Ervaar de unieke sfeer bij de vakantiehuizen in de bergen

Een vakantiehuis in de bergen spreekt tot ieders verbeelding, misschien wel met de historische film van Heidi in Zwitserland als referentiekader. Vanaf de vakantiehuizen in de bergen kunt u eindeloos genieten. Bij een vakantie... Lees meer

Kies het land van bestemming uit de lijst

Speciale Vakantiehuizen deals van Bungalow.Net


Informatie

Een vakantiehuis in de bergen spreekt tot ieders verbeelding, misschien wel met de historische film van Heidi in Zwitserland als referentiekader. Vanaf de vakantiehuizen in de bergen kunt u eindeloos genieten. Bij een vakantie in de bergen kunt u denken aan een rustige bergwandeling langs bergweiden of rond een bergmeer. Als u wat meer adrenaline wilt, kunt u beter eerst wat alpinisten lessen nemen en als beginner op stap gaan met een gids, een goede uitrusting is een must. Er komen tegenwoordig steeds meer bergsporten bij zoals abseilen, rotsklimmen, gletsjerwandelingen, ijsklimmen en dan hebben we het nog niet gehad over kitesurfen en parachutespringen. Gelukkig kunt u op steeds meer locaties onder professionele leiding deze sporten beoefenen en verhuur van uitrustingen is ook vaak goed geregeld. Neem geen onnodig risico, een actieve vakantie die eindigt met een gipsbeen is ook onvergetelijk maar dat was toch niet de bedoeling.

Activiteiten in de bergen

In Zwitserland heeft men op basis van het grote aanbod van bergen en hoogteverschillen een onderverdeling gemaakt voor het wandelen in de bergen. De eerste groep zijn de wandelroutes met minimale hoogteverschillen en goede paden en bewegwijzering waarbij het risico minimaal is, goede schoenen zijn altijd een vereiste. De bergwandelroutes zijn al wat heftiger waarbij de deelnemers fysiek fit moeten zijn en waar meer eisen worden gesteld aan de uitrusting in de vorm van schoeisel, kleding en stokken. De Alpine tochten vereisen een bergsportuitrusting en dat geeft wel aan de training en ervaring een vereiste is. Andere activiteiten in de bergen die u kunt verwachten zijn bijvoorbeeld abseilen of ijsklimmen of gletsjer klimmen. In de winter is natuurlijk de wintersport heer en meester in de omgeving van de vakantiehuizen in de bergen.

Locaties voor bergsport

Nederland en België bieden weinig bergen, zeker niet voor mogelijkheden voor bergsportactiviteiten. Maar gelukkig vinden we in Europa nog steeds talloze mooie locaties voor de vakantiehuizen in de bergen. Denkt u hierbij aan het Scandinavisch Hoogland vanaf Zuid Noorwegen tot boven de Poolcirkel, de hoogste op is maar liefst 2469m met de naam Galdhoppigen. De Schotse Hooglanden liggen in een heel andere natuurlijke omgeving en hebben een duidelijke andere sfeer. Liefhebbers van natuur, wandelen en fietsen in de bergen zijn hier aan het juiste adres. De Alpen met de Gran Paradiso op 4061m zijn indrukwekkend. Zomer en winter kunt u hier bergsporten aantreffen met een professionele aanpak en uitrusting. De hoogste top ligt in Frankrijk met de Mont Blanc op 4807m. Hier vindt u ook het bekende skigebied Zillertal in Oostenrijk, de Dolomieten, Vanoise in Frankrijk en Italië. De Pyreneeën liggen voor tweederde deel in Spanje, een derde deel ligt in Frankrijk met als hoogste top in Spanje op 3404m met de naam Aneto.

De bergen zijn een indrukwekkend natuurlijk fenomeen waar u maximaal mag van genieten met behoud van de natuurlijke omgeving. Daarom zijn we blij met de beschermde natuurgebieden in de bergen.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

/**/