Vakantiehuizen in Zuid Noorwegen

In de omgeving van de vakantiehuizen in Zuid Noorwegen is van alles te beleven. Dankzij de natuurlijke omgeving vindt u diverse buitenactiviteiten zoals wandelen en fietsen maar ook wintersport en bergsport. Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Zuid Noorwegen


Informatie

In de omgeving van de vakantiehuizen in Zuid Noorwegen is van alles te beleven. Dankzij de natuurlijke omgeving vindt u diverse buitenactiviteiten zoals wandelen en fietsen maar ook wintersport en bergsport. Hier volgen een paar bijzondere voorbeelden.  Zo wordt jaarlijks het Jukan ijsfestival georganiseerd eind februari. Het is een ijsklimevenement, in 1978 beklommen twee Noren de bevroren Rjukanfossen waterval. Nu kunt u er 190 bevroren watervallen beklimmen met een uitdagend karakter. In Hovden, in het bovenste deel van het Setesdal, omgring door bergtoppen van 1200m met talloze beken en meren. Het netwerk van  wandelroutes, de Toptochten, visexcursies, kano en raftavonturen zijn fantastische ingredienten van uw vakantie in Zuid Noorwegen.  De wintersport in het Setesdal is ook meer dan de moeite waard met skisport, langlaufen en snowboarden. 

Rauland is een idyllisch bergdorpje aan de voet van de Hardangervidda. De Hardangervidda is een van de grootste bergplateaus van Europa met rendieren in het wild, de mooie Nupsfonn gletsjer of Mosvatn-uitgestrekt bergmeer. U vindt in deze regio 90km aan wandelpaden, goed aangegeven, van eenvoudig tot moeilijk, tussen 700 en 1100m en wat dacht u van de fietsroutes in dezelfde regio? Paardrijden en elandensafari’s maken zijn andere plezierige bezigheden tijdens uw vakantie.  Het plaatsje Rjukan bij het Hardanger nationaalpark is bekend vanwege de Gaustatoppen op 1833m, bezoek het museum over de regio of het Tinnmuseum-openluchtsmuseum met bouwwerken uit de 16e tot 20e eeuw met de kunst en huisvlijtprodukten.  U vindt hier ook de Krossobanen, de eerste kabelbaan in Noord Europa, gebouwd in 1928. 

Natuur in Noorwegen

Het natuurlijke landschap bij de vakantiehuizen van Zuid Noorwegen is uniek. Het Telemarkskanaal is een kanaal met 18 sluizen en hoogteverschillen van 72m, 105km lang. De grootste sluis vindt u bij Vrangfoss met 23m hoogteverschil. De Gaustatoppen op hoogtes van 1883m bieden een fantastisch uitzicht over de omgeving.  U kunt hier met een treintje 860m de bergen inrijden. De Hardangervidda is een bergplateau, hier vindt u nog ongerepte natuur met wilde rendieren, u kunt hier fantastisch wandelen. Ontdek de Rjukan waterval van 104m hoog, zowel de waterval als de route er naartoe is prachtig. De stranden zoals bij Kristiansand zijn mooie locaties waar u niet alleen rust en natuur aantreft maar ook watersport en strandvakanties aantreft.

De binnenlanden van Zuid Noorwegen

U vindt vanaf de vakantiehuizen in Zuid Noorwegen de unieke mix van natuur en cultuur. U vindt hier vele meren maar ook het berggebied Joyynheim met maximale hoogtes van 2400m. Als u het Gudbrandsdal verkent, ontdekt u automatisch de boerderijen uit de 16e en 17e eeuw. Op plaatsen zoals de Jostedalsgletsjer op hoge hoogtes kunt u zelfs in de zomer fijn skiën, u heeft hiervoor wel wat ervaring en een goede uitrusting nodig.  De cultuurvakantie in Zuid Noorwegen is rijk gevuld met de unieke staafkerken, Voss als centrum van de oude dorpen, het Lappenmuseum in Rana of het Lappendorp Karasjok. Noorwegen is een fantastisch vakantieland. Denkt u hier ook aan de natuurhistorische bezienswaardigheden zoals de kristalgrot Gronli met de onderaardse waterval of de Geiranger en Naeroyfjorden, terecht beschermd door de UNESCO. U vindt in Noorwegen unieke cultuur in een bijzonder natuurlijke omgeving. 


Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

/**/