Vakantiehuizen in Friuli Venezia Giulia

In het noordoosten van Italië vindt u de regio Friuli-Venezia Giulia, grenzend aan Oostenrijk en Slovenië. De natuurlijke rijkdommen van het gebied zijn één van de grootste attracties: de bergen, de stranden, de bossen en de meren die u kunt ontdekken tijdens een vakantie in Friuli-Venezia Giulia. Lees meer

Populaire Vakantiehuizen in Friuli Venezia Giulia

Speciale Vakantiehuizendeals in Friuli Venezia Giulia


Informatie

In het noordoosten van Italië vindt u de regio Friuli-Venezia Giulia, grenzend aan Oostenrijk en Slovenië. De natuurlijke rijkdommen van het gebied zijn één van de grootste attracties: de bergen, de stranden, de bossen en de meren die u kunt ontdekken tijdens een vakantie in Friuli-Venezia Giulia.

Een vakantie met historische bezienswaardigheden

Gezien dit een grensgebied is, deze regio portretteert een bewogen geschiedenis en het UNESCO Werelderfgoed, de archeologische opgraving van een zeer oude Romeinse stad, de Aquileia is buitengewoon geweldig. Kastelen en paleizen stippen dit gebied van Italië, en het kasteel Miramare in Triëst (op zijn Nederlands Trieste) is bijvoorbeeld een kasteel die u zeker moet zien vanuit een vakantiehuis in Friuli-Venezia Giulia. Trieste is eigenlijk de hoofdstad van de regio, een prachtige plek met verbazingwekkende architectuur langs het water. Gorizia en het middeleeuwse kasteel is ook een must, de eeuwenoude geschiedenis is hier perfect geportretteerd. Een oud kasteel is te vinden in Udine, evenals de werken van Giambattista Tiepolo. De typische lange arcades langs de Corso in Pordenone zijn unieke en gemakkelijk te aanschouwen vanuit een vakantie villa in Friuli-Venezia Giulia.

Culturele schatten op uw vakantie in Friuli-Venezia Giulia

In deze regio van Italië zijn er ook leuke kleinere steden te vinden met zulke geweldige contrasten. Het mooie stadje San Daniele, gastheert de prachtige kerk van Sant'Antonio met verbluffende muurschilderingen en de Grado Village heeft een prachtige oude binnenstad. Er worden diverse evenementen gehouden in de regio Friuli-Venezia Giulia, zoals de Pordenonlegge cultureel evenement. Er zijn tentoonstellingen en beurzen met etenswaren die u kunt bijwonen, Sapori di Carnia in Raveo en Friuli DOC in Udine zijn slechts een aantal voorbeelden. Talrijken musea die mogelijk interessant zijn voor u, zoals het Civico Museo della Risiera di San Sabba in Triëst, het Museo Revoltella, het Atelier Home Galerij hier, het Museo Diocesano e Gallerie del Tiepolo en anderen.

Een vakantie in de natuur van Friuli-Venezia Giulia

De natuur van Friuli-Venezia Giulia is geweldig, u vindt hier een grote diversiteit: de Dolomieten en de Adriatische kust met prachtige stranden, lagunes en beroemde badplaatsen als Lignano Sabbiadoro. Meren, valleien en beschermde gebieden zijn ook hier te vinden indien u dit gebied gaat verkennen tijdens een vakantie in Friuli-Venezia Giulia. Bijvoorbeeld, de Cavanata Dal Reserveren is een paradijs voor vogelliefhebbers, het natuurpark van de Dolomieten is prachtig met een grote diversiteit aan flora en fauna. Geniet honderd procent van deze minder bezocht toeristisch gebied!

Wellness en spa op uw vakantie in Friuli-Venezia Giulia

Wellness en spa betekend ontspannende momenten en, nou ja, een "Ik ben het waard" houding, om het zo maar te zeggen. Dat is waarschijnlijk de reden waarom een wellness weekend in Friuli-Venezia Giulia is gevuld met een geweldige sfeer en heel veel verwennerij... dit deel van Italië valideert uw "meest verdienstelijke" wat u zou kunnen geloven. "Vraag" het bij de Terme di Grado of zelfs bij de Lignano Riviera, waar u zelfs kunt genieten van zeewater behandelingen.

Activiteiten en sporten

De diversiteit van de landvormen die u tegenkomt tijdens uw ontdekkingstocht met uw "basiskamp" op een last minute vakantie in Friuli-Venezia Giulia zal u veel mogelijkheden aantonen om gewoon... plezier te beleven. Immers, dit is toch wat vakanties voor gemaakt zijn en in dit deel van Italië, dingen kunnen "ernstig" worden als het gaat om dit: een wintervakantie in Friuli-Venezia Giulia brengt u veel skiënplezier en kunt u snowboarden en langlaufen winter resorts als Tarvisio of Sauris, Sella Nevea en anderen, terwijl een zomervakantie in Friuli-Venezia Giulia meer op het wandelen en trektochten neerkomt in dezelfde bergen, de Dolomieten, de uitlopers van de Alpen en de Karnische Alpen. Lignano Sabbiadoro zet de toon voor het beoefenen van watersporten, zoals windsurfen, zeilen, waterskiën, genieten van de zandstranden. In het Miramare zeereservaat kunt u gaan duiken en de natuur verkennen voor de vele fietsen en wandel routes. Kortom, tijdens een vakantie in Friuli-Venezia Giulia... bent u helemaal “verkocht”; verrast door de omgeving met elke dag van uw vakantie.

Familievakantie in Friuli-Venezia Giulia

En... wie kan nog zeggen dat tijdens een vakantie uw hele gezin niet de beste vrienden kan worden met Friuli-Venezia Giulia? Bevestigende feiten: de Aquaslpash waterpark in Lignano Sabbiadoro, het Parco Zoo Punta Verde vlabij dit resort en de Gulliverlandia in dezelfde stad. Naar de zonsondergang te kijken vanaf Molo Audace in Triëst is geweldig, net zo ontspannen als op de zandstranden van de Adriatische kust. Skiën en andere wintersporten beoefenen in Tarvisio of Piancavallo is een geweldige manier om een winter vakantie met het gezin in Friuli-Venezia Giulia door te brengen en wandelen, klimmen in de bergen en stoppen onderweg voor een picknick. Dit is een bron om uw familiebanden te "versterking".

Dineren in Friuli-Venezia Giulia - Buon Appetito!

De keuken van de regio Friuli-Venezia Giulia heeft een aantal verschillende invloeden, zoals de Slavische en de Venetiaanse invloed. Vrij simpele ingrediënten en toch ongelooflijk lekker. Producten zoals worst, vlees, groenten en zuivel worden gebruikt in deze regio. En zo worden de typische gerechten, zoals de polenta, de porcina, gemaakt van varkensvlees, worst en geserveerd met sauerkrauts en mosterd geserveerd. De Prosciutto San Daniele is ook beroemd, en bovendien is deze echt heerlijk, net zoals de Montasio kaas. Slavische goulash en knoedels zijn geweldige favorieten als lokale desserts, de strudel en de lokale gubana, gemaakt van een schelp van deeg gevuld met gedroogde vruchten, zijn verbluffend.

Vakantie met een huisdier in Friuli-Venezia Giulia

Niet alleen dat een vakantie mogelijk is waar u uw huisdier mee kunt nemen in Friuli-Venezia Giulia, maar het staat garant voor een heleboel plezier. De bergen, de zee, de grote steden, alle ideale ingrediënten voor een onvergetelijke tijd met uw viervoetige vriend. Breng een bezoek aan de historische steden zoals Cormons of Cividale del Friuli, of aan de kunststeden zoals Triëst. Beklim de bergen met uw huisdier aan uw zijde, of maak een wandeling met uw complete familie door het prachtige landschap die u kunt vinden in het Natuurpark van de Dolomieten. Een huisdiervriendelijk vakantiehuis in Friuli-Venezia Giulia zal een perfecte oplossing zijn voor de beste tijden met Lassie.

Punten van belang, een "must" lijst in Friuli-Venezia Giulia
 • Het Kasteel Miramare in Triëst, de Piazza dell'Unità d'Italia, Het Museum Civico della Risiera di San Sabba, en tal van andere attracties langs het water en in de stad;
 • Het prachtige skigebied van Tarvisio en de provincie zelf, met Mt. Lussari, met de Laghi di Fusine, geweldige wintersport hier en in de zomer wandelen, klimmen, enz.;
 • De oude stad Aquileila, een UNESCO Werelderfgoed, een voormalige Romeinse stad, met talrijke ruïnes die één van de belangrijkste voorbeelden is van vroege christelijke kunst;
 • Steden zoals Udine, Gorizia, Pordenone, San Daniele en Cividale del Friuli met verbazingwekkende architectuur, kastelen, kerken en pleinen, attracties is alle soorten en maten;
 • Badplaatsen zoals Lignano, Duino en Grado, met mooie stranden aan de Adriatische Zee en de watersportmogelijkheden.

Deze tamelijk kleine regio van Italië en toch één met de vele contrasten en vol culturele diversiteit. In deze regio komt u vrijwel elk type landschap tegen en één van de beste voordelen die er zijn, is dat de regio minder "overspoeld" is door toeristen. Ontdek een regio die uw zintuigen verfraaid en bovendien, verras uw belangstelling telkens opnieuw. Geniet dit jaar van een onvergetelijke vakantie in Friuli-Venezia Giulia!


Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
 • Ervaring

  Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

 • Risicovrij

  Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

 • Beveiliging

  Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.