Vakantiehuizen aan het strand in Waddeneilanden

Er zijn vijf Nederlandse Waddeneilanden, elk met hun eigen karakter. De ondiepe Waddenzee die deze eilanden omringt voltooit de scène, een vakantie op het strand op de Waddeneilanden van Nederland brengt u in een natuurlijk deel van Nederland welke veelzijdig... Lees meer

Populaire Vakantiehuizen in Waddeneilanden

Speciale Vakantiehuizendeals in Waddeneilanden


Informatie

Er zijn vijf Nederlandse Waddeneilanden, elk met hun eigen karakter. De ondiepe Waddenzee die deze eilanden omringt voltooit de scène, een vakantie op het strand op de Waddeneilanden van Nederland brengt u in een natuurlijk deel van Nederland welke veelzijdig, ruim, rust, zee en zon herbergt. Zoekt u naar mogelijkheden om zelf of met uw gezin te genieten van deze eilanden?

Waar en wat is er te beleven op het strand op de Waddeneilanden?

Zoals we reeds vermeldden, zijn er vijf Nederlandse Waddeneilanden. Elk van hen is bijzonder, elk van hen is uniek en wachten om ontdekt te worden:
 • Texel is het grootste van de eilanden, het heeft lange zandstranden en een verbazingwekkende natuur, recreatieve voorzieningen en echte strandjutters
 • Ameland heeft een prachtige natuur, het maakt het geheel compleet met een groot aanbod aan lokale gerechten en veel geschiedenis, vissersdorpjes en een authentiek eiland gevoel
 • Vlieland wordt meestal gedefinieerd door vrede en rust, ontspanning in de natuur
 • Terschelling is waar je "land" voor een levendig nachtleven en ook tal van cultuur
 • Schiermonnikoog is het eiland van duinen en bossen, dus natuurpaden en een aantal indrukwekkende wadden en polders.
Alle eilanden zijn rijk aan flora en fauna, maar ook aan cultuur, geschiedenis, sportfaciliteiten en ga zo maar door. Het goede nieuws is dat, gezien het feit dat er een groot aantal veerverbindingen zijn, je meer dan een van deze eilanden kunt bezoeken tijdens een strandvakantie in Nederland.

Watersport en leuke activiteiten

Er zijn allerlei watersporten waarvan u kunt genieten op de Waddeneilanden. Van zwemmen tot zeilen, zonnebaden, snorkelen, vissen en ga zo maar door, er is niets dat u in de weg staat om te genieten van het leven. Op Texel kunt u bijvoorbeeld een vakantiehuis in de buurt van het strand huren waar vandaan u een wad wandeling kunt maken of een fietstocht in de natuur. Er zijn zelfs mogelijkheden om golf te spelen en als je op een familie vakantie bent is het een idee te stoppen bij de indoor karting in De Koog. Als u een accommodatie in Hollum, op het eiland Ameland, boekt, bent u omgeven door bossen, duinen en stranden, maar ook voorzien van een grote mate van comfort. Hollum is gelegen op een zandbank, en vanaf hier kunt u genieten van allerlei leuke dingen om te doen, zoals een bezoek aan een museum, of gaan paardrijden, een rondleiding van de vuurtoren, of het ontdekken van de eiland op de fiets. De Waddeneilanden wemelen van het leven: vogels, zeehonden, talloze soorten vis. De stranden en duinen, het ondiepe water rond deze eilanden geven u de kans om daadwerkelijk te genieten van de prachtige flora en fauna. Ieder seizoen biedt volop wonderlijk natuurschoon, mis uw kans niet.

Wad lopen op de Waddeneilanden

U kunt gaan wadlopen naar de Waddeneilanden vanuit de provincies Groningen, Friesland en zelfs Noord-Holland. Wadlopen is eigenlijk mogelijk is op elk moment van het jaar, op de waddeneilanden kunt u een rondleiding boeken voor beginners of gevorderden. Dit is, zeggen ze, de beste manier om het prachtige natuurgebied van de Waddenzee te verkennen en te ervaren. Vanuit een vakantiehuis op Texel kunt u bijvoorbeeld een wadloop tour boeken en loopt u letterlijk over de bodem van de zee. Je krijgt onderweg vogels, vissen en diverse planten te zien. De tocht beginnen meestal vanuit één van de dijken langs de zee. Een ding moet u niet vergeten: houd altijd de tijd goed in de gaten. Zodra het tij begint te stijgen vult het wad zich weer met water. Toch is het zeker een ervaring en het proberen waard wanneer u wilt genieten van een vakantie aan de Nederlandse stranden.

Texel's paradijs

Laten we hier beginnen: Texel heeft 30 km aan zandstranden. Naast dit belangrijke feit heeft Texel nog veel meer te bieden: verbazingwekkende natuurlijke landschappen, een mooie vuurtoren op de noordpunt van het eiland, fantastische restaurants en terrassen, grote groepaccommodaties, strandjutters, zeehonden kijken en ga zo maar door. Elke dag op Texel is een avontuur. De natuur Ecomare in De Koog is zeker een bezoek waard, hier kun je kijken naar de zeehonden die hier worden gevoerd, er zijn ook veel andere zeedieren ... een betovering voor de kleintjes. De Muy natuurgebied en de wilde orchideeën, de Geul en de lepelaar kolonie, De Slufter en de unieke landschap nodigen u uit voor heerlijke ontspannende wandelingen. Er zijn echte strandjutters op Texel en ook twee musea die hun bevindingen door de jaren heen weergeven. Als je op jacht naar wat meer adrenaline bent dan kun je dat ook vinden tijden een vakantie op Texel, wat te denken van parachutespringen uit een vliegtuig? Ok, je hoeft niet te springen als je jezelf geen superheld voelt, in plaats daarvan neem gewoon een vliegtuig tour van het eiland, of een catamarantour langs de kust. Eindig uw dag met een Skuumkoppe, een Texelse bier, de specifieke kaas van het eiland en een lam gerecht. Neem ook wat mee terug van uw vakantie op Texel, bijvoorbeeld een lokale chocolade of misschien zelfs wat Juttertje - een lokale kruidenlikeur.

Met familie en hond aan het strand op de Waddeneilanden?

Er is volop vermaak voor de familie, kinderen en hond zullen zich uitstekend vermaken op de lange stranden en schone kust. Neem dus vooral ook uw huisdier mee op vakantie naar een van de Nederlandse Waddeneilanden. Uw hond zal zeker genieten van de natuur en de zee, water. Zoek een vakantiehuis op een van de Waddeneilanden waar uw huisdier welkom is en ga er met z’n allen op uit!

Kies een vakantie op het strand van de Nederlandse Waddeneilanden, omdat:
 • Er zijn prachtige zandstranden en ondiepe wateren die een perfecte bestemming voor familievakanties zijn
 • Er zijn wadloop tours die een spectaculair landschap, flora en fauna onthullen
 • Van Hollum op het eiland Ameland kunt u een bezoek brengen aan een museum, paardrijden, een rondleiding nemen van de vuurtoren, of gewoon lekker fietsen
 • Het eiland Texel is gewoon verbazingwekkend: prachtige stranden, het centrum Ecomare en de zeehonden, zeilen met een catamaran, parachutespringen, vliegtuig sightseeing, de strandjutters musea en vele andere attracties

Boek uw vakantiehuis op de Waddeneilanden en krijg gegarandeerd een fantastische vakantie! De beste aanbiedingen op deze vakanties zijn beperkt, op de Waddeneilanden zijn vakantiewoningen en vakantieparken schaars. Wacht dus niet tot de last-minutes maar boek op tijd! Uw welverdiende ontsnapping van het alledaagse wacht op u met een landschap van zandstranden en heldere zeewater, zachtjes kabbelend maar vol avontuur.


Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
 • Ervaring

  Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

 • Risicovrij

  Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

 • Beveiliging

  Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

/**/