Authentieke vakantiehuizen op de Egadische Eilanden voor u

Voor de kust van Sicilië liggen de Egadische eilanden, drie kleine eilanden te midden van smaragdgroen water. De eilanden Favignana, Marettimo en Levanzo zijn een waar paradijs voor rustzoekers en voor hen zijn... Lees meer

Populaire Vakantiehuizen in Egadische eilanden

Speciale Vakantiehuizendeals in Egadische eilanden


Informatie

Voor de kust van Sicilië liggen de Egadische eilanden, drie kleine eilanden te midden van smaragdgroen water. De eilanden Favignana, Marettimo en Levanzo zijn een waar paradijs voor rustzoekers en voor hen zijn dan ook diverse vakantiehuizen op de Egadische eilanden gebouwd. Favignana is het grootste en meest toeristische eiland. Je kan hier uitstekend fietsen of scooter rijden. Bij aankomst in de haven kan je diverse vervoermiddelen huren, maar het is misschien niet eens nodig. Ook te voet of te paard kan je de eilanden uitstekend verkennen. Favignana is de bestemming voor een fijne strandvakantie dankzij de mooie stranden en de heldere zee. De eilanden werden al vroeg bewoond en de grotten met bewaard gebleven rotstekeningen zijn één van de bekende trekpleisters. Ook het stadje op Favignana heeft diverse authentieke bezienswaardigheden zoals een paar mooie kerken en een paleis.

Vakantie op de Egadische Eilanden

Hoewel de eilanden klein zijn kunt u hier toch makkelijk enige tijd in de vakantiehuisjes op de Egadische Eilanden doorbrengen. Ontspannen in de zon is hier volop mogelijk. Lekker een boek lezen in de tuin, zonnebaden aan het strand en zwemmen in de zee. Maar huur ook zeker eens een bootje om diverse grotten aan het water te verkennen. Sommige kunnen enkel via het water bereikt worden en het is dan ook een prachtige tocht. De goede wegen op Favignana maken fietsen mogelijk. Levanzo en Marettimo zijn beiden autovrij, maar dat biedt wel weer andere mogelijkheden. Beklim het hoogste punt van Marettimo, Monte Falcone, waar u onderweg een oude Romeinse villa en een Byzantijns kerkje tegenkomt. Levanzo wordt ook wel het Graffiti eiland genoemd vanwege de hoeveelheid oude rotstekeningen die hier te bewonderen zijn. Ook als u hier niet verblijft tijdens uw vakantie op de Egadische eilanden, het is zeker de moeite van een dagtripje waard.

Watersporten

De Egadische Eilanden zijn een mekka voor liefhebbers van zon, zee en strand. Natuurlijk kunt u hier naar hartelust zwemmen, dobberen op een luchtbed of kajakken en roeien, maar de helderblauwe zee nodigt ook uit tot snorkelen en duiken. Op de eilanden zijn een aantal duikscholen voor zowel beginners als gevorderden. Er kan eigenlijk bij alle eilanden goed gedoken worden en ook grotduiken behoort tot de mogelijkheden. Elk jaar wordt hier traditioneel tonijn gevangen. Het is een groot spektakel in mei en begin juni, waarbij de tonijn gevangen en geslacht wordt, misschien niet voor iedereen geschikt om naar te kijken. Het zal dan ook niet verbazen dat de lokale specialiteiten veel met tonijn bereid worden. Rond de vakantiehuizen op de Egadische Eilanden zijn altijd leuke en goede restaurantjes te vinden, waar je kan genieten van de traditionele gerechten.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.