Proef en voel de bergen vanaf de vakantiehuizen in Italië

De bergen in Italië zijn een belangrijk onderdeel van het Italiaanse natuurlijke landschap. Zomer en winter kunt u eindeloos genieten vanaf de vakantiehuizen in de bergen in Italië. Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Italie


Informatie

De bergen in Italië zijn een belangrijk onderdeel van het Italiaanse natuurlijke landschap. Zomer en winter kunt u eindeloos genieten vanaf de vakantiehuizen in de bergen in Italië. Bij een vakantie in Italië denkt men al snel aan de strandvakantie maar de bergen vormen goede concurrentie. Na wat research ontdekte ik dat u wel degelijk kunt kiezen uit diverse Italiaanse bergen. Denkt u hierbij aan de Alpen of de Dolomieten, de Apennijnen met als hoogste top de Corno Grande op 2912m maar ook op de eilanden treft u heuvelachtige of bergachtige landschappen aan. De hoogste berg is de Gran Paradiso op 4601m in de Val d’Aosta – Alpen.

Ontdek de Italiaanse bergregio’s

De bekendste bergregio’s die u zult ontdekken vanaf de vakantiehuizen in de bergen in Italië zijn de Dolomieten en de Apennijnen. We laten u graag kennis maken met meer specifieke regio’s. De Abruzzen liggen meer zuidelijk. De naam betekend Land van de Zwijnen en u vindt hier vier nationale parken. Het is onderdeel van de Apennijnen met hoogste top de Corno Grande en de Monte Amaro op 2795m. Het is een wat meer afgelegen gebied waar wandelaars en mountainbikers eindeloos van zullen genieten, het wordt beschouwd als de groenste regio van Italië. Vanaf de Fonte Cerreto kunt u ook nog met de kabelbaan omhoog Le Marche ligt in centraal Italië, de Monte Conero met 572m is de hoogste rots. Het ligt in feite aan de Adriatische kust. In het zuidwesten vindt u de Monte Vettore met 2476m en ligt midden in het nationaalpark Monti Sibillini. Wandelen en mountainbiken in deze indrukwekkende natuurlijke omgeving is heel bijzonder. U kunt hier mooie grotten bezoeken zoals de Grotte di Frassasi. De natuur en bergdorpjes zijn uniek. Activiteiten die u hier kunt verwachten zijn wandelen, klimmen, parapenten ene mountainbiken.

Piemonte ligt meer noordwestelijk, bij de Zwitserse grens vindt u hoge bergen oals de Grenzgipfel op 4681m, dan vindt u hier de Povlakte rond de rivier en dan is er nog het heuvellandschap ‘aan de voet van de bergen. Dankzij de natuurlijke omgeving kunt u hier sportief en actief alle kanten op met klimmen, wandelen en het ontdekken van de nationale parken zoals Gran Paradiso of Val Grande.

Dolomieten met Trentino en Tirol zijn zomer en winter een paradijs voor uw actieve vakantie in de natuur. Vanaf de vakantiehuizen in de bergen in Italië kunt u het prachtige berggebied ontdekken met bergmeren, alpenweiden, bergtoppen maar ook wijngaarden; een bijzonder combinatie van cultuur en natuur. Activiteiten die u hier kunt verwachten zijn wandelen, fietsen, bergklimmen, mountainbiken en wintersporten. De wintersport in de Dolomieten op hoogtes van 1200km biedt gevarieerde activeiten in de sneeuw en op het ijs zoals ijsklimmen, kunstschaatsen, toerskien, langlaufen, rodelen, skisport, snowboarden. Bekende skigebieden zijn heir Alta Badia, Obereggen of Carezza.

Conclusie; Als u kiest voor de vakantiehuizen in de bergen in Italië, kunt u elke maand van het jaar actief genieten in de natuur en van de cultuur, u komt nooit bedrogen uit. Bovenstaande tekst is het levende bewijs.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.