Vakantiehuizen in More Romsdal

In de nabije omgeving van de vakantiehuizen in More or Romsdal woont slechts 5,4 procent van de Noorse bevolking. Nordmore ligt in de noordelijke kuststreek rond Kristiansuns en Sunndal Valley. Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in More Romsdal


Informatie

In de nabije omgeving van de vakantiehuizen in More or Romsdal woont slechts 5,4 procent van de Noorse bevolking. Nordmore ligt in de noordelijke kuststreek rond Kristiansuns en Sunndal Valley. Romsdag ligt in de centrale valleivan de rivier Rauma en Sunnmore vindt u aan de zuidelijke kust rond Alesund. De natuurlijke omgeving staat vooral bekend als fjordengebied maar u vindt hier ook prachtige bergen, rivieren en natuur. Een wandel- en fietsvakantie in deze prachtige omgeving is een fijne vakantie.

Cultuur

More og Romsdal heeft een wapen, het bestaat uit –drie gouden vikingschepen met vooraangezicht met blauwe achtergrond-.  Nordvegen kunt u langzaam vertalen naar ‘ de weg naar het noorden’ . De drie schepen staan voor de drie districten. Andalsnes is de hoofdstad van Noorwegen gelegen tussen de bergen en het Romsdals fjord. De Citypiek Nesaksla van 715 hoog biedt een prachtig uitzicht over de fjorden, de wandeling is fantastisch, dat heeft geen uitleg nodig. In Andalsnes begint en eindigt de Raumalijn. U kunt fijn winkelen in Andalsnes en het fjord is een paradijs voor de vissers.  Molde ligt ook bij de Romsdalsfjord, ‘deze Rozenstad’ kijkt prachtig uit over de fjord op het zuiden. Het is een dunbevolkt gebied dus de aanwezige natuur speelt vaak een belangrijke rol in het dagelijkse leven.

Actief genieten van en in de natuur

De wintersport in Noorwegen vanaf de vakantiehuizen in More og Romsdal biedt diverse mogelijkheden. Moldemarka is een groot wandelgebied in de zomer en in de winter vindt u hier mooie skipistes en mooie langlaufloipes. Bekende namen zijn Bjorli, Eide of Visdalsheia. Bij Tusten ligt een mooi skicentrum met 20km aan skipistes, goed verzorgd met liften en 14 hellingen op alle niveaus.  In het Bjorli skicentrum worden skiteams nationaal en internationaal getraind. In de zomer kunt u fijn vissen bij de Romsdalsfjord, er worden voor dit doel diverse vissafari’s georganiseerd. Fjordvissen of diepzeevissen is een andere manier om van de natuur te genieten. Diverse eilanden bezoeken op de fiets is ook zeker een aanrader. Als u wilt rusten, rust u en als u veel wilt zien, gaat u wat sneller. Golfen in Noorwegen in een natuurlijke omgeving kan in Molde en Andalsnes. Voor ontspannen paard rijden moet u in Vestnes zijn, de sport is fantastisch en de IJslandse paarden zijn sterk en mooi.  Andere buitenactiviteiten waar u uit kunt kiezen zijn zeeraften met een uitdagend karakter, wandelen en klimmen in de bergen al of niet ontspannen of met een wat hoger adrenaline gehalte. De Romsdalshorn is een prima locatie hiervoor.

Er zijn prachtige routes uitgezet voor de auto en de motor. De Troll Road is een toeristische route, in de winter niet geopend vanwege de hoogte en weersomstandigheden. De Trollstigen kunt u bewandelen, u loopt naar de top langs mooie rivieren en watervallen met het prachtig uitzicht en de voldoening als beloning. Romsdalshorn is een klassieke klimtocht, populair sinds de eind 19e eeuw. De Troll wall vormt samen met de Trolltoppen, de Romsdalshorntop en de Rauma rivier de toeristische toppers in het Noorse Landschap.  U kunt ook kiezen voor de Rauma railline- spectaculaire treinreis langs watervallen, de oude stenen brug Kylling Brua of de Stavem tunnel. De trein stopt of rijdt langzaam op de fotogenieke plekjes. Noor wegen is een fantastisch vakantieland voor liefhebbers van rust en natuur.


Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

/**/