Kies voor de voordelige vakantiehuizen op de Azoren

De vakantiehuizen op de Azoren vormen een minder bekende vakantiebestemming in Portugal. U vindt hier zowel natuur als cultuur. We laten u graag kennis maken waarom u wél voor een vakantie op de Azoren zou kiezen. Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Azoren


Informatie

De vakantiehuizen op de Azoren vormen een minder bekende vakantiebestemming in Portugal. U vindt hier zowel natuur als cultuur. We laten u graag kennis maken waarom u wél voor een vakantie op de Azoren zou kiezen. De Azoren vormen een eilandengroep van negen bewoonde en acht onbewoonde eilanden. De vulkanische oorsprong ziet u terug in de rotsen en de hoogste vulkaan van Pico met 2351m. De belangrijkste verbindingen met de andere eilanden zijn de veerboten die wat onregelmatig voor personenvervoer zorgen. Eilanden van de westelijke Azoren zijn Corvo en Flores, Centraal vindt u de eilanden Faial, Pico, Sao Jorge, Graciosa en Terceira, in het oosten vindt u Sao Miguel en Santa Maria. Wat velen ook niet weten is dat het in feite grote eilanden zijn met echt hoge bergtoppen. De bergtop Pico is met 2385m de hoogste top van Portugal.

Ontdek de cultuur op de Azoren

Bezoek de stad Angra do Heroismo op eiland Terceira vanaf de vakantiehuizen op de Azoren. De mooie kathedraal, bijzondere kapellen en de forten van San Joao Baptista zijn het bekijken waard. De bronnen van Furnas-warmwaterbronnen met een genezende werking zijn een belangrijke toeristische trekpleister. Elke dampende en borrelende bron heeft een eigen naam op dit eiland. U kunt hier fantastisch wandelen. Op Graciosa is een bijzondere ervaring met hoge grillige kliffen, baaien en u kunt gezellige vissershavens ontdekken met een historische uitstraling. Op het eiland vindt u verder windmolens, vuurtorens en kerken; hier vindt u historie, cultuur en natuur. De kapel van Anjos is een klein kapelletje, op het eiland Santa Maria. Het is nog steeds mooi al heeft het restauraties ondergaan.

Actief genieten op de Azoren

Een strandvakantie op de Azoren is heerlijk maar u zult hier aanzienlijk minder lange en brede zandstranden aantreffen. De watersportmogelijkheden met zeilen, surfen en duiken zijn daarentegen zeer goed dankzij de natuurlijke omstandigheden in de omgeving van de vakantiehuizen op de Azoren. Het maken van een boottocht is altijd een succes, informeer op de eilanden wat de mogelijkheden zijn en misschien kiest u wel voor een tocht in combinatie met vissen of walvissen spotten. De diverse jachthavens bieden diverse aanlegsteigers voor zeilboten op locatie zoals bij Horta op Faial. U kunt hier actief en in alle rust van een mooi stukje Portugal genieten bij uw ‘eigen vakantiehuisje’.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

/**/