Ontdek de mooie vakantiehuizen in Hainaut

Een vakantiehuis in Hainaut-Henegouwen is leuk voor iedereen, er valt van alles te zien en te doen. Henegouwen is een provincie in Wallonië, hier liggen ook de Ardennen in het zuiden. We geven u graag een idee van wat... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Hainaut


Informatie

Een vakantiehuis in Hainaut-Henegouwen is leuk voor iedereen, er valt van alles te zien en te doen. Henegouwen is een provincie in Wallonië, hier liggen ook de Ardennen in het zuiden. We geven u graag een idee van wat u van deze vakanties in België kunt verwachten.

Historische bezienswaardigheden

Voor liefhebbers van geschiedenis en bouwstijlen is een bezoek aan Tournai een aanrader. Hier staan twee huizen met puntgevels uit 1200, u vindt hier een kerk en een kunstgalerij. Ontdek het Belfort van Doornik, beschermd door UNESCO, het oudste monument van België. U kunt via 257 treden alle zalen bewonderen, het is een bijzonder gebouw. Bezoek de hoofdstad van Henegouwen, de stad Bergen-Mons met El Catiau. Dit is het symbool van de stad, gebouwd in de 17e eeuw in barokstijl gebouwd. De muren zijn van zandstreen uit Bray, de ornamenten en zuilen zijn van blauw steen. De abdij van Aulne in de stad Thuin is een cisterciënzer abdij gesticht in 656. Delen van gebouw zijn nog overgebleven zoals een vestingmuur, vlakbij kunt u de bierbrouwerij van Ada bezoeken in Gozee. Liefhebbers van kunst kunnen in Hornu het musem voor hedendaagse kunsten van de Franse Gemeenschap bewonderen. Dankzij jarenlange verbeteringen is het nu een culturele, toeristische en wetenschappelijke trekpleister, het trekt jaarlijks veel bezoekers. U zult in België regelmatig een mix van natuur en historie aantreffen op een en dezelfde plek. De Art Nouveau wandeling in Doornik is daar een mooi voorbeeld van. Deze wandeling leidt u langs werken van Victor Horta, sokkels van monumenten en het museum van Schone kunsten.

Natuurgebieden in Henegouwen

U komt tot rust in de natuurlijke omgeving van de vakantiehuizen in Henegouwen. Basse Nimelette is een natuurgebied in de gemeente Chimay, in het zuidelijke puntje van de Henegouwse laars. Het landschap kunt u omschrijven met woorden als natte weiden, graslanden, rietvelden, bossen, af en toe een bosvijver en oude veenvelden. Het wordt wel beschreven als een natuurlijke botanische tuin, u kunt er fijn wandelen en fietsen. Aan de Franse grens ligt het regionale park Scarpe Escaut, een paradijs voor wandelaars en fietsers. De twee beken Scarpe en Schelde lopen dwars door het gebied met boerderijen, bossen, akkers en mijnlandschappen. Deze natuurgebieden vormen samen met de Henegouwse steden een complete vakantiebestemming in België. Eau d’Heure is een gebied met de vijf grootste meren van België. De combinatie met een bezoek aan de stad Chimay met steile straatjes, het Kasteel en het lekkere eten van deze streek is snel gemaakt.

De provincie Henegouwen

Kenmerkend voor een vakantie in Henegouwen zijn de diverse bierbrouwerijen zoals in Dupont, Caulier of de Sillt. Informeer in de omgeving van uw vakantiehuizen in Henegouwen naar de mogelijkheden in de omgeving. Een rondleiding en proeverij in een brouwerij is een leuke vakantie ervaring. De hoofdstad van Henegouwen, Bergen, huisvest diverse historische gebouwen zoals het indrukwekkende Stadhuis met prachtige zalen zoals de Trouwzaal en Houten Salon. De stad was gedurende twee jaar de woonplaats van Vincent van Gogh. In zijn ‘woning en werkplek’ kunt u nu reproducties van dezelfde schilder bewonderen. Ook kenmerkend voor deze vakantiebestemming zijn de evenementen vaak met een religieus tintje zoals de Doudou feesten met de heilige Waldetrudis. Bij Grand Hornu vindt u in het centrum van de oude mijnsite Borinage een gerestaureerde mijnwijk compleet met woningen en musea. In deze zelfde gebouwen worden tijdelijke kunsttentoonstellingen gehouden.

Iets heel anders is PASS, het wetenschappelijke avonturenpark op de locatie van de voormalige kolenmijn le Crachet in de gemeente Frameries, een modern gebouw in de schaduw van de oude lift. U ontdekt hier ludieke experimenten en tentoonstellingen met een interactief karakter met de bezoekers. De Tuin van Avonturen is onderdeel van het park en zeker uw bezoek waard. De vakantiehuizen in Henegouwen ontvangen u met open deuren.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.