness en spa op vakantie op de Friese meren

De omgeving van de Friese Meren is een ontspanningsoase op zich. De vele activiteiten die u hier kunt doen, evenals het prachtige natuurgebieden bieden rust en vrede voor alle bezoekers. Mocht u behoefte hebben aan een extra verwennerij, probeer dan de lokale spa en wellness centra. Verwen uzelf met een massage, een stoomcabine, een bad of schoonheidsbehandelingen. U bent immers op vakantie.

Activiteiten en sporten

Zeilen is duidelijk de belangrijkste activiteit op de meren. U kunt een boot huren tijdens uw vakantiehuis bij de Friese Meren. Zeilen is een uitstekende manier om de omgeving te verkennen. Lemmer staat bekend om de vele watersporten die hier beoefend worden. Mocht u op zoek zijn naar het nachtleven, Leeuwarden is een geweldige stad. U kunt genieten van een ballonvaart of een kajak huren en verken de grachten.U kunt een duik nemen in een van de rustige meren en genieten van het omliggende landschap. Wadlopen naar de Waddeneilanden is ook leuk om te doen en rond te wandelen in de natuurgebieden hier, geeft u een zeer belonend gevoel en innerlijke rust.

Familie vakantie op de Friese Meren

Een vakantie met uw gezin op de Friese Meren is een prachtige manier om aan het water de tijd door te brengen met uw geliefden. Het maakt niet uit of u een vakantie in de bergen of aan de zee boekt, meestal bij het boeken van een vakantie hoopt u “stiekem” dat er een zwembad is en dat u langs het water kunnen ontspannen. Met een vakantiepark aan de Friese Meren heeft u de "perfecte combinatie" dat voor veel plezier zorgt voor de kleintjes. U kunt gaan zeilen met uw familie of voor een picknick kiezen. Ook kunt u een fietstocht maken door de prachtige omgeving of een bezoek brengen aan steden zoals Lemmer en Leeuwarden, of aan het kleinste stadje in het land, Sloten. Het natuurgebied van Museumpark Landgoed Oranjewoud met de Belvedere Museum is uw bezoek meer dan waard, en wadlopen naar de Waddeneilanden is... onvergetelijk.

Dineren in de Friese Meren - Eet smakelijk!

Dineren op de Friese Meren is een geweldige ervaring. Hier vindt u allerlei lokale specialiteiten die meer dan de moeite waard zijn om ze te proberen. In 2015, werd Leeuwarden uitgekozen tot "de Smaakstad". U kunt zich voorstellen dat de speciale culinaire lekkernijen zorgen dat uw verblijf aan de Friese Meren helemaal compleet wordt. Reade Krobbe zijn specifieke Friese bonen en zijn erg lekker. De Friese Woudgeeltjes aardappelen zijn ook typisch Fries. Er zijn natuurlijk de lokale producten zoals de cranberry, de zuivelproducten en de verse vis. Kies uw favoriete restaurant aan de Friese Meren en geniet van prachtige avonden met uw dierbaren.

Vakantie met een huisdier op de Friese Meren

Fiets met uw huisdier langs het meer, maak lange wandelingen in de avond, huur een huisdiervriendelijk vakantiehuis bij de Friese Meren en genieten van een zeer mooie tijd met u trouwe vriend. Bezoek de steden en dorpen langs de meren, ontspan en geniet van de zonsondergang vanaf uw vakantiewoning aan het Sneekermeer. Breng dit jaar uw vakantie door zonder heimwee naar uw huisdier.

Bezienswaardigheden, een "must" lijst aan de Friese Meren:
 • Bezoek de stad Leeuwarden op Hemelvaartsdag, aanschouw de grootste bloemenmarkt van Nederland;
 • Sneekweek, de mooiste en bekende zeilevenement;
 • Zeilen op de meren, genieten van watersport en de meest prachtige landschap, de rust en ontspanning;
 • Bezoek de omliggende gebieden, het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân en Noardlike Frysk Walden, evenals de Nationale Parken Lauwersmeer, Schiermonnikoog, het Drents-Friese Wold en de Alde Feanen.

Breng de mooiste vakantie aan het water bij de Friese Meren door, in een oase van rust en stilte. Geniet van de zonsondergang vanaf een boot en wandel in de natuurparken en omgeving. Op het unieke landschap en de sfeer aan deze meren is Nederland erg trots , maar er zijn meer dan voldoende redenen hiervoor. Ontdek ze zelf dit jaar vanuit een vakantiehuis aan de Friese Meren!


Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
 • Ervaring

  Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

 • Risicovrij

  Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

 • Beveiliging

  Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.