Veelgestelde vragen

Contact

Veelgestelde vragen

Zoeken naar een vakantiewoning kunt u doen door een zoekopdracht in te voeren in ons zoekmenu. U kunt hier het gewenste land, regio, de plaatsnaam of zelfs de naam van de vakantiewoning intypen. Door op het vergrootglas te klikken worden alle mogelijke vakantiewoningen in 1 overzicht getoond. Klik op een woning in het zoekresultaat om de beschrijving van de woning te lezen. Onderaan vindt u de prijs van de woning. Indien de gewenste aankomstdatum niet klikbaar is in de kalender, is de woning niet meer beschikbaar.
Elke woning op de site heeft een unieke code die begint met de letters BN. U vindt deze code achter de naam van de vakantiewoning, naast de grote foto van de accommodatie. Wanneer u deze code weet kunt u ook hierop zoeken op onze site.
Op de pagina met uw zoekresultaten kunt u filters toepassen om het aanbod af te stemmen op uw wensen. Bij de kenmerken kunt u huisdieren aanvinken. Hierna ziet u alleen nog maar de woningen waar een huisdier is toestaan of op aanvraag vooraf mee mag. Informatie over het meenemen van uw huisdier vindt u in de gegevens van de woning bij “Kenmerken” en “Voorwaarden”.
Wanneer een huisdier op aanvraag is, is niet vooraf bekend of u uw huisdier mee mag nemen. U kunt dit navragen voordat u een reservering maakt. Maakt u een reservering met uw huisdier op aanvraag, dan kan het voor komen dat uw huisdier niet toegestaan is.
Meer informatie over wat er aanwezig is in de woning en welke faciliteiten er in de omgeving zijn, vindt u in de beschrijving van de woning.
Op de pagina met zoekresultaten kunt u het aanbod verfijnen met onze filters. Klik onder thema's op wintersport en pas het filter toe. U zult nu alleen nog maar de woningen zien die skimogelijkheden hebben in de omgeving. In bepaalde seizoenen zullen ook een link en banner op de home page verwijzen naar ons wintersport aanbod.
De zoekresultaten komen tot stand op basis van uw zoekcriteria zoals aankomst, vertrek en aantal personen. Ook andere filters die u heeft aangegeven worden actief meegenomen. Het zoekresultaat dat u te zien krijgt is altijd beschikbaar op het moment dat dit aan u gepresenteerd wordt. De getoonde prijzen geven een compleet overzicht voor de door u aangegeven periode. De meest relevante resultaten worden bovenaan getoond en de minder relevante resultaten worden onderaan getoond. Relevantie wordt bepaald op basis van twee criteria, alle parken van de BungalowNet Group krijgen standaard een hogere relevantie, andere parken of individuele woningen volgen daarna. Verder speelt een rol hoe vaak een woning converteert bij onze bezoekers. Populaire woningen scoren dus beter dan woningen of parken die minder populair zijn, dit wordt berekend op basis van de periode waarop u zoekt. Een woning in de bergen naast een skipiste kan dus in de winter bovenaan getoond worden en in de zomer juist onderaan. Op deze wijze tonen wij u de meest relevante informatie zoveel mogelijk bovenaan uw zoekresultaten.
Beoordelingen op onze site worden gegeven door onze gasten. Na hun geboekte verblijf bij ons, sturen we hen een e-mail waarin gasten worden gevraagd hun mening te geven over de accommodatie en diensten. Gasten kunnen ervoor kiezen om een waardering (van 1 tot 5) en bijbehorend commentaar op onze eigen site te zetten, of op sites van derden zoals Google, Tripadvisor of Zoover. Op Bungalow.net tonen we alleen beoordelingen die we via ons eigen kanaal hebben ontvangen. De beoordelingen worden altijd getoond, tenzij ze onfatsoenlijk taalgebruik bevatten.

Gasten ontvangen ook een e-mail van Trustpilot, waar ze hun vakantie en accommodatie kunnen beoordelen op het Trustpilot platform.

In het geval van beoordelingssites van derden is hun eigen beoordelingsbeleid van toepassing. Dit beleid kan hier worden gecontroleerd:
Google
TripAdvisor
Trustpilot
Op deze manier zorgen we ervoor dat de beoordelingen en recensies afkomstig zijn van echte gasten, die daadwerkelijk een verblijf bij ons geboekt hebben, zodat we je echte informatie of basis van ervaringen kunnen bieden.
Sommige van onze verhuurders beschikken over meerdere accommodaties op hetzelfde park. Op deze parken zijn slechts enkele accommodaties beschikbaar waar huisdieren worden toegelaten. De accommodatie kan in dit soort gevallen nog wel beschikbaar zijn in de door u gewenste periode, maar helaas niet met een huisdier
Elke verhuurder heeft zijn/haar eigen voorwaarden met betrekking tot het huren van een accommodatie. Hierdoor kunnen verschillende services als verplicht gesteld worden. Deze kosten worden veelal ter plaatse bij de verhuurder betaald. Deze kosten kunnen wij niet uit uw reservering verwijderen. Al onze prijzen op de website zijn inclusief B.T.W.
Onze reserveringskosten stellen ons in staat u de beste deals en service te bieden. Elke reservering wordt door ons team nauwkeurig gecontroleerd en verwerkt. Wij staan van maandag tot vrijdag tussen 8.30 en 18.00 uur tot uw beschikking.
Een baby telt als meereizend persoon. Bij elke accommodatie staat vermeld hoeveel personen zijn toegestaan. Dit is het totaal aantal volwassen en kinderen dat in het huis mag verblijven. In sommige gevallen mag dit totaal aantal overschreden worden met 1 of 2 baby’s van 0 tot en met 2 jaar. Wanneer dit het geval is, staat dit vermeld in de omschrijving van de woning. In sommige gevallen biedt een verhuurder een babybed of extra bed te huur aan. Deze mogelijkheid kunt u terug vinden bij ‘optionele extra services’ of ‘kenmerken’.
Bij de prijsberekening van de woning is de last-minute korting reeds verwerkt. Dit kunt u bekijken door te klikken op de prijsspecificatie.
Reisovereenkomsten vormen een uitzondering op de ‘Wet verkoop op afstand’ en komen daardoor niet in aanmerking voor een herroepingsrecht (‘bedenktijd’) van 14 dagen. Bij een aantal van onze accommodaties bieden wij u ook de mogelijkheid een optie te plaatsen. Hiermee heeft u nog de mogelijkheid om de reservering te overdenken.
Het kan zijn dat u door onvoorziene omstandigheden uw boeking wilt wijzigen. Dit kunnen persoonlijke redenen zijn, het slechte weer of gewoon omdat u niet in de stemming bent. Bungalow.Net biedt Flexpakketten aan. Hiermee heeft u de flexibele voorwaarden dat u uw boeking kunt omzetten naar een andere woning of een andere periode. Tot één maand of zelfs één dag voor aankomst zonder dat er aanvullende voorwaarden zijn of dat er vragen gesteld worden. Voor verdere vragen over dit product kunt u contact opnemen met ons team.
Bungalow.Net is een internet reisbureau. Al onze vakantiehuizen staan met volledige beschrijving, indeling, prijzen en beschikbaarheid op onze website. Wanneer u hulp nodig heeft bij het vinden van een geschikte accommodatie, kunt u telefonisch contact opnemen.
Wanneer u schade heeft aangericht in of rondom de vakantiewoning kunt u deze schade indienen bij de verzekeringsmaatschappij. U sluit bij Bungalow.Net automatisch een schadeverzekering af. Deze verzekering dekt schade tot een bedrag van maximaal €2.500,-. Schade tot een bedrag van €25,- wordt met de betaalde borg verrekend. U dient in geval van schade de verhuurder op de hoogte te brengen van de aangerichte schade, waarna er contact opgenomen kan worden met Bungalow.Net. Er kan dan een schadeformulier worden opgevraagd die u ingevuld aan ons terug kunt sturen.
Het is verplicht om een schadeverzekering af te sluiten, zodat u goed verzekerd bent in het geval u onverhoopt schade mocht toebrengen aan de woning. De schade toegebracht aan een gehuurd object valt niet onder uw eigen aansprakelijkheidsverzekering. Dit is de reden dat u verplicht bent deze verzekering af te sluiten.
Onder de dekking van de door ons aangeboden annuleringsverzekering valt onder andere: annulering vóór het begin van de reis om medische redenen of om andere redenen zoals bv. ontslag of dreigend ontslag, vertraging bij aankomst (vliegreis) langer dan 8 uur, ziekenhuisopname met minimaal 1 overnachting, voortijdige terugkeer, ongenoten reisdagen, etc. De kosten van een annuleringsverzekering zijn slechts gering. Desondanks komt het regelmatig voor dat iemand moet annuleren om een (vaak) vervelende reden. Met deze annuleringsverzekering bent u voor de meest denkbare redenen uitstekend verzekerd, zelfs als het géén vervelende reden is zoals zwangerschap of de geboorte van een kind.
- schade aan een (gehuurde) accommodatie valt nooit onder uw eigen aansprakelijkheidsverzekering
- Uw eigen ziektekostenverzekering keert in het buitenland beperkt of niet uit
- Privé klinieken worden vaak niet vergoed, een reisverzekering dekt deze klinieken wel
- Uw eigen risico wordt volledig afgedekt met een reisverzekering
- Uw poliskosten zijn al betaald, dus kunt u dit goedkoper en zonder extra poliskosten alsnog afsluiten.
De reisverzekering kan binnen zeven dagen na boeking nog aan uw reservering toegevoegd worden. Indien er nog geen annuleringsreden bekend is, is het ook mogelijk om binnen zeven dagen na boeking alsnog een annuleringsverzekering af te sluiten. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op.
Wanneer u een woning naar keuze heeft gevonden die nog beschikbaar is, selecteert u de aankomstdatum en vertrekdatum in de kalender of u kiest één van de alternatieve periodes en vervolgt het boekingsproces door te klikken op “Nu boeken”.

- Bovenaan ziet u de accommodatie die u geselecteerd heeft en u kunt het aantal personen aangeven.
- Vul uw gegevens in, reisgezelschap en boek eventuele optionele extra services.
- Kies hierna één van onze services en/of verzekeringen. - Lees de voorwaarden en sluit de boeking af door op “Nu boeken” te klikken.
U ontvangt hierna een reserveringsnummer en een bevestiging van de reservering wordt u per email toegezonden. Wij verzoeken u ons het ontvangst van deze bevestiging terug te koppelen.
Wanneer u via onze website een boeking maakt krijgt u direct een boekingsnummer in de laatste stap van het reserveringsproces. Op dat moment kunt u er zeker van zijn dat u een boeking heeft gemaakt. Daarna ontvangt u van ons ook een reserveringsbevestiging per e-mail, dit is meestal binnen 30 minuten. Wanneer u geen bevestiging heeft ontvangen, neem dan telefonisch contact op met ons.
Ja, indien u het prettiger vindt staan onze medewerkers van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 18.00 telefonisch tot uw beschikking om u verder te helpen.
Nee, het boeken via internet of telefonisch is exact hetzelfde. Wij berekenen geen extra kosten voor telefonische reserveringen.
U kunt op de website inloggen met uw reserveringsnummer en uw e-mailadres. Dit doet u bij “mijn reservering” onderaan de site. Hier krijgt u online toegang tot uw reservering en kunt u al uw gegevens bekijken.
Zodra u via internet of telefonisch een boeking heeft geplaatst, ontvangt u van ons een bevestiging van de boeking per e-mail. Wilt u uw reserveringsbevestiging ook per post ontvangen, dan vragen wij u dit aan te geven aan Bungalow.net. U ontvangt niet automatisch per post een bevestiging.
U kunt online via ‘Mijn reservering’ uw optie omzetten in een boeking. Of via de link in de optie bevestiging die u per email ontvangen heeft.
Het adres van het vakantiehuis ontvangt u na betaling van de boeking. Wegens privacywetgeving mogen wij geen adresgegevens doorgeven vóór er geboekt en betaald is.
Bungalow.Net heeft een kalender voor iedere accommodatie, waarop de verhuurder de beschikbaarheid van de accommodatie bijhoudt. Helaas kan het gebeuren dat een dubbele boeking ontstaat, wanneer de verhuurder nog niet de kans heeft gekregen om de kalender bij te werken. In zo’n geval wordt dit door de verhuurder kenbaar gemaakt bij ons. Wij zullen uiteraard ons best doen om uw boeking alsnog door te laten gaan. Mocht dit niet lukken informeren wij u tijdig en bieden wij u waar mogelijk gepaste alternatieven voor uw vakantie. Natuurlijk bent u niet verplicht om het alternatief te reserveren.
Ja Bungalow.Net biedt haar gasten in sommige gevallen de mogelijkheid de reservering te wijzigen naar een andere woning of andere periode. Hiervoor worden wel wijzigingskosten in rekening gebracht. Neem voor de mogelijkheden contact op met Bungalow.Net.
Het is in overleg met een verhuurder soms mogelijk om een reservering te maken voor een afwijkende periode. Indien u uw reservering wilt wijzigen naar deze periode, worden in overleg met de verhuurder een huurprijs samengesteld. Let op: voor deze wijziging kunnen door Bungalow.Net wijzigingskosten in rekening gebrach wordent.
Bent u genoodzaakt de boeking te annuleren? Dan verzoeken wij u ons per e-mail op de hoogte te brengen. Aan een annulering zijn kosten verbonden. Heeft u het flexpakket bij ons afgesloten dan kunt u met ons team de mogelijkheden bespreken om uw vakantie om te boeken. Heeft u via ons een annuleringsverzekering afgesloten en annuleert u de boeking met een, voor de verzekering, geldige reden, dan kunnen de kosten mogelijk via deze verzekering teruggevorderd worden. De voorwaarden van de annuleringsverzekering en de mogelijkheid om deze af te sluiten vindt u onder Extra Diensten in ons boekingsproces.
U hebt geen recht op herroeping. Het herroepingsrecht is uitgesloten in dienstverleningsovereenkomsten voor het verstrekken van accommodatie, indien in de overeenkomst een bepaalde datum of periode van uitvoering is gepland.
Tijdens de laatste stap van het boekingsproces krijgt u de mogelijkheid om met creditcard te betalen of ervoor te kiezen om later via bankoverschrijving te betalen.

Visa en Mastercard betalingen worden op onze website geaccepteerd. Er zijn echter ook andere betaalmethoden beschikbaar op basis van het land waarin u verblijft. Deze methoden zijn:

Ideal - voor Nederland en België
Mister Cash - voor België
Sofort - voor Duitsland

Deze betaalmethodes zijn alleen beschikbaar als u een van de bovenstaande landen heeft gekozen.

Als u kiest voor bankoverschrijving , gebruik dan de onderstaande gegevens:
• Bedrijfsnaam: Bungalow.Net Holidays BV
• Stad: Vosselaar
• BIC: GEBABEBB
• IBAN: BE18001922274965

Zorg er wel voor dat u tijdens uw bankafschrift uw reserveringsnummer onder "opmerkingen" vermeld. U kunt uw reserveringsnummer vinden in de e-mailbevestiging die we versturen nadat u via onze site heeft geboekt. Mocht u het bedrag via de bank over willen maken, stuur dan ook alstublieft een betalingsbevestiging naar info@bungalow.net.

U kunt de verschillende betaalmethodes ook terugvinden in uw Bungalow.Net account. Door uw e-mailadres en eerste reserveringscode in te vullen kunt u op uw account inloggen. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze klantenservice via 0031 20 811 03 00. Wij zijn ook bereikbaar via de livechat op de website of via info@bungalow.net.
Wij bieden u de mogelijkheid aan om via ons online systeem uw betaling met creditcard te voldoen en berekenen deze kosten niet aan u door. Gezien de hoge extra kosten die credit card maatschappijen ons doorberekenen, is de mogelijkheid tot betalen met credit card wel beperkt tot last-minute reserveringen. Er zijn altijd diverse alternatieven om te betalen, zoals via bank of Ideal
U dient altijd de reissom aan Bungalow.Net te voldoen. Eventuele ter plaatse te betalen kosten staan aangegeven op uw reserveringsbevestiging.
Nee, Bungalow.Net stuurt u geen acceptgiro thuis. Wij vragen u om via het online betalingsysteem te betalen of via een overschrijving.
U dient direct een aanbetaling te doen, de nabetaling dient u uiterlijk 6 weken voor vertrek betaald te hebben.
De betalingstermijnen staan vermeld op uw reserveringsbevestiging. Alle informatie betreffende uw boeking en betalingen vind u via ‘Mijn reservering’.
Wanneer u uw betaling niet binnen uw betalingstermijn voldoet zal Bungalow.Net u herinneren aan uw betaling en u verzoeken dit zo spoedig mogelijk te doen. Indien u geen gehoor geeft aan deze betaling, heeft Bungalow.Net Holidays BV het recht administratiekosten in rekening te brengen. Tevens heeft Bungalow.Net het recht om bij niet tijdige betalingen uw reservering te annuleren.
Wij hanteren een beveiligingsysteem voor het internet dat de veiligheid van uw online transacties waarborgt. Het systeem heet DocData Payments. Om de veiligheid van het afronden van (online) betalingen te waarborgen, voldoet Docdata Payments aan een diversiteit aan veiligheidsregels en technologieën, gesteld door de financiële instellingen en De Nederlandsche Bank. DocData Payments wordt elk jaar door verschillende instanties gecontroleerd (Audit) en bij goedkeuring voorzien van een certificaat waarbij aangegeven wordt dat DocData Payments aan de hoogst mogelijke beveiligingsnormen voldoet. Eén van deze certificaten is een PCI DSS certificaat. Vanuit DocData Payments zullen alle gegevens vertrouwelijk worden behandeld. De gegevens die aanwezig zijn in de database, zullen op geen enkele manier aan derde partijen worden verkocht of verhuurd. De gegevensuitwisseling tussen Bungalow.Net en het platform van DocData Payments wordt bewaard in logbestanden. Op deze manier is het mogelijk om problemen te traceren en op te lossen.
Wanneer u een aanmaning ontvangt terwijl u al betaald heeft, is het mogelijk dat de betaling en de aanmaning elkaar gekruist hebben. In dat geval kunt u de aanmaning als niet verzonden beschouwen. In ‘Mijn Reservering’ kunt u zien wat de status van uw betaling is. Houd hierbij rekening met de looptijd van de betaling. Betalingen die zijn gedaan via Mijn Reservering worden onder normale omstandigheden binnen ca. 10 minuten verwerkt in ons systeem en zijn dan ook zichtbaar in Mijn Reservering. Bij betalingen buiten Mijn Reservering is de verwerking afhankelijk van de verwerkingstijd van de banken. Overschrijvingen via de bank worden na ongeveer 5 werkdagen zichtbaar. Houd rekening met de volgende termijnen:

Op maandag betaald → op vrijdag verwerkt
Op dinsdag betaald → op maandag verwerkt
Op woensdag betaald → op dinsdag verwerkt
Op donderdag betaald → op woensdag verwerkt
Op vrijdag betaald → op donderdag verwerkt
Op zaterdag betaald → op vrijdag verwerkt
Op zondag betaald → op vrijdag verwerkt

Indien u niet heeft betaald via Mijn Reservering en u kunt uw betaling na het verstrijken van bovenstaande termijn niet terugvinden in Mijn Reservering, is de kans groot dat er incorrecte gegevens (bijvoorbeeld het reserveringsnummer) met de betaling zijn meegegeven, waardoor onze administratie de betaling niet heeft kunnen verwerken. Indien u zeker bent dat de betaling is gedaan, kunt u ons een geldig bewijs van betaling toesturen per fax of e-mail. Dit betalingsbewijs zal onder normale omstandigheden binnen 24 uur worden verwerkt. Het betaalbewijs dient te voldoen aan bepaalde eisen, zoals vermelding van het juiste bedrag en de juiste rekeningnummers, evenals een akkoord van de bank. Indien het betaalbewijs niet aan de eisen voldoet zullen wij contact met u opnemen. Indien de betaling binnen 5 dagen na ontvangst van het betalingsbewijs niet is ontvangen, vervalt het betalingsbewijs.
Mocht er iets misgaan tijdens uw verblijf, dan kunt u het beste in contact komen met de eigenaar van de woning of met de receptie. Dit kunt u doen door langs te gaan bij de receptie, of door het noodnummer dat in uw reservering staat te bellen. Het wordt ten zeerste aanbevolen om een probleem binnen 24 uur nadat het zich heeft voorgedaan te melden. Idealiter wordt het probleem ter plekke opgelost. Dit is echter niet altijd mogelijk. Indien een probleem niet direct kan worden opgelost, is het raadzaam contact op te nemen met de klantenservice van Bungalow.Net om te bemiddelen tussen beide partijen. U kunt ons per chat via de website of per mail via info@bungalow.net bereiken. We zullen uw klacht binnen 14 dagen na ontvangst behandelen.
  • We doen ons best om zowel onze gasten als eigenaren een eerlijke oplossing te bieden. Mocht u toch van mening zijn dat het geschil niet goed is opgelost, dan kunt u dit voorleggen aan de Thuiswinkel Geschillencommissie of aan de Geschillencommissie via het Europese ODR Platform
  • Na uw verblijf zult u per e-mail van Bungalow.Net een enquête over uw vakantiewoning ontvangen. U kunt in deze enquête uw reactie geven over de vakantiewoning. Mocht u na het invullen van deze enquête alsnog een opmerking willen plaatsen, dan kunt u hierover contact op nemen met Bungalow.Net.
    Bij de beschrijving van de woning vindt u de waardering terug. Iedere huurder ontvangt na afloop van zijn/haar verblijf een enquête over de vakantiewoning. De resultaten van deze enquêtes vindt u terug in deze waardering.