Bomen planten is levens redden: De Eden Reforestation Projects & Bungalow.Net

Ontbossing is een enorm wereldwijd probleem, veroorzaakt door vele factoren, variërend van grootschalige winning, verbrandings praktijken, landbouw en nog veel meer.

Zoals het zo vaak gaat, zijn de meest getroffen gebieden de gebieden die door armoede geteisterde gemeenschappen worden bewoond, waardoor het voor hen bijna onmogelijk is om te overleven, en die worden gedreven om oplossingen voor korte termijn te vinden, zoals het vernietigen van de lokale omgeving om in wezen te kunnen leven en zo ontstaat een vicieuze cirkel. Ontbossing veroorzaakt dramatische veranderingen, niet alleen op wereldschaal, maar ook lokaal, met ernstige overstromingen, erosie en woestijnvorming als bewezen resultaten.

Bungalow.Net heeft in het verleden gezocht naar een manier om een ​​belangrijke bijdrage te leveren aan het milieu en is tot op de dag van vandaag blij en tevreden The Eden Reforestation Projects te hebben gevonden. Het initiatief begrijpt de belangrijkste elementen van een succesvolle herbebossing en weet dat het niet voldoende is om bomen opnieuw aan te planten, maar dat ook de lokale gemeenschappen moeten worden geholpen, door op deze manier ten minste een van de cycli te doorbreken die tot het verdwijnen van onze bossen en natuurlijke habitats leiden.

De Eden Reforestation Projects maakt gebruik van de “Employ to Plant” -methode en biedt vaste werkgelegenheid voor arme dorpelingen. Op deze manier wordt een nieuwe levenswijze geboren, waarin de lokale bevolking bomen plant, wordt betaald door deze vaste werkgelegenheid en dit maakt het mogelijk om dagelijkse benodigdheden zoals voedsel, onderdak, kleding en medicijnen te kunnen betalen.

Dit zou natuurlijk niet kunnen gebeuren zonder financiering, het zou gewoon niet mogelijk zijn. Hier komen bedrijven als Bungalow.Net om de hoek kijken. Naast het bieden van onbezorgde en onvergetelijke vakanties, draagt ​​het bedrijf achter de schermen gestaag bij aan het herbebossingsproject, met een simpele maar zeer effectieve formule: één boom per persoon per nacht planten, voor elke overnachting op een van de beschikbare vakantielocaties. Deze ambitieuze inhaalactie heeft echte resultaten opgeleverd, voor de mensen die in deze gebieden wonen, maar ook in de natuurlijke habitat die dankzij dit prachtige project wordt herbouwd.

Bungalow.Net heeft het niveau van Grover Level Partners bereikt en heeft tussen de $ 50.000 en $ 99.999 opgehaald. Het volgende niveau is het Forest Level Partners-niveau, waar het doel zal zijn om tussen $ 100.000 - $ 999.999 in te zamelen om de bedragen om te zetten in geplante bomen en haalbare banen voor de lokale bevolking. Eden heeft al meer dan 380 miljoen bomen geplant en dat is nog maar het begin! Het doel is om elk jaar minstens 100 miljoen bomen te planten en duizenden dorpelingen te helpen ontsnappen aan extreme armoede.

Om de omvang van het project te zien, volgen hier enkele feiten die boekdelen spreken over deze onderneming en over alle partners die iets proberen te doen aan de huidige toestand van onze wereld en proberen het tij te keren.

De Eden Reforestation Projects is actief in de volgende landen:

  • Nepal

Bomen geplant: meer dan 6 miljoen

Werkdagen: meer dan 60 duizend

  • Madagascar

Bomen geplant: meer dan 300 miljoen

Werkdagen: meer dan 3 miljoen

  • Haïti

Bomen geplant: meer dan 1 miljoen

Werkdagen: meer dan 11 duizend

  • Indonesië

Bomen geplant: meer dan 15 miljoen

Werkdagen: meer dan 150 duizend

  • Mozambique

Bomen geplant: meer dan 12 miljoen

Werkdagen: meer dan 120 duizend

  • Kenia

Bomen geplant: meer dan 1 miljoen

Werkdagen: meer dan 10 duizend

  • Centraal Amerika

Bomen geplant: meer dan 45 duizend

Werkdagen: meer dan 450

 

BungalowNet is onvermurwbaar om niet te stoppen, maar te werken aan een groenere toekomst. Het is duidelijk dat we allemaal op een lijn blijven, schouder aan schouder moeten werken en de verandering moeten zijn die we in de wereld willen zien. Actieve deelname aan deze projecten is van groot belang op alle niveaus, te beginnen bij particulieren, kleine en middelgrote bedrijven en grote bedrijven. Met onze betrokkenheid bij de herbebossing strijd, zetten wij in feite zorgeloze vakanties om in werkdagen en levende, geplante bomen aan de andere kant van de wereld, wat een geweldige gedachte is om onze dagen mee te beginnen. Deze kennis houdt ons gemotiveerd en zorgt ervoor dat we meer willen geven, meer planten en nog meer betrokken zijn, dus zolang de Eden Reforestation Projects nog lopen, zullen wij daar helpen en hopelijk een duurzamere toekomst creëren voor mensen en de natuur. U kunt ook helpen met donaties of door uw vakantie bij ons te boeken, misschien beide.

Elke kleine donatie telt, elke boom en elke gecreëerde werkdag zijn belangrijke bouwstenen in het kwetsbare ecosysteem van onze aarde.

Wij kunnen dit samen doen!

Eden Reforestation Project: Wij zijn nu Forest Partner!
15-05-2023 Lotte Van Dijk
Eden Reforestation Project: Wij zijn nu Forest Partner!

Om goed te zorgen voor onze mooie planeet is er doelbewuste en effectieve samenwerken nodig. Bungalow.Net ondersteund het milieu door al een aantal jaar samen te werken met het Eden Reforestation Project. Via dit project planten wij voor elke overnachting in één van onze parken één boom in Indonesië.

Lees meer
Kerstfeest met Mangrovebomen
04-03-2020 Lotte Van Dijk
Kerstfeest met Mangrovebomen

Wij zetten ons iedere dag in om onze gasten van de wereld te laten genieten. Ons motto daarbij is: 'Enjoy every moment'. Daar staat tegenover een toenemende zorg voor de natuur en mens. Waar wij kunnen genieten van een (luxe) vakantie op deze mooie planeet, vechten andere mensen voor hun bestaan en wordt de natuur onder druk gezet.

Lees meer
Plant bomen, red levens
20-10-2019 Lotte Van Dijk
Hoe uw vakantie bijdraagt aan een betere toekomst voor mens en natuur

Bij BungalowNet Group doen we niets liever dan u een onbezorgde vakantie bieden. Maar we vinden het ook onze verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan de wereld en een beter en gezonder leefklimaat te creëren. Daarom ondersteunen we Eden Reforestation Projects: een organisatie die bossen herstelt en tegelijk mensen uit armoede haalt. Zo draagt uw vakantie bij aan een duurzame toekomst.

Lees meer