Vakantiehuizen in Kosice

De vakantiehuizen in Kosice Slowakije staan in een mooi landschap. Denkt u hierbij aan de vallei van Hornad, de bergen van Cierna Horna en de heuvels van Volovske vrchy. Het is een regio met vele activiteiten. Lees meer

Populaire Vakantiehuizen in Kosice

Speciale Vakantiehuizendeals in Kosice


Informatie

De vakantiehuizen in Kosice Slowakije staan in een mooi landschap. Denkt u hierbij aan de vallei van Hornad, de bergen van Cierna Horna en de heuvels van Volovske vrchy. Het is een regio met vele activiteiten. In 1924 werd in Kosice de eerste Vredesmarathon gelopen, het is nu de jaarlijkse internationale vredesmarathon.  Het is een prachtig wandelgebied met een netwerk aan routes en paden. Jahodna is in de zomer een mooi gebied voor bergsport en wandelingen maken,  in de winter vindt u hier een prachtig skiresort. Ontdek de uitkijktoren bij Vyhliadkova Veza of de dierentuin van Kavecany. Een wandeling naar de geyser Anicka is leuk voor jong en oud met spannende smalle paadjes. Voor een skivakantie vindt u mooie lokaties bij Plejsy, Dedinky en de Hoge Tatra, de verhouding van prijs en aanbod is uiterst correct.

Cultuur in Kosice

Zowel de provincie als de stad heeft veel te bieden aan cultuur vanaf de vakantiehuizen in Kosice. In de stad Kosice staat de grootste kerk van Slowakije-St Elisabeth kathedraal. Daarnaast is een stadswandeling zeker aan te raden langs de aristocratische paleizen, diverse kerken, architectonische huizen en het voetgangersgebied. Mlunska straat is het voetgangersgebied met winkels, boetieks, restaurants en terrasjes. Zo ontdekt u in de stad restanten van een oud fort in de vorm van het Molen bastion en de Beul bastion. Andere mooie bezienswaardigheden in de stad zijn de oude universiteit of Captain’s Palace, prachtige gebouwen met historie. Bezoek een kunstgalerij zoals de OostSlowaakse galerij of musea zoals het OostSlowaakse museum . De inwoners zijn trots op hun tradities en provincie. Liberation square-vrijheidsplein is ook een van de toppers. De stad draagt sinds 1369 een eigen wapenschild. St Michael kapel is een gotische kerk uit de 14e eeuw, het is bijna het oudste gebouw. Het Forgach paleis in Empire stijl is een mooi gebouw, tegenwoordig is hier het Staat Science Library gehuisvest.

Natuur in Kosice

De natuurlijke omgeving van Kosice is werkelijk heel indrukwekkend. In de nabije omgeving ligt het Slowaaks Ertsgebergte met een hoogste berg van Stolica op 1476m.  Een andere ‘buurman’ van de stad Kosice is het Keteldal van Kosice samen met een ander keteldal Juhoslovenska kotlina. U kunt hier fijn wandelen en avontuurlijk mountainbiken. Het Ertsgebergte huisvest drie nationale parken zoals nationaal park Slowaakse Karst en Slowaakse paradijs. De watervallen, de kloven, de bergen, de bergrivieren vormen samen een prachtige omgeving voor uw actieve vakantie vanaf de vakantiehuizen in Kosice.

Kosice met hoogtepunten

Het historische centrum van Kosice is een bezoek waard. Verder vindt u hier de grootste dierentuin  van Midden Europa met 288ha. De grootste Slowaakse botanische tuin staat ook in deze stad  met een bijzondere collectie van cactussen. Een van de weinige kinderspoorwegen ligt in Slowakije in de Cermelvalley, niet ver van uw vakantiehuis in Kosice en enig in zijn soort. Main street-Hlavana ulica is de hoofdstraat van Kosice, het is de grootste historische straat in Slowakije. Vanaf de Middeleeuwen vormt deze straat het middelpunt van de stad, qua activiteiten en qua dynamiek. Of u nu wilt genieten van cultuur, natuur of buitenactiviteiten, in de provincie Kosice vindt u talloze dagtochten en bestemmingen.
Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

Als eerste op de hoogte zijn van de beste aanbiedingen en waardevolle tips?

Met het inschakelen van gratis website push notificaties mis je niets. Reuzehandig en je kunt deze service op elk moment weer uitschakelen. U moet op "Meldingen toestaan" klikken in het bericht van uw browser.

1

Notificaties van Bungalow.Net activeren.