Vakantiehuizen in Gironde

De vakantie vanaf de vakantiehuizen in Gironde heeft al snel met wijn te maken. Dit heeft te maken met deze natuurlijke omgeving en de stad Bordeaux als hoofdstad van deze regio. Daarnaast beschouwt Bordeaux zichzelf... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Gironde


Informatie

De vakantie vanaf de vakantiehuizen in Gironde heeft al snel met wijn te maken. Dit heeft te maken met deze natuurlijke omgeving en de stad Bordeaux als hoofdstad van deze regio. Daarnaast beschouwt Bordeaux zichzelf als de wijnhoofdstad van de wereld. U vindt in deze regio wijnstreken met klinkende namen zoals Medoc, Graves, Saturnes en natuurlijk Bordeaux. Het grote wijngebied werkt met diverse technieken op verschillende natuurlijke ondergronden. De Bordeauxwijn bestaat dus niet! Bordeaux heeft als bijnaam Maanhaven en de Schone slaapster. U vindt hier ook het grootste Europese plein Place des Quinconces met monumentale fonteinen. Bezoek een museum zoals het stedelijk museum of CAPC voor moderne kunst. Musee Goupil is een prentenkabinet en het Centre Jean Moulin visualiseert de gebeurtenissen van WOII. Bordeaux en Gironde bruist van energie.

Kies voor actie en beweging tijdens een Franse vakantie

Vanaf de vakantiehuizen in Gironde vindt u alleen in Bordeaux al talloze evenementen en festivals. Enkele voorbeelden hiervan zijn een wijnfeest, een kermis, boekenbeurs en havenfeesten. Dankzij internet kunt u uw vakantie plannen om een evenement dat u wilt bezoeken. Bezoek Arcachon en maak kennis met de oestercultuur tijdens het rondkijken in een mooi duin- en natuurgebied. Maak een wijntoer langs de wijnkelders, wijnboerderijen en proeverijen. In Medoc kunt u dit combineren met een bootexcursie bij Pointe de Grave en een bezoek aan de oudste Franse vuurtoren. Bij Phare de Cordouan kunt u via een boottocht de vuurtoren op een rots bezoeken en deze zelfs beklimmen via 300 treden. Dit is voor jong en oud een bijzonder dagje uit in Gironde.

De cultuurvakantie in Gironde heeft veel te bieden

Tijdens een cultuurvakantie in de omgeving van de vakantiehuizen in Gironde kunt u van alles beleven. Bezoek het wijndorpje Saint Estephe. Met de mooie kerk, de route ligt in een prachtige natuurlijke omgeving. Ontdek Fort Medoc, deze oude vestiging was ooit een verdedigingsgebouw maar het is nu een toeristische attractie met een mooi uitzicht over de omgeving. Bourg sur Gironde is een oud vestingstadje op een steile helling met in de bovenstad een Citadel waar nu het musee Hippomobile gehuisvest is. Porte Batailleyre vindt u hier ook, uit de rotsen uitgehouwen. Bezoek het dorpje Cadillac en ontdek het kasteel, de abdij, leuk om te zien. Het chateau de la Brede is een van de kastelen, dit keer geen wijnkasteel maar het kasteel van Montesqieu. Hij was beroemd, schrijver, politicus en wijnboer. Vraag om een rondleiding, dit mag u niet missen.


Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.