Vakantiehuizen voor de wintersport in Ertsgebergte

De wintersport in het Ertsgebergte is een eenvoudig keus. De afstand vanaf Arnhem is slechts 600 km, eenvoudig te bereiken vanaf de vakantiehuizen in het Ertsgebergte. Het is de langste bergketen van 130 km met een hoogste... Lees meer

Populaire Vakantiehuizen in Ertsgebergte

Speciale Vakantiehuizendeals in Ertsgebergte


Informatie

De wintersport in het Ertsgebergte is een eenvoudig keus. De afstand vanaf Arnhem is slechts 600 km, eenvoudig te bereiken vanaf de vakantiehuizen in het Ertsgebergte. Het is de langste bergketen van 130 km met een hoogste punt bij Klinovec op 1244 m. De skigebieden zijn goed verzorgd in deze streek, denkt u hierbij aan Bozi Dar, Klinovec, Jachymov en Naprava Nove Mesto. Het landschap kunt u beschrijven met beboste bergtoppen, uitgestrekt landschap met een eigen karakter. Andere kleinschalige ski-resorts zijn Pernink, Nove Hamry, Kraslice en Bublava. Bozi Dar is het grootste skicentrum met vier skiliften. U vindt hier meer dan 65km aan langlaufloipes. Bozi Dar is het hoogste bergstadje, de naam betekent Godsgeschenk. U kunt hier fijn wandelen en het wintersportgebied met park Krusne Hory is gezellig en compleet. Bij Jachymov liggen vele afdalingen met diverse moeilijkheidsgraden. Enkele wintersportdorpen in het Ertsgebergte zijn Carlsfeld, Eibenstock,, Johanngeorgenstadt, Klingenthal, Neudorf-Sehmatal, Oberwiesenthal, Schöneck, Altenberg, Augustusburg, Geising, Hermsdorf, Holzhau, Marienberg en Sayda-Neuhausen. In het oostelijk deel van het Ertsgebergte ligt een wintersportgebied bij Zadní Telnice. De kleinere wintersportcentra hier zijn Mikulov-Bournák en Ceský Jiretín. U kunt fijn skiën in het Ertsgebergte.


Maak kennis met de bergcultuur tijdens de wintersport

Naast de wintersport kunt u op een gezellige manier kennis maken met de cultuur. Ontdek de bergdorpen vanaf de vakantiehuizen voor wintersport in het Ertsgebergte, elk met hun eigen charme. In St Anna kirche staat het Franziskanerkloster Annaberg, deels opengesteld voor bezoekers. Het plaatsje is niet groot en niet ver van de skigebieden. Ontdek ook de Annaberger Markplatz, het Adam Ries museum of het Ertgsgebergte museum met het Besucherbergwerk. Breng een bezoek aan de stad Chemnitz, een universiteitsstad met het bekende KarlMarx monument in de vorm van een groot borstbeeld. Maak een rondwandeling door de stad en ontdek de Roter Turm, Siegert Haus of de St Petrikerk. Het kasteel Schwarzenberg huisvest een stadsmuseum. Sinds 1977 heet het weer Museum Ertsgebergte ijzer en tin. Hier vindt u informatie over de stad, het kasteel, mijnbouw en ambachten. De stad Cheb is een bekende bestemming voor een dagje uit tijdens de wintersport. Kasteel Cheb is deels opengesteld voor bezoekers en deels is het een museum. De Loretokapel Stary Hroznatov in Cheb is een katholiek bedevaartsoord voor rust, hulp en troost.


Geniet actief van uw vakantie in het Ertsgebergte

De wintersport in Ertsgebergte is een grote bron van rust en natuur in een mooie omgeving. Krusne Hory ligt in Noordwest Bohmen en is 130km lang. Bruinkool en kaolin zijn twee grondstoffen die hier gewonnen worden. De hoogste top is Klinovec met 1244 m. Zomer en winter kunt u vanaf de vakantiehuizen in het Ertsgebergte genieten van wandelingen, mountainbike en bergporten afhankelijk van het weer. De kanalen Dlouha stoka en Puskarovske stoka bieden een mooi stukje natuur evenals de stuwmeren Jikov, Flaje en Prisecnice. In de winter kunt u op natuurijs schaatsen, in de zomer is de watersportrecreatie een belangrijk onderdeel van uw vakantie in deze regio. Het veenmeer Kamencove jezero is bijzonder vanwege de hoge ligging en het opvallend heldere water. De kuuroorden profiteren hiervan. In het voorgebergte van het Ertsgebergte is een voormalig mijncentrum. Het wordt nu gebruikt voor een kuuroord Jachymov met thermale en radioactieve bronnen van 28 graden celsius. Dankzij de rijkdom aan mineralen in het water vinden vele mensen met spieraandoeningen verbetering of genezing na behandeling. Tijdens de wintersportvakantie kunt u van uw welverdiende rust genieten.


Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

/**/