Vakantiehuizen Informatie

Vakantiehuizen in Rekem zijn complete en betaalbare vakantie adressen

De vakantiehuizen in Rekem ontdekt u in de Belgische provincie Limburg op de mooiste plekjes. Rekem is een onderdeel van Lanaken. Rekem is een typische Belgische plaats met een oude kern Oud Rekem. Lees meer

Populaire Vakantiehuizen in Rekem


Informatie

De vakantiehuizen in Rekem ontdekt u in de Belgische provincie Limburg op de mooiste plekjes. Rekem is een onderdeel van Lanaken. Rekem is een typische Belgische plaats met een oude kern Oud Rekem. U ontdekt in Rekem diverse historische bezienswaardigheden zoals het de Ucuverpoort, oude stadsomwalling of de historische museumkerk en parochiekerk Sint Pieter. Tijdens een rondwandeling door de stad ontdekt u ook de diverse huizen in Maaslandse stijl uit de 18e en 19e eeuw of kijk rond op de Groenplaats met de schandpaal. De Ucoverpoort is de enige van de vijf poorten die overgebleven is in het historische plaatsje. De Sint Pieterskerk wordt tegenwoordig nog als kerk gebruikt. De voormalige Sint Pieterskerk aan de Groenplaats is nu een museum met architectuur en religieuze kunst in de vorm van schilderijen en beelden. De Groenplaats is een plein in Oud Rekem, los van wat historische gebouwen is het nu een algemeen plein, waar in het verleden zich heel wat afgespeeld heeft. Oud Rekem kreeg in 2008 de waardering vna Toerisme Vlaanderen ; het Mooiste dorp van Vlaanderen. Men is zich in het dorp bewust van het belang van het behoud van monumenten en tradities. In deze omgeving mag u dus genieten van een gezellige vakantie in de vakantiehuizen in Rekem, dat is een prima vooruitzicht.

Lanaken en Limburg

Rekem is een deelgemeente van Lanaken en ligt in de provincie Limburg. Ook hier vindt u mooie historische gebouwen zoals het kasteel Pietersheim en restanten van de burcht vlakkbij en het vormt een van de zes toegangspoorten van het nationaal park Hoge Kempen. Ontdek hier ook de St. Ursulakerk, de Heidemolen-watermolen op de Molenbeek of de abdij van Hocht. Lanaken ligt prachtig aan de zuidrand van het Kempens Plateau. U kunt hier fantastisch wandelen en fietsen op de gemarkeerde routes.

Limburg is een van de mooie provincies in België met unieke natuurgebieden zoals het domein Bokrijk in Genk. In steden als Hasselt kunt u aantrekkelijke musea bezoeken zoals het nationaal Jenevermuseum, het Modemuseum, Kunstenuseum Z33 of wat dacht u van het Gallo Romeins museum in Tongeren. In het nationaalpark Hoge Kempen- het enige nationaalpark in Vlaanderen kunt u fijn wandelen en fietsen maar er is meer in Belgisch Limburg zoals de Japanse tuin in Hasselt of het Blotevoetenpad in Zutendaal. De provincie Limburg is een paradijs voor de liefhebbers voor het maken van fietstochten, lang of kort. U vindt hier een netwerk van routes van ruim 2000km lang. Als u van winkelen houdt, kiest u dan voor de stad Hasselt of Tongeren. Vanaf de vakantiehuizen in Rekem kunt u in eigen stijl vakantie vieren. U kunt er opuit trekken en de omgeving verkennen en u kunt ook kiezen voor een rustige dag met boek, goed glas en het juiste gezelschap. ‘Doen waar u zin in heeft op dat moment’ is de enige juiste definitie van vakantie vieren.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.