Kies voor de sfeervolle vakantiehuizen in Doorn, in Utrecht

Ontdek een van de vele gezellige plaatsen in Nederland vanaf de vakantiehuizen in Doorn, in de provincie Utrecht. Het ligt in de Utrechtse Heuvelrug, wat tegenwoordig een nationaalpark is. Lees meer

Informatie

Ontdek een van de vele gezellige plaatsen in Nederland vanaf de vakantiehuizen in Doorn, in de provincie Utrecht. Het ligt in de Utrechtse Heuvelrug, wat tegenwoordig een nationaalpark is. Het dorp is niet heel groot, maar de gemoedelijke sfeer zal u zeker bevallen. De natuurlijke omgeving is prachtig. U vindt hier meerdere toppen boven de 50 meter met als hoogste punt de Amerongse Berg van 69,2m, de Grebbeberg is het meest zuidelijke puntje. De Utrechtse Heuvelrug ligt tussen Driebergen en Rhenen met indrukwekkende stuwwallen en heel veel bos. U kunt hier fijn wandelen, fietsen en mountainbiken. Er wordt alles aan gedaan om de natuur in zijn waarde te laten. De aanleg van ecoducten verhoogt de kans op behoud van de natuurlijke omstandigheden. Prachtige gebieden zijn op deze manier met elkaar verbonden zoals de Leusderheide of de Treek-Henschoten. Dankzij het milieuvriendelijke management voelen steeds meer dieren en bloemen zich hier weer opnieuw thuis. De vakantiehuizen in Doorn staan op prachtige locaties. Een ander mooi natuurgebied is het Doornse Gat als resultaat van zandafgravingen. Op de Doornse Kaap staat een unieke uitkijktoren van 9m hoog, de Kaap zelf ligt op een verhoging van 53m omringd door zwerfstenen.

De omgeving van Doorn

U kunt leuk rondkijken in het Utrechtse dorp vanaf de vakantiehuizen in Doorn. Het Huis Doorn heeft door de jaren heen verschillende eigenaren gehad. Het is nu in bezit van de Nederlandse Staat en functioneert als zelfstandig Rijksmuseum. U vindt hier onder andere een collectie keizerlijke kunstvoorwerpen. Het Maarten Maartenshuis is een prachtig buitenhuis, vernoemd naar de eerste eigenaar van het huis. Het staat naast het kleinere landhuis de Zonheuvel. Beide huizen zijn opengesteld voor bezoekers, informeer voor openingstijden en details op locatie. In de omgeving is een bezoek aan een mooie stad als Amersfoort zeker een aanrader, met kleinschalige maar mooie musea en een gezellig centrum. De omgeving leent zich eindeloos voor wandelingen, fietstochten en zelfs kanotochten op de kanalen in de omgeving.

De provincie Utrecht

Zowel de provincie als de stad Utrecht is uw bezoek waard vanaf de vakantiehuizen in Doorn. Als u graag wandelt of fietst, zult u blij zijn met het netwerk van natuurpaden en routes die u zult aantreffen in deze provincie. Door de goede bewegwijzering kunt u bijna helemaal zelf uw routes bepalen zonder al te groot risico op verdwalen. Als u van cultuur en geschiedenis houdt, bent u hier ook aan het juiste adres. Het aanbod van musea is groot, denkt u hierbij aan Amersfoort met het Cavaleriemuseum of het Mondriaanshuis, aan Baarn met het Nederland Scouting museum of het kasteel Groeneveld of kasteel de Haar bij Haarzuilens. Deze kastelen staan op een locatie die samen een prachtig geheel vormen. U kunt fijn rondkijken in Utrecht.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.