Helaas hebben we geen resultaten kunnen vinden voor uw zoekcriteria, maar door uw zoekopdracht aan te passen kunnen wij u vast helpen. Een paar tips om te zoeken: Verwijder filters Vergroot het zoekgebied Zoek op stad, regio, land, huisnaam.

AbruzzoApulieBasilicataCalabrieCampanie

Verwijder laatste filter

Verwen uzelf met een gezellig vakantiehuis in Molise

Als u uw vrienden of familie vertelt dat u een vakantiehuis in Molise geboekt heeft, zal niet iedereen weten waar dat is. Daar is maar een enkele reden voor namelijk dat het de jongste regio van Italië is en ook nog steeds de onbekendste regio. Massatoerisme zult u hier nog niet aantreffen. Vele toeristen komen na de eerste vakantie in Molise terug en zijn zo enthousiast dat andere toekomstige toeristen toch even het internet opgaan voor wat meer informatie, dat is al jarenlang de beste marketingstrategie. Het landschap van Molise bestaat voor 40% uit bergen bijvoorbeeld bij het Matese gebeid waar u nog een ruig berggebied aan zult treffen. In het seizoen trekken hier velen het bos in voor het zoeken van eetbare paddestoelen. In deze periode van groeiend vakantiegebied komt u hier twee dingen tegen die soms samen gaan en soms botsen. Aan de ene kant ziet u hier de in het zwart geklede oudjes op de bankjes buiten in de zon in dorpen waar de tijd nog stil staat, aan de andere kant ziet u de jeugd met merkkleding en mobieltjes die constant actief zijn in de steden die worden bedolven onder nieuwe technieken. U kiest voor een vakantiehuis in Molise voor de mooie natuur, ongerepte stranden en de archeologische opgravingen.

Cultuur en bezienswaardigheden

U kunt vanaf de vakantiehuizen in Molise diverse steden bezoeken zoals Campobasso en Termoli. Termoli is een klein vissers- en badplaatsje, er liggen mooie zandstranden vlakbij. Termoli ligt in Midden Italië, in de provincie Campobasso. Het historische centrum ligt op een soort van schiereiland. De stadswal biedt al vele jarenlang bescherming. Er valt van alles te beleven met een vakantie in Molise, op een manier dat u hier vele kleinschalige bezienswaardigheden en activiteiten aan zult treffen. Een van de kenmerkende activiteiten voor Molise is olijven plukken. Het is een arbeidsintensief proces en alle hulp is welkom. Daarna kunt u natuurlijk altijd het daaropvolgende proces van olijfolie maken en andere produkten blijven volgen. In Saepium kunt u een oud Romeins fort met vier poorten bezoeken. Het is onbekend bij de toeristen maar liefhebbers van historie en cultuur zullen hier van smullen. Bezoek het kleine plaatsje Capracotta vanaf de vakantiehuizen in Molise, ontdek de lokale winkeltjes en rust lekker uit op het centrale dorpsplein. De universiteit van Molise onstond in 1982 met acht faculteiten. Een deel van de historische locatie is opengesteld voor bezoekers. Het stadje Termoli huisvest diverse historische gebouwen, er ligt ook een mooi strand vlakbij voor wat ontspanning aan de kust. Er ligt hier een breed strand met een prachtige zee. Aan deze zelfde kust vindt u de karakteristieke houten stellages waar de netten vol gevangen vis worden geladen. Campobasso wordt letterlijk en figuurlijk omringd door de Apennijnen. Het is de koudste stad van Zuid Italie met koude en warmte tussen 2 en 25 graden. Bovendien is het voor deze stad heel gewoon dat er sneeuw ligt, maar dit is hoogst ongebruikelijk voor Zuid Italië. Venafro is een andere stad in de omgeving aan de voet van de berg Santa Croce met een hoogte van 1026m. In de Romeinse tijd was het Venafrum belangrijk met een amfitheater, aquaduct, theater, de restanten kunt u nog bezoeken. De kathedraal van San Nicandro uit 1575 is ook zeker uw bezoek waard. De kleinschalige cultuur is in Molise heel waardevol.

Actieve vakantie in de Molise

Dankzij de natuurlijke omstandigheden en de gezellige vakantiehuizen in Molise is dit wintersportgebied geliefd bij de Italianen. Buiten het sneeuwseizoen kunt u hier fijn wandelen, fietsen en mountainbiken. Bij Sepino kunt u prachtig wandelen en fietsen in de natuur. De kust van Molise is 37km lang met de badplaats Termoli als hoofdrolspeler. De Monti del Matese is een bergketen en onderdeel van de Apennijnen met als hoogste top 2050m de Monte Miletto. Liefhebbers van natuur hebben de bruine beer weer gesignaleerd in deze regio. Het lago del Matese is het grootste karstmeer van 5km2 op 1011m hoogte. Ontdek hier ook de grotten en dolinen. Bij Campitello Matese liggen in de winter 45km aan wintersportpistes. U zult zich niet vervelen vanaf de vakantiehuizen in Molise.