De strandvakantie bij de vakantiehuizen in Alentejo is super

De vakantiehuizen aan het strand in Alentejo staan in Zuid-midden Portugal. Het wordt onderverdeeld in vijf regio’s namelijk Alentejo Central, Alentejo Litoral, Alto Alentejo, Baixo Alentejo en Leziria do Tejo. Belangrijke steden in Alentejo... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Alentejo


Informatie

De vakantiehuizen aan het strand in Alentejo staan in Zuid-midden Portugal. Het wordt onderverdeeld in vijf regio’s namelijk Alentejo Central, Alentejo Litoral, Alto Alentejo, Baixo Alentejo en Leziria do Tejo. Belangrijke steden in Alentejo zijn Evora, Portalegre, Beja en Sines. Het landschap wordt wel de Broodmand van Portugal genoemd met golvende velden, vruchtbare grond, kleine dorpjes, marmergroeves die vaak nog operatief zijn. De gebouwde dammen in deze regio zijn functioneel voor de watervoorziening, daarnaast onstonden er ook mooie meren zoals in de Guadianarivier bij de Alqueva dam. Na deze algemene informatie over Alentejo geven we u wat meer informatie over de stranden aan de Portugese kust.

Ontdek de stranden van Alentejo

Het aanbod van zand, zon en zee is groot vanaf de vakantiehuizen aan het strand in Alentejo. Het strand bij Santo Andre Lagune is een mooi natuurlijk strand, omringd door duinen. Dit strand is zeer geschikt die plezier beleven aan rust en natuur. Een ander natuurgebied vlakbij is de Sancha Lagune. U kunt hier op de paden! fantastisch wandelen en mountainbiken. Het strand bij Alberta Nova is een puur natuur zandstrand, ook weer omringd door duinen. Als u wilt duiken kunt u kiezen voor het strand Praia da Samouqueria, zandstranden tussen de rotsen, houd er wel rekening mee dat de stranden wat moeilijker toegankelijker zijn. De stranden zijn vanaf uw vakaniehuis in Alentejo te bereiken via de kliffen en trappen uitgehouwen in de rotsen. Duiken en de grotten bezoeken zijn hier topactiviteiten. Het strand van Sao Torpes Noord is een strand met terrasjes, strandactiviteiten, schoon zeewater. Er is direct bij het strand parkeergelegenheid beschikbaar. Praia Grande de Porto Covois een kort maar breed strand met strandpaviljoens. Het zandstrand heeft als achtergrond mooie rotsen en rotswanden. Dit strand is een prima rustpunt na een wandeling en mini-klimpartij. Praia de Melides is een uitgestrekt en breed strand. U kunt aan het strand wat eten en drinken. De duinen bepalen het landschap aan deze kust. Het strand van Morgavel is een zeer natuurlijk strand met duinen, u zult hier geen massatoerisme aantreffen.

Aan de kust van Alentejo

De stranden aan de kust van Alentejo liggen vaak achter duinen of rotsen of in een baai. Aan het strand zelf zult u minder vaak een terrasje aantreffen. Daarentegen bieden de dorpjes aan zee onderweg naar de kust talloze mogelijkheden voor een gezellige, Spaanse en betaalbare maaltijd. U kunt hierbij denken aan Porto Covo, een schilderachtig vissersdorp. Zowel het strand als de vissershaven als het eiland Pessegueiro zijn uw bezoek waard. De activiteiten aan de kust zijn goed verzorgd met behoud van en zorg voor de natuurlijke omgeving. Op elk strand zult u al snel ontdekken wat hier wel of niet kan. Informeer voor actuele informatie hierover bij de vakantiehuizen aan het strand in Alentejo.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.