Vier uw vakantie op Sicilië in een van onze prachtige vakantiehuizen

Sicilië is een dichtbevolkt eiland waarvan de meeste mensen in de kuststreken wonen. In de omgeving van de vulkaan de Etna, wordt het landschap gedomineerd door laagvlaktes met veel fruitplantages. De nog in werking zijnde... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Sicilië


Informatie

Sicilië is een dichtbevolkt eiland waarvan de meeste mensen in de kuststreken wonen. In de omgeving van de vulkaan de Etna, wordt het landschap gedomineerd door laagvlaktes met veel fruitplantages. De nog in werking zijnde vulkaan is de hoogste berg op Sicilië (3.323 meter) en de op één na hoogste vulkaan in Europa die u tijdens uw vakantie op Sicilië gezien moet hebben. Midden in het eiland ligt een groot meer, het Lago Percusa waar omheen regelmatig autoraces plaats vinden. Langs de grillige kust liggen veel mooie kleine strandjes die vanuit uw vakantiehuizen op Sicilië makkelijk te bereiken zijn.

Duiken op Sicilië

Tijdens je vakantie op Sicilië wil je toch ook wel iets nieuws proberen. Neem hier je kans waar want er zijn rondom dit eiland prachtige duiklocaties. Ten oosten van het stadje Taormina ligt het eiland Isola Bella, waar een van de vele duikscholen op Sicilië zit. Voordat je op vakantie gaat moet je er wel aan denken dat je een gezondheidsverklaring van je huisarts bij je hebt. Vlakbij het plaatsje Cefalu en bij Messina zijn ook mooie duiklocaties. Wil je niet duiken? Dan kan je bijna overal, vanuit alle vakantiehuizen op Sicilië, langs de kust ook heerlijk snorkelen. Het onderwaterlandschap is hier adembenemend evenals de vissen.

Vallei van de Tempels

Vanuit alle vakantiehuizen op Sicilië kan je allerlei excursies maken naar een van de vele opgravingen en gebouwen uit de oudheid. Maar nergens staan er zoveel bijzondere tempels bij elkaar als in de Vallei van de Tempels net buiten de stad Agrigento. Dit is wel de meest bijzondere locatie op het eiland waar je 8 prachtige tempels bij elkaar ziet en ruïnes die voortkomen uit de periode 510 tot 430 voor Christus. Hier zie je onder andere de restanten van de tempels gewijd aan Olympus en Herakles maar het is de tempel van Concordia die alle bewondering oproept omdat die het meest in tact is gebleven en in volle glorie overeind staat. Een vakantiehuis in Italië betekent uiteraard cultuur èn natuur.

Vakantieparken Sicilië

Kies voor een van onze vakantieparken op Sicilië en u krijgt hier geen spijt van. De mooie parken liggen beschut omringd door groen en vaak met een zwembad op het terrein. De kinderen vinden al gauw hun weg met nieuwe vriendjes en zo komt uzelf en uw partner ook tot rust. Op uw eigen terras kunt u genieten van een goed boek of een spelletje en ’s avonds natuurlijk lekker barbecueën.

Een dagje rond de Etna

De vakantieparken op Sicilië bieden allerlei excursies aan, vaak met korting, voor entreegelden bij musea en andere attracties. Aan de voet van de vulkaan de Etna, is het attractiepark Etnaland te vinden dat een waterpark en dierentuin tegelijk is. Hier zit je in een kabelbaan die boven de leeuwen en giraffen zweeft zodat je ze veilig kunt bekijken. Daarna heb je wel behoefte om het water in te duiken want het kan hier in de zomer goed warm zijn. Met namen als de Niagara Falls en de Rio Anaconda weet je al dat het een spetterend waterfeest zal worden. Als je hier geweest bent kan je vakantie op Sicilië al niet meer stuk.

Parco Monte Serra

Je wilt tijdens je vakantie op Sicilië natuurlijk ook iets van de natuur zien en dat kan in het dit prachtige natuurpark in de omgeving van Catania. Het is een fantastisch beschermd wandel- en natuurgebied. Hier is eveneens een educatie- en informatiecentrum waar je kunt vragen wat er allemaal te doen en te zien is. Je kunt hier met een gids mee die je meeneemt langs de route door het parken die uitlegt wat hier zo bijzonder is. Je kunt ook per treintje of op een ezeltje door het park rijden. Bezoek ook de vlindertuin en de zijderoute met uitleg over de zijdeteelt. Wil je dat de kinderen nog even hun energie verbruiken ga dan nog even langs bij het Kids & Family Park dat vlakbij ligt. Hier kunnen ze lekker springen op trampolines en opblaastoestellen en heb jezelf even rust. En daarvoor heb je natuurlijk ook een vakantiehuis op Sicilië geboekt.

Appartementen in Sicilië

Appartementen op Sicilië zijn geschikt voor het bezoeken van bekende steden op Sicilië. Een bekende stad die u vanuit een appartement op Sicilië kan aandoen is Palermo. Palermo is de culturele, economische en toeristische hoofdstad van Sicilië. Het is rijk aan geschiedenis, kunst en muziek. Verblijf in een appartement op Sicilië en bezoek Palermo dat jaarlijks vele toeristen trekt voor het Middellandse Zeeklimaat en de wereldberoemde gastronomie en restaurants. Bezoek bijvoorbeeld museums, theaters en leer meer over de Siciliaanse geschiedenis vanuit een appartement op Sicilië. En aan het einde van de dag kunt u lekker in een van de vele restaurants dineren of als u daarvoor te moe bent kunt u gemakkelijk eten halen of boodschappen doen en deze zelf bereiden in een appartement op Sicilië.

Villas Sicilië

Sicilië is omringd door verschillende eilandengroepen. Deze eilanden kunt u vanuit een villa op Sicilië bezoeken. Verblijf in een villa op Sicilië en bezoek de Liparische eilanden, de Egadische eilanden, het eilandje Ustica, het eilandje Pantelleria of de Pelagische eilanden. U kunt vanuit een villa op Sicilië een boot huren of zelf uw boot meenemen en boottochten maken naar deze eilanden. Bezoek ongerepte eilanden met mooie zandstranden, duik vanuit een boot het water in en geniet van de mooie onderwaterwereld van de Siciliaanse wateren. Villa’s op Sicilië kunnen direct aan zee liggen, kunnen vrijstaand zijn of hebben hun eigen privé zwembad. Er is dus volop keuze. Reserveer dus uw villa op Sicilië voor die mooie vakantieherinneringen.


Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

/**/