Vakantiehuizen Inspiratie Informatie

Last minute aan het Balatonmeer, de beste vakantie aan het water

Het Balatonmeer is het grootste meer van Hongarije en wordt ook wel de Hongaarse zee. U kunt hier eindeloos genieten van uw rust met de last minute vakantiehuizen aan het Balatonmeer, maar ook plezier beleven aan... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Balatonmeer


Informatie

Het Balatonmeer is het grootste meer van Hongarije en wordt ook wel de Hongaarse zee. U kunt hier eindeloos genieten van uw rust met de last minute vakantiehuizen aan het Balatonmeer, maar ook plezier beleven aan buitenactiviteiten. Om u een idee te geven waar u voor kiest, het meer is 79km lang en 15km breed, 296km aan kustlijn en maximaal 12m diep. Het schiereiland Tihany ligt midden in het meer en geeft een extra dimensie aan deze regio. Vele bezoekers, waaronder schilders zoals Jozsef Egry, vonden hier hun inspiratie voor bijzondere werken. U vindt hier massatoerisme op populaire stranden, maar u ontdekt ook genoeg rustige stranden en mooie plekjes in de natuur langs het meer.

Een actieve vakantie aan het Balatonmeer

Tijdens een last minute vakantie aan het Balatonmeer kunt u maximaal genieten van de watersport. In de zomer worden hier lange afstand zwemwedstrijden gehouden vanaf diverse badplaatsen naar de andere oever. Fietsen en wandelen om het meer is heerlijk, een wandeling op Tihany terwijl u geniet van de mooie omgeving is heel bijzonder. De watersportactiviteiten op het meer variëren van zwemmen tot zeilen, van surfen tot waterfietsen. Paardrijden in de omgeving van het meer geeft u een fantastisch gevoel van vrijheid, ontdek de diverse maneges. Liefhebbers van flora en fauna kunnen kiezen voor bijzondere wandelroutes met natuurlijke thema’s. Een wandeling naar de vulkaan bij Badacsony is spannen of wat dacht u van de heuvels van Kezszthely of het Kali-bekken? Uw eigen vis vangen en deze dan barbecueën is mogelijk in de omgeving van de last minute vakantiehuizen aan het Balatonmeer.

Ontdek de cultuur

De wijncultuur in deze regio is een belangrijk onderdeel van een last minute aan het Balatonmeer. U kunt hier wijngebieden bezoeken als Csopak met de rode aarde, Badacsony met de vulkanische ondergrond, Scisco als vruchtbare vallei of Zanka, allemaal voornamelijk met witte druiven. De jonge wijnboeren hebben de laatste jaren de wijnbouw met succes en enthousiasme weer opgepakt. Er liggen mooie stadjes in de omgeving van de last minute vakantiehuisjes aan het Balatonmeer, zoals Balatonfured, Siofok, Tihany of Veszprem. Balatonfured is een badplaats met een historische achtergrond compleet met jachthaven en gezellig centrum met uitstekende eetgelegenheden. U vindt hier ook mooie kerken, spa’s en badhuizen. Siofok is een andere dynamische stad aan het Balatonmeer waar zowel families met kinderen als jongerengroepen zich snel thuis voelen. De Zilveren en Gouden stranden hebben een uitstraling van een badplaats aan de Middellandse Zee. Een last minute vakantie aan het Balatonmeer bruist en spettert van activiteiten.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.