Ontdek de mooie omgeving van de vakantiehuizen in Thüringen

De vakantiehuizen in Thüringen staan in midden Duitsland met in het zuiden de prachtige bossen van het Thüringerwoud. De hoofdstad is de prachtige stad Erfurt. Natuur en cultuur doen in dit gebied niet voor elkaar onder. Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Thüringen


Informatie

De vakantiehuizen in Thüringen staan in midden Duitsland met in het zuiden de prachtige bossen van het Thüringerwoud. De hoofdstad is de prachtige stad Erfurt. Natuur en cultuur doen in dit gebied niet voor elkaar onder.

De natuur in het Thüringer Woud

Het Thüringer Woud is een prachtige omgeving bij de vakantiehuizen in Thüringen. Het is een middelgebergte van 120km lang en 35km breed met als hoogste top de Grote Beerberg met 982m. De wandelroute Rennsteig verbindt de bergen onderling met elkaar, een oud pad met een spannende historische achtergrond. Kies voor een actieve vakantie in Thüringen. De natuur biedt mogelijkheden voor wandelingen en fietstochten. De Rennsteig is een mooi voorbeeld maar varen op de rivier de Saale is eveneens een plezierige bezigheid. Er liggen mooie routes van stad naar dorp naar dorp en door de bossen inclusief 1700km aan fietspaden. Ontdek de Barbarossa grot vanaf de vakantiehuizen in Thüingen, deze grot is opengesteld voor bezoekers met gids. Bij Bad Frankenhausen kunt u de scheefste spits ontdekken, hier vindt u ook het grote panorama schilderij. In de winter kunt u in Oberhof van de wintersport genieten, buiten het winterseizoen kunt u hier fijn wandelen en mountainbiken. Het kuuroord is een andere aantrekkelijke bestemming als u wilt ontspannen na een sportief dagje in de natuur. U vindt hier ook de overdekte skibaan met 365 dagen sneeuw, hier kunt u zich perfect voorbereiden op de wintersport op echte sneeuw. Kom en ontdek deze mooie deelstaat vanuit een vakantiehuis in Duitsland.

Proef en ervaar de cultuur

Het stadje Eisenach heeft bij de kenners van religieuze historie een speciale klank. De reformatorische Maarten Luther verbleef hier enige tijd in ballingschap, een bezoek waard vanaf uw vakantiehuisje in Thüringen. Bij Weimar werd het concentratiekamp Buchenwald opgericht onder leiding van Karl Koch. Het is misschien geen vrolijke bezienswaardigheid, wel een indrukwekkende waar de geschiedenis haar eigen verhaal vertelt. Het stadscentrum van Weimar wordt beschermd door de UNESCO vanwege de historische uitstraling. De wellnescultuur is een belangrijk onderdeel tijdens een vakantie in Thüringen. Heiligenstadt-zoutwaterbad ligt op de grens van dit gebied met diverse oude gebouwen. Het is nu een moderne badplaats in opkomst met zeer veel aandacht voor de historische Spa bestemming. Als u de Duitse Sprookjesroute volgt komt u ‘vanzelf’ in Heiligenstad.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.