Hoe uw vakantie bijdraagt aan een betere toekomst voor mens en natuur

Bij BungalowNet Group doen we niets liever dan u een onbezorgde vakantie bieden. Maar we vinden het ook onze verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan de wereld en een beter en gezonder leefklimaat te creëren. Daarom ondersteunen we Eden Reforestation Projects: een organisatie die bossen herstelt en tegelijk mensen uit armoede haalt. Zo draagt uw vakantie bij aan een duurzame toekomst.

Op veel plekken op aarde zorgt de vernietiging van gezonde bossen voor grote problemen. Bomen bieden een leefgebied voor dieren, zuiveren water, geven bescherming tegen overstromingen en erosie en zorgen voor voedingstoffen die nodig zijn voor de landbouw. Veel boeren in zulke gebieden zien hun opbrengsten teruglopen en trekken naar overbevolkte steden om op zoek te gaan naar werk, of komen terecht in vluchtelingenkampen. Vaak hebben ze zelfs geen andere keus dan slavernij om te overleven.

Menswaardig bestaan

Eden Reforestation Projects vermindert extreme armoede en herstelt gezonde bossen. Dat doet ze door lokale dorpsbewoners in dienst te nemen om jaarlijks miljoenen inheemse bomen te kweken, te planten en te laten groeien. Die aanpak bleek zo succesvol dat Eden sinds de start in Ethiopië in 2004 inmiddels actief is in verschillende landen over de hele wereld waar ontbossing en armoede hand in hand gaan. Zo zijn al duizenden lokale arbeiders aan het werk gezet, met de aanplant van bomen. Daarmee verdienen ze een loon waarmee ze op een menswaardige manier in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Eden heeft al meer dan 200 miljoen bomen geplant, en dat is nog maar het begin! Het doel is om elk jaar minimaal 100 miljoen bomen te planten en tienduizenden dorpsbewoners te helpen uit extreme armoede te ontsnappen.

 

Ambitieus in duurzaamheid

BungalowNet Group heeft Eden Reforestation Projects geselecteerd als een van onze duurzaamheidsprojecten, vanwege de doelmatigheid en transparantie waarmee ze te werk gaat. Door mensen die zijn getroffen door de verwoesting van hun leefomgeving een bestaan te bieden en tegelijk de bossen te herstellen, heeft Eden een grote en meetbare positieve impact op zowel mens als milieu.

BungalowNet Group is ambitieus, óók in onze duurzaamheidsmissie. Met onze donaties willen we binnen drie jaar 1 miljoen bomen laten planten in Indonesië. Bij elke geboekte overnachting via Bungalow.Net plant Eden Reforestation Projects een boom. Met uw boeking draagt u dus direct bij aan een betere, duurzame toekomst voor mens en natuur. Dat is nog eens met een goed gevoel op vakantie gaan!

Eden Reforestation Project: Wij zijn nu Forest Partner!
15-05-2023 Lotte Van Dijk
Eden Reforestation Project: Wij zijn nu Forest Partner!

Om goed te zorgen voor onze mooie planeet is er doelbewuste en effectieve samenwerken nodig. Bungalow.Net ondersteund het milieu door al een aantal jaar samen te werken met het Eden Reforestation Project. Via dit project planten wij voor elke overnachting in één van onze parken één boom in Indonesië.

Lees meer
11-02-2021 Lotte Van Dijk
Bomen planten is levens redden: De Eden Reforestation Projects & Bungalow.Net

Ontbossing is een enorm wereldwijd probleem, veroorzaakt door vele factoren, variërend van grootschalige winning, verbrandings praktijken, landbouw en nog veel meer.

Lees meer
Kerstfeest met Mangrovebomen
04-03-2020 Lotte Van Dijk
Kerstfeest met Mangrovebomen

Wij zetten ons iedere dag in om onze gasten van de wereld te laten genieten. Ons motto daarbij is: 'Enjoy every moment'. Daar staat tegenover een toenemende zorg voor de natuur en mens. Waar wij kunnen genieten van een (luxe) vakantie op deze mooie planeet, vechten andere mensen voor hun bestaan en wordt de natuur onder druk gezet.

Lees meer