Vakantie in Portugal

De vakantie in Portugal is de juiste keus als u van natuur, rust, lekker eten en cultuur houdt. Lissabon is de hoofdstad van Portugal en staat bol van historische cultuur en architectuur. Zo ligt Vasco da Gama begraven op het mooie kerkhof Torro de Belem bij het klooster Mosteiro dos Jeronimos. Baixa is de ‘benedenstad’ en het centrum van Lissabon. Hier ligt het belangrijkste plein van de stad Rossio. In de wijk Bairro Alto kunt u eindeloos restaurants bezoeken en genieten van het uitgaansleven. Alfama is de oude volkswijk met steile straatjes, trappen en steegjes. In de Fadohuizen in deze wijk vindt u nog de originele dans vaak in intieme restaurantjes met traditionele gerechten.

Ontdek het prachtige Portugal

Een vakantie in Portugal heeft van alles te bieden. Naast de natuur van de bergen en de kust kunt u mooie musea bezoeken. Een paar bekendere musea zijn het museu Nacional de Arte Antiga-belangrijk kunstmuseum met kunstwerken van Noord Europese kunstschilders, musea Calouse Gulbenkian of Centro de Arte Moderna met internationale kunst. Bezoek een stad als Coimbra met de fantastische barok bibliotheek en de oudste universiteit Als u actief wilt genieten in de natuur kunt u kiezen voor avontuur in de bergen met raften en abseilen of de omgeving verkennen op de fiets of tijdens een mooie wandeling. Voor de echte waterliefhebbers zijn er watersporten zoals kano varen en surfen aan de kust bij de de Vakantiehuizen aan de Costa Verde of de Costa Prata.

De Portugese kust

De Atlantische kust is een prachtige bestemming voor uw vakantie in Portugal. Er liggen prachtige stranden aan de kust zoals bij Albufeira. Houd er wel rekening mee dat de vele stranden en de rotskust populair en druk bezocht zijn. Een strandwandeling biedt ontspanning en het oude stadscentrum is een bezoek waard. Carvoeiro biedt beroemde rotspartijen en vele stranden . U vindt hier nog intieme strandjes en rustige plekjes voor romantiek en gezelligheid. Bij Villamoura ligt een jachthaven en golfbanen en natuurlijk is er strand. Bij Quarteira liggen mooie stranden. Afhankelijk van de wind en golfslag en het weer kunt u hier eindeloos genieten van de strandvakantie en de watersport. In Zuid Portugal liggen 200km aan zandstranden met daarbij de vakantiehuizen aan de Algarve. U komt tijd te kort in Portugal.

Onze vakantiehuizen in Portugal laten u dit unieke land beleven

De vakantiehuizen in Portugal nodigen u uit voor een bijzondere vakantie in dit unieke land. Of u nu kiest voor een Finca met zwembad of een gezellig zomerhuisje aan het strand u zult zeker genieten. Er is veel speelruimte voor de kinderen en van alles te doen in de omgeving. Portugal is een veelzijdig land. Als u denkt aan cultuur is Lissabon waarschijnlijk de eerste gedachte, maar wist u dat het hele land bol staat van tradities, geschiedenis en prachtige architectuur. Door het hele land vindt u mooie natuurparken, beschermde gebieden, botanische tuinen en parken. De rol van muziek is groot in Portugal, dat ziet u terug in de fado, bij de talloze concerten, themavakanties en muziekevenementen. Met een vakantiehuisje in Portugal van Bungalow.Net kunt u het allemaal beleven.

De omgeving verkennen

Portugal heeft een heerlijk klimaat met warme zomers en de zachte winters. Veel mensen kiezen er ook voor om in Portugal te overwinteren. Tot Portugal behoren ook de Madeira en de Azoren. Het land heeft talloze steden die de moeite van een bezoek waard zijn, een voorbeeld hiervan is Funchal. Naast het paleis van Sao Lourenco, de kabelbaan van Monte vindt u hier ook het Casino. Bezoek ook zeker één van de botanische- en tropische tuinen. Portugal heeft een groot netwerk aan wandelwegen en dankzij het klimaat kunt u ook in het voor- en najaar uitstekend wandelen. Bij Tras os Montes vindt u een dunbevolkt gebied, een natuurpark met een ruige natuur afgewisseld met landbouw. In het najaar staan de eikenbossen en kastanjebomen in de meest schitterende herfstkleuren. Alentejo in Zuid Portugal is vanouds een smokkelgebied. Het huidige wandelgebied loopt over de oude smokkelpaden. Aan de rand van het natuurpark staat de pyrietmijn van Sao Domingos. Bent u klaar voor een vakantie in Portugal?

Beleef Portugal

Portugal biedt een unieke combinatie van natuur, cultuur en historie op één locatie. Een bezoek aan de stad Lissabon, de hoofdstad van Portugal is daar een mooi voorbeeld van, met het plein Praca do Comercio. Maak hier ook kennis met de lokale gerechten en smaakvolle portwijnen. De rivier de Taag loopt dwars door de stad, zeer geschikt voor een romantische stedentrip met z’n tweeën. Enkele belangrijke bezienswaardigheden zijn het Parque das Nacoes, de schilderachtige middeleeuwse wijken Alfama, Mouraria en Bairro Alto aan de andere kant van de heuvel. Net buiten Lissabon vindt u badplaatsen als Estori en het romantische Sintragebergte. Een schitterend landschap met de daarin verschillende paleizen. Een geliefde bestemming in het zuiden van Portugal is de Algarve met haar prachtige en soms ruige baaien. Vakantie in Portugal, het ideale moment om lekker te genieten aan het strand. Denkt u hierbij aan Praia de Rocha met het fort van Santa Catarina. Het strand wat u hier aantreft is groot en schoon.

Huistypes

  Vakantiehuizen Portugal

  Vakantiehuizen Portugal

  De vakantiehuizen in Portugal zijn een prachtig begin van uw vakantie. Het natuurlijke landschap met bergen en de prachtige kust is rijk aan cultuur en gezelligheid. Bij een vakantiehuis is vaak een terras met barbecue of tuin. Als u wilt, verkent u de omgeving op de fiets of wandelend, geniet van een Portugees wijntje of gerecht en proef de sfeer in een dorp. Ontdek tijdens uw vakantie in Portugal de unieke Portugese muziek. De bekendste is de Fado, met bekende fadohuizen in Lissabon of Coimbra. Fadomuziek wordt gekenmerkt door gitaarspel en saudade-muziek met een boodschap van verlangen, het is melancholische muziek. De sfeer in de fadohuizen moet u gewoon ervaren. Fandango is een van de regionale dansen, eveneens zeer populair. Portugal is een bijzonder vakantieland waar natuur en cultuur heel vaak samen gaan.

  Onze Vakantiehuizen

  Appartementen Portugal

  Appartementen Portugal

  Waarom zou u kiezen voor een appartement in Portugal? Er zijn redenen genoeg zoals de complete vakantie accommodaties met alles erop en eraan in een mooi natuurlijk landschap. U vindt in Portugal prachtige cultuur onder andere in de vorm van schilderkunst zoals de schilder Nuno Goncalves uit de 15e eeuw. U zult zeker genieten van musea met werken van Fado en Columbano Pinheiro. Bezoek een stad als Lissabon. U kunt hier kennis maken met de diverse wijken van de stad met elk een eigen charme. De stad Braga is een stad rijk aan religieuze en historische architectuur. De kathedraal uit de 12e eeuw is een romaans pronkstuk . Ten zuidoosten van de stad vindt u drie belangrijke heilige plekken in de bergen of bedevaartsoorden zoals Bom Jesus, Sameiro en Falperra. Coimbra is een van de historische stadjes in Centro Portugal met de fadohuizen en de unieke historische bouwstijlen. Er is voor ieder wat wils.

  Onze appartementen

  Villa's Portugal

  Villa's Portugal

  Als u kiest voor een villa in Portugal, kiest u voor wat meer comfort en luxe tijdens een vakantie in Portugal misschien wel uw huwelijksreis of een vakantie naar aanleiding van een feestelijke gebeurtenis. Portugal is een ideaal land voor romantische paartjes met de diverse kleinschalige restaurantjes en de intieme strandjes. Als u buiten het hoofdseizoen op vakantie gaat in Tras os Montes zult u de vredige rust van de natuur in de vele natuurparken ervaren. Het ruige gedeelte met hoogplateaus en bergketens met de realistische en tegelijkertijd ambachtelijke bergdorpen is heel bijzonder. Hier zijn nog boeren die met os en ploeg hun land bewerken. Beiras is de streek van zandstranden, vissersplaatsjes, watersport maar ook van Moorse kastelen, Middeleeuwse forten en kerken. U komt tijd te kort in Portugal.

  Onze villas

  Groepsaccommodaties Portugal

  Groepsaccommodaties Portugal

  Groepsaccommodaties in Portugal bieden ruimte voor alles en iedereen. Het praktische van deze vakantie adressen is dat er plek is voor rust, voor een barbecue party, voor een wedstrijd op het sportveld of een gezellig ontbijt op het terras. Tijdens de groepsvakantie zijn er altijd een paar die rond willen kijken in een mooie stad als Porto, een havenstad aan de Costa Verde. De Portowijnen komen uit deze regio aan de rivier de Douro. Ontdek bijvoorbeeld Minho, de groenste regio van Portugal. Liefhebbers van natuur en rust zullen hier heerlijk genieten mede dankzij de aanwezigheid van het nationaalpark Peneda Geres. Burchtstadjes, straatmarkten en soms zelf ossenkarren zijn nog steeds actueel in het straatbeeld. Als u samen kiest voor de Westkust kunt u de rustige en intieme strandjes aan de verkoelende Atlantische Oceaan ontdekken, als oase van rust en natuurlijk schoonheid. In Portugal kunt u gezellig samen op vakantie.

  Onze groepsaccommodaties

  Vakantieparken Portugal

  Vakantieparken Portugal

  Vakantieparken in Portugal hebben jong en oud veel te bieden. In deze parken vindt u naast de vakantieaccommodaties diverse mogelijkheden voor activiteiten zoals sportvelden, een ruimte met spelletjes zoals tafeltennis en tafelvoetbal. Tijdens de schoolvakantie is er vaak een amusementsteam aanwezig met programma’s voor jong tot volwassenen. Buiten het park kunt u mooie plekken bezoeken zoals Funchal. Het ligt in een mooie omgeving waar u van kunt genieten vanaf de kabelbaan van Monte met een indrukwekkend uitzicht. De botanische tuinen en tropische tuinen, de overdekte markt zijn een paar bijzondere plekjes in de stad. De historische kathedraal Se do Funchal is mooi bewaard gebleven en wordt regelmatig opengesteld voor bezoekers. In een stad als Guimaraes kunt u het historisch centrum bezoeken, beschermd door de UNESCO. De middeleeuwse bouwstijl is een stille getuige van de historie van Portugal.

  Onze vakantieparken

Specials

Praktische Informatie

Documenten

Voor het reizen naar Portugal heeft u de volgende documenten nodig.

 • Een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.

 • Een rijbewijs is geen geldig legitimatiebewijs, wel heeft u deze natuurlijk nodig wanneer u met de auto naar Portugal gaat of wanneer u ter plaatse een auto wilt huren. Vergeet uw groene (verzekerings)kaart niet als u met uw eigen auto gaat!

 • Denk ook aan de papieren voor reisverzekering, ziektekosten en eventuele belangrijke telefoonnummers zoals voor het blokkeren van uw bankkaart bij diefstal.

Autorijden:

U zult in Portugal geen bijzondere verkeersregels aantreffen.
Op verschillende trajecten in Portugal moet tol betaald worden (tolpoorten). Op bepaalde locaties kunt u alleen elektronisch betalen. Weest u daarop voorbereid.

 • Snelheidslimieten:
  Binnen de bebouwde kom 50km/h
  Buiten de bebouwde kom: 90km/h
  Autoweg:100km/h
  Snelwegen120km/h (min. 50km/h)

 • Personen die nog geen jaar in het bezit zijn van een rijbewijs mogen maximaal 90km rijden.

 • In de winter is gebruik van sneeuwkettingen verplicht.

Algemene Informatie

 • Oppervlakte: 92.080 km²

 • Aantal inwoners: 10.799.270 in 2013

 • Hoofdstad: Lissabon

 • Regeringsvorm: Republiek

 • Taal: Portugees en Mirandees

 • Munteenheid: Euro

Munteenheid

De munteenheid van Portugal is de euro. U vindt munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 eurocent en van 1 en 2 euro. Biljetten zijn er van 5, 10, 20. 50, 100, 200 en 500 euro.

Eten en Drinken

Maak kennis met een paar veel voorkomende gerechten en dranken in Portugal:

Pasteis de Belem – kleine pasteitjes met roomvulling, vooral in Lissabon
Bacalhau – stokvis elke dag anders bereid
Cataplana – stoofpot van garnalen, krab, kip, vlees en spek.
Piri piri – pikante kip
Arroz de sarrabulho – gestoofde rijst in varkensbloed
Arroz de cabidela – rijst en kip gestoofd in kippenbloed.

Er wordt geadviseerd geen water uit de kraan te drinken
Port uit Portugal
Madeira wijnen.
Koffie met melk

Huisdieren

Als uw uw huisdier niet wilt thuis laten met de vakantie, houdt rekening met de volgende regels.

 • Het huisdier heeft een Europees dierenpaspoort nodig waar in vermeld staat welke inentingen uw dier gehad heeft.

 • Het dier moet geïdentificeerd kunnen worden door middel van een chip. Tatoeage is sinds 2 juli 2011 niet meer geldig.

 • Voor Duitsland moet uw huisdier tenminste ingeënt zijn voor de volgende ziekten:
  - Honden: rabiës
  - Katten: niesziekte, kattenziekte

 • Zorgt u er ook voor dat het dier voor vertrek een ontwormingskuur heeft gehad.

 • Neem tijdig contact op met uw dierenarts om de inentingen en het paspoort te regelen.

 • Denkt u er aan dat de hond in het openbaar altijd aangelijnd moet zijn en dat u een muilkorf bij u moet hebben wanneer de hond zwaarder is dan 20kg of een schofthoogte heeft van meer dan 40cm. De hond hoeft deze niet altijd te dragen maar u moet deze op verzoek kunnen tonen.

 • Pitbulls, Staffordshire Terriërs, Staffordshire Bullterriërs en Bullterriërs zijn toegestaan in Portugal voor een beperkt aantal dagen. Deze honden moeten altijd een muilkorf dragen.

 • Aan het vervoer van de hond zijn ook speciale eisen gesteld. Deze mag beslist niet voorin zitten en op de achterbank moet deze in een speciale hondengordel zitten. In een bench vervoeren mag altijd.

Een paar woordjes Portugees

Het wordt altijd gewaardeerd als u een paar woordjes in de taal van uw gastland spreekt of herkent.

Kan ik het menu zien? - Pode me dar o menu, por favor?
Hoe laat is het ontbijt? - Quando é servido o cafe da manha?
Hoe laat is de lunch? - Quando é servido o almoco?
Hoe laat is het diner? - Quando é servido o jantar?

Een biertje, alstublieft - Eu gostaria a cerveja, por favor
Ik wil graag een glas witte wijn - Eu gostaria vinho branco, por favor
Ik wil graag een glas rode wijn - Eu gostaria vinho tinto, por favor
Ik wil graag een fles witte/rode wijn - Eu gostaria garrafa de vinho branco/tinto, por favor
Een kop thee/koffie met melk, alstublieft - Eu gostaria o cha/o café, por favor

Nul – Zero
Een – Um
Twee - Dois
Drie – Três
Vier – Quarto
Vijf - Cinco
Zes - Seis
Zeven - Sete
Acht - Oito
Negen - Nove
Tien - Dez
Elf - Onze
Twaalf - Doze
Dertien - Treze
Veertien - Quatorze
Vijftien - Quinze
Zestien - Dezesseis
Zeventien - Dezessete
Achttien - Dezoito
Negentien - Dezenove
Twintig - Vinte
Honderd - Cem
Vijfhonderd - Dosentos
Duizend - Mil
Hallo - Bom dia
Tot ziens - Adeus
Ja/Nee - Sim/Nao
Alstublieft - Por favor
Dankuwel - Obrigado (m) Obrigada (v)
Sorry - Me desculpe-me
Hoe heet je? - Como se chama?
Ik ben/Mijn naam is...- Meu nome é...
Spreekt u Engels? - Voce fala Ingles?
Ik spreek geen Portugees - Não falo português
Ik begrijp het niet - nu nao entendo
Kunt u dat herhalen? - Pode repetir isso?
Hoe laat is het? - Que horas são?
Hoeveel kost dat? - Quanto que é este(a)?
Ik wil graag een glas water - Eu gostaria a agua, por favor
Ik wil graag een fles water - Eu gostaria gaffafa de agua, por favor

Proost! - Tim-tim!
Mag ik alstublieft de rekening? - Por favor traga-me a conta
Waar is de wc? - Onde esta banheiro?

Het Mirandees wordt erkend als een co-officiële regionale taal in sommige gemeenten van het noordoosten van Portugal. De taal wordt beheerst door ongeveer 15.000 personen.

Culturele gewoonten

 • Alcohol is toegestaan vanaf 18 jaar, dit geldt voor kopen en gebruiken

 • Voor tabak zijn de zelfde regels. U mag niet roken in openbare gelegenheden.

 • Respecteer de portugese muziek met de dans Fado met een portugese gitaar en muziek van verlangen.

 • Eetgewoontes

 • Soep is een favoriet voorgerecht

 • Nagerecht is vaak met vers fruit en de talloze soorten ijs

 • Elke regio heeft zijn eigen gerechten en culinaire tradities

 • Overal in Portugal vindt u bankerbakkerijen met koffiehuis voor een koffiebreak of tijdens de lunch. Op de kleine markten in steden en dorpen vindt u talloze versproducten.

 • Het eetpatroon van de Portugezen is duidelijk anders maar als toerist merkt u daar niets van. Een restaurant bezoeken of anders kan op elk tijdstip en u zult gastvrij ontvangen worden.


1996-2016 © Bungalow.Net
Mijn Reservering
Mijn Accommodaties
Over Bungalow.Net
Klantenservice
Nieuwsbrief
Onze website maakt gebruik van Cookies. Door op Ga verder te klikken, accepteert u het gebruik van cookies.
Nieuwsbrief

Zorg dat u als eerste op de hoogte bent van kortingen tot wel 60% in Portugal

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief