Maximaal genieten bij de gezellige en unieke vakantiehuizen in Sicilië

U kunt in Italiaanse stijl genieten vanaf de vakantiehuizen voor weekendje weg in Sicilië. Iedereen denkt bij Sicilië gelijk aan stranden maar er is veel meer. Ervaar het heerlijke klimaat aan de Middellandse Zee, bezoek de... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Sicilië


Informatie

U kunt in Italiaanse stijl genieten vanaf de vakantiehuizen voor weekendje weg in Sicilië. Iedereen denkt bij Sicilië gelijk aan stranden maar er is veel meer. Ervaar het heerlijke klimaat aan de Middellandse Zee, bezoek de leuke stadjes, probeer een Siciliaans wijntje, ga gezellig uit in een van de badplaatsen na een dagje strand en watersport aan de Siciliaanse kust. En toch begin ik met de kennismaking van de stranden en badplaatsen. Sicilië is een van de populaire vakantiegebieden in Italië.

Badplaatsen en stranden

Taormina is een van de oudste badplaatsen in de omgeving van de vakantiehuizen voor weekendje weg in Sicilië. Mooie stranden in de omgeving zijn Mazzaro-kiezelstrand met kalm water en Giardini Naxos. De zuidoostkust bied vooral kleine stranden met uitzondering van het zandstrand Marina di Noto. De stranden aan het zuiden vindt u bijvoorbeel bij Selinunte-groot zandstrand of Ericlea Minoa- groot en breed strand beschermd door een pijnboombos. Aan de noordkust liggen de mooie en rustige stranden van Castellammare del Golfo, de diverse baaien bieden plezierig privacy. Op de Eolische eilanden vindt u mooie kiezelstranden met rotsen en het kan er behoorlijk waaien. Voor elk kiezelstrand geldt; neem waterschoenen mee, dit verhoogt aanzienlijk uw vakantieplezier aan het water. De kustlijn van Sicilië is 1030km lang met de mooiste zandstranden bij de zuidelijke klifkusten.

Sicilië en cultuur

Het landschap van Sicilië is heel afwisselend met de vulkaan Etna, heuvels in het westen en in het midden, citroen en sinaasappelplantages in het westen, groene wouden in het noorden en dan natuurlijk de stranden. Het is geen klein eiland maar dit verwacht u toch niet zo snel bij de vakantiehuizen voor weekendje weg in Sicilië. De steden van Sicilië zijn het ontdekken waard, vanwege de bouwstijl en sfeer en gastronomie. De grootste stad is Palermo. Vanwege de beperkte ruimte geef ik u graag wat steekvoorbeelden van historische bezienswaardigheden zoals de stad Palermo met diverse gebouwen zoals Dom van Monreale of het Palazzo dei Normanni. Het zelfde geldt voor Taormina met de villa Romana del Casale. Vanwege de Spaanse periode zult u vrij veel gebouwen aantreffen in Siciliaanse barokstijl vooral in Val di Noto. Verwen uzelf met de Italiaanse gastronomie, zoals elk Italiaans vakantiegebied vindt u in Sicilië gerechten die u nergens anders zult aantreffen. De pizza heeft een Siciliaans accent. Catania is de tweede grote stad van Sicilië, Sint Agatha is de beschermheilige van de stad. De Kathedraal van Catania is zeker een toeristische trekpleister als u rondkijkt in de stad. Verder kunt u in de stad diverse paleizen bezoeken, deze zijn vaak opengesteld voor bezoekers zoals Palazzo Biscari. Cefalu is een mooie badplaats en tegelijkertijd een historische stad aan de noordkust van Sicilië. Zowel de mooie zandstranden als het gezellige stadsplein of de Normandische kathedraal zijn uw bezoek waard vanaf de vakantiehuizen op Sicilië. Het is meer dan duidelijk, u kunt van alles zien-proeven-doen in Sicilië.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.