Vakantiehuizen Inspiratie Informatie

Eindeloos genieten bij de vakantiehuizen aan het strand aan het Balaton

De vakantiehuizen aan het strand aan het Balatonmeer staan op schitterende locaties. Het is geen zee maar een binnenmeer, maar ondanks dat heeft het als tweede naam - de Hongaarse Zee-. Het is het grootste meer van Midden Europa met een... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Balatonmeer


Informatie

De vakantiehuizen aan het strand aan het Balatonmeer staan op schitterende locaties. Het is geen zee maar een binnenmeer, maar ondanks dat heeft het als tweede naam - de Hongaarse Zee-. Het is het grootste meer van Midden Europa met een lengte van 77km en een kustlijn van rond de 200km. Het is niet heel diep dus het water is relatief snel warm voor een strandvakantie en watersportactiviteiten. Dit is een van de redenen dat families met kinderen zich hier prima thuis voelen. Het Balatonmeer is naast Boedapest de belangrijkste toeristische trekpleister in Hongarije. Ontdek ook tijdens uw vakantie aan dit meer de heerlijke wijnen en plaatselijke gerechten, een beetje culinaire verwennerij is goed voor iedereen.

Actief genieten aan het Balaton

De stad Siofok is een van de steden aan de oevers van het Balaton waar jong en oud zich prima vermaakt. Vanaf de vakantiehuizen aan het strand aan het Balaton kunt u in deze stad gezellig uitgaan of wat eten. Daarnaast vindt u hier een paradijs voor watersportliefhebbers met mogelijkheden voor zwemmen, zeilen, varen, waterfietsen, surfen en natuurlijk als rustpunt een fijne strandvakantie. Houd er rekening mee dat u hier ook vaak grasstranden aan zult treffen, heel plezierig en schoon. U mag niet varen met motorboten op het meer. Dat resulteerde in de aanwezigheid van diverse zeilhavens zoals Keszthely, Badacscony, Tihany, Balatonfüred, Balatonalmadi, Siofok en Balatonfoldvar. In de zomer tijdens het hoogseizoen kan het behoorlijk druk zijn aan het meer, maar u zult nog steeds een rustig plekje kunnen vinden of u trekt zich terug op uw eigen terras bij uw vakantiehuis aan het Balaton. Een jaarlijks terugkerend evenement is het Overzwemmen van het Balatonmeer tussen Révfülöp en Balatonboglár. Jaarlijks komen hier duizenden mensen op af. Tijdens deze happening worden er ook andere culturele en amusementsprogramma’s georganiseerd. Ik las ergens op het internet een reisverslag bij het Balaton, ik citeer de volgende opmerking ; bikken, bakken en badderen is super aan het Balaton.

Badplaatsen aan het Balaton

Badacsony is een bekende badplaats aan het Balatonmeer. Bezoek de gezellige haven, maak een boottocht op het meer, proef de sfeer op de markt. U kunt hier fantastisch wandelen in de omgeving. Tapolca is een ander mooi plaatsje aan het meer waar u mooie grotten kunt ontdekken, alleen met de boot te bereiken. Ontdek de gezellige markten of ga lekker winkelen. Bij Balatonfenyves vindt u grasstranden met ondiep water. Als u niet kunt zwemmen of u bent op stap met de kids, is dit een zeer geschikte plek om te genieten van een vakantie aan het water. Keszthely is een badplaats met een historische binnenstad, een haventje, mooie zandstranden waar aan de kinderen is gedacht met diverse speeltoestellen. Ontdek vanaf uw vakantiehuis aan het strand aan het Balaton de mogelijkheden in de omgeving. U vindt bij het Balatonmeer alles voor een complete strand- en watersportvakantie.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.