Vakantiehuizen Inspiratie Informatie

Geniet maximaal bij de vakantiehuizen aan het meer van Zürich

De locaties van de vakantiehuizen bij het meer van Zürich en omgeving zijn schittterend. Het meer ligt prachtig bij de stad Zürich en de rivier de Limmat. De oppervlakte van het meer is 89km2 en het diepste punt vindt u op 143m. Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Meer van Zurich en omgeving


Informatie

De locaties van de vakantiehuizen bij het meer van Zürich en omgeving zijn schittterend. Het meer ligt prachtig bij de stad Zürich en de rivier de Limmat. De oppervlakte van het meer is 89km2 en het diepste punt vindt u op 143m. Er liggen twee eilanden in het meer, het eiland Ufenau is bewoond, het eiland Lützelau is natuurgebied. Het meer van Zürich is een prachtig voorbeeld van een gletsjermeer. In 1963 was het meer de laatste keer bevroren. Voor een nog duidelijker uitleg van de geografische ligging; aan de oostkant van het meer vindt u de ‘Goudkust’ van Zürich met grote gebouwen en villa’s. Steden in de nabije omgeving van de vakantiehuizen aan het meer zijn Rapperswill, Stafa, Horgen, Thalwil of Richterswil. Er varen regelmatig boten voor rondvaarten met de toeristen en transfers naar omliggende dorpen.

De stad Zürich

De stad Zürich kijkt prachtig uit over het meer, de stad huisvest belangrijke financiele instanties als banken en beursen. De Vrijdenkers voelden zich uitstekend thuis in het verleden, denkt u hierbij aan Lenin of de schrijver James Joyce. Dit ziet u soms ook terug in de architectuur van de stad met mooie gebouwen als het Grossmünster, het Kunsthaus Zürich, de universiteit, het Heide Weberhaus van de architect le Corbusier. Het Landsmuseum en de Dierentuin zijn twee populaire toeristische trekpleisters. Het museum Rietberg is een andere toeristische topper.

Ontspannen aan het meer van Zürich

Het meer wordt omringd door natuur maar ook door grotere plaatsen, Zurich en wat kleine dorpjes. Vanaf de vakantiehuizen aan het meer van Zürich en omgeving kunt u op het meer varen, er worden ‘vroege’ tochten aangeboden met de Croissantschepen evenals romantische tochten met het ‘zonsondergangsschip’. Er worden regelmatig evenementen georganiseerd waar muziek-boottochten een onderdeel van zijn. De raderstoomboten zijn zeer populair bij de bezoekers die willen inschrijven op een normale rondvaart over het meer. Een van de ‘stops’ is de Rozenstad Rapperswil met ruim 15.000 rozenstruiken van 600 soorten. De boulevard aan de oevers is prachtig en de unieke binnenstad vindt u een bijna historische sfeer, het zelfde geldt voor de havenstad. Andere uitstapjes aan het meer zijn bijvoorbeeld de kenmerkende strandbaden of Alpamare-het grootste waterpark van Europa. Wat ook zeker uw bezoek waard is, zijn de zonnige eilanden in het meer zelf. Ontdek ook de houten voetgangersbrug over het meer tussen Rapperswill en Hurden of de barokke kerk bij Lachen. Zo kunt u de bekende Lindt chocoladefabriek bezoeken voor een rondleiding en proeverij-op afspraak. Zowel de natuur als de cultuur als de historie spreken hun eigen taal in de omgeving van vakantiehuizen bij het meer van Zürich en omgeving. Wandelen en fietsen rond het meer zijn steeds meer populaire activiteiten van de bezoekers, als u zelf de omgeving verkent, begrijpt u waarom.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.