Vakantiehuizen in Veluwe

Veluwe is een gebied in Nederland dat hand in hand gaat met de natuur en ruimte, de regenboog van plezier dat over het algemeen bepaald wordt door de groene kleur. Een vakantie in Veluwe is een toegang tot de prachtige natuurgebieden... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Veluwe


Informatie

Veluwe is een gebied in Nederland dat hand in hand gaat met de natuur en ruimte, de regenboog van plezier dat over het algemeen bepaald wordt door de groene kleur. Een vakantie in Veluwe is een toegang tot de prachtige natuurgebieden, zoals het Nationaal Park De Hoge Veluwe en Het Nationaal Park Veluwezoom, evenals indrukwekkende musea zoals Het Kröller-Müller Museum en niet als laatste, Het Paleis Het Loo. Bepaal eigen kleuren van plezier dit jaar:

Een vakantie met historische bezienswaardigheden

Veluwe beschikt over een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals het Jachthuis Sint Hubertus, een herenhuis gebouwd in 1923 en werd vernoemd naar Sint Hubertus. Het herenhuis brengt hulde aan de legende aan de grote heiligen en hier worden nog de originele meubels met uniek ontwerp tentoonstelt. Het Paleis Het Loo in Apeldoorn is ook zeker een bezoek waard vanuit een vakantiehuis in de Veluwe. Deze locatie is adembenemend. Er zijn drie hoofdonderdelen: het museum, de voormalige stallen met de koetshuizen met oude rijtuigen en de tuinen en het park dat buitengewoon spectaculair zijn. Het Openlucht Museum in Arnhem is een stop waard, hier krijgt u te zien niet alleen historische huizen, maar ook boerderijen en molens. Het is een geweldige plek en nog belangrijker, er zijn ambachtslieden hier waardoor u een kijkje kunt nemen in de Nederlandse tradities. Al deze plaatsen zijn op een korte afstand van Het Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Culturele schatten op uw vakantie in de Veluwe

Cultuur in de Veluwe kan gemeten worden op verschillende facetten: van het beroemde Kröller-Müller Museum die beschikt over prachtige voorbeelden van kunst uit Europa uit de 19de- en de 20ste- eeuw, ongeveer 4000 tekeningen, evenals 275 sculpturen en honderden schilderijen, tot de prachtige dierentuin Apenheul. Laatstgenoemde herbergt vele soorten apen die, als het ware, vrij rondlopen en dus kunt u een kijkje dichtbij nemen en u kunt meer informatie ontvangen over deze fantastische wezens in het onderzoekscentrum. Kunt u eens voorstellen dat… tijdens een vakantie op de Veluwe de "ondergrondse cultuur" kunt ontdekken op een andere manier dan wat u gewend bent: dat is mogelijk in het Museumonder, het eerste ondergrondse museum van ons continent. Hier zult u door de ondergrondse galerijen alles over de natuur en geologie van het gebied zien en leren. Het Bezoekerscentrum in het Nationale Park De Hoge Veluwe is de beste plaats om uw avontuur in de Veluwe te beginnen. Hier zult u een korte voorstelling over het park en alle wat u hier onderweg tegen kunt komen krijgen. Bent u er klaar voor?

Een vakantie in de natuur van de Veluwe

De Veluwe en de natuur zijn met elkaar verbonden, net als de "witte rijst" zoals ze zeggen. Het Nationaal Park de Hoge Veluwe is het grootste aaneengesloten natuurgebied in het land, en bevat zowel hoge duinen en diepe bossen. Herten, moeflons, everzwijnen, talrijke en verschillende vogels maken allemaal deel uit de flora en fauna die u kan vinden in dit natuurpark. Bovendien, de rust van de natuur gecombineerd met de unieke ontspanning. Dit gevoel zult u krijgen tijdens een onvergetelijke ervaring tijdens uw last minute vakantie in de Veluwe.

Wellness en spa op vakantie in de Veluwe

Er zijn maar weinig dingen die feitelijk kan worden vergeleken met een wellness ervaring in de natuur, u zult overtuigd zijn van dit nadat u ten minste een dag van een wellness ervaring in de Veluwe heeft genoten, tijdens uw vakantie in de Veluwe. Het klinkt misschien nu verwarrend, maar het zal duidelijker worden wat u gemist heeft, door een bezoek te brengen aan De Zwaluwhoeve. Hemelse verwennerij, sauna's en de natuurlijke omgeving. De Thermen Bussloo is gelegen aan een meer en is ook een mooie locatie voor massages, sauna's, baden, natuur en rust. Een perfecte combinatie om u hemelse ontspanning te bieden.

Activiteiten en sporten

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is over het algemeen een vlak land. Daarom is fietsen is in deze omgeving erg populair. Om meer ondersteuning te geven aan deze theorie, willen we vermelden dat er tal aan Witte Fietsen zijn, trouwens beroemd over het hele land. Deze fietsen kunt u gratis gebruiken, en daarna op één van de ingangen of bij een distributiepunt inleveren. Mocht u een fiets de hele dag willen gebruiken, dan kunt u de vergrendelbare blauwe fietsen huren. Er zijn allerlei fietsen, geschikt voor de kinderen maar ook voor de volwassenen, er zijn gratis rolstoelfietsen beschikbaar, blauwe tandemfietsen, zelfs elektrische fietsen kunt u huren. Daarnaast, zijn er verschillende wandelpaden die u kunt nemen en het landschap is buitengewoon adembenemend. Paardrijden is een zeer populaire activiteit in deze omgeving en door de vele paden zult u een geheel nieuw paradijs ontdekken. Touw klimmen cursussen zorgen voor veel plezier. Maar op de Veluwe draait het niet alleen om de bossen en heidevelden. Er zijn namelijk meer dan 100 meren en vijvers waar u kunt genieten van watersport, zon en zand, vooral bij de meren op de grens van de Veluwe. Bijvoorbeeld, het strand Horst kunt u zelfs genieten van kitesurfen.

Familievakantie op de Veluwe

Uw gezin meenemen op een vakantie naar de Veluwe is een geweldig idee. Van fietsen in Nationaal Park de Hoge Veluwe tot het bezoeken van mooie plekken, zoals het Paleis Het Loo en haar prachtige tuinen en parken, het landschap biedt u een fantastisch onderkomen voor een vakantie met uw gezin in de Veluwe. Ontdek, in de beurt, het mooie Dolfinarium in Harderwijk. U zult hier dolfijnen, haaien, zeehonden en andere zeeleven bewonderen, u en uw kinderen zullen betoverd worden. De Apenheul is een geweldige bestemming, de wilde dieren zijn overal aanwezig in de natuur van de Veluwe, deze locatie zorg voor veel plezier.

Dineren in Veluwe - Eet smakelijk!

De Veluwe biedt een uitstekende keuken, bovendien, zijn er talrijke restaurants, bistro's en cafés waar u kunt genieten van de Veluwse lekkernijen. Een hapje van een lekker kroket en een lekker Nederlands biertje erbij? Komt voor elkaar! Veluwe kalfsvlees en kippenlever? Dit is iets wat u echt moet proberen. Lokale kaas, evenals lokale drankjes, de Nederlandse Oliebollen en snoep, ze maken uw vakantie helemaal compleet.

Vakantie met een huisdier op de Veluwe

Over een vakantie met uw huisdier op deVeluwe is iets wat u geen zorgen over moet maken. De natuur hier is meer dan geschikt voor allerlei activiteiten met uw trouwe vriend en trouwens, wanneer u voor een huisdiervriendelijke vakantiehuis op de Veluwe kiest, wat kan er nog mis gaan? U beschikt over alle comfort, de ontspanning en de rust die u nodig heeft. Bovendien bent u in het midden van een adembenemend natuur met bossen, meren, vijvers en heidevelden. Wat wenst u nog meer?... uw huisdier is trouwens ook dicht bij u. Beter kon u het niet treffen!

Bezienswaardigheden, een "must" lijst in Veluwe:
 • De verbluffend mooie landschap van het Nationaal Park De Hoge Veluwe en de indrukwekkende wilde leven hier;
 • De vele soorten vogels te vinden in het gebied: spechten, Vlaamse gaaien, eksters, zoals de unieke flora met 500 verschillende plantensoorten;
 • Wandelen en fietsen op de Hoge Veluwe, watersporten op de meren van de Veluwe, kitesurfen op het Strand Horst;
 • Het Kröller-Müller Museum en zijn beeldende kunst; het Museonder, het nabij gelegen ondergrondse museum;
 • Paleis Het Loo met de prachtige tuinen en het park, museum en voormalige stallen;
 • Apenheul de dierentuin met de apen die vrij rondlopen.

Kies de Veluwe als uw volgende vakantiebestemming, ontspan te midden van de natuur en fiets door de prachtige natuur van Het Nationaal Park De Hoge Veluwe, geniet van de meren en het afwisselende landschap hier en definieert u de zin van een rustige vakantie in de natuur.


Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
 • Ervaring

  Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

 • Risicovrij

  Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

 • Beveiliging

  Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

/**/