Ontdek de vakantiehuizen in Brabant op de mooiste plekjes

De vakantiehuizen in Belgisch Brabant ontvangen u met open deuren voor een fantastische vakantie. Brabant ligt in het Vlaams Gewest en het is bijna de kleinste provincie van België. Leuven functioneert als hoofdstad... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Brabant


Informatie

De vakantiehuizen in Belgisch Brabant ontvangen u met open deuren voor een fantastische vakantie. Brabant ligt in het Vlaams Gewest en het is bijna de kleinste provincie van België. Leuven functioneert als hoofdstad, dit is niet officieel. In het landschap van Brabant vindt u gezellige Belgische steden en het heuvelachtige landschap van Pajottenland, een parel van de Belgische natuur.

Het Pajottenland

Het Pajottenland is een vruchtbare landbouwstreek in een heuvelachtig gebied. U vindt hier in de nabije omgeving van de vakantiehuizen in Brabant gezellige dorpen zoals Aalst, Edingen met kasteel en park of Halle met de mooie basiliek. De liefhebbers van wandelingen maken, fietsen en genieten in de natuur kunnen hier uit de voeten. De heuvels op ongeveer 100m boven zeeniveau dragen mooie namen zoals Suikerenberg en Snikberg. U kunt het beste op locatie informeren naar de herkomst van de namen. Liefhebbers van stilte en natuur zullen maximaal genieten van het Stiltepad Dender Mark. Het is een officieel stiltegebied met vier stilte wandelpaden met namen van de vier windstreken. Helaas zijn niet alle paden geschikt voor kinderwagen en rolstoelen. Vanaf de Kongoberg heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Ontdek ook de dorpen met hun eigen charmes in dit gebied.

Actief genieten in Brabant

Wandelen, fietsen en paardrijden in het Pajottenland is een plezierige vakantie ervaring. Het aanbod van wandelingen is groot, van open wandelingen tot themaroutes in de natuur bij Afflilgem, Asse of Dilbeek. U kunt ook inschrijven voor een wandeling met gids, op deze manier krijgt u wat meer achtergrondinformatie over de geschiedenis en cultuur van de omgeving. In Bever werd de wandeling ‘het dorp zonder straatnamen’ uitgezet. Dit is een van de vele voorbeelden. Informeer in de omgeving van uw vakantiehuis in Brabant naar de mooie wandelroutes in de buurt. Fietstochten worden ook met zorg uitgezet. Zo is er de boomgaardentocht in Herne langs tien boomgaarden. Of u nu kiest voor een wandeling of fietstocht met of zonder thema, met of zonder gids, u zult zeker genieten van de prachtige omgeving vanaf de vakantiehuizen in Brabant.

Bezienswaardigheden in Belgisch Brabant

Het vakantiegebied Brabant biedt cultuur en historie, soms klassiek en soms uniek. Zo kunt u het WRC Manke Fiel bezoeken. Theofiel van Vaerenbergh was een ietwat zonderling figuur en bouwde met potscherven. Dit ‘museum’ is erg leuk, laat u verrassen. In Itterbeek kunt u het openluchtmuseum Bruegel bezoeken, het is eigenlijk meer een wandeling van 8km door Itterbeek en een deel van Dilbeek langs monumenten die herinneren aan Bruegel, heel bijzonder, zeker als u een fan van Bruegel bent. U kunt diverse molens bewonderen in de omgeving van Sint Gertrudis en Pede zoals de Luizenmolen of de watermolen. Dit is een prachtig stukje van Belgisch Brabant. De stad Leuven is een mooie vestingsplaats van diverse universiteiten en de bierbrouwerij Artois, dit resulteerde in de naam Bierhoofdstad van België. De sfeer in de stad leeft en bruist en u vindt hier talloze historische monumenten. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Grote markt met het Tafelrond-gotisch gebouw of de Lakenhal-historisch beursgebouw of de historische Universiteitsbibliotheek uit 1919. U kunt gezellig winkelen in Leuven of een markt bezoeken. Ook hiervoor geldt, informeer bij de vakantiehuizen in Brabant voor de actuele informatie waar en wanneer de markten worden gehouden. Denkt u hierbij aan de bloemenmarkt, rommelmarkt en zelfs Kerstmarkt. Een avondje uit in Leuven is gezellig, er zijn genoeg uitgaansgelegenheden en restaurants en terrasjes waar u in goed gezelschap van kunt genieten. Tot slot, infomeer naar de legende over Fiere Margrietje, een verhaal vertelt door Heisterbach over de eenvoud van het leven van Margaretha van Leuven. Zowel in Leuven als tijdens een vakantie in Brabant kunt u van alles bezoeken en doen. De hartelijke gastvrijheid zult u niet snel vergeten.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

/**/